Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از تصمیم ایران درباره توقف پروتکل الحاقی، حمایت خود را از تفاهم به دست آمده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تداوم نظارت و راستی‌آزمایی‌های ضروری در ایران اعلام کردند.

به گزارش ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد آمده است: ما وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس عمیقا متاسفیم که ایران از امروز اجرای پروتکل الحاقی و تدابیر شفاف سازی تحت برجام را متوقف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه بدون اشاره به نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا می‌افزاید: اقدامات ایران نقض بیشتر تعهداتش ذیل برجام است و به طور قابل توجهی نظارت های پادمانی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را کاهش می دهد.

سه کشور اروپایی عضو برجام، ماهیت تصمیم ایران را «خطرناک» توصیف کرده و تصریح کردند که این اقدام به طور قابل توجهی دسترسی‌های آژانس را به سایت‌های اتمی و اطلاعات مرتبط پادمانی ایران محدود می‌کند. همچنین توانایی آژانس را برای نظارت و راستی آزمایی برنامه‌های اتمی و فعالیتهای مرتبط هسته‌ای ایران را محدود می‌کند.

در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: ما از تلاش‌های مدیرکل و دبیر خانه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت و راستی‌آزمایی‌های ضروری از تعهدات اتمی ایران تحت برجام در چارچوب کنونی، و آنچنان که در سفر مدیرکل آژانس به تهران در ۲۰ و ۲۱ فوریه مورد تاکید قرار گرفته تقدیر و کاملا حمایت می‌کنیم.

تروئیکای اروپایی از ایران خواسته‌اند تا تمام تدابیری را که باعث کاهش کاهش شفافیت می‌شود را به عقب برگردانده و همکاری‌های کامل و به موقع را با آژانس بین المللی انرژی اتمی به عمل آورد. آن‌ها تاکید کردند: هدف ما همچنان حفظ برجام و حمایت از تلاش‌های جاری دیپلماتیک برای رسیدن به راه حل مذاکره‌ محوری است که امکان بازگشت ایران و آمریکا به رعایت کامل تعهدات برجامی‌شان را فراهم می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران از امروز در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، اقدامات داوطلبانه تحت برجام را متوقف کرد.

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین دوشنبه هفته گذشته نامه ایران در این زمینه را به مدیر کل آژانس تسلیم کرد.

به گفته او، این اقدام در اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران و در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و به علت عدم پایبندی طرف های مقابل به تعهدات خود در جهت رفع تحریم های غیرقانونی، صورت گرفته و از آژانس خواسته شده تا در اسرع وقت اقدامات لازم را برای اجرای درخواست های ایران جهت توقف اقدامات مختلف داوطلبانه، شامل اجرای پروتکل الحاقی، به عمل آورد. ‌

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد که از این پس، همکاری‌های ایران و آژانس صرفا بر مبنای تعهدات پادمانی ادامه خواهد یافت تا زمانی که با لغو تحریم‌ها به صورت عملی و ملموس، زمینه برای بازگشت ایران به اجرای مجدد این اقدامات فراهم گردد.

در همین پیوند مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی روز یکشنبه در تهران با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه کشورمان پیرامون آخرین تحولات برجام گفت‌وگو کرد. این دیدارها منجر به صدور بیانیه‌ای مشترک بین ایران و آژانس شد که بر اساس آن فعالیت‌های ضروری نظارت و راستی آزمایی آژانس تا سه ماه ادامه در ایران پیدا کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003Eut

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی نظارت و راستی آزمایی پروتکل الحاقی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، همکاری بین المللی، رشد و توسعه و انرژی سه محوری است که در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که امروز در ریاض، پایتخت عربستان سعودی و برای اولین بار در خارج از شهر داووس سوئیس افتتاح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مجمع با شعار «همکاری بین المللی، رشد و انرژی برای توسعه» و با حضور بیش از هزار نفر از جمله سران کشورها، مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی از بخش‌های دولتی و خصوصی به مدت دو روز ادامه دارد. برای بحث در مورد مسائل و تحولات مختلف اقتصادی جهانی.

این نشست فرصتی برای تصمیم گیرندگان از سراسر جهان است تا زمینه‌های مشترکی برای ایجاد تأثیرات مثبت جهانی پیدا کنند.

گفتنی است، با وجود اینکه داووس سالی یک بار برگزار می‌شود اما تأثیر آن بر اقتصاد جهانی قابل توجه است، زیرا مهم‌ترین مسائل جهان را برجسته می‌کند، هدف آن یافتن راه حل برای مسائل مطرح شده و دستیابی به ثبات سیاسی و اقتصادی در جهان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • تجمع دانشگاهیان واحد علوم و تحقیقات در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا