Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با بیان اینکه متاسفانه در خوزستان خیز سنگینی از بیماری کووید-۱۹ را داریم و منشاء بیماری اکثرا ویروس موتاسیون یافته است، گفت: مکررا اعلام کردم که اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم، طوفانی از بیماری کووید-۱۹ با نوع موتاسیون یافته را خواهیم داشت و متاسفانه این اتفاق افتاد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی امروز از محل رصدخانه طرح شهید سلیمانی گفت: در این یک سالی که گذشت تلاش کردم که در اوج بی قراری، آرام جلوی دوربین‌ها ظاهر شوم و در اوج دل پریشانی، سعی کنم خاطر مردم کشورم را مشوش نکنم و آرامشی به جامعه بدهم تا نگران نباشند از اینکه کروناویروس و بیماری سرکش ناشی از این ویروس می تواند آرامش جامعه و نظام سلامت را بهم بریزد همچنین همکاران عزیز و سختکوشم در نظام سلامت، از سرباز تا افسر ارشد، احساس نکنند که فرمانده مجموعه دچار روانی پریشان و دلی آزرده از اوضاع است اما گاهی اوقات ترمز از دست در می‌رود و من هم در اوج تلاش برای آرامش ممکن است جملاتی را در اوج عصبانیت بیان کنم که این هم چیزی نیست جز عشق به مردم و دلسوزی از اینکه مبادا مردم عزیز سرزمینم دوباره گرفتار موج جدیدی از بیماری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توان در برابر پروتکل‌شکنی‌ها سکوت کرد

وی افزود: به هر حال روزهای بسیار سختی بر ما در این یک سال گذشت؛ تحریم‌ها، مشکلات ناشی از کمبودهای ریال و ارز، برخی از نامهربانی‌هایی که متاسفانه با مهار امواج قبلی دوباره ما را به دام موج‌های جدید انداخت و نمی‌توان در برابر همه این‌ها سکوت کرد.

پیش‌بینی وزیر بهداشت از اسفند بسیار سخت کرونا ارتباط معنی‌دار عدم رعایت پروتکل‌ها و خیز جدید بیماری

نمکی تصریح کرد: متاسفانه علی‌رغم دستور صریح رییس جمهوری، در همین ایام برخی عملکردهایمان با تاخیر مواجه بوده است. از طرفی من مکرر در این برنامه از مردم تمنا کردم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. با وضعیتی که در رعایت پروتکل‌ها می‌بینم، گفتم که پیش‌بینی من یک اسفند بسیار سخت است. دیروز یکی از همکارانم می‌گفت هر چه پیش‌بینی کردی، درست از آب درآمد اما امیدوار بودم که این پیش‌بینی آینده من درست از آب در نیاید، اما درست از آب درآمد. من همواره نگران یک اسفند پرماجرا بودم. برخی عزیزان در برخی نقاط بی توجهی کردندر و پروتکل ها را رعایت نکردند. در حالی که بارها اعلام کردم که ارتباط محکم و معنی داری میان عدم رعایت پروتکل‌ها، خیز جدید بیماری و مرگ و میر وجود دارد.

گردش ویروس موتاسیون یافته کرونا در کشور

وی در ادامه گفت: از حدود یک ماه و نیم قبل با همکارانم از طریق ویدیوکنفرانس صحبت کردم و نامه‌های مکرر محرمانه و غیرمحرمانه نوشتم و گفتم که اگر رعایت نکنیم، طوفانی از بیماری کووید-۱۹ با نوع موتاسیون یافته را خواهیم داشت و متاسفانه این اتفاق افتاد. اعلام کرده بودم که ویروس‌ها پاسپورت و ویزا نمی‌خواهد؛ همانطور که ویروس ووهان توانست خودش را از ووهان چین به قطب برساند، به همین میزان هم ویروس موتاسیون یافته در کشورهای جهان خواهد چرخید. امروز ویروس کووید-۱۹ موتاسیون یافته در سراسر کشور و اکثر استان‌هایمان خودش را نشان داد. اولین موارد را از استان قزوین و البرز مشاهده کردیم که خودم را به آنجا رساندم و خوشبختانه با کمک استاندار، مسئولان استانی و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی دو استان، ویروس در آنجا زمین‌گیر شد و خیلی خودش را به شکل حاد بروز نداد.

وضعیت کرونای جهش‌یافته در خوزستان

نمکی ادامه داد: متاسفانه در خوزستان خیز سنگینی از بیماری داریم، منشاء بیماری اکثرا ویروس موتاسیون یافته است.

افزایش موارد سرپایی کرونا در کشور طی دو هفته اخیر
ویروس جهش یافته می‌تواند ظرف ۷۲ ساعت وارد مرحله بستری شود

وی تاکیدکرد: در کل کشور میزان بیماران سرپایی متاسفانه در دو هفته اخیر رو به افزایش است. تفاوتی که ویروس جهش یافته با ویروس ووهان دارد، این است که اگر در ویروس قبلی مدت زمان افزایش موارد سرپایی نسبت به زمان افزایش بستری هفت تا ۱۰ روز طول می‌کشید اما  در این ویروس با ۷۲ ساعت می‌تواند خودش را وارد مرحله بستری کند و شکل‌های بسیار خطرناک و گرفتاری‌های سنگین ریوی ایجاد کند که بارها این را اعلام کرده‌ام.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير بهداشت ویروس موتاسیون یافته کرونا همه باهم علیه کرونا پروتکل بهداشتی ویروس موتاسیون یافته پروتکل ها پیش بینی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۲۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی