Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@13:08:49 GMT

الگوی جوانمردی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۶۹۰۳

الگوی جوانمردی

ولادت فرزند ابوطالب یکی از بزرگان قریش در خانه کعبه و به دور از چشم همگان امری عادی نبود، چرا که بیت عتیق سی سال پیش از آن، درواقعه تعرض سپاه ابرهه ومصون ماندن از تخریب اصحاب فیل، نسبتش با مراتب آسمانی به وضوح رسیده وشکافته شدن دیوار آن برای آنکه فاطمه بنت اسد وارد خانه شود وحمل اش را به دنیا بیاورد نیزامری غیرمعمول بود و خبر از مأموریتی بزرگ والهی برای مولود کعبه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مأموریتی که با بعثت رسول گرامی اسلام آشکار وآغاز گردید.

علی بن ابیطالب(ع) نخستین کسی بود که به رسالت محمدی(ص) ایمان آورد واز همان ابتدا تا رحلت آن حضرت، همه جا همراه وهم پیمان رسول گرامی خدا بوده و در دشوارترین لحظات تاریخ اسلام با جاهلیت سرکش در هردو شکل مکی و مدنی آن به مقابله پرداخت. وی از کودکی در دامان رسول اکرم(ص) پرورش یافت و از سرچشمه زلال هدایتش بهره‌مند شد و در راه پیشبرد اهداف رسالت نبوی از خود جانفشانی‌های بسیار نشان داده ومصداق فانی در مکتب و ارزش‌های آن بود، تا آنکه خورشید اسلام از پس ظلمت و تاریکی جهل وشرک پدیدار و چهره نمود. اسلام پس از آنکه درمدتی کوتاه توانست گام‌های شگفت‌آوری در مسیر تغییر نظام جاهلی بردارد، برای استمرار رسالت و دستیابی به اهداف بلند خود که تا تحقق کامل مسیری دشوار و طولانی در پیش داشت، نیازمند جانشینی برای رسول خدا(ص)بود که در ایمان، کمال، اخلاص، هوشمندی و تدبیرو سایر فضایل اخلاقی کمتر از رسول خدا(ص) نباشد، تا اهداف و برنامه‌های رسالت خاتم که عصاره رسالت همه انبیای الهی و حاصل زحمات و تلاش‌های آنان در طول تاریخ بشربود ه است به انجام برسد. این بود که به امر الهی علی(ع) به جانشینی رسول خدا برگزیده و بدین ترتیب حکمت‌ زاده شدن وی وتبیین نسبتش با مراتب الهی از بدو تولد آشکار شد.  علی(ع) جایگزینی بود که برای چنین امری تربیت شده و به گواهی تاریخ دارای ظرفیت‌های لازم جهت پیشبرد اهداف اسلام درتمامی ابعاد آن بود. امیرالمؤمنین علی(ع) درکنار سرشت پاک و نهاد پیراسته‌اش برخوردار از صفات پسندیده و مجد و عظمت روحی بود و درعمل از واژه‌های دینی تبیین تازه‌ای به دست داد. پیش از آن پارسایی و تقوا واکنشی از روی ضعف و بیم تلقی می‌شد و گاهی پارسایان برای فرار از روبه رو شدن با زندگی و زندگان، پارسایی پیش می‌گرفتند اما امیرمؤمنان علی(ع) درعمل نشان داد که پارسایی حضور مستمر و پیگیر در اجتماع و در ارتباط با تمام حلقه‌های حیات بشری بوده و عصیان علیه فساد و تباهی و ظلم وستم است. براین اساس نیز مردمان را دعوت به تقوا و پارسایی می‌نماید با این امید که راهی به سوی عدالت گشوده واز پایمال شدن حقوق ضعیفان جلوگیری نماید.«علیکم بتقوی‌الله وبالعدل علی الصدیق والعدو»(برشما باد به تقوا وپرهیزکاری واجرای عدالت بردوست و دشمن) از دیدگاه علی(ع) تقوا آنگاه سودمند و نتیجه بخش است که انسان باورمند را وادارد تا حق‌جویی وحق پویی پیشه کند وبه احدی کمترین ستمی روا ندارد. این روح و روحیه بود که از علی(ع) چهره‌ای ساخت تا تجسم و الگوی جوانمردی و بزرگ منشی بوده وبا شجاعتی بی‌نظیر به اجرای عدالت بپردازد و عدل و عدالت با رفتار او سنجیده شود.


 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۶۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشجویان و اساتیدِ ایرانی، حمایت از مردم فلسطین را رسالت اصلی خود بدانند
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • ورزش‌های زورخانه‌ای یک سرمایه است
  • یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است
  • پهلوان بودن واژه ایست بینهایت
  • حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است
  • معرفی سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی
  • عکس| ترانه علیدوستی در ۲۰ سالگی