Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@18:09:52 GMT

پرورش شتر در البرز رونق می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۴۳۶۲

پرورش شتر در البرز رونق می‌گیرد

ایسنا/البرز مدیر امور دام جهاد کشاورزی البرز گفت: بدون شک چرای بی رویه دام باعث گسترش عرصه‌های بیابانی و افزایش میزان ریزگردهای استان می‌شود به همین دلیل با تعامل با منابع طبیعی در صدد مدیریت چرای شترها در مناطق بیابانی استان هستیم.

مهرداد عبدالملکی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به پرورش شتر در مناطقی از استان اظهار کرد: در حال حاضر سه واحد غیر صنعتی پرورش شتر در ساوجبلاغ فعال است که این واحدها در جایگاه‌های محصور ۶۰ شتر نگهداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این واحدها محصولات شترهای خود از جمله شیر، پشم، گوشت و ... را در بازارهای استان و یا استان‌های همجوار به فروش می‌رسانند.

این مسئول توضیح داد: علاوه بر ساوجبلاغ، شاهد پرورش شتر به شیوه سنتی در منطقه گلدره شهرستان نظرآباد هستیم که این شترها در منطقه تقریبا بیابانی و غیر محصور چرا می‌کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر در شهرستان نظرآباد بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ شتر توسط عشایر پرورش داده می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه قبلا در این منطقه حدود ۸۰۰ شتر نگهداری می‌شد ولی به واسطه کاهش نزولات آسمانی و چرای بی رویه دام در طول دهه‌های گذشته، مراتع به شدت فقیر و همین امر باعث شده تعداد شترها کاهش یابد.

عبدالملکی تاکید کرد: بدون شک چرای بی رویه دام باعث گسترش عرصه‌های بیابانی و افزایش میزان ریزگردهای استان می‌شود به همین دلیل با تعامل با منابع طبیعی در صدد مدیریت چرای شترها در مناطق بیابانی استان هستیم.

مدیر امور دام جهاد کشاورزی البرز گفت:  برای مدیریت چرای شترها در استان سایتی الگویی به مساحت ۲۲ هزار ۶۴۰ هکتار  طراحی شده که در صورت تایید زمین از سوی منابع طبیعی، ایجاد آن از سال ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد.

وی افزود: در این سایت جایگاه‌هایی با ظرفیت ۲۰  شتر برای هر شتردار ایجاد خواهد شد و برای تامین علوفه آنها نیز بنا شده در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار گیاه خارشتر کاشته شود.

عبدالملکی گفت: در این سایت فضای کشتارگاه، میدان عرضه دام و محصولاتی مثل شیر، پشم و ... نیز در نظر گرفته خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پرورش شتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۴۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان

   

به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان، حسین زینلی در جشنواره گیاهان دارویی در جبال بارز جیرفت اظهار کرد: گیاه دارویی به ارزش یک دلار اگر وارد چرخه صنعت و تنوع شود به ۱۰۰ دلار تبدیل می‌شود؛ اگر یک بشکه اسانس به اروپا بفرستیم ۱۲ هزار میلیارد ریال به کشور ارز می‌آوریم.
وی با اشاره به مزیت نسبی کشاورزی در جنوب کرمان گفت: صنعت اسانس گیری و بسته بندی باید در جنوب کرمان و مناطقی از کشور که ظرفیت تولید گیاهان دارویی دارد، شکل گیرد.
زینلی اضافه کرد: تولید محصولاتی همچون گل محمدی، زیره سیاه و آویشن در جنوب کرمان باعث رونق گردشگری هم می‌شود ضمن اینکه وقتی صنعت وارد منطقه‌ای شد کشاورزی قراردادی رونق پیدا می‌کند.
وی با یادآوری اهمیت گیاهان دارویی در رونق حوزه‌های مختلف بیان کرد: کرمان در تولید حنا استان اول کشور است و در خاورمیانه هم حرف اول را می‌زند بنابراین باید تمرکز ویژه داشته باشیم که این محصول را صنعتی (و تجاری سازی) کنیم.
احمد پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت:۸۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی جنوب کرمان است که ۵۳ هزار تن گیاهان دارویی مثل حنا و گل محمدی در سطح منطقه برداشت می‌شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان هم گفت:۵۰۰هزار هکتار سطح رویشگاه گیاهان دارویی جنوب استان کرمان است که در قالب طرح بهره برداری ۲۰ فقره طرح در سطحی معادل ۱۲ هزار هکتار برداشت گیاهان دارویی را در سال گذشته با مشارکت مردم و بهره برداران داشتیم.

دیگر خبرها

  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • دستگیری متخلفان چرای غیرمجاز دام در منطقه شیدا
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری