Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@23:47:28 GMT

مسافران خواب بی‌آرتی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۰۷۹۳

مسافران خواب بی‌آرتی

شهر بزرگ و سنگینی که شبیه کسی است که اضافه وزن مفرط دارد و نفس تنگی‌های گاه و بی‌گاه به سرفه‌اش می‌اندازند و شریان‌های تو در تویش دست‌کم دو بار در روز بسته می‌شوند و تا روحش به پیچ گلو می‌رسد باز می‌شوند و دوباره می‌گیرند. اتوبوس‌های بی‌آرتی به وجود آمده‌اند که راهی برای زنده ماندن شریان‌های بسته باز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل استنت پزشک‌ها که رگ‌های بسته منتهی به قلب را می‌شکافند و به زور راهی باز می‌کنند که نفس بالا بیاید. خطوط بی‌آرتی مثل استنت پزشکی از لابه‌لای خیابان‌ها و بزرگراه‌های بسته راه باز  و کمک می‌کنند این شهر از نفس نیفتد. اگر اهل تهران باشید یا گذرتان افتاده باشد احتمالا دم صبح‌ها مردمی را دیده‌اید که از خستگی خواب شب، سر به شیشه اتوبوس‌های بی‌آرتی گذاشته‌اند و همین‌طور که شریان بسته بزرگراه امام علی(ع) را می‌شکافند و سمت زندگی روزمره‌شان می‌روند، در خواب و رویای خودشان سیر می‌کنند. می‌رسند به محل کار هر روزه‌شان و از خواب به خیابان می‌زنند و یک روزمرگی دیگر را در خواب و بیداری شب می‌کنند و شب هم باز سر به شیشه همان اتوبوس، بزرگراه امام علی(ع) را سمت خانه می‌روند و از خواب به خواب باز می‌گردند.
امام علی(ع) یک اسم است. اسمی که ما شیعیان و بسیاری دیگر از مردم جهان، از مسلمان و غیرمسلمان روی مکان‌های مختلف می‌گذاریم. مثل بزرگراه امام علی(ع) یا مسجد امام علی(ع) یا مجموعه فرهنگی آموزشی امام علی(ع) یا... اسمی است که احتمالا اگر از راهروهای اداره‌های دولتی‌مان سراغش را بگیرید خوب می‌شناسند. مدیران روابط‌عمومی اداره‌های دولتی خوب می‌دانند برای پر کردن تابلوهای اعلانات و بنرهای ورودی و راهروها باید از کدام جملات امیرالمومنین(ع) و کدام حکمت نهج‌البلاغه استفاده کنند. آن‌قدر که مردم هم دیگر می‌دانند وقتی خواب‌زده از خانه بیرون می‌زنند قرار است کدام حکمت نهج‌البلاغه را روی بیلبورد شهرداری ببینند یا کدام جمله از حضرت امیر(ع) را در آیتم‌های میان‌برنامه‌ای رادیو بشنوند.
مردم خواب‌زده سر به شیشه اتوبوس‌های بی‌آرتی گذاشته‌اند و جملات حضرت امیر(ع) روی بیلبوردها آفتاب می‌خورند. اتوبوس از زیر بیلبوردی رد می‌شود که رویش نوشته: «أهل الدنیا کرکب یسار بهم و هم نیام... مردم دنیا چون کاروانیانی هستند که می‌برندشان و آنها در خوابند.» سرهای چشم بسته‌ای که به شیشه اتوبوس چسبیده‌اند بیلبورد بالای سرشان را نمی‌بینند. امام علی(ع) در تهران نام یک بزرگراه است و بزرگراه جایی است که مردم خواب‌زده را به تختخواب به روزمرگی می‌رساند و از روزمرگی به خواب برمی‌گرداند. جایی که در هجوم تابلوهای تبلیغاتی و بیلبوردهای رنگارنگ و مختلفش دیگر برای کسی فرق نمی‌کند از کنار تبلیغ یک خمیردندان بگذرد یا کلامی از امیرالمومنین روی بیلبورد بالای سرش به او خیره شود و بی‌محلی تحویل بگیرد.
«فرا رسیدن سیزدهم رجب‌المرجب و روز ولادت امیرالمومنین علی(ع) امام اول شیعیان و پیشوای حق‌جویان و موحدان جهان را به تمام دوستداران و پیروان آن حضرت تبریک عرض می‌کنیم.» این را از خودم نمی‌گویم. می‌توانید همین الان تلویزیون را روشن کنید تا گوینده پیام‌های بازرگانی با آن صدای دو رگه و مخملی‌اش با هیجان برایتان بازگو کند یا اصلا می‌توانید همین الان از خانه بیرون بزنید تا همین جملاتی که من گفته‌ام را روی ده‌ها بیلبورد و تابلوی مختلف در جاهای مختلف شهر از خیابان‌ها گرفته تا اداره‌های دولتی ببینید. جملاتی که آن‌قدر تکرار شده‌اند که دیگر آدم‌ها به معنایشان فکر نمی‌کنند؛ مثلا شما خواننده محترم که دارید در این روز مبارک این صفحه از روزنامه را می‌خوانید. آیا شما هم مثل مسافران اتوبوس بی‌آرتی بزرگراه امام علی(ع) وقتی از کنار آن حدیث می‌گذشتیم سر به شیشه چسبانده و خوابیده بودید؟ آیا شما هم نخواندید «مردم دنیا چون کاروانیانی هستند که می‌برندشان و آنها خوابند»؟ اما مواجهه با این جملات از امیرالمومنین(ع) برای ما این‌طور است که مثل یک فیلم سینمایی آن را می‌بینیم و مثل وقت‌هایی که از روی صندلی سینما بلند می‌شویم آن را تحسین می‌کنیم و سر تکان می‌دهیم و انگار نه انگار آن جمله خطاب به خود خود ما گفته شده است و ما همان «اهل دنیا»ییم.
این روزها در جامعه ما امیرالمومنین(ع) به نامی تبدیل شده است که باید باشد تا کارها راه بیفتند و اگر این نام بالای سر اداره‌ای نباشد یک جای کار می‌لنگد یا اگر زوج جوانی زندگی‌شان را در دفتر ثبت ازدواج با استعانت از نام مولای متقیان شروع نکنند گمان‌شان سمت این می‌رود یک پایه عروسی که شگون باشد، انگار نیست. اما همان زوج جوان وقتی در زندگی با مشکلات روبه‌رو می‌شوند کم می‌آورند و طاقت‌شان سر می‌رود و طلاق را حکم اسلام و حق طبیعی می‌دانند و زندگی‌شان که در دفتر ثبت ازدواج با شگونی نام امیرالمومنین شروع شده را به هم می‌زنند و به این فکر هم نمی‌کنند همان نامی که در دفتر ثبت ازدواج زیر لب بردند پایین حکمت‌هایی را مهر کرده که یکی‌شان این است: «الصبر صبران، صبر علی ما تکره و صبر عما تحب... صبر بر دو نوع است. یکی صبر بر چیزی که دوستش نداری و دیگری صبر از چیزی که دوست می‌داری».
می‌خواستم اینجای یادداشت که رسید بنویسم امیرالمومنین علی(ع) در جامعه ما غریب است. چون در این تکرار در تکرار به یک شعار و اسم تبدیل شده است اما دیدم همین جمله «امیرالمومنین علی(ع) در جامعه ما غریب است» نیز  از بس تکراری است، دیگر شعار شده و مثل همان احادیثی که مردم می‌شنوند و سر تکان می‌دهند کسی به معنای این جمله فکر نمی‌کند. اما واقعیت این است قرار نبود شأن پیشوای ما این باشد که تبدیل به اسمی شود برای چیزهای جدیدی که افتتاح می‌کنیم.
شاید کام‌تان تلخ شود و خرده بگیرید در روز میلاد حضرت امیرالمومنین(ع) این چه بحثی است که باز می‌کنی و چرا باید در روز میلاد از مظلومیت حضرت صحبت کرد؟ اما باید بگویم اولین کسی که از مظلومیت خودش از روز میلادش صحبت کرد خود امیرالمومنین(ع) بود؛ آنجا که فرمود: «مازلت مظلوما منذ ولدتنی أمی... من از آن روز که مادرم مرا متولد کرد تا الان مظلوم هستم».
نکته‌ای دیگر که در کلام حضرت امیر(ع) هست این که ایشان از کلمه «مازلت» استفاده کرده‌اند که تقریبا معنای «هنوز» می‌دهد و می‌دانیم کلام معصوم معطوف به زمان خودش نیست و این «هنوز» هنوز هم ادامه دارد.   منبع: علیرضا رأفتی - روزنامه‌نگار / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: امام علی بزرگراه شیعه روز پدر نهج البلاغه بزرگراه امام علی ع امیرالمومنین ع سر به شیشه بی آرتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در طول روز چرت بزنیم یا نه؟

الهه جعفرزاده: در زندگی مدرن و پرشتاب امروز، یافتن راه‌هایی برای افزایش انرژی و بهره‌وری بسیار مهم است. «چرت زدن» به عنوان یک راه ساده و در عین حال موثر برای دستیابی به این هدف است. گنجاندن چرت‌های کوتاه در برنامه روزانه می‌تواند به میزان قابل توجهی سطح انرژی، عملکرد شناختی و سلامت کلی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که چرت زدن‌های کوتاه‌مدت می‌تواند منجر به بهبود حافظه، کاهش استرس، افزایش خلاقیت و ارتقای سلامت قلب و عروق شود. بهترین زمان برای چرت زدن، در اوایل بعد از ظهر است، یعنی درست زمانی که بدن با کاهش طبیعی سطح انرژی مواجه است. کوتاه نگه داشتن مدت چرت‌ها، ایجاد یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای بیدار شدن به موقع، استراتژی‌های کلیدی برای به حداکثر رساندن مزایای چرت‌های روزانه است.

چرت زدن و افزایش بهره‌وری مغز

دانشمندان علوم خواب، اثرات چرت زدن بر مغز و بدن انسان را به طور گسترده مورد مطالعه قرار داده‌اند و تحقیقات پیرامون این موضوع نشان می‌دهد که چرت زدن، بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه، می‌تواند منجر به بهبود عملکرد شناختی، تقویت حافظه و تنظیم خلق و خو شود. این پدیده به نقش چرت زدن در تثبیت خاطرات و پاک کردن اطلاعات اضافی، تمرکز بیشتر و هوشیاری ذهن نسبت داده می‌شود. علاوه بر این، چرت زدن به مغز این امکان را می‌دهد که از فعالیت‌های شناختی مستمر مانند حل مسئله و تصمیم‌گیری رهایی یابد و برای دقایقی استراحت کند. درست مانند ماهیچه‌ها که برای ریکاوری و قوی‌تر شدن به استراحت نیاز دارند، مغز نیز از استراحت‌های کوتاه برای شارژ شدن و بهبود عملکرد بهره می‌برد.

بهترین زمان برای چرت زدن

زمان چرت زدن شما می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سطح انرژی و بهره‌وری کلی شما داشته باشد. ریتم شبانه‌روزی یا ساعت درونی بدن ما، نقش مهمی در تعیین زمان ایده‌آل برای چرت زدن دارد. کاهش طبیعی سطح انرژی که در اوایل بعدازظهر اتفاق می‌افتد، معمولاً بین ساعت ۱۳ تا ۳ بعد از ظهر، فرصتی مناسب برای چرت زدن است.

توجه داشته باشید چرت زدن دیرهنگام، به خصوص در عصر و ساعات منتهی به شب، می‌تواند با خواب شبانه تداخل داشته باشد، روتین خواب شما را مختل کند و باعث شود به سختی به خواب شبانه فرو بروید یا حتی صبح خواب بمانید و به سختی بتوانید بیدار شوید.

سایر مزایای چرت زدن

چرت زدن، فوایدی فراتر از احساس راحتی و استراحت را ارائه می‌دهد. مهم‌ترین مزایای چرت زدن عبارتند از:

۱) افزایش انرژی و هوشیاری: یکی از مزایای اولیه چرت زدن، افزایش سریع انرژی و هوشیاری است. وقتی یک چرت کوتاه می‌زنیم، به مغزمان اجازه می‌دهیم استراحت کند و دوباره شارژ شود. چرت روزانه، خستگی را کاهش و توانایی ما را برای متمرکز ماندن و بهره‌وری در طول روز افزایش می‌دهد.

۲) تقویت حافظه و یادگیری: چرت زدن با تقویت حافظه و یادگیری مرتبط است. در طول یک چرت، مغز اطلاعات تازه به‌دست‌آمده را پردازش و سازماندهی می‌کند که منجر به حفظ و یادآوری بهتر می‌شود.

۳) کاهش استرس: چرت زدن باعث آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و نوراپی نفرین می‌شود که در کاهش استرس و ایجاد حس آرامش نقش دارند.

۴) بهبود خلاقیت: چرت زدن می‌تواند تفکر خلاق را تحریک کند. هنگامی که ذهن استراحت خوب و کافی داشته باشد، می‌تواند از زوایای مختلف با مسائل و مشکلات روبه‌رو شود و راه‌حل‌های ابتکاری پیدا کند.

برای برخورداری از فواید چرت زدن به این نکات توجه کنید:

الف) کوتاه چرت بزنید: بهتر است مدت زمان چرت‌های روزانه بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه باشد تا از گیجی و اختلال در خواب شبانه جلوگیری شود.

ب) در محیطی آرام چرت بزنید: چرت زدن در فضای آرام و کم‌نور به افزایش کیفیت خواب و مزایای آن کمک می‌کند.

ج) آلارم تنظیم کنید: برای اطمینان از اینکه غرق خواب نشوید و برنامه خواب شبانه‌تان را مختل نکنید، یک زنگ هشدار تنظیم کنید که شما را از چرت زدن بیدار کند.

د) در زمان مناسب چرت بزنید: سعی کنید در اوایل بعدازظهر، بین ساعت ۱ تا ۳ بعد از ظهر چرت بزنید تا با ریتم طبیعی شبانه‌روزی بدن هماهنگ شوید و به طور کامل از مزایای چرت زدن برخوردار شوید.

بیشتر بخوانید:

تمرکز کافی ندارید؟ این روش‌ها را امتحان کنید چطور حافظه قوی‌تری داشته باشیم؟/ ۷ راهکار برای بهبود حافظه چطور هم سم‌زدایی کنیم و هم ذهن‌مان را جوان نگه‌ داریم؟ مصرف این ۱۰ ماده غذایی به خواب بهتر کمک می‌کند

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894228

دیگر خبرها

  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • سخت‌ترین دوران‌ زندگى حضرت امیرالمومنین (ع) + فیلم
  • منزل منتسب به امیرالمومنین(ع) در شهر کوفه
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • دلنوشته فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) همزمان با تفحص پیکر شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده»
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • مقرراتی برای داشتن خواب خوب
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • جزئیات جدید از ماجرای دستگیری زنجیر کش بی آرتی