Web Analytics Made Easy - Statcounter

هشتمین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا با ریاست مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده برگزار شد.

به گزارش ایسنا، فریبا نظری مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در هشمین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:  متاسفانه با شکل گیری موج چهارم کرونا، نیازمند رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی مصوب ستاد ملی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: معلمان به عنوان یکی از گروه‌های مرجع، دارای جایگاه والای اجتماعی بوده و در نهادینه شدن توصیه های کرونایی نقش موثری دارند و مطابق گزارش نماینده وزارت آموزش و پرورش تا کنون هم این قشر نقش بسیار مطلوبی در هدایت سفیران سلامت دانش آموزی و همکاری با مدافعین سلامت در بسترهای آموزش مجازی مانند سامانه شاد ایفا کرده‌اند.

نظری با تشکر از اقدامات وزارت ورزش و جوانان و توجه به ورزش همگانی و ترویج نشاط اجتماعی تاکیدکرد: توجه به گسترش ورزش همگانی برای گروه‌های درگیر بیماری های خاص و معلولان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. در حال حاضر، با توجه به شیوع ویروس کرونا؛ این گروه ها امکان استفاده از محیط های عمومی همچون پارک ها و باشگاه های ورزشی را ندارند، لذا نیازمند برنامه ریزی برای این قشر خاص نیز می باشیم.

وی در همین راستا افزود: بدیهی است سلامت و نشاط اجتماعی یک جامعه، نتیجه نشاط اجتماعی همه اقشار و گروه های شهروندان آن می باشد.

نظری در ادامه ضمن برشمردن اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در غیر حضوری کردن برخی خدمات مورد نیاز شهروندان افزود: اقدامات این وزارتخانه در کمک به قطع زنجیره ابتلا به کرونا اثرگذار بوده و ارائه خدمات غیرحضوری شرایط خوبی را برای توسعه دولت الکترونیک فراهم آورده است. 

مشاور وزیر کشور خاطرنشان کرد: به دور از موازی کاری و با هم افزایی و همفکری می توانیم پیشنهادهای کارشناسی شده و مهم در حوزه زنان و خانواده را به عنوان دستور کار اولویت دار به قرارگاه عملیاتی ارائه کنیم. 
درهمین زمینه،  نماینده وزارت بهداشت پیشنهاد داد که در کلیه مراکز درمانی از به کار گیری زنان باردار و شیرده در بخش های پرخطر اجتناب شود و نیز زنان شاغل که دارای فرزند خردسال و یا دارای فرد سالمند در منزل می باشند، از ظرفیت دورکاری به صورت کامل استفاده کنند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور،؛ نظری یادآور شد : همچنان باید روی ترویج شعار کارگروه با بهره مندی از ظرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسیج، استانداری ها، صدا و سیما، وزارت بهداشت و تشکل های غیر دولتی مبنی بر "پرهیز از تجمع های غیر ضروری، پرهیز از دور همی های خانوادگی، رعایت فاصله اجتماعی، رعایت دستورالعمل های بهداشتی" متمرکز شویم.

مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: مرجع رسمی و قانونی بخشنامه ها، ستاد ملی کرونا بوده و توجه دادن پرسنل سازمانی به پیام های رسمی و متعدد به رعایت قواعد ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در جهت مدیریت بحران گامی موثر است.

همچنین در ابتدای این جلسه نماینده وزارت آموزش و پرورش ضمن تشریح اقدامات گفت: اجرای طرح سفیران سلامت با استفاده از ظرفیت دو میلیون و پانصد هزار دانش آموز ادامه دارد و از سامانه شاد برای انتقال پیام های کرونایی استفاده می شود. فعالیت های ورزشی برای دانش آموزان، توانمند سازی معلمان و انتقال آموخته ها به دانش آموزان در حوزه سلامت در دوران شیوع ویروس کرونا و نیز برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری دانش آموزی از جمله اقدامات شاخص وزارت آموزش و پرورش بوده است. 

نماینده وزارت ورزش و جوانان نیز ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته تاکید کرد: حمایت از مجموعه های ورزشی آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا به صورت مستمر در دستورکار بوده و توجه به ترویج ورزش همگانی با رعایت فاصله اجتماعی، مورد تاکید می باشد.

نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه گفت: اقدامات این وزارتخانه در محورهای کمک به غیر حضوری کردن خدمات با هدف قطع زنجیره انتقال خدمات، خدمت رسانی از طریق تخصیص امکانات درمانی به بیماران مبتلا به کوید ۱۹، حمایت از مَشاغل آسیب دیده متاثر از شیوع ویروس کرونا با امهال حق بیمه برخی مشاغل و یا تقسیط جریمه و پرداخت بیمه های بیکاری، ابلاغ شیوه نامه های ستاد ملی کرونا به کلیه کارگاه ها با هدف کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفته است. همچنین سازمان بهزیستی نیز بسته های حمایتی شامل کمک های مالی و اقلام مصرفی بهداشتی و غذایی برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت كشور قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا شیوع ویروس کرونا مشاور وزیر کشور زنان و خانواده نماینده وزارت ستاد ملی گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زنان به عنوان نیمی از پیکرۀ هر جامعه‌ به تناسب نقش خود، نقش‌های بسیار مهمی را در زندگی اجتماعی ایفا می‌کنند و باید گفت زنان از مهم‌ترین مخاطبان و گروه‌های اجتماعی مؤثر در فرایند توسعه به در اجتماع هستند و در هر جامعه‌ای عامل مؤثری در پیش‌برد اهداف توسعه‌اند.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع می‌پردازد که زنان سرپرست خانوار یکی از گروه‌های اجتماعی هستند که ازنظر اجتماعی وظیفه‌های زیادی دارند و توانمندی آنها به قدرتمندی اعضای خانواده می‌انجامد.

قادری در پژوهشی به واکاوی طرح «سپکم» که اختصار «سامانه/ اپلیکشن پایش، کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» است، می‌پردازد، قادری به این نکته اشاره می‌کند که این سامانه خروجی نتایج یک پژوهش تجربی در مورد زنان سرپرست خانوار در استان البرز است که با مشارکت شهرداری و شورای شهر کرج، دانشگاه خوارزمی، امور بانوان استانداری البرز، کمیتۀ امداد، سازمان بهزیستی، انجمن‌های مردم‌نهاد حوزه زنان سرپرست خانوار، خیریه‌های حوزه زنان سرپرست خانوار و مصاحبه با خود زنان سرپرست خانوار انجام گرفته است.

* طراحی اپلیکشن در راستای خدمات به زنان سرپرست خانوار

این پژوهشگر در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که در جهت ارائە خدمات به زنان سرپرست خانوار سامانه/ اپلیکشن با استفاده از بستر‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات با این اهداف طراحی شد:

 سازمان‌دهی این گروه اجتماعی،  هم‌افزایی در ارائە خدمات به آنها، جلوگیری از هدررفت منابع، سوءاستفاده‌های خاص ازمنابع و...، به روزکردن اطلاعات پایه‌ای از زنان سرپرست خانوار و نیاز‌ها و مشکلات آنها مبتنی بر خروجی‌های نقش‌های طراحی شد. سامانه/اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان   را فراهم می کند


* تاثیر سامانه بر پیشبرد اهداف زنان سرپرست خانوار

به زعم این پژوهشگر در پی طراحی یک سامانه/ اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان شناسایی مسائل و نیاز‌ها را فراهم می‌شود که در راستای آن این سامانه، سازمان‌های خدمات‌رسان را به گروه هدف هدایت و عامل ایجاد هم‌افزایی و شراکت منجر به تحقق تقسیم کار ملی در زمینۀ آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

او در ادامه می‌نویسد در این راستا یک بستر مناسب برای پایش استفاده از سامانه/ اپلیکشن با کمک هوش مصنوعی و مشخص‌کردن ابعاد مورد استفاده از این فناوری در زمینۀ تشخیص و اجرا در تمامی مراحل فراهم خواهد شد.

از نظر این پژوهشگربرای طراحی یک سامانه/ اپلکیشن مناسب زنان سرپرست خانوار گروه‌های متخصصان حوزه آسیب‌های اجتماعی، فعالان مدنی، متخصصان حوزه کسب‌وکار‌های خُرد و متخصصان فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در کنار هم فعالیت می‌کنند.

* تشکیل بانک اطلاعات زنان سرپرست خانوار 

به گفته این پژوهشگر با استفاده از اپلیکشن و با پُرکردن پرسش‌نامه به صورت خوداظهار اطلاعات زنان سرپرست خانوار وارد می‌شود و سپس اطلاعات مددجویان مختلف سازمان‌های دولتی و عمومی و خصوصی بارگذاری می‌شود.

قادری بیان می‌کند ازطریق هوش مصنوعی اطلاعات با لینک شدن به بانک اطلاعات ثبت احوال و سازمان خصوصی‌سازی و متوالی هدفمندسازی یارانه و سازمان‌های خدمات رسان راستی‌آزمایی می‌شود و اطلاعات خوداظهاری شامل خود فرد و اعضای تحت سرپرستی گردآوری می‌شود و در نهایت نیاز‌ها به تفکیک حوزه‌های معیشتی، مسکن، بهداشت و درمان، اشتغال و کارآفرینی، مناسبات و روابط اجتماعی و... دسته‌بندی می‌شوند.


* بستر اشتراک‌گذاری و اطلاع‌رسانی در مورد نوع و مکان و زمان خدمات نهاد‌ها و افراد خدمات‌رسان

قادری در ادامه این موضوع را مطرح می‌کند که بارگذاری اطلاعات دقیق و جامع در یک سامانه/ اپلکیشن  برای به اشتراک‌گزاری خدمات موجود برای زنان سرپرست خانواده اهمیت زیادی دارد و به‌ اشتراک‌گذاشتن فعالیت‌های خدماتی که ارائه می‌شود برای جلوگیری از هم‌پوشانی و ارتقاء هم‌افزایی بسیار مهم است.

لازم به ذکر است تعیین مسئولیت‌های سازمانی و نهادی براساس تقسیم کار ملی آسیب‌های اجتماعی و پایش و ارزیابی این نهاد‌های خدمات‌رسانی در این امر بسیار تاثیر‌گزار است.


* ارائه تجارب و راهکار‌های جدید مبتنی بر پژوهش‌های به‌روز برای ارائه به خدمات‌دهندگان و خدمات‌گیرندگان

به زعم قادری با استفاده از هوش مصنوعی به صورت مداوم داده‌های سامانه استخراج، تحلیل و دسته‌بندی خواهد شد و به صورت مداوم توسط یک تیم پژوهشی تجارب و دانش و اطلاعات جدید برای استفاده کاربران سازمانی و خود زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود و این بخش می‌تواند شامل آموزش و توانمندسازی، ارتباط‌گیری و ... باشد.

براساس پیشنهادات پژوهش، اولین اقدام در راستای بهبود زنان سرپرست خانوار تشکیل یک بستر و سامانه‌ای است که وضیعت پراکنده، آشفته و غیرهمگرای خدمات را مدیریت و کنترل کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌