Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@03:10:13 GMT

یک یادداشت و سه برداشت !

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۶۶۵۷

یک یادداشت و سه برداشت !

مدیر مسئول روزنامه کیهان نوشت: یادداشت دیروز نگارنده با عنوان «بُرد قطعی ما و باخت حتمی حریف» بازتاب‌های گسترده و متفاوتی داشت. این بازتاب‌ها را با کمی اغماض می‌توان در سه طیف خلاصه کرد.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی تحت عنوان «یک یادداشت و سه برداشت !» نوشت: یادداشت دیروز نگارنده با عنوان «بُرد قطعی ما و باخت حتمی حریف» که به اقدام افتخارآمیز مجلس در تهیه و تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» اختصاص داشت و از تازه‌ترین بخش آن که توقف اجرای پروتکل الحاقی بود به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای ایران اسلامی یاد شده بود، بازتاب‌های گسترده و متفاوتی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازتاب‌ها را با کمی اغماض می‌توان در سه طیف خلاصه کرد.

اول: رسانه‌های بیگانه نظیر دویچه وله، بی‌بی‌سی،صدای آمریکا، یورو نیوز، چند کانال تلویزیونی عرب‌زبان و... این رسانه‌ها مانند همیشه، آرزوهای برباد رفته خود را به خبر تبدیل کرده و با تحریف و تقطیع یادداشت اینجانب، از اختلاف در جبهه طرفداران انقلاب خبر داده بودند!... دروغ‌پراکنی، ماموریت تعریف‌شده این رسانه‌هاست و صدالبته ما را با آنها کاری نیست!.

دوم: برخی از سایت‌ها و رسانه‌های مدعی‌اصلاحات که آنها نیز با تحریف و تقطیع یادداشت مورد اشاره، کینه‌های خود را از مجلس یازدهم و اقدامات مردمی و انقلابی آن بیرون ریخته و  با تیترها و نوشته‌هایی نظیر «کنایه فلانی به مجلس یازدهم»‌، «مخالفت مدیر مسئول کیهان با اعتراض نمایندگان به توافق آژانس و سازمان انرژی اتمی» و... به میدان آمده بودند.

این طیف بی‌آنکه بخواهند و بگونه‌ای ناشیانه علت اصلی عصبانیت خود از یادداشت نگارنده را فاش کرده بودند، مثلا که چرا نوشته بودم، نتیجه چالش هسته‌ای ۸ ساله دولت یک معاهده «دوسر باخت» برای کشورمان بوده است. چرا نوشته‌ام، برجام نه فقط تحریم‌ها را لغو نکرده بلکه بر آن افزوده است. چرا نوشته بودم اگر بعد از خروج ترامپ از برجام، ما نیز برجام را در مقابل چشم همگان به آتش می‌کشیدیم، به یقین ادامه ماجرا به گونه‌ای متفاوت رقم می‌خورد، که نکردیم و نخورد! ... از این طیف هم انتظار دیگری نمی‌رفت و نمی‌رود، از کسانی که بیانات صریح حضرت امام(ره) را تحریف می‌کنند، چگونه می‌توان انتظار داشت که یادداشت یک نویسنده معمولی را تحریف نکنند؟!

سوم: در این طیف، شماری از نمایندگان انقلابی و متعهد مجلس شورای اسلامی جای دارند. در یادداشت کیهان آمده بود این عده از نمایندگان معترض همان‌هایی هستند که با الهام از نظر حکیمانه رهبر معظم انقلاب، طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را تهیه و به تصویب رسانده‌اند و تاکید شده بود که طرح آنها، چالش هسته‌ای کشورمان را از معاهده «دو سر باخت» علیه کشورمان به یک معامله «دو سر بُرد» تبدیل کرده است (تأیید قاطع اقدام آنان).

برخی از نمایندگان محترم، توافق آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران را با مفاد طرح قانونی «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» مغایر می‌دانستند و معتقد بودند، قید «ضبط برخی فعالیت‌ها طی سه ماه و بدون آنکه این اطلاعات در اختیار آژانس قرار بگیرد» فرصت دادن به دشمن برای فرار از پیامدهایی است که در پی توقف اجرای پروتکل الحاقی با آن روبه‌رو می‌شود.

نگارنده ضمن اشاره به این نکته که گنجاندن انتظار سه ماهه، ضروری نبوده و تاکید بر اینکه نگرانی مورد اشاره حق نمایندگان معترض است، آورده بودم «در توافق مورد اشاره، اجرای پروتکل الحاقی به سه ماه بعد موکول نشده است و اجرای این بخش از مصوبه مجلس مشروط به بازگشت حریف به تعهداتش نیست، بلکه ما به کاهش تعهداتمان مطابق آنچه در مصوبه مجلس آمده است ادامه می‌دهیم و اگر آمریکا و اروپا طی ۳ ماه آینده همه تحریم‌ها را لغو کنند، به تعهداتمان باز می‌گردیم و اگر همچنان به نقض تعهدات خود ادامه دهند، ما نیز کاهش تعهداتمان را تا حذف تمامی آنها دنبال خواهیم کرد».

 همانگونه که ملاحظه می‌شود، در یادداشت کیهان اولاً نگرانی نمایندگان محترم ناشی از احساس مسئولیت آنان  دانسته شده است، ثانیاً از اقدام آنان در تهیه و تصویب طرح و مخصوصاً توقف اجرای پروتکل الحاقی با عنوان یک دستاورد بزرگ که باعث شده مسیر چالش هسته‌ای از باخت یکسره به بُرد یکسره تغییر کند یاد شده است و ثالثاً توضیح داده شده است که آنچه آنان را نگران کرده است در اجرای ماده مورد نظر در طرح مجلس یعنی توقف اجرای پروتکل الحاقی تغییری ایجاد نمی‌کند.

البته درباره همراهی شورای عالی امنیت ملی با توافق یادشده نیز سخنی به میان آمده بود که شرح آن را به بعد موکول می‌کنیم.

و اما، جان‌مایه یادداشت نگارنده این نکته (برگرفته از متن یادداشت) بود و هنوز هم هست که؛ « اختلاف پیش آمده به آسانی قابل حل بود و با پوزش از نمایندگان محترم مجلس، به این حجم از اعتراض نیازی نداشت. چرا؟! زیرا همانگونه که در صدر این نوشته آمده است، خودداری ایران از اجرای پروتکل الحاقی یکی از دستاوردهای بزرگ ما در چالش هسته‌ای نزدیک به دو دهه است. این نکته را به آسانی از سراسیمگی حریف و دست و پا زدنش برای پیشگیری از آن می‌توان فهمید. از این روی و همانگونه که دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان با ایشان تاکید فرمودند «این اختلاف‌نظرها [اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد] قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد.»

و اشاره کرده بودیم که؛ « اعتراض علنی، آنهم در آن حجم که شاهد بودیم می‌توانست به اعتراض و درخواست بررسی در جلسه غیرعلنی منتقل شود. نه اینکه مردم عزیز کشورمان نامحرم باشند! بلکه از آن روی که دشمنِ گوش‌خوابانیده با دستاویز قرار ‌دادن آن، اهمیت مثال‌زدنی دستاورد به دست آمده را که حاصل زحمات و هوشمندی خود نمایندگان محترم بوده است، کوچک جلوه ندهد».این نگاه دلسوزانه به ماجرا، انگیزه یادداشت مورد اشاره بود و اکنون نیز بر این باورم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مجلس شورای اسلامی یادداشت حسین شریعتمداری مجلس خبرگان شورایعالی امنیت ملی برجام توقف اجرای پروتکل الحاقی نمایندگان محترم چالش هسته ای مورد اشاره بازتاب ها رسانه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند

سمیه گلپور چمر کوهی، کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در حوزه تهران با اشاره به وضعیت لیست مربوط به شانا یا امنا در مرحله دوم انتخابات، گفت: ما در شرایط سیاسی و اجتماعی قرار گرفتیم که فارغ از اینکه همگرایی‌ها در مواضع در کاندیداها ایجاد شده، منجر به این می‌شود که احزاب مختلف، آرایش‌های سیاسی مختلف داشته باشند و به نوعی این کنشگری سیاسی را در سطح ملی بتوانند داشته باشند و فعالانه در عرصه سیاست ورود کنند.

وی افزود: فارغ از از اینکه اتفاق بسیار خوبی می‌تواند در عرصه سیاست مخصوصاً سیاست‌های ملی باشد، شاهد این هم هستیم که جدا از همه این جریان‌ها، بلوغ سیاسی و رشد فکری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم به گونه‌ای است که علی رغم اینکه احزاب فعال هستند خودشان به تجزیه و تحلیل تک تک نامزدها می‌پردازند و در کنار فعالیت احزاب این مردم هستند که به انتخاب نمایندگان اصلح خود مبادرت می‌کنند. هر چند در خصوص لیست‌ها هم بالاخره کنشگران سیاسی فعال هستند تا بتوانند کاندیداهای اصلح را انتخاب کرده و به مردم معرفی کنند.

گلپور در رابطه با پیش بینی تقسیم بندی‌های سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: فکر می‌کنم این سوال را باید از مردم پرسید چون آن‌ها هستند که با تصمیمی که گرفته و رأیی که می‌دهند، موجب قرار دادن نمایندگان خود در کرسی‌های مجلس می‌شوند و مشخص می‌کنند که تقسیم بندی‌های آنان به چه شکلی باشد.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: امیدوارم که در نهایت نمایندگان منتخب با حفظ تقوای سیاسی، حفظ رویکردهای مردمی و فارغ از هرگونه جناح‌بازی یا خدایی نکرده با سیاسی‌بازی بتوانند هم هیأت رئیسه و هم در جریان انتخاب کمیسیون‌ها کمک دهند تا خروجی کار منجر به بهتر شدن وضع زندگی و معیشتی مردم، وضع اشتغال حوزه جهش تولید، ایجاد انگیزه برای کار بیشتر و بهتر شود.

خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود

این نامزد دور دوم انتخابات مجلس در رابطه با مهم‌ترین اولویت مجلس دوازدهم، گفت: با توجه به حوزه تخصصی بنده که بحث کار و تولید است، لذا در فضایی که ما از مشارکت حداکثری مردم در حوزه جهش تولید صحبت می‌کنیم مسلماً باید مردم از امنیت، سلامت، امنیت شغلی، امنیت زندگی برخوردار باشند و خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود که باید این خلأ جبران و مرتفع شود.

وی ادامه داد: با توجه به مسائل زیادی که جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند و همین‌طور فرایندهای دیگر که در مجلس است و به مباحثی مثل فراکسیون‌های مختلف که مرتبط با جامعه است، مثل فراکسیون کارگری، نیاز است تا افراد به صورت تخصصی در آن ورود کنند و بتوانند در راستای بهتر شدن وضعیت حرفه‌های مختلف تلاش کنند.

این استاد دانشگاه اذعان کرد: معتقدم سالیان متمادی است که مجلس از داشتن نماینده واقعی کارگری محروم بوده و صدای این جامعه را متأسفانه کمتر کسی از مجلس می‌شنود، چراکه در همین قانون برنامه هفتم توسعه مصوبات نشان می‌دهد که قاطبه نمایندگان، مصوبات را از نگاه کارگری بررسی نکردند.

اولویت بنده عضویت در کمیسیون اجتماعی است

وی مهم‌ترین اولویت خود را حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد و افزود: فارغ از کمیسیون اجتماعی مجلس که باید در آن حضور جدی داشت، اولویتم حضور در هر کمیسیونی است که به نوعی بتوان در آن مطالبه‌گری جدی برای حقوق ضایع شده جامعه و مردم عزیزمان داشته باشیم.

پویش مهر در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری شده است

این داوطلب دور دوم انتخابات مجلس از تهران در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم، تاکید کرد: در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم باید گفت رسالت رسانه شما در حوزه کمک به مردم عزیزمان در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری و نشانه گیری شده و با همه ظرفیتی که خبرگزاری مهر در این حوزه داشته وارد شده و آن را در فضای رسانه‌ای متبلور کرده و از این ظرفیت رسانه‌ای استفاده کرده است.

وی ادامه داد: به نوبه خودم به عنوان یکی از نامزدهای انتخاباتی دور دوم مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری مهر صمیمانه تشکر می‌کنم که این رسالت را با این شفافیت و به این خوبی توانسته است برعهده بگیرد و انجام دهد.

کد خبر 6095085

دیگر خبرها

  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • محکومیت صبا آذرپیک با شکایت مجلس و برخی نمایندگان | جزئیات حکم
  • ببینید | بازدید نمایندگان مجلس دوازدهم از صدا و سیما
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • بازدید نمایندگان مجلس دوازدهم از صدا و سیما
  • ببینید | درخواست معاون حقوقی رئیسی از نمایندگان مجلس آینده برای رفع مسائل اقتصادی!
  • تصویب جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید