Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کشور جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خوبی در عرصه‌های مختلف بوده و به‌راحتی می‌توان با استفاده از این ظرفیت ارزشمند بسیاری از مشکلات کشور را در عرصه‌های گوناگون برطرف کرد.

یکی از راه‌های بهره‌مند شدن از توانایی‌های علمی و پژوهشی دانشجویان در دانشگاه و مراکز علمی و آموزشی تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان است، به‌طوری‌که با تأسیس این شرکت‌ها اهداف برنامه چهارم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور اجرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌های دانش‌بنیان باید یک الی  ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی و آموزشی و یا ۵۱ تا ۱۰۰ درصد آن متعلق به اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها یا واحدهای پژوهشی بوده و اگر سهام دانشگاه کمتر از ۵۰ درصد باشد آن شرکت خصوصی و بیش از این مقدار آن شرکت دولتی محسوب می‌شود.

یکی از برنامه‌های مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایط تحریم اجرایی شدن درست سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و در همین راستا شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به دارا بودن ظرفیت‌هایی نظیر اقتصاد مبتنی بر دانش بومی و اتکاء به توان علمی و پژوهشی داخلی از ارکان بسترساز توسعه کشور و یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در اجرایی شدن برنامه اقتصاد مقاومتی در کشور است.

در صورت توجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان به‌راحتی می‌توان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه علمی کشور را در حوزه‌های مهم صنعتی، پزشکی، نانوتکنولوژی و حتی کشاورزی به خودکفایی کامل رساند.

یکی از استان‌های فعال در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان استان سرسبز گیلان بوده و ۶۶ شرکت دانش‌بنیان در این استان فعال بوده و هر کشور را در برخی از عرصه‌ها به خودکفایی رسانده و حتی به دیگر کشورها صادرات دارند.

 

یکی از این شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در گیلان شرکت آستان کیمیای گیل است که در سال ۹۶ تأسیس و در حوزه‌های تولید نسل نوینی از شوینده‌های خانگی و صنعتی فعالیت داشته و در حال حاضر این واحد چندین نوع شوینده صنعتی و خودرویی بر پایه‌های آلی و آبی در واحد نیمه‌صنعتی فشتام رشت است.

به این دلیل به سراغ مدیرعامل شرکت آستان کیمیای گیل رفته و با او به گفت‌و گو پرداختم، به گفته ناصر مه‌رو این شرکت توانسته در فن بازار سال ۹۷ به سطح فناوری TRL.۶ و در سال ۹۸ به سطح فناوری TRL.۸ رسیده که به معنای تولید نیمه‌صنعتی در خصوص محصولات معرفی‌شده است.

شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برای رسیدن به ثبات اقتصادی به سه الی چهار سال فرصت نیاز داشته و باید در طی این مدت محصولات باکیفیت و بسیار متنوع را تولید کنند به بنا بر گفته‌های مدیرعامل شرکت آستان کیمیای گیل این شرکت توانسته علاوه بر مواد  شوینده صنعتی و اسپری‌ها در تولید لوبر یکنتها‌ و همچنین مواد پایه‌ای برای شرکت‌های تولیدکننده اسپری‌های لوکس قیمتی وارد عمل شده و با شرکت‌های بسیار خوبی وارد بازار تجارت شده است.

مه‌رو می‌گوید یکی از عمده‌ترین مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان که در حوزه‌های تولید مواد شوینده و شیمیایی فعالیت دارند تهیه مواد اولیه و سرمایه در گردش است زیرا در صورت عدم رفع این مشکلات عملاً این شرکت‌ها نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

از مدیرعامل شرکت آستان کیمیای گیل در خصوص میزان اشتغال ایجادشده توسط این شرکت پرسیدم و وی گفت: تاکنون برای چهار الی پنج نفر اشتغال ایجاد و با شرکت‌هایی مثل خزر پلاستیک، پارس خزر، خزر نقره، ایران رادیاتور، پارس زر آسا، بازار خودرو است و در صورت حل مشکلات فرصت اشتغال به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم برای افراد دیگری فراهم می‌شود.

به گفته مه‌رو این شرکت در سال جاری به‌عنوان برترین کارآفرین در اولین فستیوال سفیران کارآفرینی دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای برگزیده‌شده و در صورت تأمین مواد اولیه بیشتر، حمایت‌های دولت و مسؤولان استانی و همچنین حل معضل سرمایه در گردش می‌تواند به‌راحتی حتی محصولات خود را صادر کند.

اگرچه دولت صندوق‌های حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را تشکیل و در حال فعالیت است ولی به دلیل بروکراسی‌های پیچیده اداری امکان استفاده از این صندوق‌ها بسیار سخت است، درحالی‌که با توسعه و حمایت از ظرفیت‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان ‌می‌توان در این شرایط سخت تحریمی به کمک اقتصاد کشور آمد.

 

 

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران شرکت های فناور و دانش بنیان گیلان شرکت های دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر حمایت از شرکت‌های فناور این شهرک در حوزه مواد و ساخت تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آن‌ها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته او، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

دیگر خبرها

  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر