Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرمحمود حریرچی جامعه شناس درخصوص علل استفاده نکردن برخی افراد ازماسک می‌گوید: شرایط اقتصادی، ارتباط مردم و دولت و واکسن ازجمله عواملی است که سبب شده تا برخی افراد آنگونه که به خودمراقبتی فکر می‌کنند به دیگر مراقبتی توجه نداشته باشند. ماسک زدن هم خود مراقبتی وهم دیگر مراقبتی است.

بعد از توفیق نسبی که در مدیریت طغیان و اپیدمی بیماری کووید ۱۹ در جهان و به تبع آن در ایران و ورود به فاز بازگشایی مشاغل،  صنوف و اماکن، عملاً با نوعی عادی پنداری شرایط و کاهش مراعات بهداشت فردی و عمومی مواجه شده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل هم این روزهای به نسبت گذشته بیشتر شاهد هستیم که برخی از مردم حاضر به استفاده از ماسک برای پیشگیری از شیوع کرونا نیستند و یا استفاده از آن را کمتر کرده اند. در صورتی که این اتفاق می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا طبیعتاً با توجه به عدم مهار کامل و حذف بیماری و انتشار سریع آن می تواند بار دیگر عده ای زیادی را درگیر خود کند و جان عده ای را بگیرد. پس می توان گفت یکی از مهمترین عواملی که از شیوع این ویروس جلوگیری می کند استفاده از ماسک است و اینکه چرا برخی از مردم از ماسک استفاده نمی کنند خود جای سوال است. به همین دلیل هم پژوهشگر ایرنا با «امیر محمود حریرچی» جامعه‌شناس و استاد دانشگاه گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانیم:

در پاسخ به این سوال که چرا برخی از مردم حاضر به استفاده از ماسک برای پیشگیری از شیوع کرونا نیستند، گفت: الان در کشور شرایطی پیش آمده که مردم وضعیت را تا حدودی عادی می دانند. البته آن طور که باید و نیاز است رعایت می کنند. برای نمونه شما وقتی با افراد سن بالا در خیابان روبرو می شوید می بینید که ماسک زدن را رعایت کرده اند، اما بیشتر آنهایی که رعایت نمی کنند یا کمتر به پروتکل ها توجه دارند، جوانان هستند ، زیرا احساس می کنند که وضعیت عادی شده است. البته اینها هم تا حدودی به برنامه ریزی های نهادهای مرتبط هم بستگی دارد. به طور مثال در مورد وضعیت شهرها تغییر رنگ ها مهم هستند که هر روز تغییر پیدا می کنند. برای نمونه یک شهر قرمز می شود و بلافاصله می بینیم که تغییر می کند و شرایط عادی می شود. پس می بینیم که گاهی تناقض هایی به وجود می آید که تاثیر در این زمینه دارد.

این جامعه شناس همچنین اظهار داشت: این مساله مهم است که مردم به دلیل معاش مجبور هستند که در بیرون از خانه فعال باشند و  به همین دلیل عده ای این موضوع را مطرح می کنند که استفاده از ماسک در ساعت های طولانی در محیط کار برای آنها سخت و آزاردهنده است، اما همین افراد وقتی واقع بینانه با موضوع برخورد کرده و مسائل را به دقت بررسی کنند، می بینند که باید برای منافع خود و جامعه سختی های دوره کرونا را تحمل کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به موضوعات مطرح  پیرامون واکسن گفت: در شرایط فعلی بیشتر کشورهای همسایه شروع به واکسینه کردن مردم کرده اند، اما هم هنوز صحبت از این است که چند هزارتا خریده ایم، خریدهای بعدی در راه است و .... به همین دلیل ممکن است برخی افراد دچار این سوء تفاهم شوند که ازنظر اپیدمی در شرایط خوبی به سر می بریم، اما در واقعیت می بینیم که  دائماً شهرها قرمز، نارنجی و زرد می شوند.

حریرچی در مورد استفاده از ماسک و مسئولیت های اجتماعی گفت: در بحث کرونا و رفتار مردم، زمینه های اجتماعی آن فراهم نبوده؛ یعنی برخی افراد اینقدر که به خودمراقبتی فکر می کنند به دیگر مراقبتی توجه نکرده اند. در جامعه ما سطح مسئولیت های اجتماعی متاسفانه پایین است که خود این دلایل مختلفی دارد. البته بخشی از این مساله دوطرفه است؛ یعنی دولت و نهادهای مسئول می بایست از یک طرف از مردم حمایت هایی داشته باشند و از طرفی دیگر از آنها هم توقعاتی داشته باشند.

این جامعه شناس در ادامه افزود:  در جامعه ما برخی افراد کمتر نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت می کنند. برای نمونه وقتی گفته می شودکه در این وضعیت کرونا نباید بیرون رفت و ...، پاسخ می گیریم که باید امورات زندگی بگذرد، بنابراین باید دغدغه معاش و اقتصادی مردم دراین زمینه رفع شود.

حریرچی در پایان یادآور شد: در وضعیت کرونا می بایست هم مردم و هم دولت به نوعی رفتار کنند که این تهدید به فرصت تبدیل شود و نوعی هبستگی قوی به وجود آید که بیشتر هوای یکدیگر داشته باشیم و مراقب هم باشیم تا سرمایه اجتماعی تقویت شود.

ایرنا/ برچسب ها: ماسک ، بیماری کرونا ، حریرچی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Mxw

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ماسک بیماری کرونا حریرچی استفاده از ماسک دیگر مراقبتی همین دلیل جامعه شناس برخی افراد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۴۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه گفت: خانواده مهم‌ترین نهادی است که ارزش‌های اخلاقی را به افراد آموزش می‌دهد و اگر بخواهیم یک جامعه با اخلاق داشته باشیم، باید آن را از خانه و توسط خانواده بیاموزیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد خیاط زنجانی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت _ به خبرنگاران اظهار کرد: داشتن خانواده‌ی سالم یکی از موضوعاتی است که همه‌ی افراد به دنبال راهکاری برای رسیدن به آن هستند و شرایط مثبت یا منفی درون خانواده تأثیر بسیاری در سلامت روان و همین‌طور انگیزه آنان برای فعالیت در محیط دارد.

وی افزود: داشتن خانواده سالم و ایجاد یک فضای پرانرژی در میان اعضای خانواده یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه داشته داشت.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: احتمالاً به تجربه متوجه این موضوع شده‌اید که به‌هم‌ریختگی فضای خانه می‌تواند انگیزه شما را برای سایر فعالیت‌ها نیز تحت تأثیر قرار دهد و درعین‌حال وجود فضای مثبت یا گذراندن یک آخر هفته مطلوب انرژی شما برای فعالیت در هفته آینده را نیز دوچندان خواهد کرد. به همین خاطر می‌توان گفت که داشتن یک خانواده سالم در سایر جنبه‌های زندگی هریک از اعضا نیز اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: علاوه بر این خانواده نقش مهمی در سلامت روان اعضا ایفا می‌کند. اعضای یک خانواده سالم معمولاً سطح سلامت روان بالاتری دارند و مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب یا اعتیاد به مواد مخدر در این افراد کمتر دیده می‌شود. همچنین درصورتی‌که این خانواده‌ها با چنین مشکلاتی مواجه شوند، حمایت اعضا از یکدیگر باعث حل بحران در زمان کوتاه‌تر و با آسیب کمتر خواهد شد.

خیاط زنجانی خاطرنشان کرد: خانواده مهم‌ترین نهادی است که ارزش‌های اخلاقی را به افراد آموزش می‌دهد. خانواده می‌تواند اعضای خود را طوری تربیت کند که از انحرافات و گمراهی‌های امروزی دوری کند و در عوض یک فضای سالم به وجود بیاورد. اگر بخواهیم یک جامعه با اخلاق داشته باشیم باید آن را از خانه و توسط خانواده بیاموزیم.

وی با بیان اینکه نقش خانواده در تمام مراحل زندگی ما قابل لمس و شناسایی است گفت: خانواده اساسی‌ترین واحد جامعه است، به همین دلیل برخی از پژوهشگران خانواده را ستون فقرات یک جامعه می‌دانند، در واقع آن را نمونه کوچک شده یک جامعه قلمداد می‌کنند؛ آمار ازدواج و طلاق به همین دلیل سلامت آن جامعه را نشان می‌دهند و خانواده را یک نمونه کوچک شده از جامعه به حساب می‌آورند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه اذعان داشت: بر همین اساس با توجه به ضرورت امر کانون استان بر آن شد تا با همکاری اداره کل ورزش و جوانان اولین نشست از سلسله نشست‌های خانواده‌ی سالم با عنوان خانواده و تربیت را برگزار کند.

کد خبر 749526

دیگر خبرها

  • پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟