Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@02:02:34 GMT

ورزش کردن ساعت خاصی دارد؟ تقریباً بله!

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۵۳۸۹

ورزش کردن ساعت خاصی دارد؟ تقریباً بله!

به گزارش جام جم آنلاین، مطالعه‌ای در این زمینه نشان می‌دهد که پاسخ به این سؤال حداقل برای برخی از افراد مثبت است.

این مطالعه، که بر روی مردان در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، نشان داد کسانی که تمرینات بعد از ظهر را انجام می دهند، بسیار بیشتر از کسانی که همان تمرین را اوایل روز انجام می دهند سوخت‌وساز بهتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهند که اینکه چه زمانی ورزش می‌کنیم، ممکن است در سود و فایده‌ای که ورزش کردن برای ما دارد تأثیرگذار باشد.

دانشمندان مدتی است می‌دانند که برنامه روزانه افراد بر کیفیت سلامتی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. مطالعات در مورد حیوانات و افراد نشان می‌دهد که هر بافت در بدن ما حاوی نوعی ساعت مولکولی است که در هنگام قرار گرفتن در معرض نور، غذا و خواب به ما پیام می‌دهد.

با توجه به سبک زندگی ما، این ساعت‌های سلولی ریتم شبانه‌روزی متعددی را در درون ما ایجاد می‌کنند که باعث می‌شود درجه حرارت بدن، سطح هورمون ها، قند خون، فشار خون، قدرت عضلانی و سایر سیستم های بیولوژیکی بدن در طول روز تنظیم شوند.

بر هم زدن الگوهای طبیعی شبانه روزی ۲۴ ساعته می‌تواند سلامت ما را مختل کند. به عنوان مثال، افرادی که در شیفت شبانه کار می‌کنند و عادت‌های خواب آن‌ها کنار گذاشته می‌شود، در معرض خطر بالای مشکلات متابولیک مانند چاقی و دیابت نوع ۲ هستند.

این مشکل در مورد افرادی که دیر هنگام و خارج از ساعات معمول شام غذا می‌خورند هم به وجود می‌آید. اگرچه تحقیقات دلگرم کننده‌تر نشان می‌دهد که دستکاری در زمان خواب و وعده‌های غذایی گاهی می‌تواند سلامت متابولیسم را بهبود بخشد.

اما بیشتر این تحقیقات به زمان غذا خوردن یا خوابیدن معطوف بودند. اینکه آیا و چگونه زمان ورزش ممکن است بر سلامت سوخت‌وساز تأثیر بگذارد کمتر بررسی شده است.

همچنین نتایج آزمایشات گذشته همیشه یکسان نبوده‌اند. برخی پیشنهاد می‌کنند که تمرینات صبحگاهی باعث چربی سوزی و کاهش وزن می‌شود اما این آزمایش‌های اغلب زمان صبحانه و سایر وعده‌های غذایی و همچنین ورزش را دستکاری می‌کردند و داوطلبان سالم و بدون مشکلات متابولیک را بررسی می‌کردند.

وقتی ورزش عصرگاهی مفیدتر است

از طرف دیگر، یک مطالعه بسیار بحث برانگیز در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مردان مبتلا به دیابت نوع ۲ که بعدازظهر چند دقیقه تمرین با شدت زیاد را انجام می‌دهند کنترل قند خون خود را پس از دو هفته بهبود می‌بخشند اما اگر آن‌ها در هنگام صبح، همان تمرینات شدید را انجام می‌دادند، سطح قند خون آن‌ها به طور ناسالم افزایش می‌یافت. پس ممکن است زمان تمرینات متوسط ​​نیز بر چگونگی تغییر در متابولیسم افراد توسط تمرین تأثیر بگذارد.

مجموعه تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد نشان داد که برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ فواید تمرینات بعدازظهر به طور قاطعانه بهتر از ورزش صبحگاهی است.

مردانی که ورزش‌ های سنگین بعدازظهر انجام داده بودند حساسیت به انسولینشان بسیار بهتر از افرادی بود که در صبح ورزش کرده بودند.

در مجموع افرادی که متابولیسم مختل شده‌ای دارند باید ورزش را در هنگام بعدازظهر انجام دهند. اما باید توجه داشت که این پژوهش روی مردان انجام شده است و زنان ممکن است متابولیسم متفاوتی داشته باشند.

اما نتایج تحقیق در مورد زمان مناسب ورزش به اینجا ختم نمی‌شود. در یک مطالعه داده‌های مربوط به کسانی که به صورت مداوم در ساعات ۸ تا ۱۰ صبح ورزش می‌کردند نیز تحلیل شد و با ۲۰ نفر دیگر که همیشه بین ساعات ۳ تا ۶ بعدازظهر ورزش می‌کردند مقایسه شد.

نتایج آن‌ها نشان داد که مزایای ورزش بعدازظهر برای این نمونه از افراد بسیار بیشتر از ورزش صبحگاهی است.

همچنین در مطالعه‌ای دیگر محققان از مردان بالغ در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ خواستند که دو بار در هفته و به مدت ۱۲ هفته با دوچرخۀ ثابت در یک فضای آزمایشگاهی رکاب بزنند و در این فاصله میزان سوخت‌وساز آن‌ها اندازه‌گیری می‌شد.

پس از ۱۲ هفته، مردانی که در بعد از ظهر رکاب زده بودند، حساسیتشان به انسولین به‌طور قابل توجهی بهتر از ورزشکارانی بود که صبح رکاب زده بودند.

آن‌ها به این نتیجه رسیدند که ورزش کردن در بعدازظهر ممکن است بر غذاهایی که عصر به بعد می‌خوریم اثر داشته باشد و به سوخت‌وساز یا هضم سریع‌تر آخرین وعده‌های غذایی قبل از خواب کمک کند. در این حالت بدن ما می‌تواند به معده‌ای سبک‌تر استراحت کند.

همین مسئله باعث بهتر شدن هماهنگی ساعت و متابولیسم بدن می‌شود که بر سلامت اثر مثبتی دارند.

تحقیقات آینده باید بر میزان اثربخشی تمرین‌های ورزشی روی الگوی خواب تمرکز کنند؛ چراکه خواب و تغذیه در سلامت نقشی اساسی دارند.

این تحقیق نشان داد که در هر صورت ورزش کردن بهتر از ورزش نکردن است؛ به‌شرط اینکه مرتب و مداوم آن را ادامه دهیم.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دیابت نوع ۲ ساعت مولکولی قند خون چاقی چربی سوزی ورزش صبحگاهی دیابت نوع ۲ ورزش کردن سوخت وساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین؛همه افراد به دلیل عدم تحمل لاکتوز نمی توانند شیر بنوشند. با این حال، جایگزین های شیر مانند شیر بادام، شیر سویا و غیره در دسترس هستند.

سلامت نیوز در خبری نوشت:کسانی که می توانند شیر گاو بنوشند می توانند از مزایای تغذیه ای فراوان آن بهره مند شوند. شیر برای سلامتی ما عالی است، اما بهترین زمان نوشیدن شیر را می دانید؟

شیر به دلیل خواص تغذیه ای و گوارشی، بخش مهمی از رژیم غذایی ما است و دانستن چگونگی و زمان نوشیدن شیر برای به حداکثر رساندن فواید آن بسیار مهم است.

به عنوان مثال، شما نباید میلک شیک مصرف کنید. این به این دلیل است که مخلوط کردن میوه های ترش، موز، خربزه یا انبه در شیر یا ماست عاقلانه نیست؛ به ویژه توصیه می شود از نوشیدن میلک شیک موز یا اسموتی میوه خودداری کنید. چرا که ممکن است فلور روده ما را تغییر دهد و منجر به سموم و احتقان سینوسی، بثورات، کهیر، سرماخوردگی، سرفه و آلرژی شود.

کسانی که می خواهند بدن خود را بسازند و توده عضلانی به دست آورند باید صبح ها شیر بنوشند. با این حال، کسانی که می خواهند وزن کم کنند یا خواب راحتی داشته باشند، باید شب ها شیر بنوشند.

با این حال، آنها اکثرا معتقدند بهترین زمان برای نوشیدن شیر، زمان خواب است. نوشیدن شیر در صبح توصیه نمی شود زیرا معده بسیار سنگین می شود و هضم آن دشوار است. این باعث می شود که فرد در طول روز احساس بی حالی کند. برای کسانی که روز خود را با ورزش شروع می کنند، نوشیدن شیر در صبح اغلب باعث اسیدیته می شود.همچنین هرگز نوشیدن شیر در صبح برای افراد بالای ۵ سال توصیه نمی شود.

اگر می خواهید وزن کم کنید، بهترین زمان برای نوشیدن شیر قبل از خواب است نوشیدن شیر قبل خواب به شما کمک می کند تا در هنگام خواب کالری بسوزانید. این به این دلیل است که شیر به ما کمک می کند بهتر بخوابیم و کالری سوزی را برای بدن آسان تر می کند.

فقط نوشیدن یک فنجان شیر در شب می تواند به سیری شما کمک کند و شما را از پرخوری دور نگه دارد. علاوه بر این، به آرامش ذهن شما و ایجاد خواب بهتر کمک می کند. اگر هدف شما کاهش وزن است، بهتر است شب ها نیم ساعت قبل از خواب شیر کم چرب بنوشید.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899896

دیگر خبرها

  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • پیش بینی آسمان ابری در آدینه استان یزد
  • آسمان ابری در آدینه استان
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • فرصت ۴۸ ساعته به دانشگاه کلمبیا رو به اتمام است
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • مراسم استقبال از ملی‌پوشان تیراندازی استان تهران برگزار شد