Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه ۷۵۴ شورای فرهنگ عمومی پیرامون بحث و بررسی «برنامه پیوست فرهنگی مدیریت بحران‌های طبیعی» با حضور دست‌اندرکاران وزارت کشور و جمعیت هلال احمر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در ابتدای این جلسه با اشاره به سند پیوست فرهنگی مدیریت بحران‌های طبیعی گفت: روال سندهایی که به شورای فرهنگ عمومی ارجاع می‌شود به این شکل است که با حضور مدیران دستگاه‌ها سند بررسی و پس از جمع‌بندی به دبیرخانه شورا ارسال می‌شود، دبیرخانه شورا نیز موظف است پس از بررسی نهایی سند و ویرایش آن برای اعضای شورا سند را ارسال کند تا سند نهایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در ارتباط با سند فوق نیز باید گفت پس از سیل 98 پژوهشگاه سوانح طبیعی مطالعات جدیدی را در این خصوص انجام داده است، سند امروز که در حال بررسی خواهد بود بخشی از این تحقیقات است، از این رو باید ابعاد فرهنگی و اجتماعی این سند را بررسی کرد تا بدانیم که در شرایط بحران از نظر فرهنگی و اجتماعی چه باید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: به نظر می‌رسد باید یک مجموعه مشترک از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، پژوهشگاه سوانح طبیعی و ستاد مدیریت بحران کشور تشکیل و پس از بررسی این سند نظرات کارشناسی خود را اعمال کنند تا بتوانیم به یک سند نهایی و اجرایی برسیم.

صالحی یادآور شد: کار پژوهشکده سوانح طبیعی در مورد سند فوق خوب بوده و 20سند دیگر نیز زیر مجموعه این سند است، اما باید فرهنگ توقعات مردم در موقعیت بحران، حین بحران، کمک‌های مردمی و آرامش در بحران را که جزء معضلات ستاد بحران کشور است را مدنظر قرار دهیم.

وی افزود: در این راستا باید برشی که قرار است با حوزه فرهنگ همراه باشد از سوی ستاد مدیریت بحران کشور برای شورای فرهنگ عمومی ارسال شودتا بتوان یک تقسیم کار فرهنگی برای موقعیت بحران پیش‌بینی کرد، البته تمام اطلاعات لازم برای سند ستاد مدیریت بحران تا یک ماه آینده آماده شود تا پس از بررسی دقیق و نظرات کارشناسی بتوانیم این سند را نهایی و در همین دولت عملیاتی کنیم.

در ادامه این جلسه اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه امروز در مدیریت بحران یک مدیر نیازمند آرامش برای تصمیم‌گیری بهتر است، گفت: در ابتدای حوادث رسانه‌ها دنبال تعداد کشته‌شدگان هستند و این باعث می‌شود که تمرکز برای خدمات‌رسانی از بین برود، از طرفی دیگر در حوادث گاهی با مشکل بزرگ‌نمایی روبه‌رو هستیم.

وی ادامه داد: در امدادرسانی هنوز فرهنگ استفاده از کمک‌های ارسالی وجود ندارد، برای مثال در زلزله کرمانشاه به علت اینکه نام سرپل ذهاب بیشتر به زبان‌ها افتاد همه کمک‌ها به این منطقه ارسال می‌شد در حالی که روستاهای اطراف این منطقه مشکل غذا و چادر داشتند، در همین شرایط در سرپل ذهاب غذا، چادر و پتو بیش از نیاز وجود داشت.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی این است که هیچ دستگاهی به نکات ایمنی که اعلام می‌شود توجه نمی‌کند، در حال حاضر 54هزار پلاک در کرج روی گسل ساخته شده است، در تهران، تبریز و... نیز با وجود تذکرات فراوان هیچ اقدامی را شاهد نیستیم، در تهران در صورت وقوع حادثه تنها 20درصد آمادگی برای بحران وجود دارد.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها در موقعیت بحران تصریح کرد: امروز رسانه‌ها را نمی‌توان کنترل کرد، البته اگر مدیر بحران سریعا اطلاع‌رسانی لازم را در مورد حادثه‌ای نداشته باشد مردم با موبایل خود یک رسانه‌ خواهند بود.

وی افزود: البته خیلی از مسئولین نیز نسبت به منطقه خود توجیه نیستند، در همین حادثه سی‌سخت مسئولی اعلام کرده است که هزار چادر دیگر برای این منطقه نیاز است. در این شرایط مجوعه فرهنگی می‌تواند همه را توجیه کند و به نظر می‌رسد باید رسانه‌ها را خوب تغذیه و نسبت به موقعیت توجیه کرد.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: بحران های طبیعی شورای فرهنگ عمومی سیدعباس صالحی مدیریت بحران کشور شورای فرهنگ عمومی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۲۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته

حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روز چهارشنبه و پنجشنبه برای برخی از استان‌های کشور بیان کرد: برای روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل، تحت تأثیر سامانه جوی و هشدارهای سطح نارنجی خواهند بود.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای روز پنجشنبه نیز برای استان‌های خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان هشدار سطح نارنجی اعلام شد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی را برای استان‌های ذکر شده پیش‌بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی را توصیه کرد.

کد خبر 6099784

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • واحد پردیس به جمع میزبانان جشنواره امامت و مهدویت پیوست
  • حضور ۲۴ تیم در نخستین رویداد فناورانه مدیریت شهری و فرهنگ شهروندی قم
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستا‌های تختان و خربزان دهلران در حال انجام است