Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمود الهاشمی» تحلیلگر مسائل سیاست خارجی عراق در تشریح ابعاد و محتوای گفت‌وگوی تلفنی اخیر بین «جو بایدن»، رئیس‌جمهوری آمریکا با «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق به خبرنگار ایلنا گفت: معتقدیم که مهمترین پیام حاصل از تماس بایدن و الکاظمی این است که بایدن در وهله نخست می‌خواست حمایت خود را از الکاظمی و دولت وی نشان دهد، زیرا وی نخستین رئیس یک دولت عربی بود که از سوی رئیس‌جمهوری جدید آمریکا با او تماس گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن در صدد ارزیابی موضع الکاظمی درباره امکان جایگزینی نیروهای آمریکایی با نیروهای ناتو بود

الهاشمی افزود: موضوع اصلی که بین دو رهبر رد و بدل شد، مرتبط با حضور نیروهای آمریکایی در عراق و میزان توانایی دولت این کشور برای محافظت از این نیروها در برابر حملات مکرر بود. همچنین در این‌باره گفت‌وگو شد که دولت عراق تا چه حد امکان جایگزینی نیروهای آمریکایی با نیروهای ناتو را می‌پذیرد و چه پاسخی به این درخواست می‌دهد. البته نمی دانیم الکاظمی چه پاسخی به بایدن در این زمینه داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که رویکرد بایدن در قبال موضوع توافق امنیتی و استراتژیک چیست،  گفت: امکان بررسی جزئیات در گفت‌وگوی تلفنی وجود ندارد، اما نکته مهم اینجاست که بایدن می‌خواست پاسخ مناسبی از الکاظمی در مورد نیروهای ناتو به عنوان بخشی از استراتژی واشنگتن در منطقه از طریق جایگزینی آنها با نیروهای آمریکایی بشنود و بفهمد که دولت عراق تا چه حد می‌تواند با دوستان ایالات متحده مانند اردن، مصر و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس همکاری کند.

الهاشمی تاکید کرد: بدون شک بایدن از طریق این گفت‌وگو تلاش کرده است موضع عراق را درباره پرونده توافق هسته‌ای و بازگشت آمریکا به تفاهم و توافق دوباره با ایران محک بزند.

دولت فعلی عراق به ایجاب شرایط داخلی و خارجی وقت، روی کار آمد

وی در این‌باره که آینده مذاکرات راهبردی بین آمریکا و عراق در سایه دولت بایدن چه خواهد شد و آیا مذاکرات دور پیشین نتیجه مطلوب را به همراه داشته است، گفت: دولت فعلی عراق در فرهنگ، خلق و خو و جهت‌گیری‌های خود به آمریکا گرایش دارد اما باید توجه داشت که این دولت برآمده از خواست و تمایل مردم عراق یا بلوک‌ها و طیف‌های سیاسی نبوده است بلکه شرایط داخلی و خارجی وقت، چنین دولتی را تحمیل کرده است. اما همین دولت تحت اختیار خود نبوده و هر چه را بخواهد نمی‌تواند انجام دهد، بلکه بیشتر تحت فشارهای مردم عراق، بلوک‌های سیاسی، پارلمان، گروه‌های مقاومت، حشد الشعبی و نیز فشارهای خارجی است به همین دلیل الکاظمی امکان پرش و عبور از این موانع را ندارد و با توجه به اندازه و ظرفیت خود با آمریکا رابطه برقرار می‌کند؛ چنانکه بایدن نیز از ضعف الکاظمی و میزان نفوذ وی در داخل آگاه است و همچنین شرایط داخلی عراق و تعرض مداوم به منافع آمریکا در این کشور را نیز درک می‌کند.

این تحلیلگر عراقی گفت: در عین حال، دشمنان آمریکا در عراق از عقب‌نشینی واشنگتن و کاهش نفوذ آن در منطقه آگاه هستند، بنابراین با چنین دیدگاهی با حوادث برخورد می‌کنند.

آمریکا معترف است که عراق نمی‌تواند از واردات انرژی از ایران صرف‌نظر کند

وی در پاسخ به این پرسش که دولت بایدن در تعامل با پرونده معافیت‌های عراق از تحریم‌های ایران چگونه عمل خواهد کرد به ویژه اینکه وی در گفت‌وگو با الکاظمی وعده تقویت همکاری برای تأمین منافع دو کشور را داده است، گفت: آمریکا می‌داند که عراق نمی‌تواند از واردات انرژی از ایران صرف‌نظر کند و تاکنون هیچ گزینه دیگری نیز برای جایگزینی ایران وجود نداشته است. بایدن می‌داند که مردم عراق نمی‌توانند فشار آمریکا را در این پرونده تحمل کنند. بنابراین احتمالا آمریکا تلاش می‌کند با حذف چنین فشارهایی از دولت الکاظمی حمایت کند به‌ویژه اینکه سیاست بایدن تلاش برای خروج تدریجی از خاورمیانه و حرکت به سمت منطقه اقیانوس آرام و درگیری با چین است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بایدن الکاظمی نیروهای آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد

یک سناتور دموکرات آمریکایی ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را زیر سوال برد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بین‌المللی را در غزه نقض می کند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیه‌ای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.

براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمین‌های معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاح‌های آمریکایی طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بین‌المللی در غزه را نقض کرده باشد.

در این گزارش که به دست رویترز رسیده است، مقامات افزودند: برخی بخش‌های مطلوب در این وزارت‌خانه، تضمین‌های اسرائیل را پذیرفتند و برخی بخش‌های دیگر آنها را رد کردند و برخی دیگر هیچ موضعی اتخاذ نکردند.

براساس تفاهم‌نامه امنیت ملی که در ماه فوریه به امضای جو بایدن رسیده است، بلینکن باید تا تاریخ 8 مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا او تضمین‌های معتبری را از سوی اسرائیل یافته است که نشان دهد استفاده این رژیم از تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه، قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

در ارزیابی مشترک 4 اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمین‌های اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به 8 نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بین‌المللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی اظهار کرد این گزارش تردیدهای جدی درباره وحدت رویه در دولت بایدن برای ارزیابی عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه برطبق قوانین بین‌المللی ایجاد کرده است.

در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمک‌های آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.

ون هولن تصریح کرد در گزارش رویترز مشخص شده که پیشنهادات اداره های ارائه دهنده این گزارش، به دلیل امتیازات سیاسی نادیده گرفته شده است.

وی تصریح کرد تصمیم برای درنظر گرفتن تطابق اقدامات اسرائیل با قوانین بین المللی، یک حقیقت و یک قانون است. این حقایق و قوانین نباید برای دستیابی به یک نتیجه سیاسی از پیش تعیین شده، نادیده گرفته شود. اطمینان ما در معرض خطری بزرگ است.

در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار داده‌اند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد. تاکنون دولت بایدن کاری در این باره انجام نداده است.

تاکنون بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از 34 هزار نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات آمریکا: اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • موضع‌گیری جدید «بایدن» درباره اسیران صهیونیست
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی