Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@01:56:24 GMT

امید از تالاب پر کشد؛ دادستان تکراری مرگ تالاب وپرنده

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۲۹۰۵

امید از تالاب پر کشد؛ دادستان تکراری مرگ تالاب وپرنده

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تک درنای سیبری امید که از تالاب‌های مازندران پر می‌کشد، پایان فصل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در تالاب‌های استان محسوب می‌شود اما همچنان پرنده کشی و مرگ پرندگان مهاجر در زیستگاه‌ها ادامه دارد.

۱۱۵ روز از زمستان گذرانی بسیاری از گونه‌های زمستان گذر در مازندران می‌گذرد ودراین روزها و شب‌ها نفس برخی از گونه‌ها به شماره افتاد و شمار زیادی از پرندگان مهاجر شکار شده و هرگز فرصت برگشت و کوچ به سرزمین‌هایشان را پیدا نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمستان امسال هم همانند سال‌های قبل زمستان تلخ وسیاه برای گونه‌های پرندگان مهاجر در میانکاله بود و تاکنون قریب به ۱۶ هزار بال گرفتار بوتولیسم و بیماری شدند. فرجام مهاجران مازندران یا شکار است و یا بیماری و دسته معدودی از این گونه‌های زیبا فرصت فرار و کوچ پیدا می‌کنند تا از منوی رستوران‌ها و درون تاوه‌ها سر در نیاورند.

در حالی علت مرگ شمار زیادی از گونه‌های مهاجر در میانکاله سم بوتولیسم مطرح می‌شود که هنوز ابهام درباره علل این تلفات وجود دارد.

شکار

هر ساله دسته‌های زیادی از پرندگان مهاجر در تالاب‌های استان مازندران شکار و در بازار فروش پرندگان میانکاله و یا رستوران‌ها عرضه می‌شود و تلاش چند ساله برای جمع آوری دام‌های صید و ساماندهی بازار فروش پرندگان پرماجر در فریدونکنار بی نتیجه مانده است. محیط زیست عقیده دارد متولیان شهری همکاری ندارند و مسئولان شهری نیز سرنوشت بازار را با معیشت مردم و صیادان سنتی گره می‌زنند.

پرندگان در بازار و منوی رستوران‌ها تا ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر بال قیمت گذاری وفروخته می‌شود و بسیاری از این گونه‌ها در قالب شکم پر و با غذاهای دیگر تزئین وفروش می‌رود.

تالاب میانکاله به رغم آنکه یکی از زیست گاه‌های مهم آبی در کشور و جهان محسوب می‌شود، سالانه میزبان پرندگان زیادی از جمله سنبل تالابی، مرغابی، فلامینگو و غیره است و ماهیان زیادی نظیر کپور، کفال، سوق و سفید نیز در آن زیست می‌کنند.

پارسال ۴۰ هزار قطعه و امسال تاکنون ۱۶ هزار بال پرنده مهاجر در میانکاله تلف شد و همچنان بوتولیسم پاشنه آشیل مرگ این پرندگان نادر محسوب می‌شود.

حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سال گذشته از دوم بهمن ماه با تلفات غیرعادی پرندگان مواجه شدیم، گفت: این فاجعه امسال از ۹ بهمن ماه ثبت وگزارش شده است.

وی با اظهار اینکه با کمک دامپزشکی اقدام به نمونه برداری از لاشه پرندگان تلف شده صورت گرفته است، افزود: همچنین نمونه برداری وآنالیز درباره عوامل دیگر مرگ پرندگان در دستور کار قرار گرفت و علاوه براین تیم‌های گشت مشترک نیز برای پایش وجمع آوری پرندگان تلف شده است.

همچنین نمونه برداری وآنالیز درباره عوامل دیگر مرگ پرندگان در دستور کار قرار گرفت و علاوه براین تیم‌های گشت مشترک نیز برای پایش وجمع آوری پرندگان تلف شده است

ابراهیمی با اشاره به تشکیل گشت مشترک در میانکاله به ویژه در فصل مهاجرت پرندگان ادامه داد: سال گذشته بیش از ۹۰ درصد تلفات را چنگرها تشکیل دادند و امسال نیز وضعیت چنین بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با عنوان اینکه بررسی‌های اولیه بیماری آنفلوانزا و نیوکاسل را منتفی دانسته است، افزود: این درحالی که همچنان نمونه برداری‌ها ادامه دارد.

وی با اظهار اینکه تاکنون ۱۶ هزار بال پرنده تلف شدند، افزود: مرگ پرندگان برای محیطبانان و حافظان گونه‌های وحش دردآور و رنج آور است.

ابراهیمی لایروبی انهار و رودخانه‌های کانال‌های منتهی به تالاب و انتقال آب از سد گلورد را از جمله اقدامات برای نجات بخشی تالاب ذکر کرد.

امسال همانند پارسال پای بوتولیسم را به میان کشیده‌اند، سمی کشنده که فاجعه‌ای به نام مرگ پرندگان یا مرگ تالاب را رقم زده است و بی شک تداوم خشک شدن تالاب میانکاله در سال‌های آینده، تبعات زیانباری را درپی خواهد داشت.

میانکاله نفس آخر را می‌کشد

تالاب میانکاله نفس‌های آخر را می‌کشد و نبض آن با زندگی پرندگان مهاجر گره خورده، تالابی که سال‌ها در آرزوی ترشدن لب‌های تشنه اش مانده است. میانکاله دیگر بهشت پرندگان نیست و رسوب گرفتن انهار ورودخانه، این بهشت را در سال‌های اخیر به دوزخی برای پرندگان مهاجر مبدل کرده است و نبود اکسیژن تالاب را به منشأ تولید سم بوتولیسم تبدیل کرده است.

محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تالاب میانکاله ساحلی است و آب آن از دریا تأمین می‌شود، گفت: کاهش تراز آب دریا تأثیر بسزایی در تالاب داشته است.

وی با عنوان اینکه تالاب ساحلی است وعلاوه براینکه ۱۴ رودخانه نیز به این تالاب منتهی می‌شود که ۳۰ میلیون مترمکعب حجم آب آن است، افزود: تالاب میانکاله چندان از آب پیرامونی رودخانه‌ها تغذیه نمی‌شود.

وی با اظهار اینکه در سال ۷۴ تاکنون یک میلیارد و۲۰۰ میلیون مترمکعب آب ورودی به تالاب‌ها کاسته شده است، افزود: باید سطح تالاب را مرطوب نگه داریم تا با ریزگردها و بیماری مقابله کنیم.

میانکاله نیازمند عزم واراده برای احیا ونجات است تا برچسب مهمانکشی و بوتولیسم را از پیشانی خود پاک کند و پرندگان مهاجر با خیالی راحت و آسوده زمستان سرد را به بهار پر از امید پیوند دهند.

بازگشت امید تک درنای سفید سیبری به زادگاهش به معنای پایانی پرنده کشی در میانکاله و تالاب‌های مازندران است، تلفات، شکار و پرندکشی هر روز و همچنان ادامه دارد.

کد خبر 5156455

منبع: مهر

کلیدواژه: تالاب میانکاله محیط زیست مازندران ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه شیراز مشهد زلزله بوشهر کرونای انگلیسی اردبیل بارش برف سی سخت شهرستان کرج پرندگان مهاجر تالاب میانکاله نمونه برداری مرگ پرندگان تالاب ها گونه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۲۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • چشمک به سکوی سوم با درخشش تکراری امیر غفور
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • ناکامی تکراری سرمربی پرسپولیسی مقابل استقلال؟
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر