Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت تاکید کرد: «نمی‌شود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می‌خواهد نشست مجازی بگذارند، می‌گویند باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم.

صدور ویزای توریستی ایران نزدیک یک سال است با دستور ستاد ملی کرونا متوقف شده، درحالی که ویزای سلامت و تجاری صادر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با تایید کانون شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا از عراق به ایران، وزیر بهداشت شاکی شده که ترددها بدون مجوزِ این وزارتخانه صورت می‌گرفته است.

سعید نمکی در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنانی معترضانه گفت که «ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه دادیم؟ چه کسی از من در این زمینه نامه دارد؟ کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کردند؟ اتوبوسی می‌آید و آن را در مرز تست می‌کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می‌آید. این فرد مثبت پیاده می‌شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می‌رود. ردیابی می‌کنیم و تازه موارد مثبت در آن‌جا پیدا می‌شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم‌کاری برخی را بدهند؟ ما چه گناهی کردیم که در ۱۳ ماه مدام باید موج ایجاد شود، موج را بشکنیم و شهید دهیم!»

وزیر بهداشت تاکید کرد: «نمی‌شود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می‌خواهد نشست مجازی بگذارند، می‌گویند باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم. رییس‌جمهور می‌خواهد برود مرقد امام (ره) می‌گوید از وزارت بهداشت بپرسید به چه صورت باشد. این نمی‌شود که بقیه رعایت نکنند. بزرگان نظام رعایت می‌کنند، اما عده‌ای اصلا حواس‌شان به این چیزها نیست.»

این اعتراض‌ها درحالی مطرح می‌شود که حدود یک سال است صدور ویزای گردشگری ایران متوقف شده، مخالف سرسخت صدور این ویزا نیز ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت بوده‌اند. در واقع مرزهای ایران در یک سال گذشته فقط به روی گردشگران خارجی بسته بوده است؛ چرا که براساس گزارش‌های وزارت امور خارجه و تاییدهای وزارت بهداشت و درمان و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، ورود اتباع خارجی به قصد درمان، تجارت و تحصیل در ایران با ارائه نتیجه منفی تست کرونا، بدون مانع بوده است. این موضوع را گمرک ایران نیز تایید کرده، سخنگوی گمرک گفته افرادی امکان تردد از مرزها به سمت عراق یا برعکس را داشته‌اند که دارای مجوز تردد خاص مانند ویزای درمان، تحصیل، تجارت و یا دیپلماتیک بوده‌اند.

مسؤولان گمرک پس از گذشت پنج روز از تایید شناسایی ویروس جهش‌یافته کرونا در استان خوزستان، امروز (دوشنبه ۴ اسفندماه) خبر دادند که تردد مسافران از پنج مرز مشترک با عراق ممنوع شده است؛ شلمچه، چزابه، مهران، تمرچین در پیرانشهر و کیله سردشت از جمله مرزهای زمینی مشترک با عراق هستند که بعد از شناسایی ویروس جهش‌یافته کرونا برای تردد مسافر مسدود شده‌اند. اما در سایر مرزها منعی برای تردد نیست و تبادل کالا و مسافر بنا بر اعلام، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت می‌گیرد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، درحال حاضر ۱۱ شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز و هشت شهر دیگر در وضعیت نارنجی قرار دارند. فرهاد ابول نژادیان در توضیح روند شناسایی ویروس جهش‌یافته کرونا در استان خوزستان گفته که وقتی افراد مبتلا را ردگیری کردیم به یک خانم ۴۰ ساله رسیدیم که مهمانی از کشور عراق داشت و این شخص باعث شروع گسترش بیماری در استان شد. همچنین یک آقای ۲۵ ساله از عراق به اهواز سفر کرده بود که در یکی از هتل‌های شهر مستقر بود و به دنبال این موضوع از ۷۴ نفر پرسنل آن هتل تست گرفتیم که چهار نفر به ویروس جهش‌یافته مبتلا بودند و نیز خانواده این چهار نفر نیز درگیر بیماری شدند که مایه نگرانی ما شد و وزیر بهداشت و استاندار را در جریان گذاشتیم. نمونه‌های دیگری از نقاط مختلف استان از شهرهای اهواز، هویزه، دزفول و دشت آزادگان به انستیتو پاستور فرستادیم که متوجه شدیم تمام سوش‌ها انگلیسی هستند.

عبدالرضا رحمانی فضلی ـ وزیر کشور ـ شنبه دوم اسفندماه پس از جلسه قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا این موضوع را تایید کرد و گفت که خوزستان تاکنون نسبت به شرایط متوسط کشور در زمینه رعایت پروتکل‌ها خوب عمل کرده؛ اما ورود حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر از مرز وجود داشته که کارشناسان دلیل اصلی شرایط به‌وجودآمده را این مساله می‌دانند؛ لذا مرز مسدود شده است تا مشکل خوزستان نیز به زودی حل شود.

پیش‌تر اعتراض‌هایی نسبت به تردد آزاد از برخی مرزها و در مقابل، مقاومت‌هایی که برای صدور ویزای گردشگر فرهنگی و طبیعت‌گرد با قابلیت کنترل و نظارت بیشتر وجود دارد، مطرح شده بود.  اما هر بار در پاسخ گفته شد که ویزای ایران فقط برای امور درمانی و تجاری صادر می‌شود. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز به تازگی آمار داده که در ۹ ماه ابتدای امسال ۴۵۰ هزار نفر به شکل مقطعی و محدود با عنوان گردشگر «سلامت» و «تجاری» به کشورمان سفر کرده‌اند.

/ایسنا 

بیشتربخوانید: جزئیات تست رایگان کرونا در ایستگاه مترو

اخبار ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ویروس جهش یافته کرونا وزارت بهداشت وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۱۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • ثبت بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تردد بین استانی در خوزستان
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو