Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز (شنبه) ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونا سینوفارم چینی وارد کشور می‌شود و در آینده نزدیک نیز واکسن‌های دیگر کرونا از کشور‌هایی مانند هند و همچنین سبد کوواکس وارد کشور خواهد شد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رییسی روز شنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: امروز یا فردا، تاریخ ورود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیون دوز واکسن کرونا از سبد کوواکس به ما اعلام می‌شود. بسیار امیدواریم که بتوانیم گروه پرخطر را که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند تا پایان سال واکسینه کنیم. امیدواریم تا فروردین ماه بتوانیم گروه پرخطر مرحله اول را واکسینه کنیم. بقیه واکسیناسیون نیز به تدریج و بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ انجام می‌شود.

وی ادامه داد: واکسیناسیون سالمندان با حضور وزیر بهداشت در سرای سالمندان کهریزک آغاز شد. در این دوره افراد مقیم سرای سالمندان و افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی و جانبازان شیمیایی بالای ۵۰ درصد، غسال‌ها و افرادی که در آرامستان‌ها کار می‌کنند و باقی مانده افرادی که در بخش‌های ویژه کرونا مشغول به کار هستند، بخش‌های کووید ۱۹، آزمایشگاه‌هایی که آزمایش کووید ۱۹ را انجام می‌دهند، مراکز نمونه گیری، مراکز منتخب کووید ۱۹ و اورژانس واکسینه می‌شوند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: وضعیت بیماری کووید ۱۹ در سطح دنیا همچنان خیلی مطلوب نیست. بیش از ۱۱۴ میلیون نفر مبتلا در جهان داریم و بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فوت کرده‌اند. آمریکا سهم بسیار بالایی داشته و بیش از ۵۲۰ هزار نفر فوتی در این کشور است. میزان مرگ و میر به نسبت جمعیت در انگلستان نیز در اروپا رتبه اول را دارد. محدودیت‌های شدیدی در ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در حال اجراست. ویروس جهش یافته که از انگلستان شروع شده نیز همه اروپا را درگیر کرده و در انگلیس جایگزین ویروس ووهان شده است.

وی ادامه داد: سیستم بهداشت و درمان انگلیس و سیستم سلامت آلمان بسیار قوی است، اما در مقابل این ویروس جهش یافته به زانو درآمده‌اند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: در ایران به طور کلی وضعیت روند بیماری تقریبا با ثبات است، اما استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌هایی هستند که بیماری افزایش یافته است. در استان خوزستان ویروس جهش یافته انگلیسی در اهواز و آبادان و برخی شهر‌های دیگر در حال گردش است. میزان بسیاری نیز بالا رفته است.

وی افزود: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دزفول و شادگان افزایش یافته و روند افزایشی بیماری تا حدودی کنترل شده، اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. اقدامات خوبی در زمینه بیماریابی و انجام تست‌ها انجام شده و بیش از ۱۲ هزار تست روزانه در خوزستان انجام می‌شود.

رییسی ادامه داد: میزان تست روزانه در کشور به بیش از ۱۰۰ هزار تست در روز رسیده و این در زمینه تشخیص سریع بیماران موثر است.

معاون وزیر بهداشت گفت: در خوزستان ۱۱ شهر قرمز داریم که شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه است. امیدواریم با افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی از وضعیت قرمز خارج شویم.

وی بیان کرد: اکنون ۱۱ شهر در کشور با وضعیت قرمز، ۳۲ شهر نارنجی، ۲۵۱ شهر زرد و ۱۵۴ شهر با وضعیت آبی کرونا داریم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را باید به دقت رصد کرده و بالا ببریم. از مردم عزیز می‌خواهیم که چند هفته باقی مانده تا عید نوروز را به شدت مراقبت کنند تا ایام نوروز آرامی داشته باشیم.

وی افزود: ماهیت ویروس کرونا به شکلی است که قابل پیش بینی نیست و اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، موجی از بیماری کشور را فرا می‌گیرد. قدرت سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی نیز بسیار بالاست.

رییسی گفت: امروز درباره کنترل مرز‌ها بحث شد. قرار شد جمعیت هلال احمر نیز به کمک نیرو‌های بهداشتی بیایند. در حال حاضر مرز‌های غربی کشور بسته شده و به شدت در حال کنترل است. امیدواریم مرز‌های هوایی و زمینی و دریایی را کنترل کنیم. ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور گردش پیدا کرده، اما باید از انتشار بیشتر آن جلوگیری کنیم و یکی از راه‌ها این است که اطرافیان بیمار به سرعت شناسایی شده و قرنطینه شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن چینی نیروهای بهداشتی کنترل مرز پروتکل بهداشتی پروتکل های بهداشتی ویروس جهش یافته وزیر بهداشت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟