Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- جدیدترین آمار دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور حاکی از افزایش برگزاری دوره‌های تخصصی و عمومی مهارت افزایی دانشجویان در سال 99 است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، صنایع و سازمان‌های تخصصی به منظور ارتقای توان علمی و فنی خود و همچنین آشنایی با فناوری‌های جدید نیاز به دانش آموختگان با مهارت‌های خاص دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور وزارت علوم با ساماندهی چنین دوره‌های مهارتی با مشارکت سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای دانشجویان در دانشگاه‌ها علاوه بر اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به ارتقای فنی واحد عملیاتی کمک کرده‌اند که بر این اساس هزینه‌های آموزش نیرو‌ها در واحد‌های صنعتی نیز کاهش می‌یابد.
به منظور بهینه سازی و ساماندهی مهارت‌های دانشجویان دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزش عالی دفتر ارتباط با صنعت و دانشگاه وزارت علوم اقدام به پایش وضعیت دوره‌های مهارت آموزی عمومی و تخصصی کرده که بر همین اساس 66 گزارش در سال 99 از دانشگاه‌ها دریافت شد.
بر اساس آمار وزارت علوم، 6 هزار و 86 دوره مهارت افزایی در 66 دانشگاه برگزار شد که در مجموع 198 هزار و 141 دانشجو در تمامی مقاطع در این دوره‌ها شرکت کردند. تعداد شرکت کنندگان به تفکیک در مقطع کاردانی 7 هزار و 416 نفر، در مقطع کارشناسی 9 هزار و 787 نفر و در مقطع دکتری 11 هزار و 962 نفر بوده است. با توجه به شرایط کرونایی یک هزار و 593 دوره به صورت مجازی و 4 هزار و 493 دوره به صورت حضوری برگزار شد.
اکثر شرکت کنندگان دوره‌های مهارت آموزی در مقطع کارشناسی و پس از آن کارشناسی ارشد بوده‌اند که بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران نیز بیشترین گروه جمعیت بیکار با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند. بر همین اساس برنامه‌ریزی دوره‌های مهارتی متناسب با بازار کار برای این مقطع تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای شناخت روند رشد دوره‌های مهارت افزایی در سال‌های اخیر برخی از شاخص‌های اساسی مانند تعداد دوره‌ها، تعداد دوره‌های عمومی و تخصصی، تعداد شرکت کنندگان و تعداد دوره‌هایی که با مشارکت واحد‌های صنعتی برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس آمار اعلام شده از سوی دانشگاه‌ها، 62 درصد دوره‌های برگزار شده دوره‌های تخصصی و 38 درصد دوره‌های عمومی بوده است که این امر نشان دهنده استقبال اکثریت دانشجویان از دوره‌های تخصصی با هدف جذب بیشتر در بازار کار و صنعت است. البته با توجه به اهمیت مهارت‌های عمومی و نرم، مسئولین و متصدیان دانشگاه‌ها باید اهتمام و توجه بیشتری را در تدوین و برگزاری دوره‌های عمومی داشته باشند.
با بررسی اطلاعات دریافتی از دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر مشخص شد که توسعه برنامه‌های مهارت افزایی (عمومی و تخصصی) در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از سال 1396 افزایش چشمگیری داشته است؛ این امر در حالی است که علی رغم وجود مشکلاتی در برگزاری دوره‌ها در سال جاری به دلیل پاندمی ویروس کووید 19 همچنان روند مطلوبی را در برگزاری دوره‌های مهارت افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شاهد هستیم.
با توجه به اطلاعات دریافتی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شاهد رشد دوره‌های مهارتی در دانشگاه‌ها هستیم. همچنین دوره‌های برگزار شده با واحد‌های صنعتی نیز از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است که این امر نشان دهنده تسهیل و افزایش ارتباطات نهاد آموزش عالی و واحد‌های دانشگاهی با واحد‌های صنعتی و اجرایی است.
همچنین با توجه به گزارش‌های ارسالی میانگین رشد تعداد دوره‌هایی که با مشارکت واحد‌های صنعتی برگزار شده از 5.4 درصد در سال گذشته به 9 درصد در سال جاری (99) افزایش یافته است که نشان دهنده ارتباط هرچه بیشتر و مناسب‌تر دانشگاه‌ها با واحد‌های صنعتی و دستگاه‌های اجرایی کشور است. دانشگاه‌های الزهرا، علامه طباطبایی و رازی به ترتیب بیشترین تعداد دوره با مشارکت واحد‌های صنعتی را دارا هستند.
در جدول زیر جایگاه دانشگاه‌ها در برگزاری دوره‌های مهارت افزایی مشخص شده است.
عنوان دانشگاه تعداد دوره‌های مهارت آموزی تخصصی تعداد دوره‌های مهارت آموزی عمومی
1- دانشگاه صنعتی شریف 361، 246،
2- دانشگاه گیلان 347، 130،
3- دانشگاه محقق اردبیلی 199، 99،
4- دانشگاه رازی 224، 24،
5- دانشگاه صنعتی همدان 35، 153،
6- دانشگاه سیستان و بلوچستان 114، 71،
7- دانشگاه خوارزمی 50، 130،
8- دانشگاه الزهرا 132، 39،
9- دانشگاه اصفهان 101، 49،
10- دانشگاه علامه طباطبایی 81، 67،
11- دانشگاه شهید بهشتی 75، 64،
12- دانشگاه کردستان 131، 7،
13- پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران 118، 7،
14- دانشگاه بیرجند 109، 7،
15- دانشگاه صنعتی کرمانشاه 49، 48،
16- دانشگاه بوعلی سینا 71، 17،
17- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان 37، 51،
18- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان 63، 22،
19- مؤسسه آموزش عالی علم و هنر یزد 47، 3،
20- مؤسسه آموزش عالی امام جواد یزد 22، 21،
21- دانشگاه بجنورد 31، 12،
22- دانشگاه لرستان 27، 16
بر اساس جدول بالا، دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه گیلان و دانشگاه رازی بیشترین دوره‌های تخصصی و دانشگاه‌های صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی همدان و دانشگاه گیلان بیشترین دوره‌های عمومی مهارت افزایی را برگزار کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رشد شاخص مهارت افزایی دوره های مهارت آموزی مراکز آموزش عالی مهارت افزایی برگزاری دوره برگزاری دوره ها دوره های تخصصی دوره های عمومی تعداد دوره واحد های صنعتی دانشگاه ها دانشگاه ها تعداد دوره ها دانشگاه ها وزارت علوم برگزار شد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند

ایسنا/لرستان معاون فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند.

محمد حیاتی در آیین اختتامیه و تجلیل از منتخبان مرحله استانی مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ که هشتم اردیبهشت‌ماه به همت جهاددانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، با تقدیر از جهاد دانشگاهی به خاطر برگزاری مسابقات ملی سدید، اظهار کرد: شرکت دانشجویان در مسابقات سدید می‌تواند بسترساز یک تجربه شیرین باشد.

وی افزود: دانشجویان با شرکت در این مسابقات می‌توانند خود را با یک‌سری از مقررات وفق دهند و در واقع این تجربه می‌تواند تمرینی برای ایفای نقش‌های بزرگ‌تری باشد که دانشجویان به عنوان آینده‌سازان این مملکت در آینده خواهند داشت.

حیاتی با اشاره به مشارکت ۵۳ دانشجو در مرحله استانی مسابقات ملی سدید در لرستان، اضافه کرد: باید زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در این مسابقات فراهم شود.

وی با تأکید بر لزوم مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان در مسابقات ملی «سدید»‌، گفت: مسابقات ملی «سدید»‌ ضمن تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان به نوعی تمرینی برای نقش‌های بزرگ‌تر دانشجویان است.

مهدی امید، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان نیز در این مراسم با بیان اینکه ارائه یک مطلب در سه دقیقه تا حدودی دشوار است اما دانشجویان شرکت‌کننده در این مسابقه به خوبی از عهده آن برآمدند و در مجموع ارائه خوبی داشتند، گفت: ارائه دادن مطالب در قالب مسابقاتی مثل سدید یک هنر است و دانشجویان باید برای موفقیت در آن تمرین و ممارست داشته باشند.

وی افزود: برای موفق بودن در این مسابقات لازم است محتوا، ظاهر و فرم مطالب مورد توجه باشد و چارچوب نظری و روش ارائه برای مخاطبان مشخص شود و در ارائه مطلب فراز و فرود و تن صدا مورد توجه باشد.

امید با بیان اینکه سدید به معنای محکم و استوار است و ضرورت دارد شرکت‌کنندگان در مسابقات سدید در ارائه مطالب محکم و استحکام و استواری در صدا را مدنظر داشته باشند، ادامه داد: همچنین لازم است پیکربندی و انسجام و خروج از بحث در زمان تعیین شده و همچنین استفاده از زبان بدن مورد توجه شرکت‌کنندگان باشد تا مطالب ارائه شده تأثیر خود بر مخاطبان را داشته باشد و علاوه بر این ارائه دهنده مطلب ابتدا خودش به فهم درستی از مطالب برسد تا مخاطب نیز پذیرای آن باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • دوره آموزشی استانی طرح ملی طوبی برگزار می‌شود
  • افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟