Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@10:42:31 GMT

چند راهکار برای درمان بیش‌فعالی کودکان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۷۰۲۲

چند راهکار برای درمان بیش‌فعالی کودکان

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش‌فعالی یکی از شایع‌ترین اختلالات ذهنی است که ریشه در کودکی فرد داشته و گاهی تا دوران بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند.

والدین و معلم‌ها درمورد کودکان بیش‌فعال و نشانه‌هایی که از خود بروز می‌دهند باید آگاهانه رفتار کنند چرا که نادیده گرفتن نشانه‌ها و سهل‌انگاری در این رابطه می‌تواند یادگیری کودک را با اختلال مواجه کرده و موفقیت او را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد عینی پور روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیش‌فعالی کودکان و چگونگی درمان آن اظهار کرد: بیش‌فعالی دو وجه عمده دارد، به گونه‌ای که یک شکل آن نقش در توجه است یعنی کودکانی که در توجه و تمرکز مشکل دارند و شکل دیگر آن کنترل تکانه است به گونه‌ای که بچه با هر محرک جدیدی یا نشانه و حادثه‌ای تمرکز و فکر آن بهم خورده و بلافاصله سراغ آن واقعه می‌رود.

این روانشناس ادامه داد: کودکانی که بیش‌فعالی دارند در واقع از یک نوع اختلال رنج می‌برند که این اختلال دارای نشانه‌هایی است یعنی آسمان و زمین را بهم می‌دوزد یا نمی‌تواند خود را آرام نگه‌دارد و تبعیت از دستور‌های کلامی چندگانه برای آن مشکل است به گونه‌ای که والدین به صورت کلامی به فرزند می‌گوید برو فلان جا کاری را انجام بده و بعد فلان وسیله را تهیه کن و بعد از آن که آمدی پیگیر فلان مسئله‌ای باش که سپرده بودم و... در این مواقع تمرکز کودک بیش‌فعال ضعیف است.

عینی پور افزود: بیش‌فعالی ریشه ژنتیکی و محیطی دارد وقتی از ریشه ژنتیکی آن صحبت می‌کنیم پیک عصبی دوکامین در بدن در قسمت پیشانی مغز زیاد ترشح می‌شود چرا که زیاد بودن پیک عصبی دوکامین زمینه ژنتیکی دارد، اما زمینه‌های محیطی نیز در شرایط تحرک شدید قرار گرفتن از لحاظ صوتی، جر و بحث و... صورت می‌گیرد و اگر کودک در معرض الگوی صوتی بسیار شدید باشد می‌تواند یکی از دلایل عمده رفتار بیش‌فعالانه در کودک باشد.

وی درمان بیش‌فعالی از طریق رفتار درمانی را ارجع‌تر از دارو درمانی دانست و تصریح کرد: زمانی که میزان بیش‌فعالی کودک زیاد باشد با مراجعه با متخصصین دارو‌های مرتبط با درمان بیش‌فعالی تجویز می‌شود که بر روی دوکامین اثر دارد، اما درمان اصلی بیش‌فعالی درمان‌های رفتاری روان‌شناختی است چرا که هیچ دارویی نمی‌تواند سطح توجه و یا تکانه را به صورت دراز مدت در کودک حل کند.

این روانشناس ادامه داد: در رفتار درمانی تمرین‌ها و مهارت‌هایی به کار می‌رود که سطح دقت و توجه کودک را بالا می‌برد بنابراین در بازی درمانی نیز بازی‌هایی که در آن دقت و تمرکز لازم را باید داشت برای درمان بیش‌فعالی استفاده می‌شود البته هر فعالیتی که باعث شود سطح توجه، تمرکز، سطوح شناختی و پردازش شناختی فرد افزایش یابد می‌توان انتظار داشت که در درمان بیش‌فعالی موثر باشد.

بیشتر بخوانید

بیش‌فعالی در بزرگسالی چه مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد؟

وی با بیان اینکه بیش‌فعالی با بی‌قراری تفاوت دارد، افزود: ممکن است که بچه‌ای بی‌قرار باشد، اما بیش‌فعال نباشد یعنی کودکی که بازیگوش و شیطنت زیادی دارد لزوما بیش‌فعال نیست چرا که امکان دارد بی‌قرار باشد به‌گونه‌ای که این بی‌قراری می‌تواند ریشه در تلاطمات خانوادگی داشته باشد وقتی که والدین با یک‌دیگر ناسازگار باشند و باعث تولید رنج هیجانی می‌شود که کودک برای فرار از این دردهیجانی سعی بر این دارد که به طریقی خود را مشغول کند.

وی محیط ثابت و ثبات انضباطی را در درمان بیش‌فعالی موثر دانست و تصریح کرد: این امر مهم است که والدین محیطی تقریبا بی تغییر و آرام را برای کودک بیش‌فعال ایجاد کنند چرا که افزایش محرک‌ها و نشانه‌هایی که توجه کودک را جلب می‌کند تداوم بیش‌فعالی در آن تقویت خواهد کرد و اینکه والدین در رفتار خود ثبات انضباطی داشته باشند یعنی نسبت به یک رفتار همیشه به یک صورت پاسخ دهند به گونه‌ای که اگر ممنوعیتی ایجاد کرده‌اند آن ممنوعیت دو ساعت بعد برداشته نشود یا اگر رفتاری را تحسین می‌کنند آن تحسین فقط برای امروز نباشد.

عینی‌پور گفت: بچه‌های بیش‌فعال صبر و تحمل فوق‌العاده پایینی دارند و به همین منظور وقتی درخواستی داشته باشند بشدت برای بدست آوردن آن صرار و پافشاری می‌کنند این امر مهم است که والدین در برابر خواسته‌های نامعقول کودک آن را قبول نکرده و ثبات انضباطی داشته باشند البته خواند اشعار، انجام محاسبات ذهنی، کنجکاوی ذهنی، سوال و جواب منطقی و هرآنچه که کمک کند بچه درگیر فکر و تمرکز طولانی مدت به میزان ۳۰ تا ۴۵ دقیقه شود به درمان بیش‌فعالی کمک موثری خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیش فعالی کودکان روانشناسی کودک درمان بیش فعالی گونه ای نشانه ها بی قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان

این طرح بنا به تصمیم وزارت بهداشت و با تصویب و ابلاغ دولت باهدف ارتقا سلامت جامعه و اجرای طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بااستناد به بند الف ماده نه قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در حال اجراست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت:در بیمارستان‌های دولتی و واحد‌های تحت پوشش این دانشگاه تمام خدمات درمانی کودکان زیر هفت سال بیمه شده کاملا رایگان خواهد بود

 کامران قدس بااشاره به اینکه در مرحله نخست این طرح در بیمارستان امیرالمومنین سمنان اجرایی شده است گفت: پذیرش، بستری، عمل‌های جراحی، اقدامات تشخیصی درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به صورت رایگان انجام خواهدشد

قدس  گفت: این طرح درراستای بهره‌مندی تمامی اقشار جامعه از خدمات حوزه سلامت و تحقق طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کشور در حال اجراست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: اگر کودکان زیر هفت سال تحت پوشش بیمه نباشند و در مدت زمان بستری در بیمارستان بتوانند تحت پوشش بیمه پایه قرار بگیرند از خدمات درمانی رایگان بهره مند می‌شوند و برای کودکان زیر ۲ سال شرط پوشش خانوار حذف شده است و اگر فقط کودک زیر ۲ سال تحت پوشش بیمه پایه باشد از خدمات درمانی رایگان بهره‌مند خواهد شد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع رایگان شدن همه خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در هیأت دولت تصویب شده بود؛ به بیمه‌های پایه ابلاغ شده و همه سازمان‌های بیمه گر پایه مکلف به پرداخت ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال از جمله معاینه ، آزمایشگاه ، تصویربرداری، توانبخشی و همچنین استفاده از کیت غربالگری نوزادان در مراکز دولتی دانشگاهی سراسر کشور هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه