Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ربیعی سخنگوی دولت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که علی رغم کاهش قیمت ارز،  مردم شاهد هیچ کاهش قیمتی در کالاها نیستند و به نوعی برخی هم می‌گویند دولت بی خیال بازار شده است و در نبود نظارت واقعی سود جویان نرخ کالاها را تعیین می‌کنند؟ و با نزدیک شدن به عید نوروز این موضوع جزو دغدغه های جدی مردم است برای رفع نگرانی مردم چقدر دولت برنامه داره؟ گفت: بطور کلی همه ساله و در ایام پایانی سال، با افزایش تقاضا در بازار با روند صعودی قیمت‌ها مواجه می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر این اساس و به‌منظور مداخله موثر در بازار، دولت برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های لازم را در این خصوص انجام می‌دهد. ذخیره‌سازی مناسب برخی اقلام اساسی مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز، انواع میوه، برنج، روغن، قند و شکر و ... از اهم این اقدامات است و برنامه‌ریزی برای این امور در طول سال نیز در دستور کار قرار دارد.

ربیعی خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز به طور ویژه به این مهم توجه و اقدامات لازم مطابق تجربیات مکتسبه در سنوات گذشته صورت پذیرفته است. همچنین استفاده از توان و ظرفیت‌های موجود در اصناف و تشکل‌های تولیدی و توزیعی و افزایش کنترل و نظارت‌های دائمی در سطح بازار نیز در دستور کار است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ضمناً شایان ذکر است با عنایت به تأثیر تحریم‌های ظالمانه بر اقتصاد کشور با هماهنگی و همکاری بین دستگاه‌های مسئول در کارگروه تنظیم بازار، تدابیر‌ لازم برای مقابله با تحریم‌ها و تامین مناسب و مکفی اقلام ضروری مصرفی مردم صورت پذیرفته است.

وی در مورد دلایل عدم کاهش قیمت کالاها در بازار برغم کاهش نرخ ارز گفت: بطور کلی فرآیند واردات از زمان تخصیص ارز و به تبع آن تامین ارز و انتقال ارز بویژه در شرایط تحریم، زمان براست، لذا اثر کاهش نرخ ارز با وقفه در بازار محقق خواهد شد به گونه‌ای که اثر ثبت سفارش کالاهای جدید با نرخ ارز کاهش یافته، پس از اتمام موجودی کالاهای قبلی، در بهای تمام شده واردات یا تولید (متاثر از مواد اولیه وارداتی) اثر خواهد گذاشت، لذا کالاهایی که در ماههای گذشته تامین و انتقال ارز آنها انجام پذیرفته، مشمول این تعدیل نرخ ارز نخواهند شد.

ربیعی همچنین در این باره اظهار داشت: در خصوص کالاهای اساسی و ضروری که ارز دولتی به آن‌ها تخصیص داده شده است، به جهت تثبیت نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، هرگونه کاهش نرخ ارز نیمایی و یا آزاد، قیمت تمام شده آن‌ها را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

سخنگوی دولت بیان داشت: در خصوص برخی کالاها، عوامل دیگری همچون قیمت‌های جهانی نیز در تعیین نرخ بجز تغییرات نرخ ارز تاثیرگذار است. به عنوان نمونه محصولات پتروشیمی که در بورس عرضه گردیده و قیمت‌گذاری آن‌ها مبتنی بر نرخ ارز نیما و قیمت‌های جهانی خواهد بود.    

وی با تاکید بر اینکه دولت سازوکار ویژه برای کنترل قیمت و تامین کالا‌های مورد نیاز مردم در شب عید در نظر گرفته، تاکید کرد: براساس تصمیم و تقسیم کار صورت گرفته در ستاد اقتصادی دولت وزرای جهاد کشاورزی و صمت با جدیت این موضوع را دنبال کنند.

ربیعی ادامه داد: سه هزار و ۸۰۰ نفر در حوزه نظارتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت کار نظارت را انجام می‌دهند. طرح ویژه کنترل و نظارت بر بازار امسال زودتر از موعد از ۱۵ بهمن شروع شد. گشت‌های مشترک بازرسی بصورت مستمر با اولویت نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالا برگزار می‌شود.

وی بیان داشت: تولید در بخش مرغ و تخم مرغ مشکلی ندارد و بیش از نیاز وجود دارد. توصیه می شود مصرف کننده ها به قیمت های بسته بندی و فله ای تخم مرغ توجه فرمایند. کلیه تخم مرغ ها باید قیمت گذاری شده باشند. حتی غیر بسته هایی ها و این قیمت ها در سایت سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده وجود دارد.

ربیعی با اشاره به اقدامات نظارتی دولت تصریح کرد: تشدید بازرسی ها توسط اتحادیه های صنفی و تولیدی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان (طرح ویژه نوروزی) از دیگر اقدامات این طرح است.

سخنگوی دولت گفت: چون امکان برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم به لحاظ مراعات شیوه نامه های بهداشتی وجود ندارد، فروش ویژه اصناف در این ایام بصورت اینترنتی (جشنواره مجازی نوروز ۱۴۰۰) در سراسر کشور توسط اتاق اصناف ایران برگزار می گردد.

وی ادامه داد: فروش فوق العاده شیرینی، شکلات، آجیل، خشکبار، کیف و کفش و پوشاک در واحدهای صنفی منتخب با نظارت اتاق های اصناف ایران و شهرستانها انجام خواهد شد.
 توزیع میوه و مرکبات مورد نیاز شب عید در فروشگاههای منتخب، توزیع فراوان کالاهای اساسی مانند برنج، روغن، شکر و مرغ و گوشت بصورت فوق العاده از طریق شبکه اصناف نیز انجام خواهد شد. همچنین میادین میوه و تره بار شهرداری ها عرضه مستقیم میوه و سایر مایحتاج عمومی مردم در این ایام را بعهده خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سخنگوی دولت ارز دولت کاهش نرخ ارز سخنگوی دولت تخم مرغ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۰۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی

پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند, به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل, طلا فروشان از دیرباز جزو قشر مرفه جامعه بوده و از ثروتمندان هر شهری و دیاری محسوب می‌شوند. اما خبر مربوط به پرداخت مالیات و مخالفت و اعتراض زرگران در خصوص  ارزان شدن قیمت طلا و تلاش دولت برای شفاف سازی و مبارزه با قاچاق قابل درک نیست.

محمد حسن زاده استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل اظهار داشت: بدیهی است که حفظ وضعیت موجود برای آنها عالی است. برای ادامه این وضعیت لازم باشد، اعتصاب می‌کنند، طلا نمی‌خرند و طلا نمی‌فرشند. البته چرا اگر قیمت طلا پایین آمده باشد، طلا می‌خرند اما تمایلی به فروش ندارند. مثل همین روزها که طلا کمی (بله فقط کمی) ارزان شده و تمایلی به فروش ندارند اما علی‌رغم اعتصابشان خرید دارند. اگر اعتصابشان در اوج قمیت طلا بود شاید می‌شد جور دیگری تفسیر کرد، اما حالا که کمی طلا ارزان شده، اعتصاب معنای متفاوتی می‌دهد.

طلافروشان  تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند

وی افزود: برخی از واحدهای صنفی علت اعتصاب را «ابهامات سامانه جامع تجارت» اعلام می‌کنند. ابهام اصلی این است که آنها تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند، چون ممکن است قانون مالیات بر عایدی سرمایه دامن آنها را هم بگیرد و دیگر نتوانند مالیاتی در حد کارمندان با حقوق پایین پرداخت کنند و یا معاف از مالیات شوند. ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت قدم آغازین اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که طبیعتا دارندگان سرمایه تمایلی به ثبت اطلاعات در این سامانه ندارند.

صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است

یکی از فعالان بازار می‌گوید:«با شرایط جدید خیلی از افراد نخواهند توانست حتی 2 گرم طلا خریداری کنند.» نمی‌دانم باور کنم که آنها نگران خرید 2 گرم طلا توسط مردم هستند یا نگران پراداخت مالیات.

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است. ارائه صورتحساب الکترونیکی موجب شفافیت در فروش کالا شده و درآمد و هزینه آنها را به طور دقیق نشان خواهد داد. بدیهی به نظر می‌رسد که هرگونه شفافیت در دخل و خرج این صنف، آنها از گروه پرداخت‌کنندگان ماهانه 800 هزار تومان مالیات خارج خواهد کرد. پس تا جایی که ممکن است باید از اجرای آن سرباز زد. لازم باشد فعلا اجرای آن را به دلیل عدم آشنایی با سامانه به تأخیر انداخت تا ببینیم بعدها چه می‌شود (کاری که قبلا انجام شده و فرصت سه ماهه به پایان رسیده است.)

مقاومت طلا فروشان در برابر کاهش قیمت‌

محمد حسن زاده  بیان کرد: در فروردین ماه امسال به دلایل سیاسی و همچنین تحولات منطقه‌ای قیمت دلار و قیمت طلا روند صعودی به خود گرفت و در اواخر این ماه به اوج خود رسید. پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند. به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند و در واقع قیمت‌ مرجع را همان قیمت‌های اوج فروردین ماه در نظر می‌گیرند. این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود.

مالیات طلافروشان به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان در سال است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: مالیات طلافروشان در یک سال گذشته آنچه که ابراز کردند، به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان بوده است. یعنی ماهانه فقط 800 هزار تومان! اشتباه تایپی نیست، واقعا به طور متوسط هر واحد صنفی ماهانه فقط 800 هزار تومان مالیات پرداخت کرده است. با حقوق کارمندی و مالیات کارمندی مقایسه کنید. نگاهی به فیش حقوقی خود بیاندازد و ببینید چقدر از یک طلا فروش ثروتمندتر هستید! البته فقط در پرداخت مالیات.

به گزارش خبرگزاری تسنیم عدالت مالیاتی یکی از اصول اساسی چارچوب مالیات‌ستانی در تمامی کشورهای جهان محسوب می‌شود و لازم است دولت و سازمان امور مالیاتی کشور اجرای این اصل در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام/131/.

دیگر خبرها

  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟