Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@09:21:55 GMT

بیش از ۱۶۰۰ هنر کار به هنرمندان استان فارس اعطا شد

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۱۷۵۹

بیش از ۱۶۰۰ هنر کار به هنرمندان استان فارس اعطا شد

گروه استان‌ها - استاندار فارس در مراسم اهدای نمادین هنرکارت به نمایندگان جامعه هنری استان فارس گفت: کمک بلاعوض ۲۴ میلیارد ریالی به ۱۶۶۰ نفر از هنرمندان تحت عنوان هنرکارت از جمله کمک‌های دولت به هنرمندان در راستای جبران آسیب‌های ناشی از کرونا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در این مراسم که ظهر امروز در سالن جلسات استانداری فارس برگزار شد استاندار فارس در ابتدا با بیان این نکته که توجه به فرهنگ از ضروریات هر جامعه است اظهار داشت: پیگیری مسایل و دغدغه‌های اهالی فرهنگ و هنر به ویژه با توجه به اینکه شیراز و فارس نماد، مرکز و مهد فرهنگ و هنر و ادبیات کشور است در صدر توجهات مدیران استان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنایت‌الله رحیمی خاطرنشان کرد مجموعه استانداری به اهمیت زبان هنر، ماندگاری و اثرگذاری فراوان آن واقف بوده و می‌داند که بسیاری از شعرا، هنرمندان و فرهنگوران، خطاطان و خوشنویسان ما از شهرت جهانی برخوردار هستند و همین مساله وظیفه ما را در قبال توجه به هنر سنگین‌تر می‌کند.

رحیمی افزود: هنر سبب اعتلای روح انسان است و ما از هنرمندان می‌خواهیم با وجود تمام مشکلاتی که دارند با زبان امیدآفرین و نشاط‌بخش همیشگی به مسایل جامعه پرداخته و ما را در سامان‌دهی امور یاری نمایند.

وی افزود: هنرمندان فارس به سبب جایگاه والای این استان رسالتی فراتر از رسالت فردی خود نیز دارند و آن معرفی فرهنگ و هنر غنی این خطه از سرزمین ایران به جهانیان است.

وی ضمن برشمردن آسیب‌های کرونا به جامعه هنری افزود: ویروس کرونا مرز خاصی نمی‌شناسد و همه را متضرر کرده اما در این میان دو بخش گردشگری و فعالیت‌های فرهنگی هنری به ویژه هنرمندان و اصحاب رسانه به سبب ماهیت کار فیزیکی و حضوری‌ خود بیشترین ضربه و آسیب را دیدند.

حال و روز هنرمندان فارس در روز جهانی هنرمند؛ از تعطیلی تمامی فعالیت‎‌ها تا اعطای تسهیلات حمایتیاعلام آخرین آمار ثبت‌نام کنندگان هنر کارتواریز کمک‌هزینه بیکاری ناشی از شیوع در "هنر کارت

نماینده عالی دولت در استان فارس در ادامه به تشریح کمک‌های اعطایی به هنرمندان پرداخت و گفت: پرداخت بیمه سه ماهه هنرمندان عضو رسمی کانون‌های هنری، اعطای 1660 عدد هنرکارت به هنرمندان واجد شرایط به مبلغ 24 میلیارد ریال، ارایه تسهیلات کارا به 1342 نفر به میزان 193 میلیارد ریال و همچنین ارایه تسهیلات کارآفرینی سامانه تحفه به 375 نفر جمعا به میزان 74 میلیارد ریال از جمله مواردی از این کمک‌ها به هنرمندان گرامی است.

وی افزود: 9 مورد حمایت از مشاغل خانگی پشتیبان با چهار هزار میلیون ریال اعتبار، اختصاص کمک‌های معیشتی موردی، اعطای وام و تسهیلات مشاغل خانگی به ویژه به کارگاه‌های خانگی به 63 نفر به میزان 2300 میلیون ریال از جمله دیگر حمایت‌های دولت در استان فارس از این قشر زحمت‌کش بوده است اما نباید از کمک‌های مومنانه و مواسات که نشان‌دهنده همدلی مردم استان فارس و احساس مسئولیت اجتماعی آنها بوده هم غافل شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این آیین به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن نقش والای هنرمندان در جامعه از تلاش‌های آنها به ویژه در سال دشواری که به سبب شیوع کرونا بر مردم و هنرمندان گذشت قدردانی نمود.

صابر سهرابی ابتدا اظهار داشت: به سبب شیوع کرونا و به تبع آن تعطیلی اجتماعات و دورهمی‌ها، بیشترین ضربه را هنرمندان دیدند که بستر فعالیت آنها همایش‌ها، نمایشگاه‌ها و سالن‌های سینما و تئاتر بوده و مخاطب اصلی برنامه‌های آنها نیز مردم هستند.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی ساماندهی امور هنرمندان از همان ابتدا دغدغه‌های هنرمندان استان‌ها را به گوش رئیس جمهور رساند و در این خصوص تسهیلاتی جهت حمایت از هنرمندان به ویژه هنرمندان فارس که از نظر کیفیت و کمیت فعالیت‌های هنری همواره در کشور پیشتاز بوده‌اند در نظر گرفته شد که استاندار محترم به آنها اشاره‌ای مختصر کرد.

در ادامه هادی صالح نیا، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی آموزشگاه های آزاد موسیقی شیراز نیز به بیان مشکلات هنرمندان استان به ویژه اهالی موسیقی در سالی که گذشت پرداخت و گفت: هنرمندان، شیرازه و اساس این شهر هستند و اگر شیرازۀ هنر این شهر از هم گسست شاهد زوال و آسیب‌های جدی خواهیم بود.

شایان ذکر است در پایان این مراسم و با حضور مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و بهروز مرامی، معاون امور هنری و سینمایی استان، توسط استاندار فارس به علیرضا حیدرپورفرد پیشکسوت تعزیه کشور و از تعزیه‌خوانان قدیم شیراز در رشته نمایش، روح الله محرری در رشته خوشنویسی، هادی صالح‌نیا در رشته موسیقی و مصطفی فتوح نژاد در رشته هنرهای تجسمی به عنوان نمایندگان جامعه هنری استان فارس به صورت نمادین، هنرکارت اهدا شد.

گزارش از سروش سلیمی

انتهای پیام / 424/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان فارس کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۱۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنری که لاکچری شده!

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میرزاباقری ـ مسئله گرانی موضوعی نیست که کسی از آن خبر نداشته باشد و حتی پولدار‌ها هم از وضعیت گرانی می‌نالند. هر روز یک کالایی گران می‌شود، یک روز گوشت، یک روز نوبت مرغ است، یک روز نوبت میوه و روز دیگر گرانی مسکن و. هر روز یک موضوع در اقتصاد ما مطرح و به چالش تبدیل می‌شود.

این گرانی‌ها به فرهنگ هم رسوخ پیدا کرده و به کنسرت‌ها هم کشیده شده است. بلیت کنسرت‌ها از روز‌های اول سال به حدود یک میلیون تومان هم رسیده و این سوال مطرح است که طی یک ماه گذشته مگر چه اتفاقی افتاده که بلیت کنسرت به صورت چراغ خاموش این همه افزایش قیمت داشته است؟

برگزاری کنسرت در بسیاری از جوامع امری رایج به شمار می‌رود و سالانه هنرمندان مطرح موسیقی در فصول مختلف سال در فستیوال‌ها و یا تور‌های کنسرت خود روی صحنه می‌روند؛ بدین ترتیب مردم می‌توانند با حضور در این کنسرت‌ها اوقات خوشی را تجربه کنند. هرچند که کنسرت رفتن حداقل در ژانر‌های عامه‌پسند در سایر کشور‌ها امری عادی به شمار می‌رود و کنسرت رفتن بجز در ژانر‌های اپرا یا کلاسیک کالایی لوکس به شمار نمی‌آید، اما با بالا رفتن نرخ تورم، مردم عادی کمتر می‌توانند در یک کنسرت شرکت کنند.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که گرانی‌ها وافزایش نامتعارف هزینه‌ها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی کاسته و بیشترین ضربه را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و کنسرت‌های چند صد هزار تومانی باعث شده خیلی از خانواده‌ها خط قرمزی دور اینگونه برنامه‌های فرهنگی و شاد بکشند. در حال حاضر ارتباط با موسیقی فقط با دانلود و شنیدن آهنگ از سایت‌های رسمی و غیررسمی اتفاق میفتد و فقط کسانی که توانایی مالی دارند می‌توانند به کنسرت بروند.

باید قبول کرد که کنسرت هم به کالایی لوکس و لاکچری تبدیل شده که دیگر همگان امکان استفاده از این شرایط را ندارند و افزایش قیمت بلیط باعث شده مخاطبان بالقوه کنسرت‌هاهرگز به مخاطب فعال بدل نشوند و نیز از مخاطبان بالفعل موسیقی کاسته شود که در دراز مدت به نفع هیچکسی نیست.

وقتی بلیت کنسرتی حدود ۹۰۰ هزارتومان باشد، یک خانواده چهار نفره باید سه میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هزینه کند. با احتساب پایه حقوق یک کارمند یا کارگر مطابق با پایه دستمزد وزارت کار، این رقم یک سوم میزان حقوقشان است.

گران شدنی هر کالایی منجر به ریزش مخاطبان آن کالا یا خدمات است، اما مردم مجبورند خود را با این شرایط وفق دهند و خود را با این شرایط سازگار کند نه اینکه عادت کنند و افزایش قیمت‌ها باعث حذف کالای فرهنگی از سبد خانوار‌ها شده است.

به هر حال با توجه به شعار امسال امیدواریم حتی مردم در صحنه هنر هم دخیل شوند و حتی برگزاری جشنواره‎‌های موسیقی هم به بخش خصوصی واگذار شود و ارگان‌ها، بنیاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر انقلاب برای کمک به تولید آثار ارزشمند هنری قدم برداردند.

اگر هزینه فعالیت‌های فرهنگی بالا رود و اگر سینما و موسیقی کشور تعطیل شود، چه چیزی از فرهنگ باقی می‌ماند؟

البته همه تقصیر‌ها را نباید به گردن قیمت بلیت کنسرت انداخت و باید فرآیند اقتصادی برگزاری کنسرت‌ها هم اصلاح شود تا شاهد حضور همه اقشار جامعه در کنسرت‌ها باشیم.

باید قبول کرد که کنسرت‌ها تثیر بالایی در شادی‌بخشی دارند و باید پیش از هر چیزی برای ایجاد این شادی زیرساخت‌های اصلی مانند سالن‌های مناسب ایجاد شود و سپس با حمایت‌های دولتی نرخ قیمت بلیت‌ها را کنترل کرد تا عامه مردم بتوانند حداقل سالی دو بار به کنسرت بروند و از شادی‌های جمعی محروم نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • «جایزه روزبه» به منتخبان مسابقه پارس آرا اعطا می‌شود
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ