Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@09:30:35 GMT

احتمال زنده ماندن موقتی برخی ریزموجودات در مریخ

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۹۷۵۷

آفتاب‌‌نیوز :

 ما می‌توانیم به شکل ناخودآگاه و ناخواسته مریخ یا هر دنیای دیگری را که در آینده کاوش می‌کنیم با میکروارگانیسم‌های موجود در سیاره خود آلوده کنیم. دانشمندان ناسا و مرکز هوافضای آلمان چندین ارگانیسم قارچی و باکتریایی را در سال ۲۰۱۹ به عنوان بخشی از آزمایش موسوم به "MARSBOx" به لایه استراتوسفر فرستادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش انگجت، لایه استراتوسفر که دومین لایه مهم جو زمین واقع در بالای لایه اوزون است، دارای شرایطی است که شباهت زیادی به سیاره سرخ دارد و مکان مناسبی برای ارسال نمونه‌ها به منظور کشف زنده ماندن آنها در مریخ است.

هدف از این مطالعه که به طور مشترک توسط دانشمندان ناسا و مرکز هوافضای آلمان(DLR) انجام شد، بررسی این بود که آیا شکل‌های زندگی در سیاره ما قادر به زنده ماندن در شرایط سخت سیاره سرخ هستند یا خیر؟

محققان دریافتند که برخی از میکروب‌های زمینی که به استراتوسفر سفر کردند و در شرایط مشابه مریخ قرار گرفتند، توانسته‌اند به طور موقت زنده بمانند و همچنین برخی از آنها پس از بازگشت به زمین دوباره زنده شوند.

اکنون دانشمندان مقاله‌ای را در مورد یافته‌های خود منتشر کرده‌اند که در آن در مورد چگونگی زنده ماندن هاگ‌های کپک سیاه در این سفر فضایی صحبت کرده‌اند.

این میکروارگانیسم فقط به طور موقت می‌تواند در سطح مریخ زنده بماند کند، اما محققان دریافتند که این هاگ‌ها پس از بازگشت به زمین می‌توانند دوباره زنده شوند.

این تیم تحقیقاتی این هاگ‌ها و باکتری‌ها را داخل یک ظرف آلومینیومی توسط یک بالن به استراتوسفر فرستاد. دو لایه نمونه در این ظرف وجود داشت که لایه زیرین در برابر اشعه محافظت می‌شد تا ناسا بتواند اثرات تابش را از سایر شرایط محیطی جدا کند.

همانطور که اشاره شد یک بالن این ظرف را به لایه استراتوسفر زمین منتقل کرد، جایی که نمونه‌ها تحت شرایط مریخی قرار داشتند و بیش از هزار برابر بیشتر از سطح زمین در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گرفتند. هنگامی که بالن به زمین بازگشت، مشخص شد که برخی میکروب‌ها مانند قارچ‌ها و باکتری‌ها از این سفر و شرایط سخت شبیه به مریخ جان سالم به در برده‌اند.

"کاتارینا سیمس" یکی از اعضای تیم مرکز هوافضای آلمان گفت: با انجام مأموریت‌های طولانی مدت در مریخ، باید بدانیم که چگونه میکروارگانیسم‌های مرتبط با انسان در سیاره سرخ زنده می‌مانند، زیرا برخی از آنها ممکن است خطر سلامتی برای فضانوردان داشته باشند. به علاوه، برخی از میکروب‌ها برای اکتشافات فضایی بسیار ارزشمند هستند. آنها می‌توانند به ما کمک کنند تا مواد غذایی را به طور مستقل از زمین تولید کنیم.

سال گذشته ناسا سیاست‌های خود را به روز کرد تا تعهد قوی‌تری از خود در جلوگیری از آلودگی ماه و مریخ توسط انسان داشته باشد. ناسا می‌خواهد اطمینان حاصل کند که ارگانیسم‌ها یا سایر آلودگی‌ها را از زمین به جهان‌های دیگر نمی‌برد، زیرا این امر می‌تواند جستجو برای حیات فرازمینی را به خطر بیندازد. همچنین بازگرداندن آنها از دنیاهای دیگر به زمین نیز می‌تواند بر محیط زندگی ما تأثیر منفی بگذارد.

"سیمس" توضیح داد که آزمایشاتی مانند "MARSBOx" راهی واقعاً مهم برای کمک به ما در جستجوی همه پیامدهای سفر فضایی بر زندگی میکروبی است و اینکه چگونه می‌توانیم این دانش را به سمت کشف‌های شگفت‌انگیز فضایی سوق دهیم.

نتایج این آزمایش پس از فرود کاوشگر فضایی "استقامت"(Perseverence) ناسا در مریخ منتشر شده است تا به دریافت وجود حیات در سیاره سرخ در میلیاردها سال پیش کمک کند. مریخ نورد "استقامت" نمونه‌هایی از سنگ و خاک سطح مریخ را در لوله‌های مهر و موم شده جمع می‌کند که برای تجزیه و تحلیل در دهه ۲۰۳۰ به زمین آورده خواهند شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مریخ ناسا زنده ماندن سیاره سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به نظر می‌رسد که رویداد موسوم به بی‌ثباتی بزرگ که هرج و مرج را در بین سیارات ایجاد و غول‌های گازی را در مدار‌هایی که امروز می‌شناسیم مستقر کرد، بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از تولد خورشید رخ داده است. 

دانشمندان بر این باورند که سیاراتی نظیر مشتری با بی‌ثبات کردن مدار یک پیش سیاره به شکل گیری قمر زمین منجر شده باشند.

به لطف مطالعات ترکیبات و مکان انواع مختلف سیارک‌ها و دنباله‌دارها، دانشمندان دریافته‌اند که این حادثه در اوایل تاریخ منظومه شمسی رخ داده است. با این حال، هنوز پازل‌هایی درباده اینکه چگونه همه چیز دقیقاً از بین رفته یا شکل گرفته، حل نشده است.

به عنوان مثال، دانشمندان دریافته‌اند که اجرام منظومه شمسی که امروزه می‌بینیم، از جمله زمین، به دور خورشید از قرصی از گاز و غبار تشکیل شده‌اند. با این حال، برخی از آن اجرام، یعنی سیارک‌ها و دنباله‌دارها، به نظر می‌رسد که از موادی تشکیل شده‌اند که در قرص وجود نداشته‌اند. حداقل، این مواد نباید در مکان‌هایی که آن اجرام در حال حاضر در آن قرار دارند، وجود داشته باشد و منطقی‌تر است که این اجرام قبل از پراکنده شدن در نقاط دورتر به خورشید نزدیک‌تر شده باشند. 

به عبارت دیگر، همه این بررسی‌ها صورت گرفته تا نشان دهد که مشارکت مشتری در شکل‌گیری قمر زمین اهمیت زیادی داشته است.

یکی از فرضیات این است که در دوران اولیه تشکیل منظومه شمسی، برهم‌کنش‌های گرانشی بین مشتری و سیاره‌های دیگر انجام می‌شد که در نهایت منجر به تشکیل موج‌هایی در ابرمولکول‌های حاوی میلیون‌ها سیاره کوچک شد که به آرامی گرد و خاک بیشتری تشکیل دادند و در نهایت به شکل‌گیری سیاره‌ها و قمر‌ها منجر شد.

در این فرضیه، نقش سیاره مشتری بسیار مهم بوده چراکه با جذب و کشش گرانشی خود، این سیاره بزرگ منجر به کاهش سرعت چرخش ابرمولکول‌های حاوی ذرات کوچک شده و این کاهش سرعت، منجر به اتصال و ادغام این ذرات بزرگ‌تر و تشکیل شهاب‌سنگ‌ها، سیاره‌ها و حتی قمر زمین شده است.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مشتری در کمک به تشکیل قمر زمین نقش مهمی ایفا کرده است و هرچه فرایند تشکیل ماه پیش می‌رفته، نقش سیاره مشتری افزایش نیز تفزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • بسکتبال NBA | دوراهی لیکرز، زنده ماندن یا حذف تحقیرآمیز؟
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است