Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بهروز حسن الفت امروز در حاشیه نشست تخصصی و هماهنگی نخستین نمایشگاه اوراسیا در جمع خبرنگاران گفت: ظرفیت مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا حدود 27 تا 30 میلیارد دلار است که به دلیل عدم شناخت مناسب از ظرفیت های یکدیگر تاکنون محقق نشده است. 

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه به دنبال اجرای موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آبان سال گذشته، بیش از حدود 82 درصد از اقلامی که از اتحادیه اوراسیا ترجیح گرفته بودیم افزایش صادرات داشتم و لذا روند تجاری ما با این منطقه از جهان مثبت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان داشت: تاکنون حدود 780 قلم کالا بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در قالب تثبیت یا تخفیف تعرفه مبادله شده است و با آغاز مذاکرات جدید که از بهمن ماه امسال آغاز شده  به جز حدود 20 درصد از کالاها که در اصلاح به آن ها فهرست منفی گفته می شود کنار گذاشته می شود و در مورد مابقی اقلام در قالب تجارت آزاد مذاکره می شود تا تعرفه ها در طی چند سال برداشته شود. 

الفت افزود: اولین  نمایشگاه اختصاصی اوراسیا در تهران که در اردیبهشت سال 1400 برگزار می شود اولین گام جدی بعد از اجرای موافقتنامه برای شناخت طرفین از یکدیگر است و امیدواریم که نمایشگاه در کنار سایر رویدادهای تجاری، شناخت بیشتری از یکدیگر را برای طرفین ایجاد کند. 

وی بیان داشت: 80 درصد از کالاها براساس این توافق شامل تخفیف یا صفر شدن تعرفه می شود که این اتفاق در یک بازه زمانی 10 ساله به صورت پلکانی انجام می شود و لذا ما نیز در این زمینه ریل گذاری را انجام داده ایم. 

الفت گفت: ارمنستان یکی از اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و زمینه خوبی نیز برای توسعه تجارت با ایران دارد. 

وی با اشاره به مشکلات ایحاد شده در روابط ترکیه و ارمنستان بیان داشت: گفت می شود که حدود 2300 قلم کالا از طریق ترکیه به ارمنستان صادر می شد که اکنون با توجه به مشکلات پیش مطرح شده تا بخشی از این کالا از طریق ایران به ارمنستان صادر شود اما برای اتمام این کالا مزیت صادراتی برای ایران وجود ندارد. 

مدیرکل دفتر اروپایی و آمریکایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ارزش بخشی هایی که برای صادرات به ارمنستان ظرفیت داریم حدود 60 میلیون دلار است. 

وی افزود: باید برای اقلامی که تاکنون به ارمنستان صادر نمی کردیم و ترکیه این صادرات را انجام می داده برنامه ریزی کنیم تا در سال آینده در این خطوط کار کنیم. 

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: تجارت ایران و اوراسیا اتحادیه اقتصادی اوراسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی ‏گفت: این صندوق در ‏جهت توسعه زیرساخت‌های صنایع کشور و توسعه روزافزون ایران اهداف و پروژه‌های بزرگی را برای خود برنامه‌ریزی کرده است؛ ‏یکی از این پروژه‌ها، شیرین‌سازی و ‏انتقال آب از خلیج فارس به استانهای فارس و اصفهان و از دریای عمان به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی است که یکی از ابر پروژه‌های کشور در ‏حوزه آب ‏محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این پروژه با هدف تأمین پایدار آب در جهت مصارف صنایع بزرگ و کوچک و ‏همچنین شرب در کشور هدف ‏گذاری و برنامه ریزی شده است، یادآورشد: به منظور رفع مشکلات آبی ‏صنایع در استان‌های فارس و سیستان و بلوچستان به زودی ۲ مگا ‏پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریا ‏از خلیج فارس و دریای عمان با تأمین مالی صندوق توسعه ملی شروع به فعالیت خواهد کرد.

محمدی با اشاره به رسالت صندوق توسعه ملی در انجام این مهم افزود: برای انجام این پروژه، تأمین ‏مالی حدود ۲ میلیارد دلاری از ‏طرف صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: طرح‌های انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از وعده‌های ‏رییس جمهور در ابتدای فعالیت بود‎. لذا صندوق توسعه ملی برای به ثمر رسیدن این ‏وعده برای آینده‌ی روشن‌تر این سرزمین اقدام خواهد نمود‎. ‌‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟