Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@05:33:44 GMT

صادرکننده چک بی‌محل برای رفع سوء اثر چه کند؟

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۲۲۴۴

صادرکننده چک بی‌محل برای رفع سوء اثر چه کند؟

طبق قانون جدید اگر چک برگشت بخورد و گواهینامه عدم پرداخت چک صادر شود ، بانک مرکزی ظرف ۲۴ ساعت حسابهای صادر کننده چک را مسدود می کند.

به گزارش مشرق، از سال آینده قانون جدید چک وارد فاز عملیاتی می‌شود و همه صادرکنندگان و ذینفعان چک باید با طی فرایندهای تعریف شده از طریق کانال های حضوری و غیر حضوری نسبت به ثبت اطلاعات چک ها در زمان صدور ، انتقال و پشت نویسی اقدام نمایند ، تا امکان کار سازی چک ها فراهم شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ نحوه برگشت‌زدن چک در قانون جدید

طبق قانون جدید اگر چک برگشت بخورد و گواهینامه عدم پرداخت چک صادر شود ، بانک مرکزی ظرف ۲۴ ساعت حسابهای صادر کننده چک را به میزان کسری مبلغ چک تا تامین کسری وجه چک در تمام بانکها و موسسات اعتباری مسدود می نماید و تا زمانیکه چک رفع سوءاثر نشود ، صادر کننده چک از تمام خدمات بانکی اعم از افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید ، دریافت دسته چک ، اخذ تسهیلات ، ضمانت نامه های بانکی ، گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی، حواله ارزی ،...محروم می گردد .

لذا صادرکننده چک بی محل به منظور رفع این محدودیتها بر اساس بخشنامه های بانک مرکزی برای رفع سوء اثر از چکهای برگشتی میبایستی به طرق مختلف به شرح ذیل اقدام نماید:

۱- تامین وجه چک یا ارایه لاشه چک به بانک

۲_ واریز مبلغ چک به حساب سپرده جاری و مسدود نمودن آن به مدت یکسال

۳_ اخذ رضایت نامه محضری از ذینفع چک

۴_ارایه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی

همچنین چنانچه ذی‌نفع چک، شخص حقوقی دولتی و یا نهاد عمومی غیردولتی باشد می‌تواند با ارائه نامه رسمی رضایت خود را اعلام نماید.

چنانچه ۳ سال از تاریخ گواهینامه عدم پرداخت چک گذشته باشد ، سوابق چک برگشتی از سامانه بانک مرکزی پاک میگردد ، مشروط به اینکه شکایت دارنده چک در مراجع قضایی از صادر کننده چک منجر به طرح دعوی کیفری و حقوقی نشده باشد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بانک مرکزی مشرق چک برگشتی چک بی محل صادر کننده چک بانک مرکزی قانون جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۲۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد

بانک تجارت با انجام کامل همه فرآیندها، نسبت به صدور اولین برات الکترونیک سپامی اقدام کرد. - اخبار بازار -

به گزارش مدیریت روابط‌عمومی و ارتقای سرمایه اجتماعی بانک تجارت، این بانک با اخذ مجوز صدور برات الکترونیک عادی از وزارت امور اقتصادی‌ودارایی در پایان سال 1402، اولین برات الکترونیک سپامی را در مورخ 4 اردیبهشت‌ماه جاری در محیط عملیاتی بانک مرکزی ج.ا.ا صادر کرد.

برات الکترونیک عادی یک سند تجاری است که براساس آن شخصی از شخص دیگر می‌خواهد که مبلغی را در وجه یا حواله‌کرد شخص معین یا شخص ثالث در زمان مشخص( آینده) بپردازد. در همین راستا، سامانه برات الکترونیک عادی به‌عنوان جزئی از این اکوسیستم، با هدف الکترونیکی کردن تمام مراحل چرخه حیات اسناد تجاری برات تعریف شده است.

برات الکترونیک سپامی در راستای تامین مالی زنجیره تولید، سرآغاز تحولی بزرگ برای شبکه بانکی کشور خواهد بود.

دیگر خبرها

  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند