Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:06:01 GMT

تمبر را به بسته‌های پستی برگردانید

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۴۹۴۱

تمبر را به بسته‌های پستی برگردانید

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،«محمدجواد آذری جهرمی»  امروز (چهارشنبه) در مراسم بهره‌برداری از مرکز شماره ۲ تجزیه و مبادلات پست کشور (خلیج فارس) با حضور در بین پرسنل شرکت ملی پست افزود: کرونا تحول دیجیتال را در کشور سرعت داد، پست یکی از زیرساخت‌های اصلی تحول دیجیتال است و وقتی خدمات الکترونیکی و غیرحضوری می‌شود بخشی از خدمت که نیازمند اتصال بنگاه به مشتری است به وسیله شرکت‌های حمل و نقلی و شرکت‌های پستی جبران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بنابراین در تحول دیجیتال، «پست» یک زیرساخت مهم است و چاره‌ای ندارد که در درون خودش تحول دیجیتال را تجربه کند؛ چرا که با شیوه‌های سنتی نمی‌شود ارائه خدمت کرد.

آذری جهرمی تصریح‌کرد: ظرفیت حمل و نقل در شبکه پستی با شیوه سنتی رشد پیدا نخواهد کرد و تحول متوقف می‌شود. 

وی بیان‌داشت: این رشد اتفاقی است که باید در کشور رخ می‌داد و کرونا سرعت تحول دیجیتال را بالا برد، اما مجموعه پست کمی از فرایندها عقب ماند، فشار این عقب‌ماندگی هم بر دوش پرسنل بود؛ در ایامی که همه از نگرانی ابتلا به ویروس کرونا در منازل بودند و دوران قرنطینه را طی می‌کردند، پرسنل شرکت ملی پست که در بعضی موارد تلاش آنان دیده نمی‌شد، پیام‌آور ارتباطات مردم با یکدیگر و خدماتی که مورد نیازشان بود، بودند.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: این افراد در عمل خودشان را در معرض خطر قرار دادند تا زندگی مردم متوقف نشود که این کار از جنس ایثارگری و گذشت است، بحث امروز این است که تحول دیجیتال زیرساخت توسعه اقتصادی و پست هم به عنوان یکی از زیرساخت‌های تحول دیجیتال در کشور است که بار و فشار بر این مجموعه روز به روز بیشتر می‌شود و کرونا هم این بار را تشدید کرده است.

وی بیان‌داشت: شرکت پست چاره‌ای ندارد جز اینکه تحول دیجیتال را در خودش تجربه کند، از ابتدا هیات مدیره شرکت ملی پست برنامه‌ریزی مشخص برای تحول دیجتال داشته‌اند و هنوز هم این برنامه را دارند.

آذری جهرمی ادامه‌داد: یک برنامه مدون استخراج شد که خروجی این برنامه مدون باید افزایش ظرفیت شبکه پست با حفظ یا کاهش مجموعه نیروی انسانی و در کنار آن افزایش کیفیت و همچنین کاهش مدت زمان ارائه خدمت باشد.

وی اظهار داشت: در یک سال گذشته شکایت زیادی داشتیم از جمله این که بسته‌های مردم پاره یا مفقود شده یا بسته‌ای با پنج تا ۶ روز تاخیر به شهرهای مختلف رسیده است. 

این مقام مسوول خاطرنشان‌کرد: اگر ما بخواهیم شبکه پستی را افزایش دهیم باید چند گلوگاه را درست کنیم، یکی در حوزه دسترسی و دیگری در حوزه تجزیه و مبادلات که هسته فعالیت شرکت پست است.

به گفته وی، مرکز چهار راه لشگر می‌تواند ۱۳۰ هزار بسته در روز با ۲۰۰ کارگر تبادل بسته انجام دهد، ظرفیت آن مرکز تکمیل و مرکز خلیج فارس در تهران موازی با آن راه‌اندازی شد، اما باید به افزایش ظرفیت بیش از این فکر کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تحول دیجیتال به ما می‌گوید که اگر می‌خواهید سرعت خود را بالا ببرید هوشمندسازی را وارد فرایند کنید، پست باید دو سال پیش این اقدامات را انجام می‌داد اما به دلایل مختلف از جمله تحریم، مشکلات در تامین تجهیزات و نوسانات نرخ ارز فرایند تدارکاتی برای انجام این ماموریت طولانی شد.

وی افزود: البته مجموعه این اتفاق برکتی داشت. برکت آن این بود که شرکت دانش بنیان داخلی امروز هوشمندسازی شبکه پستی کشور را برعهده گرفته و از ظرفیت شرکت داخلی استفاده می‌کنیم که این یک کار بسیار ارزشمند است.

آذری جهرمی بیان‌داشت: مرکزی که امروز افتتاح شده با چهار نفر نیروی انسانی می‌تواند ۲۵ هزار بسته را تبادل کند، بنابراین این مرکز ظرفیت جابه‌جایی در پست را بالا می‌برد و توان شرکت پست افزایش پیدا می‌کند، امیدواریم این اتفاق سریع‌تر در چهارراه لشگر، تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز در مرکز مبادلات توزیع رخ دهد تا ظرفیت مبادله بسته‌های پستی دو برابر شرایط کنونی شود.

وی افزود: در لایه هسته پست اتفاق‌های دیگری هم باید رخ دهد، کار خوبی که شرکت ملی پست انجام داده قطار اختصاصی پستی است، امروز این قطار در حد مسیر تهران- مشهد است و باید به سایر استان‌ها تعمیم یابد.

وزیر ارتباطات اضافه‌کرد: هرچند ممکن هم هست این قطار در ابتدا ضرر ده باشد، اما استقامت کنید و پای این موضوع بایستید زیرا یک اقدام ارزشمند است و برای برخی از بسته‌ها و بارها ظرفیت قطارها بسیار ضروری است.

وی اظهار داشت: به‌طور قطع شرکت پست باید به سمت بازآفرینی مجموعه فرودگاه پیام هم برود، فرودگاه پیام به چرخه ظرفیت فرودگاهی کشور بازگشته، اما خطوط هوایی پیام هم مجدد باید فعال شود.

آذری گفت: اکنون پنج فروند هواپیما وجود دارد که ۲ فرورند آن قابل تعمیر و بازگشت به مدار است و می‌توان برای بسته‌های اضطراری که در یک روز باید ارسال شود از آن استفاده کرد.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم رشد کنیم باید این کارها انجام شود و باید پاسخ نیاز مردم داده شود، بنابراین در لایه هسته جز هوشمندسازی استفاده از ظرفیت حمل و نقل غیر کامیونی و البته تقویت مسیرهای کامیونی، باید به سمت استفاده از قطار و خطوط هوایی هم برویم.

آذری جهرمی تاکید کرد: لایه اصلی همه این موارد هم هوشمندسازی و اپلیکیشن است که سامانه‌های پستی که قلب تپنده این مجموعه است را پیش می‌برند.

وی گفت: در لایه دسترسی اما تنوع موضوع باید پیگیری شود، پستچی ما باید هوشمند باشد و به ابزارهای هوشمند تجهیز شود، اپلیکینش داشته باشد، پد مخصوص برای گرفتن امضا از مشتری داشته باشد و از ابزارهای هوشمند برای پیدا کردن مسیر ارسال بسته استفاده کند.

پهپاد پستی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان‌کرد: نوع شیوهای انتقال نیز مهم است که پهپاد پستی یکی از این موارد بود که آزمایش موفقی داشت و اکنون در ناوگان پستی در حال پیاده سازی است.

وی ابراز امیدواری کرد این پروژه تا پایان عمر دولت دوازدهم عملیاتی شده و پهپاد پستی وارد مدار شود.

آذری جهرمی تاکید کرد: هوشمندسازی فقط به مواردی که گفته شدخلاصه نمی‌شود، هوشمندسازی یعنی اینکه از موتورهای برقی، دوچرخه‌ها و خودروهای برقی در مسیر تبادل پست نیز استفاده شود تا پست به عنوان یک دوست‌دار محیط زیست حرکت کند.

برچسب‌ها شرکت ملی پست ایران ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات ایرنا محمد جواد آذری جهرمی فرودگاه پیام خلیج فارس دولت دوازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت ملی پست ایران ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات شرکت ملی پست ایران ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباطات ایرنا محمد جواد آذری جهرمی فرودگاه پیام خلیج فارس دولت دوازدهم اخبار کنکور تحول دیجیتال وزیر ارتباطات شرکت ملی پست آذری جهرمی شبکه پست شرکت پست بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است

استفاده از نیروی باد برای تولید برق یکی از فناوری‌های‌های استفاده از انرژی پاک است که مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفته است. توربین‌های بادی را می‌توان علاوه بر مزارع بادی که در زمین‌های پهناور خشکی یا دریا مستقر می‌شوند، در بافت شهری نظیر خیابان‌ها و ساختمان‌ها نیز به کار گرفت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بیش از سه هزار سال است که انسان از توربین‌های بادی استفاده می‌کند و سرچشمه آن به تمدن بابلی بازمی‌گردد. انرژی بادی که هفت درصد از کل منابع انرژی جهان را تشکیل می‌دهد، یک رکن اساسی در رویکرد استفاده از منابع انرژی جایگزین و تجدیدپذیر است. داده‌های جمع‌آوری شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که چین بیشترین رشد در تولید این انرژی را در چندسال گذشته دارد و تقریباً ۷۰ درصد از رشد تولید جهانی انرژی بادی در این کشور انجام شده است. با توجه به اهمیت روزافزون افزایش بهره‌وری انرژی شهری و استانداردهای پایداری، پروژه‌های برق‌بادی شهری به سرعت در حال افزایش هستند.

پیشتازان انرژی باد در جهان چین – ظرفیت بادی نصب شده ۳۴۲ گیگاوات

چین با بیش از یک‌چهارم ظرفیت انرژی بادی جهان پیشتاز جهان است. این کشور دارای بزرگترین مزرعه بادی خشکی جهان در استان گانسو است که حداکثر ظرفیت ۱۰ گیگاوات دارد. چین همچنان بیشتر انرژی خود را از زغال سنگ تولید می‌کند، اما احتمالاً با پیشرفت انتقال انرژی، بیشتر در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

ایالات متحده - ظرفیت باد نصب شده ۱۳۹GW

ایالات متحده به‌رغم وابستگی شدید به سوخت‌های فسیلی، تاکنون ۱۳۹ گیگاوات ظرفیت تولید باد خشکی را توسعه داده است.

بسیاری از بزرگترین مزارع بادی خشکی جهان در ایالات متحده واقع شده‌اند. دومین مزرعه بادی بزرگ جهان، مرکز انرژی بادی آلتا در کالیفرنیا، دارای ظرفیت ۱۵۴۸ مگاوات است. ایالت تگزاس به تنهایی یک‌چهارم نیروی بادی ایالات متحده را با ۲۴.۹ گیگاوات تولید می‌کند که نسبت به مجموع ۲۵ ایالت دیگر ایالات متحده نیروی بادی بیشتری ارائه می‌دهد.

آلمان – ظرفیت باد نصب شده ۶۴ گیگاوات

در اروپا، آلمان با بیش از ۶۰ گیگاوات، بالاترین ظرفیت بادی نصب‌شده را دارد. بزرگترین مزارع بادی فراساحلی آن، مزارع بادی گود (فاز ۱ و ۲) هستند که ظرفیت ترکیبی آن ۵۸۲ مگاوات است. آلمان همچنین دارای مزرعه بادی فراساحلی Nordsee One است که ظرفیت ۳۸۲ مگاوات دارد و انرژی ۴۰۰ هزار خانه را تأمین می‌کند.

پایگاه بزرگ انرژی باد آلمان می‌تواند برای شبکه برق آن مشکل‌ساز نیز باشد، زیرا این کشور امکانات ذخیره‌سازی انرژی کافی برای تنظیم جریان‌های دوره‌ای برق را ندارد.

انواع توربین بادی

توربین‌های بادی بسته به موقعیت محور و روتور خود به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ توربین‌های بادی محور افقی که رایج‌ترین توربین‌ها هستند و طراحی آنها بر اساس بلندترین توربین‌های بادی مدرن یا آسیاب‌های بادی سنتی است. دسته دوم توربین‌های بادی محور عمودی هستند که محور آنها در یک صفحه عمودی قرار گرفته است و به‌جای آسیاب‌های بادی، شبیه برج‌های باریک هستند. هر نوع توربین بادی مزایا و معایب خود را دارد و ویژگی‌های هر کدام، آن را کم‌وبیش با محیط‌های شهری سازگار می‌کند.

مزایای توربین بادی در شهرها

معماری شهری اجازه ساخت نیروگاه‌های بادی را نمی‌دهد چراکه ساختمان‌های متراکم حرکت باد را مسدود می‌کنند و سرعت و جهت آن را تغییر می‌دهند. برای بهره بردن از مزایای این انرژی پاک، شهرها به استفاده از توربین‌های محور عمودی روی آورده‌اند که ارتفاعشان زیاد نیست و برای نصب به زمین وسیع نیاز ندارند، بلکه می‌توان آنها را در ارتفاع کم و نزدیک به زمین قرار داد و از ویژگی‌های فیزیکی طبیعی یا مصنوعی زمین استفاده کرد که به جریان هوا کمک می‌کند. این توربین‌ها نیازی به قرار گرفتن در معرض باد ندارند و تغییر جهت جریان هوا تأثیر چندانی روی عملکردشان ندارد. علاوه بر این موارد، تأثیر محیطی توربین‌های شهری با محور عمودی به‌ویژه روی پرندگان کمتر است.

نمونه‌هایی از توربین‌های بادی شهری

هدف از نصب توربین‌های شهری، استفاده از نیروی باد در شهرهای بادخیز است. تاکنون، سرمایه‌گذاری کمی در زمینه تولید انرژی بادی توسط توربین‌های شهری انجام شده است و با توجه به پتانسیل زیاد شهرهای بادخیز برای تولید این انرژی پاک، بعضی از شرکت‌ها در تلاش هستند تا با طراحی‌های خلاقانه از این مزیت استفاده کنند که در ادامه به چند مورد اشاره می‌شود.

توربین بادی مدولار

توربین‌های بادی موسوم به آیریوا در آمریکا برای استفاده در فضاهای شهری طراحی شده است. این ساختارهای انرژی بادی که حالت سیستم مدولار را دارند دارای تیغه‌های عمودی دو متری از جنس پلاستیک بازیافتی هستند و به جای داشتن شکل توربین‌های معمول که اغلب در مزارع بادی دیده می‌شود، شکل مارپیچی دارند. ساختار تیغه‌ها، آن‌ها را به‌شدت برای استفاده در خیابان‌ها مناسب کرده است زیرا حرکت تیغه‌ها حین چرخش، با جایی برخورد نمی‌کند و حول یک محور معین، به صورت مهندسی‌شده حرکت دورانی می‌کنند. این نوع توربین روی پشت‌بام‌ها، باغ‌ها، فرودگاه‌ها، ساختمان‌های تجاری و کنار جاده‌ها کارایی چشمگیری خواهد داشت.

Flower Turbines در نیویورک

شرکت Flower Turbines مستقر در شهر نیویورک، توربین‌های بادی عمودی به‌شکل گل لاله تولید می‌کند که برای نصب روی زمین یا روی سقف صاف طراحی شده‌اند. این توربین‌های محور عمودی می‌توانند فقط با سرعت باد ۰.۷ متربرثانیه شروع به تولید برق کنند که در مقایسه با توربین‌های بادی سنتی که با ۳.۵ متربرثانیه کار می‌کنند سرعت بسیار پایینی به حساب می‌آید. این شرکت مدل‌های یک و سه متری را در ایالات متحده و اروپا به فروش می‌رساند.

Aeroleaf در پاریس

Aeroleaf موردی بسیار متفاوت از توربین‌های شهری است که یک شرکت فرانسوی در تلاش برای از بین بردن معایب توربین‌های شهری این درختان بادی را توسعه داده و باعث کاهش نویز و افزایش کارایی مکانیزم محرک توربین شده است.

طراحی این توربین‌ها به‌گونه‌ای است که شبیه درخت به نظر می‌رسند و در چشم‌انداز طبیعی منطقه ادغام می‌شود. شرکت سازنده با اضافه کردن یک پنل خورشیدی کوچک پای هر برگ (گلبرگ فتوولتائیک) درختان هیبریدی تولید کرده است که از هر دو منبع باد و خورشید برای افزایش راندمان استفاده می‌کند. پنل‌های خورشیدی می‌توانند تا ۶ ساعت به‌طور پیوسته کار کنند. با این نوع فناوری، می‌توان در تمام ساعات هفته انرژی داشت و در صورت وجود مازاد انرژی، آن را در باتری‌ها ذخیره کرد.

پروژه EOLI FPS

پروژه EOLI FPS که توسط مقامات اروپایی حمایت و تأمین مالی می‌شود، موفق به تکمیل یک نوع توربین بادی عمودی شده است که با سرعت باد پایین کار می‌کند و مقرون‌به‌صرفه است. این توربین به دلیل طراحی فشرده‌، با ارتفاع ۱۲۵ سانتی‌متر، قطر ۱۸۰ سانتی‌متر و وزن ۱۴۳ کیلوگرم و همچنین ایمن و بی‌صدا بودن، به‌طور خاص برای ادغام در محیط‌های شهری مناسب است. به‌لطف فناوری مولد آهنربای دائمی، این توربین می‌تواند بدون ایجاد لرزش تولید برق را تنها با سرعت باد دو متربرثانیه آغاز کند.

PowerNEST در هلند

توربین PowerNEST در شهر آیندهوون هلند، یک ماژول روی پشت‌بام است که انرژی باد و خورشید را در آنچه که شرکت به عنوان «مجسمه جنبشی» توصیف می‌کند، ادغام می‌کند. این مجسمه‌های جنبشی از پره‌هایی در لبه‌های قاب مستطیلی برای هدایت هوا به توربین‌های عمودی استفاده می‌کند که زیر سقف پانل‌های خورشیدی قرار دارند و به این ترتیب باد به خنک شدن پانل‌ها و افزایش کارایی آنها کمک می‌کند. شرکت سازنده معتقد است که این سیستم می‌تواند شش تا ۱۰ برابر بیشتر از پنل‌های خورشیدی پشت‌بام برق تولید کند. با این وجود، تا کنون تعداد انگشت‌شماری از ماژول‌های این شرکت در هلند به کار گرفته شده است.

Aeromine Technologies در تگزاس

مسائل آلودگی صوتی، خطر برای حیات وحش و اندازه بزرگ از جمله معایب توربین‌های شهری است که استارتاپ Aeromine Technologies در شهر هیوستون ایالت تگزاس، برای برطرف کردن این معایب توربین بادی بدون پره خارجی را معرفی کرده است که بدون ایجاد سروصدا انرژی باد را مهار می‌کند. در واقع این اختراع، توربین نیست بلکه دستگاهی است که هوا را بین ایرفویل‌های ثابت و توخالی مهار می‌کند و آن را به یک پره محصور زیر ماژول هدایت می‌کند. این نوع توربین جریان هوای ساختمان را در سرعت‌های کمتر از دو متربرثانیه مهار و تقویت می‌کند و حتی در مناطقی با شرایط آب‌وهوایی شدید، انرژی الکتریکی تولید می‌کند. این شرکت یک پروژه آزمایشی در ایالات متحده دارد و و کانادا اجرا کرده است.

O-Wind در لنکستر

یک شرکت بریتانیایی در سال ۲۰۱۸ توربین‌های O-Wind را در شهر لنکستر به نمایش گذاشت و جایزه بین‌المللی جیمز دایسون را در آن سال دریافت کرد. نمونه اولیه این توربین به اندازه توپ فوتبال طراحی شده بود که قابلیت نصب در پشت‌بام و دیوار ساختمان را داشت و می‌توانست از هر جهت باد را مهار کند. با دریافت کمک‌های مالی نمونه‌های عملی با اندازه بزرگ‌تر تولید و نصب شدند.

RidgeBlade در کانادا

توربین‌های RidgeBlade برای استفاده از سطح یک سقف شیب‌دار برای مهار باد و افزایش سرعت آن هنگام حرکت از طریق توربین‌ها در امتداد خط‌الراس سقف طراحی شده است. قرار دادن توربین در این محل پر جریان، دسترسی به انرژی باد را تا ۹ برابر بیشتر از سیستم توربین بادی با محور افقی سنتی افزایش می‌دهد.

کد خبر 748187

دیگر خبرها

  • عدم مسئولیت پذیری تیپاکس
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • ارسال ارزان و سریع بار با شرکت پست بین‌المللی اسپیدکس
  • باجه سیار قبول مرسولات پستی در یزد فعال می‌شود
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • حضور همدان با بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در نمایشگاه اکسپو
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است