Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان مسائل معتقدند اینکه روحانی به دولتش نمره قبولی بدهد قابل قبول نیست؛ نمره قبولی را باید مردمی که هشت سال تاوان کم کاری‌ها و بی تدبیری دولت تدبیر را داده‌اند و به عقب برگشته‌اند، بدهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ دو هزار و 761 روز از آغاز به کار دولت یازدهم و دوازدهم می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولتی که بنا به گفته برخی دولت مصائب بی سابقه می توان آن را نامید نه از آن جهت که هیچ قصوری متوجه رییس‌جمهوری و کابینه نیست، بلکه از این روی که احتمالا تنها در دوران ۸ ساله جنگ فشار به جامعه تا این حد بوده و بنابراین احتمالا این رنج روانی و اقتصادی را که به ظاهر در دوران صلح متحمل می‌شوند، مشدد می‌کند.

دولت یازدهم اگرچه با توافق برجام توانست اقدامی بی‌سابقه طی ۴ دهه گذشته آن هم در زمین پر حساسیت سیاست خارجی انجام دهد، به همان میزان هم دولت بدشانسی‌ها، حوادث غیرمترقبه و اتفاقاتی بود که در دهه‌ها نظیر آن رخ نداده ‌بود؛ از سیل بی‌سابقه، زمین‌لرزه‌های پیاپی، اقدامات تروریستی در مرزها گرفته تا آتش گرفتن پلاسکو و غرق شدن سانچی و رویدادهای دیگری که دولت را آچمز کرد.

در کنار همه این اتفاقات افزایش ناگهانی قیمت بنزین و حوادث آبان‌ماه ۹۸ که ناشی از سوء مدیریت دولت بود، ترورسردار سلیمانی و ... تلفیقی ناکوک از رنج‌های روانی و اقتصادی برای جامعه ایجاد کرد که هنوز التیام نیافته شیوع کرونا بر میزان این رنج‌ها افزود. اگرچه نمی‌توان گفت در تمام این مصائب دولت به‌صورت مستقیم مقصر بوده اما این موضوع باعث پرده‌پوشی نمی‌شود و از نقد مدیریت عجیب قوه مجریه نمی‌کاهد.

علی ای حال رئوس کلی عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در این راستا بود که همه مشکلات با توافق با آمریکا حل می شود، منتظر به دست آمدن توافق باشید، امضای کری تضمین است،حالا منتظر اجرای برجام باشید، آمریکا ازبرجام خارج شد،با اروپا، آمریکا را منزوی می کنیم و بایدن رای آورد، اگر به برجام برگردد مشکلات را حل می‌کنیم!

دولت تدبیر و امید مسبب بسیاری پسرفت های کشور

احمد علی مقدم در گفتگو با راه آرمان؛ در رابطه با عملکرد هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم گفت: روحانی ناکارآمد ترین رئیس‌جمهور در ایران است که طی هشت ساله گذشته مسبب بسیاری از رکودها و پسرفت های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی در کشور بوده است.

وی با تاکید بر اینکه گشایش‌ و پیشرفتی در حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در دولت روحانی در کار نبوده است، افزود: گرانی در ابعاد مختلف چون مسکن، خودرو، سکه، ارز، لوازم خانگی و بالاخص ارزاق عمومی بیداد می‌کند و دولت روحانی مقصر گرانی و مشکلات اقتصادی هستند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: دولت تدبیر و امید، اقتصاد مقاومتی و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب را در باب اقتصاد باور نداشتند و اجرا نکردند و فقط واردات بی رویه را ادامه دادند و هیچ دغدغه ای برای گشایش امور اقتصادی و معیشتی مردم نداشتند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان با اشاره به اعتراف رسمی رئیس جمهور به عقب ماندگی در بخش های مختلف از جمله مسکن و شعار به عقب بر نمی گردیم وی، بیان کرد: دولت ناکارآمد روحانی با نوسان دلار در کشور سبب کاهش ارزش پول ملی  و گرانی سرسام آور در بخش های مختلف شده است.

رئیس جمهور مشی و شیوه ناصواب دولت های اصلاحات را تکرار کرد

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان ابراز کرد: بطوری که شاهد رشد ۷۸۰ درصدی نرخ ارز، افزایش ۹۰۰ درصدی قیمت سکه و طلا، گرانی ۳۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت خودروها، رشد ۶۰۰ درصدی مسکن و گران شدن ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصدی قیمت مواد خوراکی هستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: بنابراین باید گفت نه تنها این دولت به گفته خود در بسیاری از زمینه های اقتصادی و اجتماعی، ریل گذاری را برای دولت بعدی انجام داده است بلکه بطور کلی کشور را از مسیر ریل اقتصادی و بخش های دیگر خارج کرده است.

مقدم ابراز کرد: روحانی با شعار «به عقب برنمی‌گردیم» در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری سال96، تمام تلاش خود را بر نفی گذشته‌ای که شامل دولت‌های نهم و دهم می‌شد، گذاشت اما بررسی عملکرد کابینه وی در هر دو دوره ریاست‌جمهوری گویای بیشترین تعهد و دلبستگی‌اش نسبت به گذشته‌ای است که تجارب آن نشان از تغییر رویه‌های کلان نسبت به آن نیز می‌داد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه در یک کلام روحانی مشی و شیوه ناصواب دولت های پیشین اصلاحات را دوباره تکرار کرد و مردم را بازیچه سیاست های اشتباه خود کرد، عنوان کرد: آقای روحانی! اینکه شما به دولت خودتان نمره قبولی بدهید زیبنده و قابل قبول نیست چراکه نمره قبولی را باید مردمی که هشت سال تاوان کم کاری ها و بی تدبیری شما را داده اند و به عقب برگشته اند، بدهند.

روحانی پایین ترین نمره عملکرد ریاست جمهوری را در تاریخ جمهوری اسلامی دارد

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان ادامه داد: مگر میزان سنجش تورم از نظر شما جیب مردم نبود؟ حالا پولی در جیب ها نیست تا تورم بی سابقه شما سنجیده شود؛ مرغ، تخم مرغ، گوشت، برنج ، روغن، شکر، میوه و... را از سفره های مردم حذف کردید و یکباره بنزین را سه برابر کردید و حداقل احتیاجات مردم را نمی توانید برآورده کنید؛ بطوری که با یارانه 45 هزارتومانی فقط می توان دو کیلو خیار خرید؛ این بود گشایش دولت شما برای مردم که در سفره های خود احساس کنند؟

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه روحانی پایین ترین نمره عملکرد ریاست جمهوری را در تاریخ جمهوری اسلامی دارد، تاکید کرد: بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز ناشی از سوءمدیریت ها، بی توجهی به تولید، عدم استفاده از توان داخلی و یا سیاست‌زدگی برخی مدیران دولتی آلوده به غربگرایی و اشرافی‌گری است.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان اظهار کرد: ماحصل تدابیر و عملکرد «اصلاح‌طلب» ترین شخصیت‌های دولت حسن روحانی چیزی جز کوچک شدن سفره مردم و عدم توان خرید جامعه و در نهایت نارضایتی و شکایت مردم نیست. دولت بنفش با شعار های فریبنده و دروغین رأی این مردم را تصاحب کرد و در طول این سالیان چیزی بجز نارضایتی، شکایت، فقر و خالی شدن جیب و سفره مردم به بار نیاورد.

مقدم خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: آقای روحانی سفره های مردم را ببین و بعد نظر سنجی و قضاوت کنید؛ چرا که بر اساس آمار موجود، شاخص فلاکت که از مجموع نرخ تورم و بیکاری به دست می‌آید، در خرداد ۱۳۹۸ به بالاترین رقم در بیش از دو دهه گذشته افزایش یافته؛ بطوری که این امر موجب افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها شده است.

بزرگترین اشتباهات اقتصادی دولت‌ یازدهم و دوازدهم چه بود؟

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: آقای روحانی شما که دائما از دولت های قبل انتقاد می کردید و وعده کذب رفاه و پیشرفت به مردم می دادید این بود گشایش برای مردم؟ چرا آمار دروغ و عملکرد ساختگی به مردم می دهید؟ مگر مردم، خود در این کشور زندگی نمی کنند و با تورم و رکود اقتصادی شما دست به گربیان نیستند؟ شما و دولتتان مسئول تمام مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و مسائل نابسامان کشور هستید.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان با اشاره به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه " دولت نباید شغل ایجاد کند بلکه زیرساخت‌ها را آماده می‌کند و بانک‌ها نیز تسهیلات را ارائه می‌دهند پس اگر کسی بیکار باشد مقصر خودش است"، عنوان کرد: کجا زیر ساخت ها اجرا شد و بانک های ربوی شما وام به جوانان دادند اما خود جوانان اهمال کردند و بیکار ماندند؟

وی تأکید کرد: بزرگترین اشتباهات اقتصادی دولت‌ یازدهم و دوازدهم، کاهش سودهای بانکی بدون نظارت بر سایر بازارهای مالی، افزایش یکباره قیمت بنزین بدون برنامه ریزی اصولی و اتخاذ تصمیمات اشتباهی که روزانه صادرات کشور ما را مورد هدف قرار می‌داد.

این کارشناس مسائل سیاسی خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: شما و دولت یازدهم و دوازدهم مسبب اصلی رانت خواری، فساد های گسترده اقتصادی و بیکاری در کشور هستید، شما سرمایه های کشور را بر باد دادید. روشنگری های اخیر قوه قضاییه از فسادها و اختلاس های دولتمردان، وزرا و فرزندان وزرای شما همه دال بر بی تدبیری دولت  شماست.

تمامی اشتباهات ناشی از بی تدبیری و بی مدیریتی است

مقدم با اشاره به اینکه در سال های ۹۲ تا ۹۶ سهم اشتغال روستایی از اشتغال جدید ایجاد شده در کشور حدود ۳ دهم درصد بوده است، گفت: شعارهایی همچون نجات اقتصاد کشور از بیکاری، گرانی، آشفتگی و ناامیدی، در حد همان شعار و حرف باقی ماندند و نه تنها ثبات و آرامش اقتصادی به کشور بازنگشت بلکه این همه جوان بیکار درمقابل خانواده خود سربلند نشدند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه متأسفانه با این همه اشتباهات که ناشی از بی تدبیری و بی مدیریتی است دولت هیچ گاه در برابر ملت عذرخواهی نکرد، ابراز کرد: تثبیت حق هسته‌ای به عنوان یک حق قانونی برای مردم ایران در دولت روحانی هیچ گاه اتفاق نیفتاد بلکه هرچه بوده تقلیل و کاهش قدرت هسته ای بوده است.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان تاکید کرد: روحانی تلاش می‌کرد با طرح ایده مذاکراتی، کلید عبور از بحران‌ها را در سیاست خارجی بیابد؛ لذا بخش عمده تلاش خود را صرف ایجاد تصویری ذهنی از ایده‌های خود کرد، رها شدن اقتصاد در دولت روحانی به امید برجام و گشایش در خام‌فروشی نفت و فراموش کردن سایر بخش‌های اقتصادی، اقتصاد کشور را به ورطه رکود عمیق کشاند.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان بیان کرد: رئیس جمهور خطوط قرمز رهبری را در مذاکره و قرارداد بستن با دشمنان ایران زیر پا گذاشت بنابراین بزرگ ترین کاسب تحریم، کسی جز شخص آقای روحانی نیست چراکه او در تبلیغات انتخاباتی دو انتخابات، با شوی سیاسی درباره تحریم پیش برد و  هشت سال سکان کشور را با شعار ارتباط و مذاکره با دشمن به امید لغو تحریم ها بدست گرفت اما نه تنها تحریمی برداشته نشد بلکه تحریم های بیشتری نیز اعمال شد و شخصیت های علمی و نظامی زیادی نیز از دست رفتند.

برجام خسارت محض بود

وی با اشاره به شعار انتخاباتی روحانی مبنی بر اینکه دولت تدبیر و امید اهل ذلت، سازش و تسلیم نیست، افزود: دولت یازدهم دائم حرف از کدخدا می زد و در حال سازش و مذاکره با آمریکا جنایتکار ضد حقوق بشری بود به این امید که شاید تحریم ها برداشته شود در حالی که برجام خسارت محض بود و به صنعت هسته‌ای کشور خسارت‌ های فراوانی وارد کرد بطوری که تلاش های چندین ساله دانشمندان و شهدای هسته ای کشور را پایمال کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه البته این خسارت‌ها تنها منحصر به عرصه هسته‌ای نمی‌شود، بلکه وضعیت نابسامان اقتصادی کشور را نیز در بر می‌گیرد همچنین هیچ گاه بدنبال خنثی کردن تحریم ها و ایستادگی در مقابل دشمنان نبود، تصریح کرد: روحانی کار خود را با تحقیر پیشینیان و محکوم کردن رقبای خود به نفهمیدن زبان دنیا با مذاکره با دشمنان قسم خورده این نظام، افسانه نافرجام برجام را امضا کرد و بواسطه این تعهد ننگین موجب خسارات بسیاری بر کشور و صنعت هسته ای شد.

مقدم افزود: دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان تشریح کرد: آقای روحانی مگر برجام، فتح‌الفتوح نبود؟ مگر قرار نبود با برجام، تحریم‌ها بالمره لغو و نه تعلیق شود و کاری کنید که مردم دیگر به یارانه و… نیاز پیدا نکنند؟ مگر نگفتید تورم را ریشه‌کن کرده و عزت را با همین مذاکرات به پاسپورت ایرانی برمی‌گردانید؟ مگر نگفتید اگر مشکلات راه‌حل نداشت اصلاً کاندید نمی‌شدم؟ پاسخ این سوالات و وعده های انتخاباتی را کی و چه زمانی مردم باید بگیرند؟ وعده گزارش ۱۰۰ روزه دولت به مردم چه شد؟

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: روحانی بارها در سخنرانی های انتخاباتی خود در شهرهای مختلف تاکید کرد "اساس اقتصاد دولت تدبیر و امید این است که مردم دائماً نگویند هر سال دریغ از پارسال"، آرامش را به مردم هدیه می کنیم، در بخش اقتصادی نگرانی ها را برداریم تا مردم برای کالای اساسی‌شان نگران نباشند. "چنان رونق اقتصادی ایجاد می‌کنم که مردم نیازی به یارانه نداشته باشند" اما نه تنها گشایشی نصیب مردم نشد بلکه تورم و گرانی نیز کاری با مردم کرد که حتی توان تامین نیازمندی های اساسی زندگی خود را ندارند.

از ۱۵۹ وعده اقتصادی دولت یازدهم کدام عملی شده است؟

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه به عقیده سرسخت‌ترین حامیان سیاسی روحانی، میان پروژه دولت در سیاست خارجی، اقتصاد و فرهنگ شکاف عمیقی وجود داشته است، گفت: دولت پیر و سالخورده روحانی همان دولتی که از آن بهشتی برین و مدینه فاضله برای مردم ساخته بودند، به منتقدینش آنچه که خود و تبار سیاسی او اهل آن هستند از توهین، اهانت و افترا حواله می کند و دهان منتقدین را می بندد.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان اظهار کرد: گرانی های افسار‌گسیخته کالا و خودرو، کاهش سرسام‌آور ارزش پول ملی، تعطیلی کارخانجات و کارگاه‌ های تولیدی و گسترش بیکاری همه ثمره دولت تدبیر و امید است؛ پیامبر اسلام فرمودند: « هر کس به خدا و روز جزا ایمان دارد باید چون وعده نماید به آن وفا کند» اما آقای روحانی شما که در لباس مقدس پیامبر هستید از ۱۵۹ وعده اقتصادی دولت یازدهم کدام عملی شده است؟

وی با بیان اینکه هم اکنون، پس ازگذشت نزدیک به 8 سال،  با تحقق شعارهای دو دوره انتخاباتی روحانی خیلی فاصله داریم، عنوان کرد: دولت روحانی وعده های بی مورد زیادی که فقط تاریخ مصرف انتخاباتی داشته، داده است بطوری که همان اصلاح طلبانی که درانتخابات ریاست جمهوری، تمام قد از روحانی و برنامه هایش حمایت می کردند، الان پشیمان هستند و می گویند "عملکرد روحانی ضربه محکمی به بدنه اصلاح طلبان زده است که به این زودی ها نمی توانیم درعرصه سیاسی سربلند کنیم".

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مردم جریان اصلاحات را مقصر اصلی آشفتگی و وضعیت اقتصادی کشور می دانند و دیگر علاقه‌ای به دولت روحانی و به تبع آن، اصلاح طلبان ندارند زیرا سیاست «تَکرار می‌کنم» بارها تکرار شد و مردم همچنان ناراضی از این سیاست نخ نما و قدرت طلب هستند و بار دیگر افکار عمومی چنین ریسکی را نخواهند کرد.

اصلاح طلبان پروژه عبور از روحانی را در پیش گرفته اند/ روحانی باید پاسخگوی بکارگیری سیاست های غلط باشد

مقدم گفت: به گفته طیف اصلاح طلب، دولت روحانی "رحم اجاره ای اصلاح طلبان" بود اما حالا شاهد هستیم که دست حمایت از نامزد مردود خود کشیده و پروژه عبور از روحانی را در پیش گرفته اند تا در انتخابات آینده خود را جدا و ناراضی از روحانی نشان دهند تا دوباره رأی این ملت شریف را با دروغ و دغل بازی بربایند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تأکید کرد: اصلاح طلبان بدانند که مردم خیری از آنها و روسای جمهور اصلاح طلب ندیده اند پس دیگر دست از سر مردم بردارند و با دروغ و شعارهای فریبنده در پی اغفال ملت برای انتخابات 1400 نباشند چراکه مردم از رأی دادن به اصلاح طلبان سرخورده شده اند و خیری ندیده اند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: آقای روحانی دستاورد ثبات اقتصادی دولت شما کدام است که مردم آنها را در زندگی خود احساس نکردند و بر سر سفره هایشان ندیده اند؟ تاریخ فقط برای خواندن نیست، بلکه باید از آن عبرت گرفت.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان بیان کرد: عمر دولت بنفش رو به پایان است اما وعده گشایش اقتصادی به سر نرسید پس روحانی و حامیان وی همگی باید پاسخگوی بکارگیری سیاست های غلط باشند.

وی ادامه داد: به آقای روحانی توصیه می‌کنم در مدت کوتاه باقی‌مانده مسئولیت خود، تجدید نظری اساسی در این زمینه به‌عمل آورد شاید بتواند با اتخاذ سیاست‌های مدبرانه و سنجیده، بخشی از خسارات و صدمات را جبران کند.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین به منظور جلوگیری از تبعات و آثار منفی ناشی از اعتماد به جریان اصلاحات، فقط یک راه وجود دارد و آن اینکه برای همیشه تفکر خطرناک لیبرالی را از قاموس سیاسی مملکت طرد کرده و کنار بگذاریم و با بصیرت دو چندان در انتخابات آینده به کاندید اصلح رأی دهیم تا سرنوشت کشورمان را به تباهی و پسرفت نکشانیم.

فراز و فرود کارنامه هفت ساله دولت تدبیر و امید

احمد قربانی پور در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: دولت یازدهم که بر پایه شعارهای رنگین و بزرگ‌نمایی بیش از حد مشکلات دولت دهم روی کار آمد در طول مدت چهار سال تمام کم کاری های کابینه خود را به گردن دولت نهم و دهم انداخت و به نوعی طوری وانمود کردند که دولت دهم به حدی مشکل برای کشور به وجود آورده است که انرژی دولت در چهار سال اول فقط باید صرف حل این مشکلات شود تا مسیر برای حرکت دولت در جهت بهبود و توسعه اقتصادی کشور هموار شود.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد:  این اتفاق در حالی رقم می‌خورد که رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی خود قول حل مشکلات کشور را در ۱۰۰ روز داده بود، وعده تثبیت نرخ ارز، جلوگیری از تورم، افزایش ارزش پول ملی و بسیاری از وعده‌هایی که یکی پس از دیگری توسط دولتمردان به فراموشی سپرده شد.

وی بیان کرد: دولت دوازدهم در حالی شکل گرفت که آقای روحانی به عنوان رئیس‌جمهور مستقر ادامه راه دولت قبل خود را پیش گرفت؛ هرچند شاید در زمینه‌هایی دولت آقای روحانی دستاوردهای مثبتی داشته باشد، اما متأسفانه در حال حاضر بعد از گذشت قریب به هشت سال با یک بررسی کوتاه در کارنامه دولت به وضوح می‌توان دریافت که عملکرد آقای روحانی و کابینه وی به گونه‌ای است که در بسیاری از ابعاد از جمله اقتصادی و معیشت مردم به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.

قربانی پور تصریح کرد: مشکلات اصلی از زمانی شروع شد که مذاکرات هسته‌ای منجر به توافق برجامی شد که دولت آب خوردن مردم را نیز به تحقق این توافق باطرف های اروپایی و آمریکایی گره زده بود و به جای رسیدگی به مشکلات اقتصادی کشور همواره مردم را وعده سیب و گلابی برجام می‌داد.

کاهش بی سابقه محبوبیت رئیس جمهور گواه روشنی بر عملکرد بسیار ضعیف دولت است

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در مجموع نیمه دوم دولت آقای روحانی همچنان در فضای توافقی گذشته و می‌گذرد که هیچ دستاوردی برای کشور نداشت که هیچ بلکه امتیازات زیادی به طرف‌های مقابل واگذار شد و طرف های برجام را بیش از پیش گستاخ و سهم خواه کرده است.

وی اظهار کرد: وضعیت اقتصادی حال حاضر کشور از جمله رشد افسار گسیخته و روز به روز قیمت دلار، طلا و سکه و کالاهای اساسی بیانگر سوءمدیریت و بی تدبیری دولتی است که هیچ اراده‌ای برای بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های عظیم داخل کشور برای حل مشکلات اقتصادی و...نداشته و ندارد.

قربانی پور افزود: متأسفانه دولت حل مشکلات را با نگاه به خارج از کشور و مذاکره و ارتباط بیگانگانی می‌داند که در طول بیش از ۴۰سال از عمر انقلاب اسلامی ایران از هیچ تلاش و کوششی برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی دریغ نکرده‌اند و ظالمانه ترین تحریم‌ها و وحشیانه ترین ترورها را علیه این ملت و فرزندان این ملت انجام داده‌اند.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: در مجموع عملکرد دولت به گونه‌ای بوده‌ است که در حال حاضر فشار اقتصادی و معیشتی بسیار زیادی به آحاد جامعه به ویژه طبقات ضعیف تر و مستضعف آورده است و سفره مردم را به مراتب کوچکتر از قبل از سال ۹۲یعنی قبل از روی کار آمدن دولت روحانی کرده است وکاهش بی سابقه محبوبیت رئیس جمهور در پایین‌ترین حد پس از انقلاب خود موید و گواه روشنی بر عملکرد بسیار ضعیف دولت است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی کارشناس مسائل سیاسی دولت یازدهم و دوازدهم دولت تدبیر و امید مشکلات اقتصادی ریاست جمهوری اقتصادی کشور اقتصادی دولت آقای روحانی اصلاح طلبان دولت روحانی رئیس جمهور نمره قبولی بی تدبیری برای مردم اصلاح طلب بی سابقه تحریم ها نه تنها هسته ای هشت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۴۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد

محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست.

به گزارش ایلنا، وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون و خطا ندارد
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون خطا ندارد
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • گام عملی برای جهش تولید
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند