Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@19:12:01 GMT

افرادی که طلاق می‌گیرند مجرم نیستند

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۵۸۸۹

افرادی که طلاق می‌گیرند مجرم نیستند

یک جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه طلاق گفت: باید بعد از طلاق زوجین آرامش خود را حفظ کنند روحیه انتقام گیری نداشته باشند، یاد بگیرند در سفری که داشتند این همسفر برای آنها مناسب نبوده و جهت تامین آرامش در زندگی آینده همسفر نامناسب را کنار گذاشته‌اند.

مرتضی پدریان با اشاره به اینکه پدیده طلاق یک مسئله اجتماعی است در یک برنامه زنده در فضای مجازی، اظهار کرد: نهاد ازدواج قراردادی نوشته و پذیرفته شده از سوی جامعه برای تشکیل خانواده از سوی زن و مرد است، ازدواج و خانواده از منظر جامعه‌شناسی دو مقوله متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه طلاق فسخ قرارداد ازدواج است، تصریح کرد: تشکیل خانواده و ازدواج برای آرمش زن و مرد است، اگر این آرامش در خانواده نباشد و زوج‌ها با مشاجره و تنش نتوانند مسائل زندگی را حل کنند راهکار شرعی برای آنها طلاق است و اسلام طلاق را یک کنش طبیعی و رفتار پذیرفته شده می‌داند و در رساله‌های عملی نیز به انواع طلاق‌ها اشاره شده است.

وی با اشاره به اینکه افرادی که طلاق می‌گیرند مجرم نیستند، اظهار کرد: طلاق راهکاری برای حل مسائل حل نشدنی خانواده است، در حال حاضر جامعه در مرحله گذار از سنت به مدرنیته است، این اتفاق باعث شده رفتارهای افراد تحت تأثیر سنت‌ها نباشد و با پیشرفت سیستم اجتماعی و فردی شدن مسائل افراد به دنبال منافع شخصی هستند و برای رسیدن به این هدف همه خصوصیات فردی را زیر پا می‌گذارند.

مشکلات اقتصادی در شکل‌گیری طلاق مؤثر است

پدریان افزود: وجود خلاء عاطفی و نبود روابط زناشویی مناسب افراد را دچار کشمش و تعارض می‌کند و به دلیل منع اجتماعی از بازگویی این موضوع در بین همسران خودداری شده و دلیل طلاق را هم عدم تفاهم اخلاقی مطرح می‌کنند.

وی درباره اینکه یکی از عوامل شکل‌گیری طلاق خیانت به همسر است، گفت: عدم تأمین نیازهای جنسی در بین همسران یکی از دلایل طلاق است، در مشاوره‌های قبل از ازدواج باید به دو نکته آموزش رفتارهای جنسی به زوج‌ها و همسان سازی مزاج سرد و گرم توجه شود، در این صورت زن و شوهر رفتارهای عاطفی خوبی خواهند داشت.

این جامعه شناس تصریح کرد: قبل از وقوع ازدواج باید افراد دوره‌های جامعه پذیری و مسائل زناشویی را بگذرانند تا بعد از ازدواج خلاء عاطفی برای آنها به وجود نیاید و دچار مشکل نشوند، جامعه نیاز به شکستن این تابو و ارائه آموزش به افراد دارد تا شاهد کاهش پدیده طلاق باشیم.

پدریان با تاکید بر اینکه بحران و مشکلات اقتصادی در شکل‌گیری طلاق مؤثر است، خاطرنشان کرد: وقتی فرد نتواند نیازهای اولیه خانواده مانند خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه‌های زندگی را تأمین کند در نتیجه تعارض و کشمش و طلاق در خانواده اتفاق می‌افتد، علاوه بر مشکل اقتصادی داشتن طرح واره‌های زن و مرد در زندگی زناشویی در شکل گیری طلاق دخالت دارد.

این استاد دانشگاه، اظهار کرد: معمولاً برای مرد طرح واره‌ها پدر و بردار خود و برای زن خواهر و مادر خود است، باید به زوج‌ها یاد دهیم ممکن است آنها در زندگی زوجی رفتارهایی با همدیگر داشته باشند که طرح واره‌های آنها ندارند، باید همسران رفتارهای همدیگر را بدون الگوی‌گیری از طرح واره‌ها بپذیرند.

مقایسه کردن در پدیده طلاق مؤثر است

وی درباره اینکه مقایسه کردن در شکل پدیده طلاق مؤثر است، گفت: باید همسران خصوصیت‌های همدیگر را در برخوردهای خانوادگی مانند «از برادرت یاد بگیر»، «زندگی خواهرت را ببین» و موارد دیگر مقایسه نکنند، بدانیم افراد متفاوت هستند و تحمیل این رفتارها و مقایسه کردن در زندگی زوجی جایز نیست.

این جامعه‌شناس در توصیه به زوج‌ها، افزود: اگر زن و شوهر با هم زندگی می‌کنند نقاط مثبت همدیگر را برجسته کنند، بیشتر داشته‌های مثبت را ببینند، بپذیرند همه افراد دارای نقاط ضعف هستند، داشتن مهارت گفت وگو برای نقطه اشتراک در زندگی زوجی ضروری است.

پدریان با اشاره به اینکه در گذشته طلاق یک نوع شکست بود و فرد خود را فدای جمع و خانواده می‌کرد، اظهار کرد: امروز افراد خود را فدای خانواده نمی‌کنند، بحث حق و حقوق در ۴۰ سال گذشته مطرح و عامل افزایش طلاق در اجتماع شده است، بیشتر زنان جامعه افراد تحصیل کرده هستند و زیر بار ساختار زندگی مردسالاری نمی‌روند و تعارض و کشمش‌ها به وجود می‌آید.

دخالت دیگران در زندگی مشترک پدیده طلاق را آسان می‌کند

وی تصریح کرد: در جامعه‌شناسی دو گروه اولیه و ثانویه داریم، در گروه اولیه تقسیم کار، حق و حقوق، پاداش و تداخل وظایف نداریم، روابط عاطفی بیشتر بر پایه عشق و دوست داشتن است. در گروه ثانویه تقسیم کار، تنبیه و پاداش و حق و حقوق وجود دارد، بدانیم خانواده از گروه‌های اولیه است و با تقسیم کار و مشارکت زن و شوهر پیش می‌رود.

پدریان با بیان اینکه بسیاری از همسران از همان ابتدای زندگی حق طلاق می‌خواهند و این شرط جالبی برای زندگی زوجی نیست، اضافه کرد: ازدواج یک معامله و داد و ستد نیست، دخالت دیگران در زندگی مشترک زوجین شکل‌گیری پدیده طلاق را آسان می‌کند، اگر زوجین نمی‌توانند با همدیگر زندگی کنند به خوبی از هم جدا شوند، طلاق یک کنش طبیعی است و بالا بردن آستانه تحمل در آن لازم است و تخریب و تهدید یکدیگر باعث سلب آرامش می‌شود.

این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: طلاق می‌تواند یک راهکار و رفتار طبیعی اجتماع برای کاهش تنش‌های زوج‌های پرتنش باشد، باید بعد از طلاق زوجین آرامش خود را حفظ کنند و روحیه انتقام‌گیری از طرف مقابل نداشته باشند، یاد بگیرند در سفری که داشتند این همسفر برای او مناسب نبوده و جهت تأمین آرامش در زندگی آینده همسفر نامناسب را کنار گذاشته‌اند.

کد خبر 476722

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طلاق زوجها قانون دین اسلام راه حل نهایی خشونت اختلافات خانوادگي جامعه شناسان خانواده آرامش روابط همسران مسئولیت پذیری آسيب اجتماعي رفتار همسران مشاوره ازدواج جامعه شناسی دخالت دیگران در زندگی زوج جوان مشاور خانواده فرزندآوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شکل گیری طلاق طلاق مؤثر طرح واره ها پدیده طلاق جامعه شناس زندگی زوجی زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟

ایتنا - بسیاری از افرادی که در ماه‌های اخیر که با تزریق آمپول‌های جدید برای درمان چاقی مانند ویگووی وزن‌ کم کرده‌اند، با پرسشی اساسی مواجه‌اند: اگر مصرف این داروها را متوقف کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟
بسیاری از آن‌ها نگران‌اند دوباره اضافه وزن پیدا کنند و به عادت‌های قدیمی برگردند. مطالعات حاکی از آن است برخی افرادی که مصرف دارو را متوقف کرده‌اند، بیشتر وزنی را که از دست داده بودند، دوباره به دست آوردند.

بر اساس داده‌های شرکت فناوری سلامت آی‌کیووی‌آی‌ای (IQVIA) در سال ۲۰۲۳، هر ماه در ایالات متحده بیش از سه میلیون نسخه برای این داروهای جدید تجویز می‌شود. برخی از داروها عبارت‌اند از: اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy)، مانجارو (Mounjaro) و داروی زپبوند ( Zepbound) اما بسیاری از مردم به این نسخه‌‌ها پایبند نیستند و طبق پژوهشی که در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد، ۴۰ درصد مراجعانی که در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ نسخه حاوی ویگووی دریافت کردند، کماکان تا یک سال بعد هم از آن استفاده کرده‌اند.

پزشکان متخصص در حوزه چاقی تاکید می‌کنند که چاقی یک بیماری مزمن است که باید مادام‌العمر کنترل شود، مانند بیماری‌ قلبی یا فشار خون. داروهای تزریقی جدید هم که با الگوبرداری از هورمون‌های روده و مغز برای کنترل اشتها و احساس سیری عمل می‌کنند، به گفته کارشناسان، برای مصرف مداوم طراحی و آزمایش شده‌اند.

دکتر آندرس آکوستا محقق چاقی در کلیلنیک مایو می‌گوید: «فکر می‌کنم که این داروها را نباید به صورت متناوب مصرف کرد. تاییدیه این داروها به این شکل نیست و با این روش کارساز نخواهند بود.»

دکتر ایمی روتبرگ از دانشگاه میشیگان می‌گوید: «افرادی که با این داروها به اهداف سلامتی و کاهش وزن دست یافته‌اند، به دنبال یک راه گریزند. بسیاری از آن‌ها می‌خواهند دوز مصرف را کاهش دهند یا محدود کنند و قصدشان این است که در نهایت دارو را کنار بگذارند.»

اگر مصرف دارو را متوقف کنید چه اتفاقی می‌افتد؟
این داروها با تغییر نحوه پردازش و ذخیره انرژی بدن عمل می‌کنند. وقتی افراد مصرف این داروها را کنار می‌‌گذارند، ممکن است همان میزان وزنی که از دست داده‌اند یا حتی بیشتر از آن را اضافه کنند. بسیاری از افراد هم از بازگشت بعضی علائم چاقی مانند افکار مزاحم درباره غذا یا آن به قول معروف «صدایی که فرمان غذا خوردن می‌دهد»، گرسنگی شدید و همچنین دیرتر سیر شدن خبر می‌دهند.

برخی افراد هم که داروها را قطع کرده‌ و دوباره مصرف آن‌ها را از سر گرفته‌اند، با عوارض جانبی در معده مواجه شده‌اند. تجربه بعضی دیگر هم این است که داروها دیگر مثل قبل کارساز نیستند.  

دیگر خبرها

  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود