Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@04:44:23 GMT

مطلوب‌ترین شکل سوغات رضوی چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۵۸۴۷

مطلوب‌ترین شکل سوغات رضوی چیست؟

در جمع‌بندی نظریات مهم در نسبت سوغات و فرهنگ سه دیدگاه را می‌توان در نظر داشت. مطابق دیدگاه «گیرتز»، سوغات باید محصولی فرهنگی باشد چرا که دین، نظامی فرهنگی و سرشار از معانی نمادین و نمادهای مقدس است.

این نمادهای مقدس نقش مهمی در تعمیق ارزش‌ها و باورهای دینی افراد دارند. برخی نیز سوغات را امری مقدس و متبرک می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین باید محصولی ارزشمند از نظر معنوی و در خور اعتقادات و باورهای دینی زائر و فرد دریافت‌کننده سوغات باشد.

بر اساس مدل ارتباطی دیگری، تولید سوغات فرهنگی و ارائه آن به زائر یک فرایند ارتباطی است، بنابراین باید به تمامی عناصر این فرایند ارتباطی توجه کرد. سوغات فرهنگی رهاوردی عینی است که نماینده لایه‌های مختلف فرهنگ مقصد سفر است و مسافر آن را برای دوستان، آشنایان و خویشان به ارمغان می‌برد یا به عنوان یادگار و یادآور سفر برای خود نگه می‌دارد. سوغات در سه شکل می‌تواند نمود پیدا کند:شکل نخست، آن است که سوغات فرهنگی تنها دارای اثر فرهنگی باشد، اما از محتوا و پیام فرهنگی خالی باشد. به این معنا که سوغات به خودی خود فرهنگی نیست؛ به بیان دیگر، ارزش محل خرید و باور به ارزشمند بودن آن کالاها در فرهنگ عمومی، به آن کارکرد فرهنگی می‌بخشد. برای نمونه سوغات متبرک همچون نخود و کشمش، نبات و نمک نمونه‌ای از این دست هستند. شکل دوم، آن است که سوغات فرهنگی تنها دارای محتوای فرهنگی باشد، اما به علت ضعف در اجرا یا سهل‌انگاری در نحوه انتقال پیام، یا در نظر نگرفتن سطح درک مخاطب و یا... اثر مطلوب فرهنگی نداشته باشد. این شکل از سوغات فرهنگی ضعیف‌ترین شکل ممکن است و چه بسا به اصل و هدف سوغات فرهنگی نیز آسیب برساند. از این رو، این شکل از سوغات فرهنگی در این تحقیق، سوغات فرهنگی قلمداد نمی‌شود.

شکل سوم، آن است که سوغات فرهنگی هم دارای محتوا و پیام فرهنگی و هم اثر فرهنگی باشد. با توجه به نمودهای بالا، مسلماً آن شکل از سوغات فرهنگی که همزمان دارای محتوا، پیام و اثر فرهنگی باشد مطلوب‌ترین شکل سوغات فرهنگی است. بر همین اساس «سوغات فرهنگی زائر رضوی» را باید این‌گونه تعریف کرد: سوغات فرهنگی زائر رضوی آن هدیه یا رهاورد عینی است که نماینده یا الهام گرفته از لایه‌های مختلف فرهنگ و معارف رضوی است و زائر رضوی آن را به نشانه محبت، رحمت و رسالت برای دوستان، آشنایان و خویشان به ارمغان می‌برد و یا آن را به عنوان یادگار و یادآور و تکمیل‌کننده فرایند زیارت برای خود نگه می‌دارد.

برداشتی از کتاب «سوغات فرهنگی زائر رضوی» به کوشش مهدی یک پسر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سوغات فرهنگ سوغات فرهنگی زائر رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۵۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود

به گزارش قدس آنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور در نشست استانداران سراسر کشور ضمن تقدیر از استاندارها در برگزاری مطلوب انتخابات، نکات تکمیلی را در برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت یادآور شد.

وزیر کشور انتخابات مرحله اول مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند ۱۴۰۲ را از جهات مختلف قابل قبول و مطلوب دانست و افزود: با عنایت به راهبردهای چهارگانه انتخاباتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحله دوم انتخابات نیز به یاری خداوند متعال به شکل مطلوب برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به مسئولیت توأمان استانداران در ستاد انتخابات و شورای تأمین استان اظهار کرد: همواره ممکن است اشکالات و خطاهای کوچکی در عرصه اجرا وجود داشته باشد اما استانداران محترم باید فرمایش مقام معظم رهبری در حق الناس بودن رأی مردم را در نظر داشته باشند و تلاش کنند تا انتخابات پیش رو در مطلوب‌ترین وضع ممکن برگزار شود.

وزیر کشور افزود: انتخابات یکی از عرصه‌هایی است که معاندان و بداندیشان آن را فرصتی برای ایجاد بدبینی نسبت به نظام جمهوری اسلامی در جامعه می‌شمارند و از این رو تمامی دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات، باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند تا چنین افکاری همانند گذشته ناکام بماند.

وحیدی در بخش دیگری از این نشست، استانداران، گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌های پیش رو با تاکید بر ماموریت‌های استانی ارائه کردند و به بحث گذاشتند.

وی آسیب‌های اجتماعی را در کنار استحکام اقتصادی و مسئله عدالت سه مسئله اصلی پیش روی نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: آسیب‌های اجتماعی بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب حتی در اولویتی بالاتر از مسائل امنیتی و سیاسی قرار می‌گیرد و از این رو توجه دو چندانی را می‌طلبد.

وزیر کشور با اشاره به مسئولیت وزارت کشور در زمینه آسیب های اجتماعی عنوان کرد: استانداران باید در صف مقدم مبارزه با معضلات و آسیب‌های اجتماعی باشند. از این رو نیازمند تدوین برنامه‌ای جامع با خصوصیات کیفی و کمّی هستیم که نه‌تنها خصوصیات خاص هر استان و شهر در نظر گرفته شده باشد بلکه دارای انسجامی در روش باشد تا طرح به شکل ملی اجرایی شود.

وحیدی وظیفه استانداری‌ها را متولّی‌گری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: استانداری‌ها نمی‌توانند با تصدی‌گری در امور اجتماعی نقش مناسب و متناسب خود را در این حوزه انجام دهند. از این رو باید نهادهای واسطه‌ای تقویت شوند تا بتوانند با تقدم رویکرد پیشینی و پیشگیری بر رویکرد پسینی و درمانی، کاهش و حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی را به ثمر رسانند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دادگاه های صلح در محاکم اردبیل ایجاد می شود
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • عملکرد مطلوب و رو به رشد محاکم عمومی و انقلاب کرمانشاه
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • تجلیل از فعالان و مبلغان فرهنگی منطقه پدافند هوایی شمال شرق در حرم مطهر رضوی 
  • تمامی فعالیتهای فرهنگی اتباع اهل سنت باید در چارچوب قوانین و باشد
  • کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی پناهگاه دوم زائران است/خدمت عاشقانه خادمیاران مشاور در حریم رضوی
  • وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود