Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@19:11:03 GMT

کاهش واردات عربستان از ترکیه رکورد زد

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۸۲۴۹

کاهش واردات عربستان از ترکیه رکورد زد

آمار رسمی منتشره نشان داد بدنبال بایکوت غیررسمی محصولات ترکیه توسط بازرگانان و فروشندگان سعودی، ارزش واردات عربستان سعودی از ترکیه در دسامبر به پایین‌ترین حد در حدود یک سال گذشته رسید.

به گزارش ایسنا، تنش‌های سیاسی میان دو قدرت منطقه‌ای سال میلادی گذشته به تجارت کشیده شد و بزرگترین فروشگاههای زنجیره عربستان سعودی اعلام کردند از بایکوت واردات ترکیه که از سوی سران تجاری و اینفلوئنسرهای شبکه اجتماعی سعودی پیشنهاد شد، حمایت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه و عربستان سعودی چند سالی است که بر سر سیاست خارجی و رفتار در خصوص گروههای سیاسی اسلامگرا اختلاف پیدا کرده اند اما تنشهای میان دو کشور در سال ۲۰۱۸ پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی و منتقد برجسته دولت این کشور در کنسولگری عربستان در استانبول تشدید شد.

 طبق اعلام سازمان کل آمار عربستان سعودی، واردات از ترکیه در دسامبر به ۵۹.۶ میلیون ریال معادل ۱۳.۵ میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با ۱۸۲.۲ میلیون ریال در نوامبر ۲۰۲۰ و ۱.۰۶ میلیارد ریال در دسامبر سال ۲۰۱۹ کاهش داشت. ارزش واردات عربستان از ترکیه در دسامبر پایین‌ترین میزان در یک سال گذشته بود.

آمار نشان داد ترکیه از نظر میزان واردات به عربستان سعودی از رتبه یازدهم در دسامبر سال ۲۰۱۹ به رتبه پنجاه و هشتم در دسامبر سال ۲۰۲۰ نزول کرد. کاهش ارزش واردات ترکیه از سپتامبر تشدید شد.

طبق اعلام اتحادیه صادرکنندگان ترکیه، عربستان سعودی در نوامبر واردات گوشت، تخم مرغ و سایر محصولات از ترکیه را رسما متوقف کرد. با این حال عربستان سعودی اعلام کرد مقامات این کشور هیچ گونه محدودیتی علیه کالاهای ترکیه ای اعمال نکرده اند.

ارزش واردات عربستان سعودی در دسامبر در مجموع ۱۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش داشت که ناشی از کاهش واردات خودرو و تجهیزات حمل و نقل مرتبط به میزان حدود یک چهارم و کاهش یک پنجمی واردات محصولات دیگر بود.

بر اساس گزارش رویترز، چین در دسامبر با صادراتی به ارزش ۹ میلیارد ریال به عربستان سعودی، در جایگاه نخست قرار گرفت و پس از آن آمریکا و امارات متحده عربی قرار گرفتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات ترکیه به عربستان بایکوت واردات ترکیه در عربستان تجارت ترکیه و عربستان سعودی واردات عربستان عربستان سعودی ارزش واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود