Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تمامی مردم و بویژه دستگاه های اجرایی باید خود را در زمینه ی پیشگیری آلودگی هوا مسوول بدانند.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در نشست هم اندیشی مسئولان برخی از دستگاه های اجرایی استان که با رعایت پروتکل های بهداشتی در شرکت گاز استان اصفهان برگزار شد، گفت : آلودگی هوای اصفهان و بسیاری از کلانشهرها سال‌هاست یکی از مهمترین چالش های شهری محسوب می شود، و هر ساله روزهایی از سال گریبان شهروندان را می گیرد و امسال آمیختن این آلودگی با وجود ویروس کرونا باعث شده تا مشکلات مردم صد چندان شود و به همان نسبت سلامت آنها نیز به خطر بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور شیشه فروش افزود: تمامی مردم و بویژه دستگاه های اجرایی باید خود را در زمینه ی پیشگیری آلودگی هوا مسوول بدانند.

وی، با اشاره به ضرورت افزایش صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بویژه برق و گاز در دستگاه‌های دولتی و تلاش برای عملیاتی نمودن این موضوع، تاکید کرد: باید با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها و تلاش بیشتر، محدودیت‌ها و موانع فعلی را تبدیل به فرصت نماییم.

شیشه فروش، با اشاره به برخی منابع آلایندگی ثابت در استان و همچنین صنایع فاقد فیلتر دفع مواد آلاینده، گفت: تعداد روز هوای شهر اصفهان طبق گزارش هواشناسی در بازه زمانی ابتدای فروردین تا 27 بهمن ماه سالجاری 4 روز ، تعداد روزهای هوای ناسالم برای گروه های حساس 89 روز (11 روز بیشتر از مدت مشابه سال 98) و 32 روز نا سالم برای عموم بوده است.

به گفته وی، با وجود برقراری تعطیلی و قرنطینه های نسبی طی ما ه های اخیر، همچنان شاخص آلودگی بسیاربالا بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در این جلسه با اشاره به اینکه جدای از دستورالعمل‌های اداری، باید خودمان نسبت به آنچه نیاز استان در شرایط کنونی است عمل کنیم، خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر رعایت و دقت نظر در استفاده از اقلام و تجهیزات در اختیار، در همه حوزه ها و به طور خاص در زمینه صرفه‌جویی در مصرف،گاز، برق، آب و... برنامه‌ریزی و اقدام فوری داشته باشیم.

این مقام مسئول، گفت: باور ما بر این است که پیش از هر دستورالعمل و ابلاغیه و بخشنامه‌ای باید مقوله صرفه‌جویی و استفاده بهینه از امکانات در هر دستگاهی به باور قلبی کارکنان و مدیران تبدیل شده و آن‌ها نسبت به تلاش در این زمینه احساس مسئولیت داشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با تاکید بر اینکه باید این هنرمندی را داشته باشیم که از تهدیدات محیطی، فرصتی برای رشد و بالندگی سازمانی ایجاد کنیم، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از اقداماتی که امروز برای صرفه‌جویی در بسیاری از دستگاه‌ها و نهادها انجام می‌شود، در واقع کارهایی است که باید در شرایط عادی نیز به انجام می رسیده، اما مورد غفلت قرار گرفته است.

وی، با اشاره به ضرورت تقویت عزم، اهتمام، همدلی و همکاری بیشتر برای پیشبرد امور، گفت: باید تلاش کنیم تا استفاده بهینه از منابع و امکانات به عنوان یک رویکرد همیشگی در دستور کارمان قرار گیرد.

در این جلسه مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، نیز با اشاره به وضعیت گازرسانی در سطح استان و بهره مندی 99.5 درصدی جمعیت استان از گاز طبیعی،گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و 960 مشترک در سطح استان از سوخت پاک و ارزان گاز طبیعی استفاده می کنند.

سید مصطفی علوی، گفت: سالانه 21 میلیارد متر مکعب در سطح استان به مصرف می رسد که از این میزان؛ 70 درصد آن در بخش صنعت و نیروگاه ها، 20 درصد در بخش خانگی و 10 درصد در سایر بخش های عمومی توزیع و مصرف می شود.

مهندس علوی، افزود: با وجود تمام تلاش هایی که در راستانی فرهنگ سازی مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف انرژی شده، اما مصرف گاز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته  به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

وی، افزود: با اجرای طرح رایگان بهینه سازی موتور خانه ها و طرح تشویقی رایگان کردن گاز بهای مشترکین کم مصرف انتظار می رفت که مصرف گاز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

مهندس علوی، اظهار امیدواری کرد: تهدیدات و شرایط محیطی، بتواند برای همه متولیان در سطوح مختلف شهروندی فرصت هوشمندی و هوشیاری ایجاد کند تا در مجموع بتوانیم از منابع ملی کشور به خوبی بهره‌مند شده و از آنها صیانت کنیم.

وی، تاکید کرد: در شرایط فعلی وظیفه همگان این است که به گونه‌ای از منابع کشور بویژه در زمینه آب، برق و گاز استفاده کنیم  که دیگران از آن بی بهره نمانند.

وی، بیان داشت: امیدواریم این نشست فرصتی ایجاد کند تا با بهره‌مندی از هم اندیشی و نتایج حاصل از تفکر جمعی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در هر یک از دستگاه های متولی انرژی و محیط زیست، بتوانیم به خروجی مناسبی برای  مصرف منطقی انرژی وکاهش آلودگی هوا دست پیدا کنیم.

لازم به ذکر است، در این جلسه مدیران اجرایی بخش های مختلف اعم از، بازرسی استانداری، دادستانی، برق ،گاز، نفت، محیط زیست،  هواشناسی، شهرداری، شرکت شهرک های صنعتی وصمت به  بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پیرامون ارائه راهکارها و پیشنهادات در راستای چگونگی اقدامات عملیاتی برای افزایش میزان صرفه‌جویی در حوزه های تحت مدیریت خود و همچنین کاهش آلودگی پرداختند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا اصفهان کرونا شرکت گاز استان اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان صرفه جویی آلودگی هوا دستگاه ها باید خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۰۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌پنجشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۲ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۱۷ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه کردآباد با شاخص ۱۵۶، در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های خیابان زینبیه با شاخص ۱۵۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۱۵۲ ناسالم (قرمز)، فیض با شاخص ۱۴۲، دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۱۷، پارک زمزم با شاخص ۱۰۶ و انقلاب با شاخص ۱۰۵، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های فرشادی با شاخص ۹۲، ولدان با شاخص ۹۰، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۸۶، کاوه با شاخص ۸۵ و رهنان با شاخص ۸۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) است، ایستگاه میرزاطاهر فعال نیست.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم گفت: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

لقایی با اشاره به گزارش هواشناسی و پیش آگاهی کیفیت هوا خاطرنشان کرد: بررسی آخرین خروجی مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از امروز بعدازظهر تا پایان هفته جاری به تدریج شاهد ناپایداری بر روی استان خواهیم بود که اوج فعالیت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه در بیشتر مناطق است، آبگرفتگی معابر و مسیرهای داخل و بین شهری و استانی، جاری شدن روان آب، سیل در مکان‌های سیل‌گیر و مسیل‌ها، خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال سقوط از ارتفاع و احتمال پرت شدن اشیا از ارتفاع، تنش دمایی و خسارت ناشی تگرگ از مخاطرات فعالیت سامانه است. دمای هوا طی ۲۴ ساعت در بیشتر مناطق چهار تا شش درجه کاهش خواهد داشت.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۱۷ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۵۰، پروین با شاخص ۱۳۱ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، خرازی با شاخص ۱۰۰ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت قهجاورستان با شاخص ۱۵۶ ناسالم (قرمز)، زرین‌شهر با شاخص ۱۱۷، خمینی‌شهر با شاخص ۱۰۲، مبارکه با شاخص ۱۰۹ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۸۸، نجف‌آباد با شاخص ۸۵، سجزی با شاخص ۶۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۷۲ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749970

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • دانش‌آموزان ‌‌باید بدانند فلسفه مرگ بر آمریکا و اسرائیل چیست
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آماده‌باش گروه های خدمت رسان شهرداری برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش کامل اکیپ‌های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت