Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا از تابستان سال جاری بحث و گفت‌وگو‌هایی برای انتقال باران به یکی از مراکز نگهداری از حیوانات که شرایط مراقبت از باران را داشته باشد میان سازمان محیط زیست و باغ وحش ارم شکل گرفت و در نتیجه قرار بر این شد که باران در باغ وحش ارم بماند و انتقال آن به خارج از کشور منتفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اتفاقاتی که پیش از آن (مرگ یک شامپانزه ماده توسط یک شامپانزه نر) در باغ وحش ارم افتاد، سازمان محیط زیست مهلت یک ماهه‌ای را به باغ وحش ارم داد تا دستورالعمل‌هایی را رعایت کند و کارگروهی تشکیل شد تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهد و در صورت کوتاهی و نگهداری نادرست از این شامپانزه، در مورد محل نگهداری این شامپانزه تصمیم گیری کند.

بیشتر بخوانید: واکنش سازمان محیط زیست به مرگ شامپانزه باغ وحش ارم

حالا پس از گذشت چندماه که باران در باغ وحش ارم زندگی کرد، سازمان محیط زیست و باغ وحش ارم از انتقال آن به یکی از مراکز معتبر نگهداری از حیوانات در باغ وحش ارم موافقت کرده است.

این در حالی است که باران، چون هنوز بالغ نشده، نمی‌تواند در کنار سایر شامپانزه‌های باغ وحش ارم زندگی کند، زیرا ممکن است با معرفی به گروه شامپانزه‌های ارم به دلیل سن کمی که دارد همچون مادرش که در چند ماه اخیر توسط یک شامپانزه نر کشته شد، کشته شود، بنابراین باران در یک فضای جداگانه به صورت تنها این چند ماه را سپری کرده است، شامپانزه‌ای که پیش از این توسط دامپزشک سابق باغ وحش ارم (ایمان معماریان) در صورتی که توجه زیادی به سلامت و تغذیه او می‌شد، در خانه او نگهداری می‌شد.

شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ ۱۳ بهمن سال جاری درباره انتقال باران از مجموعه باغ وحش ارم و خارج از کشور اظهار کرد: سازمان محیط زیست پیرو تصمیم کمیته فنی در باغ وحش ارم برای تامین رفاه بچه شامپانزه که به باران موسوم است قصد انتقال آن را به یکی از مراکز معتبر شامپانزه‌ها دارد. مجوز خروج باران از کشور و سایر مجوز‌های لازم در خصوص جابجایی و انتقال این گونه صادر شده و کار‌های انتقال این شامپانزه در حال رسیدگی است.

بیشتر بخوانید

مشکل شیر نر ایرانی باغ وحش ارم تنفسی است/ مدیر باغ وحش ارم تغییر کرد

حالا چند هفته‌ای از اعلام این خبر گذشته است، اما همچنان باران در باغ وحش ارم زندگی می‌کند. در تماس تلفنی که با مسئولان باغ وحش ارم داشتیم، آنان تمایل نداشتند که هیچ پاسخی درباره آخرین وضعیت  انتقال این گونه دهند.

به همین منظور شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت باران اظهار کرد: نامه‌ای از باغ وحش ارم برای انتقال باران به یکی از مراکز نگهداری خارج از کشور به سازمان محیط زیست ارسال شد و تمامی مجوز‌های انتقال باران آماده است.

او در ادامه افزود: هر زمانی که باغ وحش ارم شرایط لازم را داشت، این گونه به خارج از کشور انتقال داده خواهد شد، چراکه انتقال این گونه ساده نیست و شرایط و تمهیدات خاصی را می‌طلبد.

مدیرکل دفتر حفاظت ومدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه انتقال هر گونه‌ای نیاز به مراقبت‌هایی از مبدأ و مقصد دارد، گفت: سلامت حیوان برای ما اهمیت زیادی دارد و بنابراین باید تمامی شرایط انتقال گونه در نظر گرفته شود.

منتظمی درباره انتقال سایر شامپانزه‌ها به خارج از کشور، گفت: هر تصمیمی که ارم برای انتقال هر گونه‌ای داشته باشد، از سوی سازمان محیط زیست مشکلی وجود ندارد.

طی ۶ ماه اخیر اتفاقات متعددی از جمله مرگ یک ببر ماده، یک شامپانزه ماده و شرایط نامساعد برای بزرگترین مار ارم و بخیه خوردن بدن آن و بیماری هیرمان شیر ایرانی در باغ وحش ارم افتاده است، بنابراین انتظار می‌رود با تغییر مدیریت این مجموعه سلامت حیواناتی که در باغ وحش ارم نگهداری می‌شوند حفظ و نظارت بر این باغ وحش از سوی سایر نهاد‌ها از جمله بنیاد مستضعفان و سازمان محیط زیست به صورت جدی و مکرر صورت گیرد.

بیشتر بخوانید

مرگ مادر «باران» در باغ وحش ارم شامپانزه‌های باغ وحش ارم افسردگی گرفته‌اند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: باغ وحش ارم شامپانزه ها محیط زیست حیات وحش سازمان محیط زیست یکی از مراکز خارج از کشور باغ وحش ارم انتقال باران یک شامپانزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۴۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای فرهنگی محیط زیست در همه استان‌ها فعال می‌شود

نور الله مرادی در کارگاه آموزشی توجیهی صندوق ملی محیط زیست کشور  گفت: ما معتقدیم مدیران سازمان باید قبل از آن که تخصص محیط زیست داشته باشند باید دغدغه فرهنگ داشته باشند، زبان و بیان و ضمیر مسئولان محیط زیست باید جان مایه فرهنگی داشته باشد، تاثیر فرهنگ در حفظ محیط زیست بسیار پررنگ است، گاه یک اثر سینمایی در حوزه محیط زیست بسیار اثر گذار‌تر از ساعت‌ها سخنرانی است، از این رو ما معتقدیم باید نهاد‌های خلاق فرهنگی با سازمان محیط زیست مرتبط باشند و به تقویت فرهنگ بپردازند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تلاش دولت سیزدهم بر این است سازمان محیط زیست را به جایگاه واقعی خود برسانداضافه کرد: ارتباط سازمان محیط زیست با صنعت و دانشگاه‌ها محدود بوده است، مراکز محیط زیست باید محل تولید اندیشه، دانش و جریان سازی در سطح ملی و بین المللی با دانشگاه‌ها باشد.

وی با بیان اینکه در گذشته به مقوله محیط زیست توجهی نشده یا به عنوان اولویت ثانویه به آن نگریسته می‌شد، اضافه کرد: همچنین به این موضوع در نظام آموزشی به ویژه آموزش و پرورش توجه چندانی نمی‌شد. 

مرادی با بیان اینکه نهادینه سازی فرهنگ محیط زیست باید در دوران پیش دبستانی شکل بگیرد، افزود: متاسفانه کتابی که اکنون در آموزش و پرورش تالیف شده بیشتر رفع تکلیفی بوده هم اکنون مقوله محیط زیست بسیار شکننده شده است و در شرایط مناسبی قرار ندارد، هرچند اقداماتی نظیر دانشگاه‌ها و مدارس سبز با تاخیر انجام شد، اما باید آن را غنیمت بدانیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران
  • شورای فرهنگی محیط زیست در همه استان‌ها فعال می‌شود
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور