Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکرات صلح افغانستان میان دولت و گروه طالبان اندکی پس از آغاز مرحله دوم و همزمان با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا متوقف شد و هیات طالبان میز مذاکره را ترک کرده اند.

برخی از اعضای مطرح طالبان اخیرا اعلام کردند که خواستار تشکیل حکومت موقت و کناره گیری اشرف غنی از قدرت هستند. همزمان برخی از سیاسیون مطرح افغانستان و حتی شماری از اعضای تیم مذاکره کننده نیز با تشکیل حکومت موقت اعلام موافقت کرده اند و به نظر می رسد شکاف و دو دستگی در میان سیاسیون افغانستان در این خصوص به صورت جدی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت کابل تاکنون به صورت قاطعانه با تشکیل حکومت موقت مخالفت کرده و اشرف غنی تاکید دارد که قدرت را فقط به فرد منتخب بعد از خود واگذار می کند.

دکتر محمد هاشم عصمت اللهی، مشاور ریاست جمهوری سابق افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان  ابعاد مختلف تحولات جاری افغانستان را تشریح کرده است که متن آن را در ادامه مشاهده می کنید:

رکود عجیبی در تحولات افغانستان به وجود آمده است

دو دستگی در جناح غنی و عبدالله از قبل معلوم بود و این دو دستگی عمیق و بسیار پیچیده است. اشرف غنی بر استمرار همان حاکمیت ناشی از انتخابات تاکید دارد و داکتر عبدالله و تیم همراهش هم نظریات خود را دارند اما بحث اصلی این است که مذاکرات صلح افغانستان با آمدن جو بایدن متوقف شده و زلمی خلیلزاد که نماینده ترامپ بود نیز به طور موقت ابقا شد و همه منتظر هستند که تصمیم جو بایدن چیست.

از یک طرف پروسه صلح متوقف شده و از طرف دیگر شکاف های دولت غنی معضل دوم است.

همچنین طالبان به دنبال افزون طلبی هایی بودند و می خواستند حکومتی به نام امارت در افغانستان داشته باشند اما در برخی از محافل نخبگانی، بحث حکومت موقت و عبوری در دستور کار بود.

این مسائل ابعاد مختلف دارد و من فکر می کنم شکاف ها میان تیم دولت که شامل آقای غنی و عبدالله است بسیار عمیق است؛ متاسفانه هیچ کدام از آنها ابتکار عمل ندارند که مردم امیدوار شوند و رکود عجیبی در تحولات افغانستان آمده است.

افکار عمومی خواهان تحول مثبت و جلوگیری از جنگ است

اشرف غنی در دوره ریاست جمهوری اش خواسته ها و انتظارات مردم را برآورده نکرده و افکار عمومی خواهان تحول مثبت و جلوگیری از جنگ است.

انتخابات هایی که در این مدت داشتیم همراه با رسوایی های زیاد و تقلب بودند که مطلوب جامعه ما نیست. ساختار نظام باید از حالت ریاستی برآید و سیستم به صورت نخست وزیری و کسی که در برابر پارلمان و ملت پاسخگو باشد شکل بگیرد. مردم می خواهند ساختاری به وجود بیاید که دولت پاسخگو باشد؛ اشرف غنی در برابر پارلمان پاسخگو نیست و این یکی از معضلات است.

همچنین مردم انتظار دارند که اشتباه های تلخ گذشته ناشی از تحمیل اراده های بیگانه نقطه پایان گذاشته شود. باید شرایطی پیش بیاید که استراژی های بیگانه که خلق بحران می کند نقطه پایان گذاشته شود.

به هر حال مرم خواستار اصلاحات بنیادین و اساسی هستند: اصلاحات در قانون اساسی، اصلاحات در مدیریت دولت و اصلاحات در ریاست دولت.

طالبان جز به امارت طالبانی به هیچ رژیم دیگری قناعت نخواهد کرد

بعضی از افراد طالبان مخصوصا از تیم قطر گفتند که ما به شکل سابق که تنها بر امارت تاکید کنیم نیستیم، اما اینها فقط حرف است و تا جایی که من طالبان را می شناسم، آنها جز به امارت طالبانی به هیچ رژیم دیگری قناعت نخواهد کرد.

طالبان در افغانستان حکومت کردند و چهره هولناکی از خود نشان دادند و با آن تفکر و تحجری که دارند به حکوت های موقت و عبوری و قانون اساسی باور ندارند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مذاکرات صلح افغانستان افغانستان حکومت موقت اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۶۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است

حنفی وردک معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ‌‏جنایات جنگی و ضد بشریت رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت‌های نظامی و مالی کاخ سفید، نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است.

وی افزود: اعتراضات مردم در آمریکا، اروپا و استرالیا در دومین هفته با حمایت از فلسطین شدت گرفته‌ است اما از سوی دیگر مدعیان دروغین آزادی بیان با معترضان برخورد غیر قانونی می‌کنند. 

طالبان پیش از این نیز از شورای امنیت و کشورهای تأثیرگذار خواسته بود تا فراتر از قطعنامه‌ها، برای جلوگیری از نسل‌کشی مردم فلسطین گام‌های عملی بردارند و راه‌های عادلانه برای حل اساسی قضیه فلسطین جستجو کنند.

وزارت خارجه طالبان چندی قبل در بیانیه‌ای اعلام کرده بود پیدا شدن اجساد شهدا از محوطه بیمارستان «ناصر» که در میان‌شان زنان و کودکان نیز هستند، بیانگر مظلومیت مردم بی‌دفاع فلسطین، عدم پایبندی رژیم اشغالگر صهیونیستی به قوانین و مقررات بین‌المللی و همه ارزش‌های انسانی و بی‌تفاوتی و چشم‌پوشی جامعه بین‌الملل به جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی است.

این بیانیه تاکید کرده بود افغانستان از مبارزه حق‌طلبانه مردم فلسطین حمایت کرده و از انسان‌های آزاده در سراسر جهان می‌خواهد تا برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی تلاش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم