Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@05:46:42 GMT

واکنش‌های بین‌المللی به بحران سیاسی ارمنستان

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۸۴۵۲

واکنش‌های بین‌المللی به بحران سیاسی ارمنستان

در پی انعقاد توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان که منجر به واگذاری حاکمیت بخش وسیعی از منطقه قره باغ به جمهوری آذربایجان شد، مردم و برخی از گروه‌های سیاسی ارمنستان طی ماه‌های اخیر با برگزاری تظاهرات خیابانی خواستار کناره‌گیری نخست وزیر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ارمنستان پس از چند ماه آرامش دوباره طی ۲روز گذشته شاهد تحولات شتابزده ای بود که در راستای درخواست ستاد نیروهای مسلح از دولت این کشور برای کناره گیری شروع شد و متعاقب آن نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان آن‌را کودتای نظامی توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی روزهای گذشته بیش از ۲۵ هزار تن از مخالفان دولت، به خیابان‌های ایروان، پایتخت ارمنستان آمدند و خواستار برکناری نخست وزیر ارمنستان شدند. پاشینیان نخست وزیر ارمنستان تا به امروز در برابر خواسته معترضان مقاومت کرده و از توافق صلح با جمهوری آذربایجان به عنوان اقدامی ضروری دفاع می‌کند.

واکنش مسکو

دیمیتری پسکوف سخنگوی دولت روسیه روز پنجشنبه نسبت به تحولات اخیر ارمنستان ابراز نگرانی کرد. سخنگوی کاخ کرملین در نشستی خبری گفت: «با نگرانی تحولات در ارمنستان را نظاره‌گر هستیم. معتقدیم که این موضوع داخلی محسوب می‌شود. ما ارمنستان را کشوری بسیار مهم و متحد نزدیک خود در قفقاز می‌دانیم. تمام طرف‌ها را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم. باور داریم که اوضاع نباید از چارچوب قانون اساسی خارج شود».

همزمان سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با همتای ارمنی خود آخرین تحولات را مورد رایزنی قرار داد. وی با اشاره به اینکه مربوط به اوضاع داخلی ارمنستان بر روند مسالمت آمیز تحولات تاکید کرد.

واکنش ترکیه

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با پیتر سیارتو، همتای مجارستانی خود در بوداپست، درباره درخواست رئیس ستاد کل و فرماندهان ارشد ارمنستان برای استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر این کشور اظهار کرد: اقدام به کودتا در ارمنستان را به شدت محکوم می‌کنیم، ترکیه با هر گونه کودتا در هر جای دنیا مخالف است.

چاووش‌اوغلو اذعان داشت: در دموکراسی طبیعی است که شهروندان از دولت انتقاد کنند و حتی خواستار استعفا شوند؛ اما اینکه نیروهای ارتش، کودتا کنند یا یک دولت منتخب را به استعفا فرا بخوانند، غیرقابل قبول است. بار دیگر این درخواست ارتش ارمنستان را به شدت محکوم می‌کنیم.

وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد: فرصت‌های مهمی برای ثبات منطقه وجود دارد و باید به خوبی مورد ارزیابی قرار بگیرد. این نوع اقدامات ثبات کشور را دچار مخاطره می‌کند. به همین دلیل به شدت مخالف آن هستیم. هیچ تماسی در این زمینه نداشتیم و رویدادها را از مطبوعات پیگیری می‌کنیم. ما مخالف کودتا در هر جای جهان هستیم.

واکنش ایران

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تحولات اخیر در ارمنستان اظهار داشت: به دقت در حال پیگیری تحولات در این کشور هستیم.سخنگوی وزارت امور خارجه تمامی طرف‌ها در ارمنستان را به خویشتن‌داری و اجتناب از خشونت دعوت کرد.

واکنش جمهوری آذربایجان

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در واکنش به تحولات امروز ارمنستان گفت اوضاع این کشور به خاطر رهبری پاشینیان به «اسفناک‌ترین وضع» ممکن در آمده است.

علی اف روز پنجشنبه گفت: در ارمنستان هر روز درگیری‌های داخلی روی می‌دهد و اصول دموکراسی نادیده گرفته می‌شود.

وی با متهم کردن دولت‌های کنونی و پیشین ارمنستان تأکید کرد: ارمنستان هیچ وقت در چنین وضعیت اسفناکی قرار نگرفته بود. کسی که آنها را دچار این وضعیت کرد رهبران‌شان یعنی هم رژیم کوچاریان-سرکیسیان و هم دولت بعد از آنها بوده است.

واکنش اتحادیه اروپا

پیتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه طی بیانیه‌ای دولت و نیروهای مسلح ارمنستان را به آرامش دعوت کرد. در این بیانیه که به دنبال شدت گرفتن اختلافات میان دولت و نیروهای مسلح ارمنستان صادر شده، آمده است: اتحادیه اروپا تحولات ارمنستان را به دقت دنبال می‌کند. ما از همه بازیگران می‌خواهیم که آرامش خود را حفظ کنند و از هرگونه لفاظی و اقداماتی که می‌تواند به تشدید تنش‌ها بینجامد، بپرهیزند.

سخنگوی اتحادیه اروپا در ادامه این بیانیه تأکید کرد: «اختلافات سیاسی باید از راه‌های مسالمت‌آمیز و با رعایت کامل قوانین و فرآیندهای دموکراسی پارلمانی حل‌وفصل شود. مطابق قانون اسیاسی ارمنستان، نیروهای مسلح باید در مسائل سیاسی بی‌طرف بمانند و تحت کنترل دولت غیرنظامی فعالیت کنند.

وی افزود: «حفظ نظم مبتنی بر دموکراسی و قانون اساسی تنها راهی است که ارمنستان می‌تواند به کمک آن بر چالش‌های پیش روی خود غلبه کند.

تکمیل می‌شود

کد خبر 477630

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ارمنستان درگیری های ارمنستان و آذربایجان ایران و ارمنستان اعتراضات ارمنستان ترکیه اتحادیه اروپا سعید خطیب زاده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جمهوری آذربایجان اتحادیه اروپا نیروهای مسلح امور خارجه نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۸۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان

سخنگوی وزارت خارجه هند به انتقادهای جمهوری آذربایجان درباره ارسال تسلیحات به ارمنستان توسط دهلی واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه هند در یک نشست خبری گفت: «ما هم با جمهوری آذربایجان و هم با ارمنستان روابط خوبی داریم.»

به نوشته روزنامه ارمنی ماسیس پست، وی افزود: « دهلی سیاستی دارد که بر اساس آن به دنبال پیشبرد و ارتقای صادرات دفاعی خود است.»

اخیرا الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان گفته بود که کشورش نمی‌تواند زمانیکه فرانسه، هند و یونان به ایروان سلاح می‌دهند، بی تفاوت باشد.

پیشتر روزنامه اکونومیک تایمز هند گزارش داده بود، یک مقام ارشد ارمنستانی به شهر دهلی سفر کرده و مذاکراتی را در زمینه ارسال تسلیحات با مقامات هندی برگزار کرده است.

آنها اضافه کردند، هند به عنوان یک تامین کننده مهم تسلیحات ارمنستان مطابق با ملزومات این کشور ظاهر شده است.

جزئیات مربوط به این محموله جدید تسلیحاتی هند برای ارمنستان مشخص نشده اما این نشریه هندی به نقل از چند ناظر حوزه ارمنستان گمان‌زنی کرده که این بسته احتمالا شامل تجهیزاتی است که همزمان با وضعیت ملتهب موجود بین ایروان و باکو، نوعی بازدارندگی را برای ارمنستان به وجود می‌آورد.

آخرین محموله تسلیحاتی که هند برای ارمنستان فرستاد شامل راکت اندازهای پیناکا، موشک‌های ضد تانک، راکت‌ها و مهمات دیگر بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • واکنش سخنگوی دولت به رکوردشکنی دونده زن ایرانی در آسیا
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»