Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرنا نوشت: زمان زیادی به انتخابات سرنوشت‌ساز خرداد سال آینده باقی نمانده است. فضای انتخاباتی هم در بین احزاب سیاسی در حال داغ‌تر شدن است. اما مهم‌تر از فعالیت فعالان عرصه سیاست و احزاب سیاسی، مسئله رویکرد مردم به انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم است که در کانون توجهات قرار گرفته است. آیا مردم همان رفتار انتخابات مجلس یازدهم را تکرارخواهند کرد یا به راهی خواهند رفت که در اکثر انتخابات گذشته رفته‌ و مشارکت گسترده خواهند داشت؟ این‌ها سوالاتی است که در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تاکید رهبری بر مشارکت حداکثری مردم باعث افزایش امید در بین نخبگان شده مبنی بر این که بعد از این تاکیدات، نهادهای مختلف بستر حضور مردم در انتخابات را آماده خواهند کرد و انتخابات با حضور پرشور مردم برگزار خواهد شد.

در ضرورت مشارکت سیاسی مردم در نظام جمهوری اسلامی تردیدی وجود ندارد

«علی اصغر عنابستانی» نماینده مردم سبزوار در مجلس یازدهم در مورد ضرورت مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در اصل این نکته که نظام باید بر اساس نگاه و رای مردم عمل کند تردیدی نیست و همه جریان‌ها و گروه‌ها باید معتقد و عامل به این نکته باشند. اصولا نظام جمهوری اسلامی بر مبنای نظر مردم، مشارکت مردم و دخالت مردم در سرنوشت خود، شکل گرفته است. و اصولا مردم حرف اول و آخر را در ساختار نظام  جمهوری اسلامی در شکل‌گیری و ادامه کار این نظام می‌زنند. بنابراین سازوکارها به نحوی باید تمهید شود که مردم احساس کنند می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها و مسائل مهم کشور اثرگذار باشند.

اصلی‌ترین مولفه حضور مردم در انتخابات، اعتماد به نهادهای مختلف کشور است

عنابستانی با تشریح الزامات مشارکت حداکثری، ادامه داد: اما اینکه چه شرایطی باید وجود داشته باشد تا مردم در صحنه‌هایی مثل انتخابات مشارکت کنند نیازمند بحث مفصل‌تری است و در این زمینه چند نکته وجود دارد. بحث اول عملکرد مسئولان است. مردم باید به ساختارهای نهادی نظام اعتماد داشته باشند و اعتماد مردم به ساختارهای نهادی نظام باعث می‌شود که آن‌ها برای شکل‌گیری این ساختارها مشارکت کنند و حضور داشته باشند. قاعدتا اگر عملکرد ما در عرصه‌های مختلف، عملکردی به سمت و جهت کارگشایی از مردم و کارآمدی نظام باشد  یعنی مردم از ما کارآمدی و حل مشکلات روزمره خود را بینید و از ما حرکت به سمت توسعه متناسب و متوازن را ببینید آن وقت به ساختارهای نهادی اعتماد پیدا می‌کنند و در انتخابات مشارکت می‌کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: بحث بعدی در حوزه اعتماد به ساختارهای نهادی نظام، مسئله عدم وجود فساد و صداقت در عملکرد و رفتار مسئولان است. مردم از مسئولان خود توقع دارند صداقت ببینند. یعنی بین عملکرد و گفتار آن‌ها یک رابطه منطقی و معقول وجود داشته باشند و مردم احساس دوگانگی نکنند.در این صورت به نظام و ساختارهای آن اعتماد می‌کنند. وقتی این اعتماد شکل گرفت مردم در تشکیل این نهادها که از طریق انتخابات است مشارکت می‌کنند.

عنابستانی گفت: یعنی اصل مسئله در موضوع مشارکت به نظر من جلب اعتماد مردم به ساختارهای نهادی نظام است. فرقی هم بین نهادهای مختلف نیست و همه نهادها شامل این گزاره می‌شوند. هر ساختار  که در جمهوری اسلامی با نظر و رای مردم شکل می‌گیرد اگر مردم به این ساختارها و عملکرد مسئولان آن‌ها اعتماد کنند و صداقت ببینند حتما مشارکت افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه اعتماد مردم نکته مهمی است که معمولا با سیاسی دیدنِ مسئله مشارکت انتخاباتی مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ادامه داد: چون ما معمولا مشارکت‌ها را  سیاسی تفسیر می‌کنیم و در ساختارها و بحث‌های سیاسی این مسئله را مطرح می‌کنیم. به مسئله اعتماد نمی‌پردازیم. برخی‌ها دلیل مشارکت را حضور یا عدم حضور فلان شخص یا حزب بیان می‌کنند که به نظر من درست نیست.

این نماینده مجلس اظهار داشت: به نظر من اگر یک نگاه جامعه شناسانه به رفتار مردم داشته باشیم متوجه می‌شویم که بیش از آن که نگاه مردم به مشارکت، سیاسی باشد یک نگاه اقتصادی و اجتماعی است. یک نگاه معطوف به زندگی و مشکلاتی است که دارند. اگر مردم ببینید که ساختارهای حاکمیتی توانسته‌اند بخشی از مسائل آن‌ها را حل کنند حتما مشارکت می‌کنند.

شورای نگهبان امکان حضور همه سلائق را فراهم کند

وی سپس به ضرورت حضور دیدگاه های مختلف در انتخابات پرداخت و گفت: نکته دوم در زمینه مشارکت بحث حضور سلائق مختلف است. بالاخره سلائق مختلف و صداهای مختلف در کشور وجود داره و ما باید در ساختارهای انتخاباتی تدبیری کنیم که صداهای مختلف در عرصه انتخابات که چارچوب نظام را قبول دارند حضور پیدا کنند. حضور سلائق مختلف به افزایش مشارکت و رقابتی شدن انتخابات کمک می‌کند. چرا که باعث حضور همه اقشار در انتخابات می‌شود.

وی افزود: البته من اهمیت حضور سلائق مختلف را از موضوع اعتماد بیشتر نمی‌دانم. من اصل اعتماد مردم به ساختارهای عملکردی نظام را مهم‌تر می‌دانم. اما باید رویکردی در پیش گرفته شود که سلائق مختلف بتوانند در انتخابات صدا داشته باشند.

منبع: الف

کلیدواژه: جمهوری اسلامی سلائق مختلف اعتماد مردم داشته باشند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۳۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نورصالحی صبح یکشنبه در صد و سی امین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در سال ۱۳۵۸ امام خمینی (ره) با فرمانی که داشتند، دستور بر تشکیل شورا دادند که در ادامه این روز در تقویم ثبت شده است، شوراها نقطه عطف در انقلاب اسلامی و تاریخ سیاسی نظام جمهوری اسلامی است که مردم را صاحبان اصلی نظام قلمداد می‌کنند.

وی افزود: تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها و روستاها است، باید از این ظرفیت و توان حضور مردم با توجه به شعار سال بهره برد، شکل‌گیری شوراها نشان دهنده آن است که از آغاز انقلاب تا امروز مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت آنها در همه عرصه‌ها مدنظر بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: با اینکه نهاد مردمی شورا با ۲۰ سال تأخیر تشکیل شد اما طی ۲۵ سال که از فعالیت آن می‌گذرد، شاهد رشد و شکوفایی مسئولیت پذیری نهاد مردمی هستیم.

وی گفت: همه مسئولان نظام و رؤسای قوای مختلف توجه داشتند که از این ظرفیت بیشتر استفاده شود و به نوعی ارتباط مستقیم مردم با بدنه نظام برقرار شود.

به گفته وی میان مدیریت شهر و شورا و مقامات استان همدلی و تفاهم و حمایت و پشتیبانی وجود دارد که امیدوارم روزافزون شود تا در روزهای باقیمانده دولت و مدیریت شهری دستاوردهای خوب و ارزنده برای شما و مردم داشته باشیم.

نورصالحی در پایان با اشاره به مطالبه شورای ششم از استاندار اصفهان افزود: راه اندازی فاز اول خط دو مترو، بحث قرارداد مپنا برای تجهیزات خط دو مترو، خرید ۵ رام قطار برای یک و دو خط مترو، اضافه شدن ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل شهر و نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده، اتصال حلقه حفاظتی رینگ چهارم از شمال به جنوب به سپاهان شهر و تکمیل سالن اجلاس، کلنگ شروع حفاری خط سه مترو و ورزشگاه نقش جهان و شهرک ورزشی در شمال اصفهان نیازمند حمایت مستقیم استاندار است که مطالبه ما از نماینده دولت در استان است.

کد خبر 6090698

دیگر خبرها

  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است