Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- همدان، فناوری و اطلاعات دو کلیدواژه مهمی است که با وقوع انقلاب الکترونیک در جهان شکل گرفت. انقلابی که باعث شد هیچ یک از شقوق زندگی انسان دیگر مانند گذشته نباشد، نه ارتباطات و نه صنعت و تجارت. در این میان یک نکته بسیار حائز اهمیت است و آن درک این تغییر و تحول  است تا در گردونه حرکت جهانیان جایی داشته باشد و مجبور به گوشه‌نشینی، نشستن و نگاه کردن نباشیم، اتفاقی که هر تأخیر ثانیه‌ای در آن می‌تواند گران تمام شود و هزینه‌های سنگینی را به جامعه تحمیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنیای مکانیکی که جای زور بازوی انسان را در انقلاب صنعتی گرفت، اکنون جای خود را به فناوری‌هایی داده که هر ثانیه در گوشه‌ای از دنیا متولد می‌شوند و برای مدتی سیطره خود را حفظ می‌کنند تا دوباره جرقه‌ای در ذهن روشن شود.

در جهان امروز جامعه‌ای موفق است که بتواند این اتفاقات را نه گه‌گاه که به یک فرآیند دائمی بدل کرده و همواره با خلق تولیدات و خدمات دانش بنیان و فناورمحور این سیطره را حفظ کند، به همین منظور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تشکیل شدند و دولت تصمیم گرفت که آنها را حمایت کند، پارک‌های علم و فناوری تشکیل شدند تا تسهیلگر روابط بین تولیدکنندگان دانش و تبدیل‌کنندگان آن به ثروت باشند و البته در بازار جهانی جایگاه خود را به دست آورده و حفظ کنند.

در همدان نیز این شرکت‌ها شکل گرفته و در حال فعالیت هستند تا تولیدات و خدمات خود را قابلیت صادرات ببخشند و ارز را نصیب کشور کنند، اتفاقی که به نظر می‌رسد یگانه راه رهایی از منابع نفتی است.

یک تیم پژوهشی دانش‌بنیان در شهرستان ملایر موفق شده با همکاری دانشگاه و پارک علم و فناوری در حوزه ساخت ربات‌های کاربردی در صنعت خودرو، توانبخشی معلولان و انرژی‌های نو فعالیت خود را گسترش و به مراحل تولید صنعتی و فروش برساند.

محصولاتی که می‌تواند برای دولت صرفه‌جویی‌های عظیمی در حوزه ارز داشته باشد و آن را در رفع مشکلات معلولان و تأمین آب و انرژی یاری بخشد. بخش‌هایی که دولت در آن نقش حمایتی دارد و عملاً از هزینه‌های عمده کشور نیز محسوب می‌شود چراکه دولت مجبور است برای تأمین آب مناطق مختلف کشور و همچنین توانمندی معلولان، جانبازان و سالمندان بودجه‌های عظیمی در نظر گیرد، در حالی که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند یاریگر دولت در این حوزه باشند.

ربات‌های همه‌کاره

مصطفی ستاری؛ مدیر راهبردی سه پروژه دانش‌بنیان در ملایر که در حوزه ساخت ربات برای بخش‌های مختلف فعالیت می‌کند در تشریح فعالیت‌های علمی و صنعتی عنوان کرد: ما تیمی هستیم که در حال حاضر بر روی سه پروژه مربوط به رباتیک کار می‌کنیم و افرادی که در این تیم حضور دارند، سابقه فعالیت در مسابقات رباتیک، رباتیک خودرویی، انرژی‌های نو و توانمندی‌های معلولان را دارند. 

او با تأکید بر اینکه این سه پروژه در ملایر با همکاری دانشگاه‌های شهرستان، استان و پارک علم و فناوری انجام می‌شود افزود: پروژه اول شتاب‌دهنده آپشن‌های خودرو با تکنولوژی بالاست که با حمایت پارک علم و فناوری در دانشگاه ملایر انجام و از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان استفاده می‌شود به طوری که این تیم در دانشگاه ملایر مستقر شدند و کار را آغاز کردند. 

ما هم اکنون گیربکس و کلاج اتوماتیک را تولید و در حال فروش آن در فضای مجازی هستیم و با توجه به استقبالی که از آن شد، انتظار می‌رود به فروش سالانه یک‌میلیاردی دست یابیم، برای تأمین قطعات و انجام اقدامات لازم از منابع استانی و ظرفیت شهرستان‌های مختلف استفاده می‌کنیم و امروز به تولید انبوه رسیده است.

ستاری در توضیح روش‌های نوین برای مدیریت پروژه‌ها و تولید بیان کرد: شیوه به کار گرفته شده در تولید به شکلی بوده که هزینه ثابت زیادی در بر نداشت چراکه از روش برون‌سپاری در آن استفاده می‌شود، در این حالت شرکت بسیار سبک است و به فضای فیزیکی گسترده و ماشین‌آلات سنگین نیاز ندارد و بازدهی بالایی دارد.

وی گفت: البته این بحث را بسیاری از مدیران قبول ندارند و به دنبال مساحت کارخانه، تعداد کارگران و سایر مشخصات فیزیکی هستند چراکه در کشور ما هنوز جا نیفتاده تولید بدون کارخانه و با برون‌سپاری امکانپذیر است و هزینه کارخانه  و زمین را می‌توان صرف تأمین مواد اولیه کرد و هزینه تولید را کاهش و امکان رقابت را افزایش داد. 

در حال حاضر این بحث در دنیا جدید است و به دلیل پیشرفت موتورهای الکتریکی و سایر فناوری‌های وابسته که باعث کاهش حجم فیزیکی و در عین حال افزایش قدرت آنها شده حدود ۱۰ سال پیش در دنیا مطرح شد.

البته نباید فراموش کنیم در صنعت خودرو از کشورهای برجسته عقب‌تر هستیم ولی با بهره‌گیری از مهندسی معکوس تکنولوژی‌های روز و مناسب‌سازی برای خودروهای داخلی، هزینه‌ها را کاهش داده‌ایم به این ترتیب این بخش از  محصولات ما در داخل کشور نوآوری محسوب می‌شود.

او در توضیح دو پروژه دیگری این تیم دانش‌بنیان گفت: در پروژه دوم که در مرکز رشد دانشگاه پیام نور ملایر مستقر است، توانبخشی معلولان، جانبازان و سالمندان دنبال می‌شود در این پروژه با اساتید دانشگاه ملایر و بوعلی همدان در ارتباط هستیم و به معلولان، جانبازان و سالمندان در تأمین نیازهای خود به ویژه برخواستن و حرکت کردن، ایستادن و بیرون رفتن و آمدن یاری می‌رسانیم ضمن اینکه در ادامه این محصولات به پرستاران برای کمک به بیماران کمک می‌کند. 

این پروژه به گروه هدف خود برای خم و راست کردن زانو، راه رفتن به اراده شخص توانخواه کمک می‌کند به گونه‌ای که همراه فرد به بخش‌های مورد نظر نیرو وارد کرده و زمانی که شخص تصمیم می‌گیرد دیگر حرکتی نکند، ربات کمک‌کننده نیز از حرکت بازمی‌ایستند. 

ویلچر هوشمندی که توانخواه را از کمک دیگران بی‌نیاز می‌کند

همچنین ویلچر هوشمندی طراحی شده که با موبایل کنترل می‌شود و همراه با یک ربات فرد را یاری می‌دهد که بدون کمک دیگری حرکات خود را انجام دهد. ربات‌های دیگری نیز طراحی شده تا افرادی که به دلیل عمل جراحی توان خود را از دست داده‌اند، به شرایط عادی خود بازگردند. با توجه به افزایش سالمندان فعالیت در این رشته آینده بسیار مهمی دارد و این تجهیزات افراد را از کمک دیگران بی نیاز می‌کند. 

این فعال حوزه تولیدات دانش‌بنیان تأکید کرد: سال‌ها پیش در یک پروژه،  پارس خودرو به دنبال تجهیزاتی بود که برای معلولان خودروهای مناسب تولید کند از همین رو ابتدا به شرکت‌های خارجی مراجعه کردند اما هزینه‌ آن بسیار سنگین بود، بنابراین به توان داخلی توجه کردند، ما هم گیربکس اتوماتیک و کلاج برقی را اجرا کردیم، پیش از آن برای معلولان ماشینی برای ایجاد امکان رانندگی آنها تجهیز می‌کردیم، حتی معلولان توانستند با این تجهیزات در آژانس‌های مسافربری فعالیت و برای خود شغل ایجاد کنند. 

اما در این پروژه به دنبال ربات‌های پوشیدنی یا ربات‌های کمک‌کن پرداختیم که هم اکنون با مشتری‌ها در ارتباط هستیم و نظرات آنها را به صورت مداوم اخذ می‌کنیم  به نحوی که در حال حاضر به مرحله آزمایشی و قبل از نمونه صنعتی رسیدیم.

تأسیس مرکز تحقیقات انرژی‌های نو

او با بیان اینکه سومین پروژه تیم پژوهشی ما، تأسیس مرکز تحقیقات انرژی‌های نو است ادامه داد: یکی از نیازهای اساسی ما در کشور و البته سطح جهان، آب و انرژی است از همین رو بحثی حدود ۱۵ سال در جهان برای کشورهایی که آفتاب زیاد و زمین‌های غیر کشاورزی دارند، آغاز شده است.

در این طرح‌ انرژی خورشیدی را متمرکز به وسیله تعداد آیینه‌های زیادی متمرکز و با کمک ربات‌های طراحی شده هدایت می‌کنند تا در نهایت انرژی بخار آب را به برق تبدیل و اگر در کنار دریا قرار گیرد می‌تواند آب مورد نیاز شهری را تأمین کنند. این طرح در ملایر به صورت آزمایشی برای جلب اعتماد مسوولان و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود تا به مناطق لازم تسری یابد. 

ستاری یادآور شد: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نتوانند محصول خود را بفروشند، موفق هم نخواهند شد هم اکنون نیز بسیاری از شرکت‌های موفق به خوبی نتوانسته‌اند به چشم‌اندازهای مورد نیاز خود دست یابند.  

اگر مدیران اجرایی و تصمیم‌گیر جوان و انگیزه لازم را داشته باشند به توانمندهای داخلی اعتماد می‌کنند در حالی که اغلب مدیران نزدیک بازنشستگی و پایان خدمت هستند از همین رو ترجیح می‌دهند که نمونه خارجی را با ریسک کمتر تهیه کنند اگرچه سعی ما بر جذب اعتماد مسوولان است و در این راستا گام به گام پیش می‌رویم.

توسعه مراکز نوآوری و شتاب دهنده در شهرستان‌های استان همدان

رئیس پارک علم و فناوری همدان نیز با بیان اینکه این پارک بر اساس سیاست‌هایی که برگزیده است، به دنبال گسترش مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده در شهرستان‌ها و مرکز استان است اظهار کرد: در همین راستا پارک علم و فناوری ارتباطی گسترده و تنگاتنگ با دانشگاه‌های سراسر استان و مرکز تحقیقات کشاورزی دارد و به صورت مشارکتی مراکز نوآوری را احداث و حمایت می‌کند. 

محمدحسن مرادی افزود: در حوزه بخش خصوصی نیز مراکز شتاب‌دهنده را دنبال می‌کنیم به طوری که مراکزی با همکاری بخش خصوصی ایجاد شده تا شرکت‌های فناور در آنجا مستقر شوند و از تسهیلات بانکی و امکانات ارائه شده استفاده کنند و در  تولید محصول و یا ارائه خدمات نوآوری‌ داشته باشند، در اصل پارک‌ها در جایگاه تسهیل‌گر قرار دارد، به نحوی که دانشگاه علم و دانش را به وجود می‌آورد و شرکت‌ها و پژوهشکده‌ها آن را به فناوری تبدیل کرده تا کارخانه‌ها، شرکت‌های کاربردی و دانش بنیان آن را تولید و به یک محصول یا خدمات بدل شود پس در این میان پارک تسهیل‌گر این رویداد هستند. 

او ارائه خدمات نوآورانه و فناورانه را از ملزومات روز دنیا می‌داند و شرکت‌های بزرگی مانند آمازون، علی‌بابا، تبسی و دیجی‌کالا را از این دست معرفی می‌کند.

تسخیر بازار ۸۰ درصد فرآیند تولید را در برمی‌گیرد

 رئیس پارک علم و فناوری همدان نکته کلیدی فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناورانه را در فتح بازار توسط محصولات و خدمات دانست و ادامه داد: درصد بسیاری از مباحث مورد نظر بازار است به طوری که ۸۰ درصد اهمیت کار تسخیر بازار برای محصولات و خدمات این شرکت‌هاست و اگر بتوانند به این مهم دست یابند زنجیره تبدیل علم به ثروت تکمیل می‌شود و در نهایت پول حاصله به دانشگاه هم بازمی‌گردد. 

او درباره نقش پارک علم و فناوری عنوان کرد: در این زنجیره پارک قرار ندارد بلکه تسهیلگر رابطه حلقه‌های این زنجیره است به نحوی که با دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان و بازار ارتباط داشته و آنها را به هم متصل می‌کند، در این راه دولت هم سوبسیدهای خوبی را در اختیار پارک‌ها قرار داده تا بتواند حمایت خود را با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، برنامه‌ریزی و اجرای رویدادها، بازاریابی، آموزشی، معافیت مالیاتی، نیروهای امریه، برگزاری نمایشگاه و ... را که در مجموع ۱۱۰ مزیت و خدمات را در برمی‌گیرد، تأمین و ارائه ‌کند. 

پذیرش ۲۴۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری همدان

مرادی اضافه کرد: ۲۴۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور در پارک علم و فناوری همدان پذیرش شدند که ۵۰ شرکت در محل پارک و همین تعدادی هم در مراکز رشد و سایر شرکت‌ها در بیرون از پارک مستقر هستند. ضمن اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان باید به تولید محصول و تسخیر بازار رسیده باشد در حالی که بسیاری از شرکت‌های موجود هنوز به این مرحله نرسیدند و در مسیر حرکت هستند بنابراین شرکت‌های فناور تعریف شدند که در ادامه به دانش‌بنیان تبدیل ‌شوند. 

او  در ادامه درباره اهمیت ارائه خدمات به نخبگان و صاحبان شرکت موفق گفت: اگر تسهیلات خوبی برای این شرکت‌ها در نظر نگیریم در آینده شاهد مهاجرت شرکت‌ها به کشورهای دیگر همچون مهاجرت نخبگان دانشگاهی خواهیم بود، البته در حال حاضر هم شرکت‌هایی داریم که در ترکیه نام و برند خود را ثبت کردند و محصولات خود را در همدان تهیه در ترکیه مونتاژ و بسته‌بندی و با برند ترک در بازار ارائه می‌کنند و صادرات را انجام می‌دهند، بنابراین باید اجازه مهاجرت را به این شرکت‌ها ندهیم.

رییس پارک علم و فناوری همدان ظرفیت‌های همدان در حوزه تولیدات دانش‌بنیان اظهار کرد: در بحث تولید قطعات الکترونیکی و آبیاری تحت فشار در مجموع حدود ۲۰ شرکت  به مرحله صادرات و ارزآوری رسیدند اما هنوز به آن حجم مطلوب و مورد نظر دست نیافته‌اند.

وی گفت: همدان ظرفیت عظیمی در حوزه کشاورزی و محصولاتی چون سیر و گیاهان دارویی از یک سو و از سوی دیگر در حوزه توریسم دارد که نیاز به نوآوری داشته و همه می‌توانند زیرمجموعه پارک قرار بگیرند تا هزینه‌های آنها ارزانتر شود.

مرادی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها از محل ارائه خدمات درآمد دارند  به طوری که کشورهای توسعه یافته، تولید را به کشورهای دیگر می‌سپارند و به حوزه خدمات پرداختند، از همین رو  باید بتوانیم پس از جهش تولید توسعه خدمات را داشته باشیم و بازارهای داخلی، همسایه و دیگر کشورها را به دست آوریم که این مسائل به روابط خوب نیز نیاز دارد.

انتهای پیام/89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس پارک علم و فناوری همدان محمدحسن مرادی شرکت های فناور پروژه های دانش بنیان مصطفی ستاری پارک علم و فناوری همدان شرکت های دانش بنیان دانش بنیان و فناور انرژی های نو ارائه خدمات حال حاضر شرکت ها شتاب دهنده همین رو هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده

موفقیت ایران در افزایش فروش نفت خام خود با وجود تحریم ها و چالش ها را می توان به دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی آن نسبت داد. ایران با تمرکز بر توسعه همکاری با پالایشگاه‌های کوچک مقیاس چین و اجرای سیاست هوشمندانه نوسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده، توانسته است صادرات نفت خام خود را به سطح پیش از دور جدید تحریم‌ها در سال 2017 افزایش دهد. فایننشال تایمز، انعطاف پذیری و رویکرد استراتژیک ایران را برای عبور از پیچیدگی های بازار جهانی نفت به عنوان عامل اصلی این موضوع معرفی کرده است

محمدرضا کارگزار کارشناس انرژی در رابطه با رکوردشکنی ایران در توسعه تجارت نفت خام خود در 6 سال گذشته گفته است: تلاش‌های مشترک ایران و پالایشگاه‌های کوچک چینی در افزایش فروش نفت خام مؤثر بوده است. ایران با تقویت شراکت با همتایان چینی خود کانال های صادراتی خود را گسترش داده و بازار قابل اعتمادی را برای محصولات نفتی خود تضمین کرده است. این همکاری استراتژیک نه تنها به ایران کمک کرده تا فروش نفت خام خود را حفظ کند، بلکه روابط بلندمدتی را نیز تقویت کرده است که به ثبات و پایداری صادرات نفت این کشور کمک می کند.

ایران اتکای خود به بازارهای سنتی نفت را به حداقل رسانده است

وی افزود: علاوه بر این، تمرکز ایران بر سیاست هوشمندانه نوسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده نقش مهمی در افزایش فروش نفت خام این کشور داشته است. ایران با نوسازی زیرساخت های فرسوده و بهینه سازی فرآیندهای تولید، توانسته ظرفیت پالایشی خود را افزایش داده و کیفیت فرآورده های نفتی خود را ارتقا دهد. این سرمایه‌گذاری استراتژیک در ارتقای پالایشگاه‌ها نه تنها رقابت‌پذیری ایران را در بازار جهانی نفت افزایش داده است، بلکه این کشور را قادر می‌سازد تا نیازهای رو به رشد شرکای صادراتی خود را برآورده کند.

وی ادامه داد: تاکید ایران بر ایجاد بازار برای نفت خام ایران عامل اصلی موفقیت این کشور در افزایش فروش بوده است. ایران با هدف قرار دادن مناطقی مانند آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیای مرکزی برای سرمایه گذاری در پالایشگاه ها، مقاصد صادراتی خود را متنوع کرده و اتکای خود به بازارهای سنتی را به حداقل رسانده است.

کارشناس انرژی تاکید کرد: این گسترش به مناطق جدید، همراه با رشد بازاریابی شبکه ای در کشورهای آسیای شرقی، به ایران اجازه داده است تا از فرصت های نوظهور سرمایه گذاری کند و پتانسیل فروش نفت خام خود را به حداکثر برساند.

دیپلماسی هوشمند انرژی در زمینه تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید

کارگزار با اشاره به دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی در زمینه تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید در حوزه بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده و صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: انعطاف‌پذیری و سازگاری صنعت نفت ایران در برابر تحریم‌ها و چالش‌های ژئوپلیتیکی اهمیت دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی را نشان می‌دهد.

وی گفت: ایران با استفاده از مشارکت های استراتژیک، اجرای سیاست های نوآورانه و سرمایه گذاری از فرصت های بازار توانسته است بر موانع غلبه کرده و به سطوح بالایی از فروش نفت خام دست یابد. حرکت رو به جلو ایران در بازار نفت خام، با تمرکز مداوم بر ابتکارات جدید در حوزه بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده و صادرات خدمات فنی و مهندسی در ارتقاء زیرساخت های مذکور جهت تنوع بخشیدن بر بازار جهت حفظ موفقیت ایران در بازار جهانی نفت صورت پذیرفته است.

وی  گفت: موفقیت ایران در افزایش فروش نفت خام خود گواهی بر چشم انداز استراتژیک و تعهد این کشور به محرک رشد و توسعه در بخش نفت است. ایران با اتخاذ رویکرد دیپلماسی فعال و هوشمند انرژی، خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی نفت معرفی کرده و مقاومت خود را در برابر چالش ها نشان داده است. از طریق ادامه همکاری، نوآوری و گسترش بازار، ایران آماده است تا فروش نفت خام خود را بیشتر افزایش دهد و جایگاه خود را به عنوان صادرکننده بزرگ نفت در صحنه جهانی مستحکم کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند