Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت بندر چابهار اظهار داشت: فاز یک بندر چابهار که ظرفیت بندر را به 8.5 میلیون تن می‌رسید در گذشته اجرا شد و بندر به خوبی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی افزود: در قالب معاهده‌ای که در تعاملات با کشورهای همسایه و هندوستان داریم، روزانه شاهد تقاضای حضور کشورهای مختلف به ویژه کشورهای آسیای میانه، در بندر چابهار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* خط کشتیرانی روزانه و منظم بین بنادر هند و چابهار

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: تعاملات افغانستان و هندوستان با یک خط کشتیرانی روزانه برقرار شد و این تفاهم‌نامه بین ما و هندوستان هم برقرار شده است تا خط کشتیرانی منظم در چابهار برقرار شود و در حال حاضر بین بنادر هند و چابهار سرویس‌دهی می‌کند.

* هندی ها اجرای تعهدات خود را در چابهار آغاز کرده اند

اسلامی درباره تأمین تجهیزات بندر چابهار از سوی اپراتور هندی بیان کرد: تأمین مالی و تجهیز اپراتور که قرار بود توسط هندی‌ها انجام شود، مدت زیادی بود که اجرایی نشده بود، اما با آمدن اولین سری تجهیزات، هندی‌ها آغاز به ایفای تعهدات خود کردند و طبق قرارداد پیش رفتند. 

وی بیان کرد: طبق شواهد و قرائن، تجهیزات این بندر در حال گسترش است و هندی‌ها در حال اجرای تعهدات مشارکتی خود برای تجهیز و توسعه و بهره‌برداری از بندر شهید بهشتی چابهار هستند.

* سرمایه گذاری در بندر چابهار افزایش می یابد

وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت تبدیل قرارداد موقت ( 2 ساله) هندی‌ها در بندر چابهار که قرار بود به قرارداد 10 ساله منجر شود، اظهار کرد: این موضوع مراحلی دارد که باید طی شود.

اسلامی افزود: بنادر باید به کانون‌های بار و ظرفیت‌های بار متصل شوند، بندر باید همواره فعال باشد و بتواند با ارتباطات بین المللی که برقرار می‌کند، جذب بار داشته باشد، این الگوی قرارداد ما در بندر چابهار مشابه همان الگوی بنادر موفق دنیا است.

وی ادامه داد: در ابتدای کار با توجه به مزاحمت‌هایی که آمریکا در بندر چابهار ایجاد کرد، این پروسه با مشکل مواجه شد، اما با توجه به آنکه چابهار از تحریم‌ها معاف شد و اجازه دادند کشورها با بندر چابهار کار کنند، بندر چابهار امروز از آن بحران خارج شده است و قطعاً سرمایه‌گذاری در این بندر افزایش می‌یابد.

* ساخت فاز دوم توسعه بندر چابهار توسط قرارگاه خاتم به زودی آغاز می شود 

وزیر راه و شهرسازی درباره اجرای فاز دوم توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به فارس گفت: سعی می‌کنیم در همین ماه‌های پیشِ رو تا پیش از پایان دولت، فاز دوم توسعه بندر چابهار را کلید بزنیم تا ظرفیت بندر چابهار به 30 میلیون تن افزایش یابد. 

اسلامی با بیان اینکه پیمانکار فاز دوم توسعه بندر چابهار، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء خواهد بود، گفت: قرارگاه خاتم کماکان در بندر چابهار مستقر است و این آمادگی را دارد، تجهیزات هم آنجا مستقر دارد و ما از آن منظر که فرصت از دست نرود تا مهمترین قطب صنعتی و تجاری رشد کند، سعی می‌کنیم به سرعت برای توسعه فاز دو عمل کنیم.

* فرصت های طلایی برای ایران در الگوی یک کمربند-یک راه چین

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه کشور چین در حال توسعه مسیر جاده ابریشم با محوریت یک کمربند - یک راه است و این تأثیری در استقبال صاحبان کالا از بندر چابهار و خط آهن چابهار - یونسی و سرخس نخواهد داشت؟ توضیح داد: ما با پاکستان تفاهم داریم که به صورت مکمل عمل کنیم، ظرفیت اقتصادی ایران و پاکستان به تنهایی به قدری زیاد است که در الگوی یک کمربند-یک راه چین، با برنامه‌هایی که ما در پیش داریم و مذاکراتی که انجام داده ایم، فرصت‌های طلایی برای کشور ما در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب به وجود  خواهد آمد.

* زنجیره تعاملی بنادر چابهار گوادر و کراچی

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد:  آینده‌ای بسیار روشن و درخشان برای این منطقه از دنیا (سواحل مکران) می‌بینم که با اشراف و تسلطی که این منطقه از دنیا بر اقیانوس و آبهای آزاد و قطب جنوب دارد، فرصت اقتصادی آن بسیار زیادتر از ناحیه جنوبی خلیج ‌فارس است. 

اسلامی اظهار داشت: بنادر چابهار و گوادر و کراچی می‌توانند همکار بنادر هندوستان شوند و زنجیره تعاملی را به وجود آورند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی هندوستان پاکستان بندر شهید بهشتی خط کشتیرانی بندر چابهار تحریم قرارگاه خاتم وزیر راه و شهرسازی فاز دوم توسعه بندر بندر چابهار هندی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، محمدعلی موسی‌ پور، مدیرکل بندر امیرآباد به همراه معاونان خود در سفر به گلستان، از کانال آشوراده، ایستگاه رادیویی دریایی  unmanned بندرترکمن و ساختمان اداری بنادر گلستان در گرگان بازدید کردند و سپس با سیدمحسن طیرانی، سرپرست و‌مسئولان بنادر گلستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این نشست ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات رسانی ارائه شد.

سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان در این نشست اظهار داشت : لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند.

وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.

سیدمحسن طیرانی در ادامه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ بیشترین جذب مسافر در سفرهای دریایی از مسیر اسکله بندرترکمن به جزیره آشوراده انجام شد، افزود: در این ایام حدود ۴۱ هزار و ۴۹۰ نفر مسافر و گردشگر تردد داشته‌اند که نیاز به علائم کمک ناوبری جهت ایمن سازی آبراه بوده  و با هماهنگی بعمل آمده واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد فراهم شده و به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

به گفته سرپرست بنادر گلستان، یکی از اتفاقات مهمی که در نوروز ۱۴۰۳ محقق شد، قرار دادن شناور جستجو و نجات دریایی توسط واحد دریایی بندر امیرآباد برای اسکله‌های بندرترکمن و بندرگز بود که در تامین امنیت ترددهای دریایی بسیار مثمر ثمر بود.

دیگر خبرها

  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود
  • پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است