Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه گفت: عملیات مرمت و حفاظت دروازه موسوم به دروازه شوش در حصار دوم میراث جهانی چغازنبیل آغاز شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، عاطفه رشنوئی روز پنجشنبه افزود: دروازه شوش در جبهه جنوب غربی حصار میانی شهر دورانتاش قرار دارد که با توجه به ماهیت خشتی و گلی و به دلیل بارندگی های فصلی دچار فرسایش و ریزش اندود بدنه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه حفاظت در محوطه میراث جهانی چغازنبیل بر پایه مبانی و اصول علمی حفاظت و مرمت و با پشتیبانی روش‌های سنتی انجام می‌شود، گفت: دروازه جنوب غربی حصار میانی شهر که رومن گیرشمن آن را دروازه شوش نام گذاشت، در چندین نوبت شاهد مرمت‌های اساسی بوده است و با توجه به بارندگی‌های شدید سال‌های اخیر، حفاظت از این بنا ضروری بود.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه ضمن اشاره به اینکه دروازه شوش مانند دیگر فضاهای معماری به جا مانده شهر دورانتاش از دوره ایلام ساختار گلین دارد که ساختاری شکننده و آسیب پذیر است، اظهار داشت: اهمیت و جایگاه دروازه، ماهیت گلین و آسیب پذیری ساختار آن ضرورت نگهداری از این اثر با ارزش را دو چندان می‌کند.

وی اضافه کرد: حفاظت ار ساختارهای مختلف محوطه‌های میراث فرهنگی باید با مصالح بوم آورد و حفظ سلامت و اصالت اثر صورت گیرد، از همین رو در مرمت این دروازه حفاظت روشمند از سلامت با حفظ اصالت اثر از نخستین اولویت‌ها بوده است.

رشنوئی با تاکید بر این موضوع که حفاظت و نگهداری، امری مستمر و تکرار شونده است، گفت: پایگاه با پایش های متوالی و متناوب از آثار محوطه دورانتاش این امر را مدیریت کرده و با اولویت بندی، امکان سنجی، مدیریت زمان و اعتبار به اهداف خود دست یافته است تا بتواند سلامت اثر را حفظ نماید.

وی بر لزوم آموزش به نیروی انسانی بومی تاکید کرد و افزود: در مرمت دروازه شوش، از نیروهای جوان روستاهای اطراف چغازنبیل دعوت شده در اجرای این کار حضور داشته باشند تا علاوه بر آشنایی با روش‌های مرمت و نگهداری از این شهر باستانی، به اهمیت صیانت از آن بیش از پیش پی ببرند و نقش فعال تری به عنوان جامعه محلی در نگهداری از آن داشته باشند.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با بیان اینکه امیدواریم در آینده شاهد ظهور استادکاران دقیق و باسوادی از میان این جوانان باشیم، افزود: علاوه بر دروازه شوش، ساختارهای مختلفی با مصالح و ماهیت‌های متنوع در سطح شهر وجود دارند که نیازمند مرمتهای کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت و مستمر هستند.

وی ادامه داد: طرح مرمت هر یک از این ساختارها در مراحل مختلف مطالعاتی تا اجرا در حال انجام است و امیدواریم در آینده نزدیک با ابلاغ اعتبار کافی و لازم شاهد اجرای برنامه‌های مستمر مرمت و حفاظت در بازه‌های زمانی منظم و مناسب باشیم.

معبد زیگورات چغازنبیل نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده است؛ این اثر در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.

این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه دروازه شوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد

سرهنگ مهدی داور گفت: پیرو کسب خبر توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز مبنی بر تخلیه انبوه نخاله‌های ساختمانی بر روی عرصه و حریم تپه تاریخی فرخ آباد بلافاصله مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز در محل حضور یافتند.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز افزود: نیروی‌های یگان حفاظت ضمن اخذ دستور مقام قضائی و با مساعدت نیروهای خدوم فراجا در حوزه استحفاظی به توقیف خودرو و ابزار مورد استفاده در تخلیه نخاله‌ها در عرصه تپه تاریخی پرداختند.

وی گفت: در این راستا دو نفر نیز دستگیر و به محاکم قضائی معرفی شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند