Web Analytics Made Easy - Statcounter

در طول سال‌‌های اخیر تولید دانه‌های روغنی به دلیل خصوصیات مطلوب مورد توجه سیاست‌گذاران بخش کشاورزی قرار گرفته است چرا‌ که استفاده از کلزا می‌تواند عمدتا در تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، کلزا گیاهی از خانواده «شب بو» است و از گیاهان زراعی مهمی محسوب می‌شود که دانه‌های آن به جهت تولید روغن بسیار مطلوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبدأ اصلی گیاه کلزا کشورهای آسیای میانه و اروپا است و امروز در شرایط سرد، گرم و معتدل در سراسر کشورهای جهان کشت می‌شود.

توسعه کشت دانه های روغنی

توسعه کشت گیاه دانه روغنی راهبردی کلزا، یک ضرورت به شمار می ‏آید و شناسایی راهکارهای آموزشی ترویجی در جهت توسعه آن، با توجه به نیاز کشور بسیار مهم است.

با توجه به نیاز کم آب مصرفی در کشت کلزا و بحران آب در منطقه کوهدشت، بهترین راه برای عبور از این بحران در این منطقه، کشت این نوع محصولات است که بهره‌وری اقتصادی خوبی نیز دارند.

محمدتقی امرایی در گفت‌وگو با سفیرافلاک، با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کلزا کاران، اظهار داشت: در سال گذشته شهرستان کوهدشت 50 هکتار کلزا کشت نموده و امسال نیز با توجه به استقبال بیشتر، این میزان به 120 هکتار رسیده که افزایشی صددرصدی به همراه داشته است.

وی افزود: بخش مرکزی کوهدشت و منطقه گل گل با 110 هکتار و بخش کوهنانی با 10 هکتار مناطقی از کوهدشت هستند که بیشترین میزان کشت این محصول را دارا می‌باشد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کوهدشت عنوان کرد: گیاه کلزا تا برداشت آن، در 3 الی 4 مرحله آبیاری می‌شود و در این راستا جز محصولات کم آب محسوب می‌شود و کشت آن در پاییز آغاز و خردادماه محصول آن برداشت می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری کلاس‌های ترویجی برای کشاورزان، تصریح کرد: کلزا گیاهی راست ریشه است و با توجه به اینکه به برخی لایه‌های زمین نفوذ کرده از خاک و مواد غنی آن بیشتر تغذیه می‌کند و هم‌چنین به دلیل اینکه در زمان مطلوبی برداشت می‌شود زمینه برای کشت محصول بعدی در زمین و باکیفیتی مناسب فراهم می‌شود.

خرید تضمینی محصول کلزا

امرایی با اشاره به خرید تضمینی محصول کلزا، گفت: این بستر را با ورود شرکت تعاونی برای رونق بازار خرید محصول کلزا فراهم کرده‌ایم و دراین‌بین به جهت رقابت بهتر نیز بخش خصوصی در کنار آن قرار دارد و مشکل خرید محصول وجود ندارد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کوهدشت با اشاره به بحران کم‌آبی در این منطقه، بیان کرد: سیاست ما بر این است که به سمت تغییر الگوی کشت به سمت محصولاتی که به آب کمتری احتیاج دارند و درعین‌حال نیز بازدهی مطلوبی نیز خواهند داشت، حرکت کنیم و به کشت محصولاتی همچون کلزا، زعفران، پسته، بادام و… که به آب کمی احتیاج دارند و زمینه کشت در شهرستان باکیفیت بالا فراهم است، رو آوردیم.

اسفندیار حسنی‌مقدم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: با توجه به اینکه قانون الگوی کشت تاکنون ابلاغ نشده بسیاری از کشاورزان در سراسر کشور الگوی کشت را رعایت نمی‌کنند.

وی افزود: اگر چنین قانونی وجود داشت می‌توانستیم تعیین کنیم که در هر منطقه چه محصولی و در چه سطحی کشت شود در آن صورت با کمبود یا تولید مازاد محصولی مواجه نمی‌شدیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: البته ما سطح زیر کشت را تعیین و به همه شهرستان‌ها ابلاغ می‌کنیم اما کشاورزان از الگوی کشت تبعیت نمی‌کنند و چندین برابر بیشتر از نیاز، کشت می‌کنند.

۸۴ درصد روغن مصرفی کشور از خارج وارد می‌شود

وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم کشاورزان برای افزایش راندمان محصول خود به توصیه‌های کشاورزان توجه کنند همچنین در خصوص برش‌ها و بسته‌هایی که برای سطح زیر کشت اعلام می‌شود ما را همراهی کنند.

حسنی مقدم بیان کرد: از آنجایی که ۸۴ درصد روغن مصرفی کشور از خارج وارد می‌شود، وزارت کشاورزی بنا دارد از کشت دانه‌های روغنی حمایت کند تا بخشی از این نیاز در داخل کشور تامین شود.

وی تصریح کرد: در بحث کشت کلزا سهمیه‌ای که وزارت جهاد برای لرستان در نظر گرفته پنج هزار هکتار است که تاکنون فقط دو هزار هکتار یعنی ۴۰ درصد آن تحقق پیدا کرده که تا پایان فصل کشت نهایتا به ۵۰ درصد می‌رسد.

وی با بیان‌ اینکه کشاورزان ما از کشتی که درآمد آن نسبت به جو و گندم بیشتر است استقبال نکرده اند، افزود: کشت کلزا نیاز آبی کمتری نسبت به گندم دارد، حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهد و درآمد بالاتری هم نصیب کشاورزان می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانه های روغنی جهاد کشاورزی الگوی کشت کشت کلزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۶۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساس و بنای توسعه و رونق تولید کشور کارگران هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب الله غفوری در خطبه‌های نماز جمعه کرمانشاه اظهار کرد: کارگران در همه عرصه‌ها اعم از صنعتی، خدماتی، کشاورزی با تلاش و پشتکار در پی آبادانی کشور هستند.

وی روز کارگر را به کارگران که با عرق جبین در پی کسب روزی حلال هستند تبریک گفت.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه به نقش مهم کارفرمایان در رونق تولید و سرمایه در کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: کارفرمایان محصولات مورد نیاز را تولید و برای کارگران اشتغال ایجاد می‌کنند.

امام جمعه کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد شهادت آیت الله مطهری و روز معلم در ۱۲ اردیبهشت ماه؛ هفته معلم را به معلمان و فرهنگیان استان تبریک و از آنان خواست در کنار تعلیم، به تربیت اخلاقی و رفتاری دانش آموزان اهتمام ویژه داشته باشند.

حجت الاسلام غفوری همچنین به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در هفته آتی اشاره کرد گفت: پهلوان در تاریخ کشورمان یعنی فرهنگ انسانیت، جوانمردی و مردانگی؛ پهلوانان محلات از حق مظلوم و فقرا در مقابل زورگویان و ظالمان دفاع می‌کردند و همیشه به اخلاق‌های جوانمردی و خوب مزیّن بودند و الگوی برای جوانان و نوجوانان محلات محسوب می‌شدند لذا باید این فرهنگ را پاس بداریم.

کد خبر 6089167

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • اساس و بنای توسعه و رونق تولید کشور کارگران هستند
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • برداشت کلزا در بهبهان