Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کلر ژوبرت ‌متولد ۱۳۴۰ شمسی در پاریس است؛ در یک خانواده تحصیل کرده مسیحی بزرگ شده و در سن ۱۹ سالگی به دین مبین اسلام مشرف شده است.

او نویسنده‌ای موفق است که پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش از حدود ۲۵ سال پیش در تهران ساکن شده. ژوبرت هم به فارسی و هم به فرانسه برای بچه‌ها می‌نویسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، بیش‌تر داستان‌هایش را خودش تصویرگری می‌کند. حالا که به نوزدهمین و بیستمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور نزدیک می‌شویم، شما را به یک گپ کوتاه با خانم ژوبرت مهمان می‌کنیم.

«کلر ژوبرت» نویسنده و تصویرگر کتاب‌های کودک در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس در پاسخ به اینکه «با شناختی که از جشنواره شهید غنی‌پور دارید، به ما بگویید تا چه حد توانسته در معرفی آثار ناب و خواندنی حوزه ادبیات، به خصوص ادبیات کودک که موفق باشد؟» گفت: جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور، به خاطر تعلقش به مسجد جواد الائمه(ع) و ارتباطش با زنده‌یاد امیرحسین فردی، بنیانگذار جریان داستان‌نویسی انقلاب و شهید نویسنده حبیب غنی‌پور، جایگاه خاصی در میان جشنواره‌های کتاب دارد. در بخش کودک، با شناختی که از هیأت داوری دارم، مطمئنم کتاب‌ها با دقت بسیار بررسی می‌شوند و از فرصت استفاده می‌کنم تا به همه این دوستان گرامی خداقوت بگویم.

وی اضافه کرد: در مورد این که چقدر این جشنواره توانسته آثار ناب ادبیات کودک را معرفی کند، از نظر من جالب‌ترین قسمت جشنواره معرفی نامزدهاست؛ چون در این مرحله با چند عنوان کتاب مواجه می‌شویم که از میان تعداد زیادی آثار انتخاب شده‌اند؛ در حالی که در مرحله پایانی، فقط یکی دو کتاب معرفی می‌شوند. معرفی کتاب‌هایی که به عنوان نامزد جشنواره انتخاب می‌شوند، این فرصت را ایجاد می‌کند تا مخاطبان با تعداد کتاب‌های مناسب  بیشتری آشنا شوند.

وی پیرامون دو کتابش به نام‌های «کفش‌های بافتنی» و «قطره‌های ریز ریزو» که هر دو در نوزدهمین و بیستمین دوره این جشنواره نامزد معرفی شده، افزود: هر دو کتاب مناسب گروه‌های سنی الف و ب است. کتاب «کفش‌های بافتی» از مجموعه ۴ جلدی «داستان‌های شکر خدا» است که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده و هر جلد حاوی سه داستان است. در این مجموعه، داستان «کفش‌های بافتنی» داستان بچه‌روباهی است که در مقابل سروصدای همسایه‌ها، راهکار صلح‌آمیزی را پیدا می‌کند. کتاب دیگر کتاب «قطره‌های ریزریزو» هم از مجموعه ۴ جلدی «قصه‌های ریزه‌میزه» از آثار منتشر شده توسط انتشارات داستان جمعه است. داستان ابر کوچولویی است که به جای افسوس خوردن به خاطر کوچکی‌اش، مانند دوستانش، مفید بودن را تجربه می‌کند.

ژوبرت درباره کارکرد جشنواره و این که جشنواره بعد از برگزاری ۲۰ دوره باید چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی را در الویت‌های کار خود قرار دهد، توضیح داد:‌ در بخش ادبیات کودک، معرفی آثار برجسته از اهداف اصلی این جشنواره باشد، کاش ترتیبی اندیشیده شود که تمام آثار نامزد شده و تقدیری و برگزیده در هر دوره، به صورت مفصل‌تر و نه فقط در حد ذکر عنوان و نام مؤلف و ناشر، معرفی شوند و ضمنا دلایل انتخاب‌شان هم بیان می‌شد. حتی اگر امکان سفارش این کتاب‌ها به صورت «بسته مخصوص جشنواره» فراهم می‌شد یا جای خاصی برای فروش ارائه می‌شدند عالی بود، که البته می‌دانم کار ساده‌ای نیست و شاید شدنی هم نباشد. من هر سال اخبار جشنواره را دنبال کنم و سعی می‌کنم کتاب‌های معرفی شده را به دست بیاورم، اما به خاطر ضعف پخش کتاب یا مشکلات دیگر، خیلی وقت‌ها پیدا نمی‌کنم. احتمالا خیلی‌ از علاقه‌مندان دیگر هم با این مشکل مواجه می‌شوند و شناخت‌شان از این کتاب‌ها در حد یک عنوان باقی می‌ماند.

آئین پایانی نوزدهمین و بیستمین دوره جشنواره شهید غنی پور روز دوشنبه۱۱ اسفندماه مجازی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره شهید غنی پور کلر ژوبرت اختتامیه کتاب کودک پخش کتاب کتاب ها غنی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی

کتاب «ممل تهرونی» که از سوی نشر جمال منتشر شده، سری به دوران حکومت پهلوی می‌زند و نوجوان امروز را با بخشی از تاریخ کشور در آن دوران آشنا می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «ممل تهرونی» از جمله آثار نشر جمال در حوزه ادبیات انقلاب برای گروه سنی کودک و نوجوان است. این اثر که به قلم سیدسعید هاشمی نوشته شده، تلاش دارد با بیان خاطراتی از دهه 60، پیوندی میان نوجوان امروز با ماجراهای سال‌های حکومت پهلوی برقرار کند. در معرفی این اثر آمده است: داستان کتاب «ممل تهرونی» دربارهٔ پسری به نام ممل است که در دههٔ 60 روایت می‌شود. در این کتاب نوجوانان با اتفاقاتی که کودکان و نوجوانان در آن دهه با آن‌ها مواجه می‌شدند و خاطراتی که پدر و مادرشان در آن دوره داشتند، آشنا می‌شوند.

فاطمه شه‌روش، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی که به معرفی این کتاب پرداخته و برای انتشار در دسترس تسنیم قرار گرفته، نوشته است:

ممل یک پسربچه‌ هفت‌هشت ساله است. پدر ممل اعتقاد دارد تابستان‌ها وقت بچه در تهران تلف می‌شود. برای همین او را می‌فرستد قم پیش پدربزرگ و مادربزرگش. پدربزرگ ممل حجره‌دار است و هر روز ممل را با خودش می‌برد بازار؛ اما هنوز چند روزی از اقامت ممل در قم نگذشته که اتفاقات عجیب و غریبی در کوچه‌پس‌کوچه‌های محل رخ می‌دهد. سروکله غریبه‌ای در شهر پیدا شده که می‌رود سراغ دختربچه‌ها و زن‌ها. طلاهایشان را می‌دزد و اگر مقاومت کنند بهشان آسیب می‌زند. تلاش مادربزرگ و پدربزرگ ممل برای دور نگه داشتن ممل از مهلکه بی‌فایده است.

ممل همه چیز را فهمیده و از اینکه به تنهایی به کوچه و خیابان برود، می‌ترسد. از طرفی صدای مردم شهر به گوش پاسبان‌ها و کلانتری نمی‌رسد. وقتی ریش‌سفیدها همراه آقابزرگ، پدربزرگ ممل، به کلانتری می‌روند تا از این اوضاع شکایت کنند، ستوان اینطور جوابشان را می‌دهد: «اگه امنیت ندارن، نذارید بیان توی کوچه. مقصر خود شما هستید. ما داریم تمام تلاش خودمون رو می‌کنیم. الان هم بی‌کار نیستیم. اعلی‌حضرت تازه به کشور برگشتند و ما می‌خواهیم یک جشن در شهر قم برگزار کنیم... حالا که خدا رو شکر خیانت مصدق و کاشانی برملا شد و اعلی‌حضرت به کشور برگشتن، ‌به جای تشکر و قدردانی، اومدید لیچار می‌گید؟»

چرا نوجوان ایرانی هری‌پاتر می‌خواند، اما کتاب ایرانی نه؟

ممل عکس محمدرضا شاه و  و تیمسار زاهدی را در اتاق ستوان می‌بیند و بو می‌برد که قضیه قرار نیست به این سادگی‌ها حل شود. به این ترتیب نویسنده از دید ممل به گوشه‌ای مبارزات مردم با رژیم حاکم و تلاش‌هایشان برای گرفتن حق اشاره می‌کند.

از آنجا که داستان در شهر قم دنبال می‌شود،‌ مخاطب با شخصیت‌های مذهبی و سیاسی آن دوره نظیر آقانجفی و آیت‌الله بروجردی نیز آشنا می‌شود. از محله‌های قم نظیر چهارمردان و باجک نیز بارها در کتاب اشاره شده که آن را برای خوانندگان این شهر خواندنی‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

حرف‌های درگوشی مردم کوچه‌وبازار و نوع برخوردشان با مأموران حکومتی به گونه‌ای در کتاب بیان شده است که مخاطب را به خوبی با شرایط سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آن زمان آشنا کرده تا به طور غیرمستقیم به بی‌کفایتی حاکمان این برهه تاریخی پی ببرند.

ممل تهرونی یک رمان 159 صفحه‌ای است که پسربچه‌های بزرگتر از 9 سال از خواندنش لذت خواهند برد و به راحتی می‌توانند خودشان را جای شخصیت قهرمان داستان بگذارند. آنها باید با دقت داستان را بخوانند تا بتوانند حدس بزنند،‌ کدام یک از شخصیت‌های کتاب مظنون اصلی است و همه آتش‌ها از زیر سر او بلند می‌شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه