Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویدادهای خبری کوتاه امروز شنبه نهم اسفند‌ماه سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.

کشت گیاه تخم کتان در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه ٢۵ هکتار از گیاه تخم کتان یا علف قناری در حومه مرودشت کشت شد، گفت: این گیاه خرداد ماه از سطح اراضی برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عزیز رحیمی افزود: میزان بذر مصرفی برای کشت در هر هکتار ۵ کیلوگرم است و متوسط عملکرد این گیاه حدود دو تن در هکتار پیش بینی می‌شود.

تخم کتان، یک دانه گیاهی مفید با طبع گرم و خشک، حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است.

محلول پاشی روغن ولک در باغ‌های پسته مرودشت

محلول پاشی با روغن ولک در بیش از صد هکتار از باغ‌های مثمر پسته شهرستان مرودشت آغاز شده است.

عزیز رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه روغن پاشی ولک از نیمه دوم بهمن ماه آغاز و تا نیمه اول اسفند ماه ادامه دارد گفت: این عملیات در روز‌های گرم در دمای بین ٢٠ تا ٣٠ درجه نیز انجام می‌شود.

او گفت: عملیات روغن پاشی ولک با تأیید مراکز تحقیقاتی برای تأمین نیاز سرمایی باغات پسته مورد تأیید قرار گرفته تا این محصول وارد مرحله رویشی و زایشی شود.

رحیمی با تاکید بر اینکه برای کاهش خسارات عدم تامین نیاز سرمایی، محلول پاشی باغ‌های پسته ضروری به نظر می‌رسد، تصریح کرد: باغداران نسبت به محلول پاشی باغات پسته با ترکیبات جایگزین نظیر روغن ولک، دورمکس و... برابر با توصیه‌های کارشناسی اقدام کنند.

به گفته او، میزان روغن برای پسته اکبری بین ٣۵ تا ۴٠ لیتر در هزار لیتر آب و برای پسته احمد آقایی ٢٠ تا ٣٠ لیتر روغن در هزار لیتر آب در نظر گرفته می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت افزود: با تغییر نوع رقم، بافت خاک، میزان شوری و قلیائیت آب و خاک، دوز محلول پاشی نیز متفاوت است.

تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی گراش

سرپرست جهاد کشاورزی گراش گفت: از یک سال گذشته تاکنون ۵۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی این شهرستان با دستور قضایی تخریب شده است.

حسن مرادی افزود: با تخریب این تعداد ساخت و ساز غیرمجاز حدود ۴۴ هزار مترمربع زمین کشاورزی از دست سودجویان و متصرفان آزادسازی شده است.

او اضافه کرد: بیش از هزار متربع از این میزان زمین کشاورزی در هفته گذشته از دست متصرفان آزاد شد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گراش با بیان اینکه در سال‌های اخیر بیش از ۲۸۰ مورد از ساخت و ساز‌های غیر مجاز در اراضی کشاورزی شهرستان گراش تخریب و میزان زیادی از زمین‌های تصرف شده از دست سودجویان آزاد شده است افزود: تخریب این ساخت و ساز‌های غیرمجاز بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و با هماهنگی دستگاه قضایی شهرستان گراش اجرایی شد.

شهرستان گراش با حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی در فاصله ۳۵۹ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

کاشت زرشک در سطح ۸۰۰۰ مترمربع در نی‌ریز

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز از کاشت ۵۰۰ اصله نهال زرشک بی‌دانه پفکی در سطح ۸۰۰۰ مترمربع برای اولین بار درمزرعه ویگ حومه نی‌ریز خبرداد و گفت: در شرایط کنونی لزوم تغییر الگوی کشت و حرکت به‌سمت محصولات مقاوم به خشکسالی، بیش از پیش احساس می‌شود.

علیرضا بصیری تصریح‌کرد: زرشک بی دانه ازجمله درختچه‌هایی است که قابلیت رشد و تولید در زمین‌های کم بهره با آب شور را داراست و توجه بیشتر به آن ضمن بالا بردن ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در حفاظت از خاک منطقه نیز می‌تواند موثر باشد.

به‌گفته او؛ نیاز آبی زرشک بی‌دانه، نسبت به درختان یا درختچه‌های میوه مشابه، پائین است و درسال‌های خشک، کشاورزان زرشک‌کار تنها با سه نوبت آبیاری باغ در طول تابستان هم محصول را می‌توانند برداشت‌کنند و حتی به‌هنگام وقوع اتفاقات پیش‌بینی‌نشده مثل خشک شدن چاه آب وعدم امکان آبیاری در طول سال زراعی؛ این درختچه مقاوم توانسته‌است با تحمل خسارت و با اتکا به ذخایر رطوبتی خاک و "آب محدود حاصل از نزولات جوی" زنده بماند.

بصیری افزود: این محصول در مناطقی که ارتفاع آن از سطح دریا بیشتراز ۱۵۰۰ متر است بهتر پرورش می‌یابد و برای تولید میوه کافی و عملکرد بالا به محلی آفتابی با جریان هوای خوب احتیاج دارد؛ در برابر باد مقاومت خوبی داشته و از آن به عنوان حصار و بادشکن نیز استفاده می‌شود، اما وزش باد‌های گرم، به‌ویژه در هنگام گل‌دهی، میزان تولید و کیفیت میوه آن را به‌شدت مورد تاثیر قرارمی‌دهد.

او اظهارکرد: زرشک بی‌دانه طالب خاک‌های نسبتا سبک لومی – شنی بازهکشی خوب در مناطق کوهپایه‌ای است و در خاک گچی وآهکی نیز به‌خوبی رشد می‌کند؛ همچنین EC و PH بالا رانیز تحمل کرده ونیازی به خاک‌های غنی ندارد و در مجموع گیاه کم‌توقعی است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز بیان‌کرد: اگر چه زرشک از گیاهان مقاوم به کم آبی است ولی در سه تا چهار سال ابتدای کاشت، بسته به بافت خاک و شرایط آب و هوایی، دور آبیاری آن، ۷ تا ۸ روز است و در سال‌های بعد معمولا هر ۱۲ تا ۱۵ روز یک بار آبیاری می‌شود؛ گاهی فاصله دو نوبت آبیاری به ۲۰ روز و بیشتر هم می‌رسد که البته به کاهش عملکرد منجرمی شود.

این مقام مسئول ابرازکرد: زرشک بی‌دانه به‌صورت نهال، در بهمن‌ماه کاشته می‌شود و از سال پنجم محصول آن اقتصادی با متوسط تولید دو تا سه تن در هکتار است و برداشت آن بر اساس مشاهده برخی خصوصیت‌های ظاهری مثل تغییر رنگ از قرمز روشن به قرمز تیره، نرم شدن بافت میوه وغلیظ شدن محتویات داخل آن (ایجاد حالت چسبندگی بیشتر درصورت فشرده شدن میوه در میان دو انگشت) و کاهش میزان ترشی طعم آن صورت‌می‌گیرد و درمجموع، بسته به شرایط آب‌وهوایی منطقه، برداشت این محصول معمولا از پانزدهم مهر تا نیمه آبان‌ماه انجام می‌شود.

۴۵۰ هزار قطعه مرغ گوشتی در مرودشت آماده ارائه به بازار

رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از رصد مرغداری‌های گوشتی در این شهرستان خبر داد و گفت: با نظارت، کنترل و پایش مرغداری‌ها افزون بر ۴۵۰ هزار قطعه مرغ گوشتی بالای چهل روز به کشتارگاه‌ها بارگیری خواهد شد.

او با اشاره به اینکه همه مرغداری‌ها از نهاد‌های دولتی برای تغذیه استفاده کرده اند، بنابراین قیمت فروش باید بر اساس قیمت مصوب باشد.

رحیمی با بیان اینکه بالغ بریک میلیون تن جوجه ریزی در ۳۸ واحد مرغداری از ابتدای آبان ماه برای تامین نیاز بازار انجام شده، گفت: ظرفیت جوجه ریزی در شهرستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه است که با احتساب چهار دوره جوجه ریزی در سال، این شهرستان ظرفیت تولید ۱۴ هزار تن مرغ گوشتی را دارا ست.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت تصریح کرد: این شهرستان در زمینه تولیدات دام و طیور از ظرفیت بالایی برخوردار است و این شهرستان رتبه چهارم تولید گوشت سفید را در استان داراست.

مبارزه با آفت سن غلات در گراش

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: با توجه به خشکسالی و از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی سن، امسال سطح مبارزه با این آفت در مزارع بیشتر خواهد شد.

مرادی افزود: بیش از ۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گراش امسال به کشت گندم و جو اختصاص یافته است و عملیات پایش و مبارزه شیمیایی علیه سن به صورت روزانه و مستمر در دستور کار قرار دارد.

او افزود: سمپاشی علیه سن غلات باید به صورت یکپارچه و هماهنگ انجام شود و اگر در یک مزرعه این آفت از بین برود، اما در مزرعه مجاور وجود داشته باشد، سن از مزرعه مجاور به مزرعه سم‌پاشی شده حرکت می‌کند و مزرعه را دوباره آلوده خواهد کرد.

هشدار جهاد کشاورزی به باغداران فارس

جهاد کشاورزی فارس به باغداران در خصوص آفت و بیماری پسیل و کنه جوانه زیتون هشدار داد.

رییس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به اینکه آفات پسیل و کنه جوانه تهدیدی برای باغ‌های زیتون در استان است از باغداران تقاضا می‌شود ضمن آشنایی با این آفات، نسبت به مبارزه با آن در اسرع وقت اقدام کنند.

علیرضا واحدی پور افزود: باغداران زیتون کار برای جلوگیری از بروز خسارت و آگاهی بیشتر درخصوص سم پاشی و مبارزه با آفات پسیل و کنه جوانه زیتون به کارشناسان حفظ نباتات و کلینک‌های گیاهپزشکی مراجعه کنند.

او اظهارداشت: کنه جوانه زیتون یکی از مهم‌ترین ترین آفات محصول زیتون استان است و با فعالیت خود مانع رشد برگ ها، جوانه‌های نو رسته، غنچه‌های گل شده و در برگ‌ها و میوه‌ها بد شکلی ایجاد می‌کند.

رییس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: آفت پسیل با تغذیه از شیره گیاه موجب ریزش بخش عمده‌ای از گل‌های زیتون می‌شود و به علت تغدیه از شیره گیاهی منجر به ضعف عمومی درخت شده و کاهش عملکرد را بدنبال دارد.

جلوگیری از توزیع نهال غیرمجاز در مرودشت

مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: با توجه به فرارسیدن زمان توزیع نهال در مرودشت در بازرسی‌های صورت گرفته از دکه‌های توزیع نهال در مرودشت ١۵ دکه توزیع نهال غیر مجاز شناسایی شدند و اخطار کتبی دریافت کردند.

کارگر افزود: نماینده انجمن صنفی نهال استان فارس با کارشناسان باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت روزانه از دکه‌های توزیع نهال بازدید و با توزیع کنندگان غیر مجاز برخورد خواهند کرد.

او با تاکید بر اینکه این دکه‌ها باید حتی المکان نهال مورد نیاز خود را از نهالستان‌های مجاز در شهرستان، و سپس سایر نقاط استان تهیه کنند، اظهار کرد: توزیع کنندگان غیر مجاز باید نسبت به تهیه نهال از مراکز مجاز و دارای مجوز اقدام کنند و در غیر اینصورت جمع آوری خواهند شد.

کار گر با بیان اینکه اسامی نهالستان‌های مجاز در شهرستان در محل مدیریت جهاد کشاورزی موجود است، افزود: متقاضیان به منظور تهیه نهال مناسب و آگاهی از آدرس و مکان نهالستان‌های دارای مجوز و مورد تایید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت یادآور شد: چهار نهالستان و ۱۲ دکه تهیه و توزیع نهال دارای مجوز در این شهرستان فعال هستند و کار توزیع نهال دارای برچسب را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی فارس تغییر الگوی کشت کشاورزی شهرستان گراش مدیریت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی فارس زرشک بی دانه محلول پاشی توزیع نهال ساخت و ساز مرغ گوشتی هزار قطعه غیر مجاز نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۱۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم قربان پور ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات موثر اداره امور اراضی جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مجموعه جهاد کشاورزی واگذاری ۱۵۲ هکتار از اراضی دولتی به طرح های مختلف کشاورزی و غیره بوده است.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در سال جاری باهدف آموزش بهره برداران بیش از ۲۵۰ نفر روز دوره آموزشی برگزار شده و بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اراضی به طور موثر پیمایش شده که منجر به صدور ۸۰ مورد اخطاریه و ۴۰ مورد اعمال قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ وتعداد ۶ مورد ماده ۳ طبق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری ۱۸ مورد نقشه تجمعی پلاک های دارای رفع تداخلات با سطحی بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه شده و۶۳۰ نفربهره بردار با سطحی برابر ۳۵۰ هکتار به اداره ثبت اسناد و املاک جهت سند دار کردن اراضی معرفی شده اند.

قربان پور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۰ مورد ثبت پرونده حقوقی و تعداد ۱۷۳ مورد از پرونده های سنوات گذشته را در سامانه ثبت کرده ایم.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر خاطر نشان کرد: همچنین طرح های اجرا شده در قالب تبصره یک ماده یک ۹ مورد و ۱۳ مورد نیز در قالب طرح های واگذاری اراضی ملی انجام شده است.

کد خبر 6093028

دیگر خبرها

  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند