Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر کویید ۱۹ تا امروز جان میلیون‌ها انسان را گرفته و آسیب‌های جدی و همیشگی به برخی مبتلایان رسانده، خیلی‌ها را خانه‌نشین کرده و کسب و کار خیلی‌های دیگر را مختل کرده است و همه این‌ها تنها بخشی از آثار این بیماری است.

در روزهایی که دنیای ما بیش از یک سال است که با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند مردان دنیای علم تلاش می‌کنند تا بتوانند با این ویروس به مقابله برخیزند، آن را از مسیرش منحرف کرده و یا راه حلی قطعی در برابر این ویروس و بیماری بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید «ایورمکتین» از دهه ۱۹۷۰

پژوهشگران و محققان ایرانی از دایره این خیلی‌ها خارج نیستند و اتفاقاً تا امروز توانسته‌اند در زمینه ثبت دارو و واکسن در قافله پیشتازان جهان باشند؛ دکتر مرتضی شخصی نیایی یکی از پژوهشگرانی است که همراه با گروهش به یافته‌های قابل‌توجهی دست‌یافته و امیدوار است در آینده نزدیک با ورود داروی «ایورمکتین» به بازار و چرخه درمان کرونا بتواند در حفظ سلامت و جان هم‌میهنان و مردم دنیا اثرگذار باشد.

وی در خصوص داروی «ایورمکتین» اظهار کرد: ایورمکتین یک داروی ضد انگل است که در دهه ۱۹۷۰ تولید شده است. ایورمکتین با توجه به طیف کاربردهای وسیع آن در برابر انگل‌های داخلی و خارجی که باعث بهبود سلامت حیوانات می‌شدند و در حدود یک دهه پس از کشف این دارو با تغییرات دز، این دارو در نوع انسان هم مورد استفاده قرار گرفت و بیشترین استفاده را در بیماری‌های انگلی انسانی از جمله کوری رودخانه دارد و تا امروز هم بیشتر ۳/۷ میلیارد نفر در سراسر دنیا با تجویز پزشک از این دارو استفاده کرده‌اند.

شخصی نیایی اذعان کرد: در سال‌های اخیر تحقیقاتی با موضوع تأثیر ایورمکتین روی ویروس‌ها در استرالیا آغاز شد و آن‌ها برای اولین بار همین دارو را در محیط آزمایشگاهی روی ویروس کرونا امتحان کردند که نتیجه این آزمایش این بود که دارو طی ۴۸ ساعت تا ۹۹ درصد از ویروس را از بین برده است.

این پژوهشگر بیان کرد: گروه تحقیقاتی ما برای اولین بار در خارج از محیط آزمایشگاهی این تحقیقات را بررسی و ادامه داد، ما در یک گروه رندمی ۱۸۰ نفره که به‌صورت مجزا ۶ گروه ۳۰ نفره بودند دزهای مختلفی از دارو را مورد امتحان قرار دادیم و با توجه به بررسی‌ها پروتکل‌هایی برای دریافت مقدار دارو به دز بهینه رسیدیم، گروهی از در بهینه استفاده کرده بودند به میزان ۸۳ درصد کاهش مرگ‌ومیر داشتند.

وی مطرح کرد: گروه تحقیقاتی ما در تیرماه امسال به نتایج قطعی تأثیرات دارو رسیدند در همان زمان طی مقاله‌هایی نتایج تحقیقات خود را به بخش علمی ستاد مبارزه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کشور ارائه دادند، در این زمان در هیچ جای دیگری در دنیا به این تحقیقات قطعی نرسیده بودند و ما اولین گروه محققانی بودیم که به این یافته‌ها رسیدیم، بااین‌حال به تعبیر کارشناسان ستاد چون تعداد نمونه‌های ما در این آزمایش کم بود یافته‌ها مورد تأیید قرار نگرفت.
«ایورمکتین» مرگ و میر در یک استان هند را به صفر رساند
شخصی نیایی گفت: از زمان ارائه دستاوردهایمان تا امروز کشورها و محققان دیگر دامنه تحقیقات خود در خصوص تأثیرات ایورمکتین را افزایش داده‌اند و امروز در ایالت ویرجینیای آمریکا، بخش‌های از مکزیک، هند، ژاپن، اسلواکی به‌عنوان اولین کشور اروپایی، برزیل و… این دارو را در پروتکل‌های درمانی خود گنجانده‌اند و جالب است بدانید یکی از استان‌های هند با ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت با استفاده از این دارو در یک بازه زمانی ۳ ماهه توانسته است تعداد مرگ‌ومیر کرونایی اش را کنترل کند و آن را به صفر برساند.

تأثیر ۸۴ درصدی «ایورمکتین» در بهبود کرونا

وی تصریح کرد: گروه تحقیقاتی هرگز دست از تلاش بر نمی‌دارد، این بار جامعه آماری خود را تا ۱۴۰۰ نفر افزایش دادیم که در تحقیقات علمی این تعداد و این آمار یک رقم واقعاً بزرگ است. ما در این بازه ۴۱ مطالعه بالینی انجام دادیم و پس از آنالیز درمان به این قطعیت رسیدیم که ایورمکتین تا ۸۴ درصد روی بهبود افراد و تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلاء می‌تواند مؤثر واقع شود.

داروی ۳۱ هزارتومانی ایرانی، ۳ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود

وی با اشاره به نقش شرکت تولیدکننده دارو در ادامه روند ورود ایورمکتین به بازار بیان کرد: در این مقطع زمانی شرکت البرز دارو نیز وارد چرخه و روند تولید دارو شد و مجوزهای نهایی برای تولید دارو اخذ شد بااین‌حال اجازه توزیع دارو به شرکت داده نمی‌شد. جالب است بدانید دارویی که هر ورق از آن تنها ۳۱ هزار تومان قیمت دارد در دو تا سه‌ماهه اخیر در بازار سیاه تا ورقی بیش از ۳ میلیون تومان نیز خریدوفروش شده است.

این پژوهشگر با اشاره به عدم همکاری چرخه دارویی کشور با ورود داروی ساخت داخل مطرح کرد: مدیرکل دارو وزارت بهداشت کشور در نامه‌ای درخواست کرده‌اند که تعداد ۴۰۰ هزار نسخه از این دارو از فرانسه خریداری شود، درحالی‌که این دارو را تولید کرده‌ایم و با سنگ‌اندازی‌ها هنوز نتوانسته‌ایم آن را وارد بازار داخلی کنیم. بااین‌حال با سفر وزیر محترم بهداشت و با پیگیری‌های دکتر محمدبیگی مجوزهای نهایی اخذ شده و همین روزها نمونه ایرانی ایورمکتین برای درمان بیماری کرونا در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

وی به چرخه تأثیر ایورمکتین و واکسن بر روند ادامه کرونا در سطح جامعه نیز اشاره کرد و یادآور شد: این دارو و واکسن کار متفاوتی را انجام می‌دهند، واکسن با تأثیر بر پروتئین‌های بیرونی کرونا اثر می‌گذارند و بد نیست بدانید در همین نقطه هم هست که جهش‌های ویروس و تغییرات آن اتفاق می‌افتاد درحالی‌که دارو روی پروتئین‌های درونی ویروس اثر می‌گذارند و مکانیسم داخلی ویروس را فلج کرده از تکثیر آن جلوگیری می‌کند.

شخصی نیایی در پایان یادآور شد: اگر هر فرد ماهانه تنها یک عدد از دارو را مصرف کند تا حد زیادی از خطر ابتلاء در امان خواهد بود، دارو و واکسن زمانی می‌توانند چرخه پاندمی در کشور را کاهش دهند که تا ۷۰ درصد از افراد درگیر در چرخه واکسن زده باشند و با راهکارهای یاد شده در برابر بیماری مقاوم شده باشند و تا آن زمان همه باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمایند.

کد خبر 5154491

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماری کرونا داروی ایرانی داروی کرونا ویروس کرونا کرمانشاه شیوع کرونا زلزله آمار کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه سی سخت شیراز اردبیل شهرستان کرج مشهد کرونای انگلیسی شهرکرد تا امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه بر خط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • داروخانه‌ها هم رتبه‌بندی می‌شوند
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • دستگیری عامل توزیع غیر مجاز دارو در فلاورجان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد