Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@04:13:46 GMT

هدایای کفش‌فروش ارمنی به موزه آستان قدس رضوی

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۷۱۷۲

هدایای کفش‌فروش ارمنی به موزه آستان قدس رضوی

وقتی یک کار خیر انجام می‌شود و منفعتش به همه‌ مردم می‌رسد، دیگر رنگ و لعاب و مقام فردی که آن را انجام داده مهم نمی‌شود.

مهم این است که تا دنیا دنیاست نام آن فرد در کائنات باقی می‌ماند. وقف این‌گونه است. مهم نیست واقف از چه دین و مذهبی برخاسته، مهم این است که فهمیده این کاری که تصمیم به انجام آن گرفته، ماندگار می‌ماند و برکتش هم نامش را ماندگار می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حریم حضرت رضا(ع) از این جنس انسان‌ها زیاد هستند. گویی خاک این دیار چنان کشنده و جذب‌کننده است که مهم نیست کیش و مذهبت چه باشد؛ تنها به پاداش کار خیر و عمل نیکی که انجام داده‌ای به تو می‌نگرند. این مجموعه‌دار مسیحی که مجموعه‌های سکه، تمبر و اسکناس خود را به موزه‌ آستان قدس رضوی اهدا کرده، از همین دست انسان‌هاست.

باید بیش از ۷۰ سال داشته باشد اما پیرمرد نیست. دلش حسابی جوان است اگرچه با تاریخ زیاد

دست و پنجه نرم کرده. برایم جالب است که بیش از ارمنی بودنش به اینکه ایرانی است، افتخار می‌کند. این کفش‌فروش مسیحی در هیچ دانشگاهی تحصیل نکرده اما مدال‌ها، اسکناس‌ها و سکه‌های ایروان و دوره‌های مختلف حکومت ارمنستان و شوروی را به خوبی می‌شناسد و در حوزه‌ تشخیص آن‌ها بسیار ماهر و مطرح است. با اینکه فارسی صحبت کردن برای ادیک آوانسیان بسیار مشکل است اما با صمیمیت خاصی درباره‌ هدایایی حرف می‌زند که به موزه‌ آستان قدس رضوی تقدیم کرده است.

می‌گوید دوستان ایرانی و مسلمان بسیار صمیمی‌ دارد و از طریق همان‌ها دانسته گنجینه‌ای به این عظمت در مکانی مقدس وجود دارد: «آقای عبدالحسین زعفرانی، اهداکننده‌ سکه‌های ولایتعهدی امام رضا(ع) است که رابطه‌ای بسیار صمیمی با ایشان دارم. یکبار در گفت‌وگویی، دلیل وقف مجموعه‌هایش را جویا شدم و او مسئله را این‌گونه برایم مطرح کرد که علاقه‌ وافری به گنجینه‌هایش دارد و ترجیح می‌دهد آن‌ها را به قدسی‌ترین و امن‌ترین جای کشور بسپارد تا به بهترین شکل از آن‌ها استفاده و نگهداری شود؛ همین گفت‌وگو برایم انگیزه ایجاد کرد».

او اهداکننده‌ مجموعه‌ای از سکه‌های ماشینی ضرب شده در ایران، ارمنستان و شوروی است که به گفته‌ خودش سال‌ها برای گردآوری آن زحمت کشیده؛ همچنین تمبرهای کشور ارمنستان را که قدمتشان به  ۹۰ سال پیش از اشغال توسط کمونیست‌های شوروی می‌رسد، وقف موزه‌ حرم مطهر کرده. از او درباره‌ امر وقف در دینش می‌پرسم و با حوصله پاسخ می‌دهد: «درباره وقف و اهدای ملک یا هر شیئی در دین ما آن‌طور که در اسلام به روشنی به آن اشاره شده، مطلبی عنوان نشده اما همیشه در کتاب‌های دینی و گفته‌های رهبران دینی‌مان بر اطعام و رسیدگی به کودکان و افراد کهنسال تأکید شده است. به‌خصوص روزهایی خاص که گرد هم می‌آییم، از هیچ کمکی یا دادن وجهی برای یاری به افراد مستمند و نیازمند در میان خود دریغ نمی‌کنیم، اما باید گفت نگاه به فرهنگ وقف در دین اسلام بسیار ویژه و گسترده است و ابعاد مختلفی را پوشش می‌دهد».

جمله‌ای لابه‌لای حرف‌هایش در ذهنم می‌پیچد. آن را به زبان می‌آورم و آوانسیان هم با لبخندش این‌گونه میهمانم می‌کند: «بله درست است؛ واقعاً وقف دل بزرگی می‌خواهد. من شخصاً با اعتقاد و اطمینانی که به دوستان مسلمان خود داشتم پا در این مسیر گذاشتم اما به نظرم، انسان می‌تواند حتی از عزیزترین و گرانبهاترین داشته‌هایش در مقابل کسی یا چیزی بگذرد یا به اصطلاح شما وقف کند، به‌ویژه در دین شما مسلمانان که انگیزه‌های بسیاری مانند اماکن متبرکه برای این هدف وجود دارد».

حرف‌های شیرینش را این‌طور خاتمه می‌دهد: «آن‌طور که من متوجه شده‌ام در موزه‌ آستان قدس رضوی علاوه‌بر اینکه در بهترین شرایط از نمونه‌های نفیس نگهداری می‌شود، آن‌ها را برای انجام تحقیقات نیز در اختیار محققان قرار می‌دهند و به نظر من، بهره‌ بردن علمی از هر چیزی، بهترین راه برای حفظ داشته‌هاست زیرا اگر شیئی بدون استفاده‌ در پیشرفته‌ترین ویترین‌ها نگهداری شود هیچ سودی ندارد اما برای مثال اگر روی همین سکه‌های کشور ارمنستان تحقیقات تخصصی صورت گیرد، می‌توان تاریخچه‌ای از ضرب سکه‌های ارمنستان تهیه کرد و بسیاری از مردم از آن استفاده کنند».

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وقف حضرت رضا ع آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است

در ادامه سفر هیئت بلندپایه فرهنگی کشورمان به ارمنستان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون وزیر خارجه ارمنستان دیدار و درباره گسترش دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور به گفت وگو پرداختند.

به گزارش ایسنا، در این دیدار علاوه بر مباحث فرهنگی مشترک بین دو کشور، مسائل مهم بین‌المللی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور در این دیدار، با ارائه تحلیلی از وضعیت فعلی منطقه غرب آسیا و به‌ویژه اتفاقات اخیر غزه، بر ضرورت تلاش برای برقراری صلح پایدار در منطقه با کمک کشورهای همسایه تأکید کرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با استناد به کلام رهبر معظم انقلاب، ارمنستان را همسایه‌ای نجیب و مورد احترام خواند و رویکرد شفاف ایران را در دفاع از تمامیت ارضی کشورها و تلاش‌ها برای برقراری صلح منطقه‌ای را تبیین کرد.

ایمانی‌پور به اشتراکات فرهنگی و تمدنی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: این سفر فرصتی را فراهم آورده است تا دیدگاه عمیق‌تری نسبت به کشور ارمنستان به دست آوریم. 

رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد: همکاری‌های فرهنگی و افزایش سطح روابط بین جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان باید دنبال شود. 

ایمانی‌پور همچنین به نقش رسانه‌ها در ترویج دانش و آگاهی میان مردم دو کشور اشاره کرد و خواستار همکاری متقابل دو کشور در این زمینه شد.

همچنین در این نشست، معاون وزیر خارجه ارمنستان ضمن استقبال از هیئت بلندپایه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد که امضای سند مبادلات فرهنگی به تقویت روابط دوجانبه ایران و ارمنستان منتهی شود.

وی تصریح کرد که ارمنستان همواره به ایران به مثابه یک کشور دوست و همسایه مطلوب نگاه کرده است. 

طی این دیدار که با حضور سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان و اسدی موحد، رایزن فرهنگی کشورمان نیز برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات
  • هدایای ویژه الساندرو دل پیرو برای همکارانش؛ میکا ریچاردز: به امضای قرارداد مدلینگ خودم نزدیک شدم / زیرنویس فارسی
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟