Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: «شورای عالی ورزش» که دو روز پیش حکم ریاست جمهوری برای برخی از اعضای کاملاً ورزشی آن صادر شد، تشکل تازه تاسیسی در ورزش کشور نیست، تاسیس این شورا به پیش از انقلاب و حکم شخص اول کشور برای آن باز می‌گردد طوری که در رابطه با بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران هم فعال بود.

این شورا اما بعد از گذشت نیم قرن از تولدش که دو دهه آن به رکود و ایستایی کامل گذشت در شرایطی امروز دوباره شکل گرفته که سال‌ها از مصوبات ابتدایی برای احیای آن می‌گذرد اما در نهایت زمانی این مصوبات مورد عنایت قرار گرفت که به نظر می‌رسد جنبه منافع شخصی آن بیشتر از ورزش در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای عالی ورزش و نیم قرن فعالیت و خاک خوری

تشکیل ابتدایی «شورای عالی ورزش» به سال ۱۳۵۰ باز می‌گردد، زمانیکه که این شورا طبق آنچه در ماده ۷ قانون تاسیس سازمان تربیت بدنی وقت به آن تاکید شده بود با عنوان «شورای تربیت بدنی و تفریحات سالم» آغاز به کار کرد.

این شورا در سال‌های اولیه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم فعال بود. اتفاقاً در دوره نخست وزیری میرحسین موسوی که احمد درگاهی ریاست سازمان تربیت بدنی را بر عهده داشت نیز جلساتی ویژه این شورا تشکیل شد و یکی از مهمترین مصوباتش در آن زمان هم مربوط به تاسیس ساختار ورزش همگانی کشور بود.

تا آن زمان نخست وزیر کشور ریاست شورا را بر عهده داشت اما بعد از بازنگری قانون اساسی ایران در سال ۱۳۶۸ که با حذف نخست وزیر همراه شد، رئیس جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور ریاست شورای تربیت بدنی و تفریحات سالم را عهده دار شد.

این شورا که به مرور زمان به «شورای عالی ورزش» تغییر نام داد تا دوره ریاست جمهوری مرحوم آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی و حتی دوره نخست ریاست جمهوری سید محمد خاتمی هم فعالیت‌هایش را دنبال کرد.

اتفاقاً مهیا شدن شرایط ادامه تحصیل قهرمانان با حضور در دانشگاه‌ها از مصوبات این شورا در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی بود. در دوره ریاست جمهوری خاتمی هم این شورا لزوم برگزاری مسابقات باشگاهی در سطح حرفه‌ای را برای همه رشته‌ها و فدراسیون‌ها تصویب کرد.

با همه اینها از دوره دوم ریاست جمهوری سید محمد خاتمی - یعنی ۲۰ سال پیش - فعالیت‌های شورای عالی ورزش به دلایل نامشخص لغو شد و دیگر هیچ جلسه‌ای ویژه این شورا برگزار نشد و اینگونه شورای عالی ورزش بعد از سه دهه فعالیت یک نهاد مغفول در ورزش کشور شد.

احیا بعد از کاغذ بازی‌های چندساله

مشخص نیست شورای عالی ورزش به چه دلیل از ادامه حیات بازماند اما دی ماه سال ۹۶ کمیسیون فرهنگی مجلس در جریان بررسی لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان، تشکیل «شورای عالی ورزش» به ریاست رئیس جمهور را تصویب کرد.

حتی در خصوص ترکیب اعضای این شورا، اختیارات و وظایف آن نیز تصمیم‌گیری شد و اینگونه مصوب شد که شورای عالی ورزش در سطح استان‌ها هم شکل بگیرد. با این حال اقدام دیگری برای این شورا و آغاز به کار آن انجام نشد تا مهرماه سال ۹۸ که نمایندگان مجلس در ادامه بررسی قانون تاسیس وزارت ورزش و طبق ماده ۵ تشکیل شورای عالی به ریاست رئیس جمهور یا معاون اول وی را مورد تاکید قرار دادند.

قانون تاسیس وزارت ورزش مهرماه سال جاری ابلاغ شد و حالا بعد از گذشت پنج ماه طبق آنچه در رابطه با شواری عالی ورزش، ترکیب و وظایف آن مصوب شده است احکام اعضای آن صادر شده تا اینگونه فعالیت‌هایش را از سر بگیرد اما...

«جمع کردن» یا «درست کردن»؟!

به گزارش خبرنگار مهر، «زمان از روی سر ما می‌گذرد اما سایه اش باقی می ماند»، این یک نقل قول از «ناتانیل هاثورن» نویسنده آمریکایی است که وصف حال دیدگاه مسئولان در رابطه با شورای عالی ورزش و اقدام دیرهنگام برای احیای آن است.

صدور حکم برای اعضای شواری عالی ورزش یعنی برداشتن گام رسمی جهت تشکیل آن در حالی که کمتر از ۶ ماه به پایان کار دولت دوازدهم باقی مانده است. با اتمام عمر این دولت و روی کار آمدن دولت جدید، قطعاً ترکیب اعضای شورای عالی ورزش دستخوش تغییرات خواهد شد چرا که طبق مصوبه مجلس، عضویب اعضا در این شورا «قائم به فرد» است.

بر اساس این مصوبه رئیس جمهور یا معاون اول وی ریاست شورای عالی ورزش را بر عهده دارند و وزیر ورزش هم دبیر شوراست. رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر کشور و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از دیگر اعضای شورا هستند. دو نفر از روسای فدراسیون‌ها و دو نفر از صاحب نظران ورزش هم با پیشنهاد وزیر و حکم رئیس جمهور در ترکیب این شورا قرار می‌گیرند.

طبیعی است روی کار آمدن دولت جدید و تغییری که در هیات دولت ایجاد خواهد شد به طور خودکار نام افراد در ترکیب شورای عالی ورزش را هم تغییر می‌دهد. علاوه بر این فردی مانند سیدرضا صالحی امیری هم که به واسطه ریاست کمیته ملی المپیک حکم عضویت در این شورا را گرفته، سال آینده دوره ریاستش در این کمیته به پایان می‌رسد و در صورتیکه به هر دلیلی ریاست وی ادامه نداشته باشد نام او از ترکیب امروز خارج و نام رئیس جدید جایگزین می‌شود.

از این حیث آغاز به کار ترکیبی که به زودی و به اجبار دستخوش تغییر خواهد شد، جای نقد دارد آن‌هم در شرایطی که فضای کشور کاملاً انتخاباتی است و در عمل فرصتی برای فعالیت اعضای درگیر با انتخابات این ترکیب نیست.

از طرفی با توجه به در پیش بودن روزهای پایانی سال و بعد از آن تعطیلات نوروز و وقفه‌های کاری که ایجاد می‌کنند، اعضای شورای عالی حداکثر می‌توانند یک نشست داشته باشند. به هر حال هنوز دبیرخانه شورا هم شکل نگرفته تا وظیفه خود برای پیگیری و تشکیل جلسات را انجام دهد. بنابراین بعید است شورای تازه احیا شده ورزش بتواند در ماه‌های پیش رو و پیش از اتمام عمر دولت فعلی بیشتر از یک جلسه داشته باشد که پُرواضح است موضوع آن هم به المپیک، پارالمپیک و کرونا محدود خواهد شد.

بنابراین بیراه نیست اگر مدعی شد تشکیل و آغاز به کار شورای عالی ورزش در ماه‌های پایانی عمر دولت صرفاً برای «جمع کردن» کارنامه آقایان بوده نه «درست کردن» شرایط؛ و این مصداق همان جمله معروف آمریکایی است و اینکه مسئولان از شورای عالی ورزش و تشکیل آن به عنوان فرصتی برای پُر کردن سوابق خود استفاده کرده‌اند که با وجود گذر زمان و بدون توجه به چگونگی آن، در کارنامه کاری باقی می‌ماند.

تاثیرگذاری شورای عالی ورزش؛ شاید وقتی دیگر

خبرگزاری مهر پیش از این در گزارش‌هایی با عنوان «خواب ۱۸ ساله شورای عالی ورزش / مصوبه مجلس همچنان خاک می‌خورد» و «شورای عالی ورزش همچنان درگیر کاغذ بازی / انتظار احیا ۲۰ ساله شد» بر ضرورت آغاز به کار دوباره شواری عالی ورزش در جهت هم افزایی دستگاه‌های مختلف و سرعت بخشیدن به توسعه تخصصی امکانات و زیرساخت‌های ورزشی تاکید کرده بود.

در نهایت اما این شورا امروز شکل گرفت که نمی‌تواند در عمل کاری از پیش ببرد. بعد از روی کار آمدن دولت جدید هم زمان چند ماهه لازم است تا با تکمیل کابینه دولت، تکلیف وزیر جدید ورزش و دیگر وزرایی که عضو شورای عالی ورزش می‌شوند، مشخص شود. بعد از آن هم متصدی وزارت ورزش فرصت چندماهه لازم دارد تا به امور اشراف پیدا کند و بتواند چهار گزینه پیشنهادی خود برای عضویت در این شورا را به رئیس جمهور معرفی کند.

با این اوصاف حالا حالاها نباید منتظر خبر یا خروجی خاصی از شورای عالی ورزش باشیم در حالی که برای آن وظایف مهمی تعیین شده که عبارتند از:

۱- اتخاذ سیاست‌های اجرایی توسعه تربیت بدنی و ورزش کشور
۲- بررسی و تصویب برنامه‌های بلندمدت، راهبردی، اجرایی و نظارتی حوزه تربیت بدنی و ورزش، متناسب با سند آمایش سرزمینی کشور
۳- تقسیم و تسهیم کار ملی و هماهنگ سازی فعالیت‌های تربیت بدنی و ورزش کشور و نظارت بر حسن اجرای آن و رفع چالش‌ها و موانع توسعه ورزش وظایفی است که برای شورای عالی ورزش در دوره جدید حیاتش تعیین شده است.

کد خبر 5154438 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای عالی ورزش وزارت ورزش و جوانان کمیته ملی المپیک تیم فوتبال پرسپولیس تیم فوتبال استقلال تهران لیگ برتر فوتبال ایران تکواندو مهدی طارمی لیگ برتر والیبال هندبال هیات فوتبال استان تهران علیرضا بیرانوند تیم ملی فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس والیبال اردوی تدارکاتی فدراسیون تکواندو ایران شورای عالی ورزش ریاست جمهوری تربیت بدنی عالی ورزش آغاز به کار دوره ریاست وزارت ورزش رئیس جمهور ورزش کشور خواهد شد ورزش هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها

مسعود شفیعی در تشریح مصوبات یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور گفت: در این جلسه که با حضور اعضای شورای عالی در محل وزارت کشور تشکیل شد، موضوع مشخصات خودرو‌های برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی مورد بحث و بررسی قرار گفت و نهایتا تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وی افزود: پیرو تصویر ضوابط وسایل نقلیه برقی برای خدمت در ناوگان تاکسی شهری در این جلسه بر اساس توجیهات ارائه شده توسط اتحادیه با عنایت به نبود تجربه‌ای قبلی از عملکرد خودرو‌های برقی و لزوم احتیاط در بهره‌برداری از آنها، اتحادیه حمل و نقل مسافری کشور با کمک پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران ضمن بررسی مشخصات مصوب، پیشنهاداتی را مطرح کردند.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور ادامه داد: در این پیشنهادات آمده خودرو‌های برقی معرفی شده باید شرایط اخذ شماره انتظامی برای خودرو‌های شخصی را داشته باشند. همچنین خودرو‌های برقی معرفی شده باید سایر الزامات مربوط به خودرو‌های مناسب احتراقی را درخصوص ناوگان تاکسی شهری احراز کنند و در بحث ضوابط پیشران خودرو، مشخصات ارائه شده ملاک عمل قرار گیرد.

تعیین سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها

وی تأکید کرد: احراز انطباق شرایط خودرو با ضوابط مصوب از طریق دبیرخانه شورای عالی ترافیک صورت خواهد پذیرفت. همچنین مقرر شد سقف تعداد ناوگان تاکسی برقی در هر شهر و تعداد پروانه صادره برای این نوع ناوگان مناسب با زیرساخت‌های ایجاد شده خصوصا تعداد ایستگاه‌ها و رابط شارژ که از سوی شهرداری‌های ذی‌ربط به دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور اعلام می‌شود، توسط این شورا تعیین خواهد شد. اعضای شورای عالی بر ضرورت ارائه کلیه خدمات پیشتیبانی این ناوگان توسط خودروسازان ذی‌ربط خصوصا باطری‌های به کار رفته حداقل به مدت ۱۰ سال از تاریخ واگذاری تأکید کردند.

مدیر کل دفتر حمل و نقل وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درخصوص ممیزی ناوگان حمل‌ونقل دانش‌آموزی نیز گفت: بر اساس مواد «۸» و «۳۸» آیین‌نامه اجرایی حمل و نقل دانش‌آموزی، ضوابط و علائم ممیزی ناوگان حمل‌ونقل دانش‌آموزان مطابق بند دوم از مصوبه یکصد و چهل و ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور معتبر و ملاک عمل خواهد بود.

وی افزود: پیرو پیشنهادات دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی درخصوص هماهنگ‌سازی فرایندی هر چه بیشتر بین مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک با مطالعات جامع شهرسازی و بر اساس مباحث مطرح شده، مواردی به تصویب شورای عالی ترافیک کشور رسید. با عنایت به وجود ترس و پیچیدگی‌های فنی فرایندی در نحوه برقراری این هماهنگی جهت تحقق همزمانی انجام این دو نوع مطالعات؛ مقرر شد کمیته مشترکی با حضور نمایندگان شورای عالی معماری و شهرسازی شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌های کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به بررسی و ارائه راهکار‌های عملیاتی که بتواند ضمن توجه جدی به ملاحظات شهری در تصمیمات کمیسیون ماده پنج شورای عالی شهرسازی و معماری زمینه انجام همزمان مطالعات جامع و حمل‌ونقل شهری را با مطالعات جامع شهرسازی به صورت فرایندی تدوین و جهت پیاده‌سازی، پیشنهاد نمایند.

شفیعی تأکید کرد: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در راستای تکمیل هر چه سریع‌تر پروژه منوریل قم، پس از ارائه گزارشی از ظرفیت فعلی پیشرفت این پروژه و مروری بر مصوبات قبلی شورای عالی ترافیک درخصوص شبکه ریلی شهر قم، مواردی درخصوص اقدامات مدیریت شهری قم در راستای تسریع در فعالیت‌سازی پروژه و همچنین زمینه‌سازی در تأمین واگن‌ها و مجوز‌های مربوطه از طرف سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان برنامه و بودجه مورد تأکید قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد
  • مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی اعلام شد
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند