Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:04:39 GMT

خانه‌هایی زلزله زده‌ای که از درون متلاشی شده اند

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۶۱۷۶

خانه‌هایی زلزله زده‌ای که از درون متلاشی شده اند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد در روزهایی در سراسر دنیا میزبان، مهمان ناخوانده ای به نام کروناویروس هستیم، مردم زلزله زده سی سخت نمی‌دانند استرس و دغدغه ابتلا به کرونا را داشته باشند یا نگران سرما، برف و باران باشند که بر سرشان خانه بی سقفشان آوار شده است.

به گزارش ایسنا، امروز دهمین روز پس از آن شب سخت، سی سخت است که مردم آن زلزله‌ای ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ ریشتری را تجربه کردند و بدتر از آن سرما، بارش برف و باران بر سر مردم محرومی است که خانه و کاشانه آنهاویران شده است و از سرما نمی‌دانند به کجا پناه ببرند.

 برخی از مسئولان نظام هم در بازدید از مناطق زلزله زده این شهر بدبختی های این مردم را دیدند و البته قول‌هایی هم برای کمک دادند، اما مردم رنج دیده این مناطق امیدوارند با کمک مردم و مسئولان خانه‌هایشان خیلی زود بازسازی شود.

چادر و هیتر ‌در این سرمای استخوان سوز جواب نمی دهد

یکی از زلزله زدگان سی‌سخت در این شب های سرد که باد و بوران برف دست از سر مردم زلزله زده در کهگیلوبه و بویراحمد بر نمی دارد به خبرنگار ایسنا گفته است: شبهای سختی را در سی سخت به سر می بریم چرا که چادر و هیتر ‌در این سرمای استخوان سوز جواب نمی دهد.


یک زن زلزله زده که با ترس از پس لرزه ها در بیرون از خانه و در چادر زندگی می‌کند به خبرنگار ایسنا می‌گوید؛ ۶ روز در چادر مسافرتی بودیم و پس از بارش برف، چادر بزرگ هلال احمر به ما داده شده است.


یک پیرزن نیز می‌گوید به بیماری آسم، مبتلا و دچار تنگی نفس است، نیاز به اسپری دارد و با وجود آنکه نام دارویش را در لیست نیازمندیهای زلزله زدگان نوشتند اما هنوز نتوانستند به او دارو برسانند.

هلال احمر، چادر و "آترا" (چراغ حرارتی) را به زلزله زده گان داده شده است غذای گرم هم نیز به موقع برای آنها  آورده می شود.


یک مرد که همراه خانمش در کنار آتشی که با چوب جنگلی روشن کرده اند و نشسته اند، با خبرنگار ایسنا می‌گوید؛ به خاطر پس لرزه ها نمی توانیم در خانه بمانیم و مجبور در جایی امن و کنار این آتش که نزدیک به خانه مان باشیم بنشینیم. در پی زلزله وسایل خانه زیر آوار مانده و هم اکنون حتی پتو و موکت برای خواب نداریم؛ البته از طرف بهزیستی پتو و وسایل گرمایی به ما دادند اما جوابگوی َسرما و هوای برفی و بارانی سی سخت نیست.


یک زن نیز می گوید؛ دستگاه‌های دولتی از جمله نیروهای سپاه و هلال احمر به ما کمک می کنند چرا که شوهرم دیابتی است و زخم پا دارد.


این زن در عین حال ادامه می دهد؛ خانه ما به علت تخریبی اعلام شدن، باید بازسازی شود و در حال حاضر هوای سرد آزاردهنده سی سخت بچه‌هایم را اذیت می کند و هیتری که به ما داده شده جوابگو نیست. از مسئولان انتظار داریم به خاطر کمتر شدن مشکلات، تا زمانی که خانه‌های ما ساخته شود، به هر خانواده ای یک کانکس دهند و سپس خانه ای امن و ایمن برای ما بسازند.

نظمی در توزیع اقلام امدادی وجود ندارد


وی تصریح کرد: نهادهای مردمی، غذای گرم را برای ما می می‌آورند و دستگاههای اجرایی خدمات خوبی به زلزله‌زدگان می‌دهند اما نظمی در توزیع اقلام امدادی وجود ندارد که انتظار داریم بی نظمی ها اصلاح و برطرف شود.


یک مرد که در کنار چادر خود ایستاده به خبرنگار ایسنا می گوید؛ چادر و وسایل گرمایشی به ما دادند اما هوا سرد است و نیاز به برق برای روشنایی و روشن کردن وسایل گرمایشی همچون هیتر داریم که متاسفانه با مشکل مواجه ایم. در صورتی که به ما بدهند کمتر اذیت می شویم چراکه چاپ در بورس سرمای شدید سی سختی نیست.

خانه هایی که به ظاهر سالم اما از درون متلاشی شده اند


وی خاطرنشان کرد: از دولت مسئولان و دستگاه‌های مختلف انتظار داریم برای بازسازی و ساختن خانه های زلزله زدگان سی‌سخت تصمیمی درست بگیرند چرا که بیشتر منازل مسکونی مردم ظاهری سالم دارند اما وارد خانه که می شویم متلاشی و غیرقابل سکونت هستند. با این شرایط سرما و بارش برف و باران، زندگی در چادر برای زلزله زدگان سخت است. از رسانه‌ها انتظار داریم زوایای مختلف مشکلات زلزله‌زدگان سی سخت را منعکس کنند و به گوش مسئولان و مردم برسانند.


مادری که در چادر هلال احمر در حال غذا دادن به دو فرزند پسرش هست به خبرنگار ایسنا می گوید: در صورتی که به هر خانواده ای یک کانکس می‌دادند مشکلات‌مان خیلی کمتر بود. فرزندانم شب در خواب حرف می زنند و از ترس زلزله خواب درستی ندارند.

حدود ۱۸۰۰خانه در زلزله سیس سخت تخریب شدند

به گزارش ایسنا، حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز بر ساماندهی  کمک ها و عدالت در توزیع امکانات تاکید کرد و گفت: خانه های مردم باید زیباتر، محکم تر و مقاوم تر از پیش ساخته شوند.همه نیازمندیها از جمله چادر و امکانات اولیه تحویل خانوارهای آسیب دیده داده شد؛ در این بحران حتی یک گزارش سرقت نداشته ایم و امنیت در این شهر برقرار است.


وی، توجه ویژه به روستاهای اطراف و منازل آسیب دیده را خواستار شد و اظهارکرد: همانند شهر به مناطق روستایی رسیدگی و امداد رسانی شود. آوار برداری به سرعت در حال انجام است و ۱۰۰ واحد مسکونی مجوز داده شد که آوار برداری انجام شود.


کلانتری با بیان اینکه باید تلاش شود آواربرداری تا پایان اسفند انجام شود و بلافاصله احداث و ساخت و ساز آغاز شود، تصریح کرد: هیچ کُندی و توقفی در فرایند آواربرداری و ساخت و ساز قابل قبول نیست. شهر سی سخت برای آواربرداری باید ناحیه بندی و محور بندی شود.


وی با بیان اینکه حدود ۱۸۰۰خانه در این زلزله تخریب شدند، ادامه داد: کانکس هایی به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وارد استان شده که به زودی کمپ یا شهرک کانکسی برای اسکان موقت ایجاد خواهد شد.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نیروهای امدادی، خدماتی، هلال احمر، سپاه، بسیج و سازمانهای مردم نهاد با تمام قوا در شهر حضور دارند و امداد رسانی و خدمات رسانی در شهر سی سخت و روستاها ادامه دارد.


وی از نیروهای سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، خیرین، همه دستگاههای اجرایی، امدادی، خدمات رسان تقدیر کرد. در رابطه با آوار برداری از ظرفیت شرکت ها و سازمانهایی که خارج از استان  اعلام آمادگی کردند استفاده شود. تا پایان همراه و در کنار مردم زلزله زده سی سخت هستم و مردم سی سخت را تنها نمی‌گذاریم.

به گزارش ایسنا، روز ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ زلزله ای در مقیاس ۵.۶ ریشتر شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا و روستاهای اطراف و شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند؛ این زمین لرزه علاوه بر خسارت شدید به منازل مسکونی مردم، تلفات جانی نداشت اما حدود ۶۷ نفر مصدوم برجای گذاشت همچنین زلزله ۴.۵ ریشتری روز ششم اسفندماه سی سخت را لرزاند که ۱۴ نفر مصدم برجای گذاشت و خانه هایی که ترک خوردگی و خسارت کمتری از زلزله قبلی دیده بودند در این زمین لرزه بیشتر و شدید تر و حتی غیرقابیل سکونت شدند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كهگيلويه و بويراحمد زلزله زلزله سی سخت زلزله زدگان سی سخت ترس كانكس چادر سرما هلال احمر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد خبرنگار ایسنا انتظار داریم زلزله زدگان هلال احمر زلزله زده داده شد سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر

همشهری- مهدیه تقوی راد: اگر برای تماشای لاله‌های منطقه حفاظت‌شده گلستان کوه خوانسار دیر بجنبید و بعد از پایان اردیبهشت به این منطقه سفر کنید، دیگر هیچ لاله‌ای را نمی‌بینید ، اما نگران نباشید،‌خوانسار اینقدر اماکن و جاهای دیدنی دارد که دست خالی از این شهر کوهستانی بر نمی گردید.

موقعیت: استان اصفهان، ۱۵کیلومتری جنوب شهرستان خوانسار، روستای دره بید

فاصله با تهران: ۳۹۵کیلومتر

چطور برویم: مسیر آزادراه خلیج‌فارس و آزادراه امیرکبیر را ادامه دهید بعد از گذشتن از آزادراه کاشان – گلپایگان به سمت خوانسار حرکت کنید.

دیدنی‌های اطراف دشت: مسجدجامع خوانسار، خانه حبیبی‌ها، ‌غار و کوه هیکل، ‌آسیاب آبی خوانسار، بقعه بابا عدنان، امامزاده شاهزاده احمد

امکانات: نمازخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ

امکان کمپ زدن: ندارد

پوشش گیاهی: لاله‌های واژگون، موسیر، گزانگبین، باریجه و انواع دیگری از گیاهان مرتعی، گز علفی، ریواس، کنگر، مرزنجوش، آویشن، گون

معرفی: منطقه حفاظت شده گلستان کوه یکی از باارزش‌ترین گیاهان بومی ایران یعنی لاله واژگون را در خود جای داده است. این منطقه با وجود قرارگیری در کویر مرکزی ایران دارای اقلیمی کوهستانی است و آب و هوای خنکی دارد.

جشن لاله‌های سر به زیر

هر سال در فصل شکفتن لاله‌ها، جشنواره‌ای در این منطقه برگزار می‌شود و مردم محلی با سورنازنی، چوب‌بازی و برپایی بازارچه صنایع‌دستی شکفتن لاله‌های واژگون را جشن می‌گیرند. این گلها در میان بوته‌های گزانگبین و حتی روی صخره‌ها می‌رویند و برخی از گل‌های این منطقه خاصیت دارویی هم دارند. بهترین زمان بازدید از این منطقه از فروردین‌ماه تا اواسط خردادماه است. در این منطقه جانوران کمیابی مثل خرس سیاه، گرگ، شغال، تشی (نوعی جونده با بدن پوشیده از خار)، سمور، سنجاب، گراز وحشی، قوچ و میش هم زندگی می‌کنند. خانه تاریخی ابهری‌ها هم یکی دیگر از دیدنی‌های خوانسار است که توسط «حاج سیدمحمدباقر ابهری» بیش از ۲۰۰سال قبل در زمینی ۸۰۰متری ساخته شده است و به‌تازگی مورد بازسازی قرار گرفته است. این خانه یادگاری به‌جای مانده از دوران قاجار بوده و معماری آن، نقاشی‌ها و گچبری‌هایش به خوبی معرف سبک آن دوران است.

تماشای جاذبه‌ها

پارک جنگلی سرچشمه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی خوانسار است. در وسط این پارک حوضچه‌های زیادی وجود دارد که آب آنها از چشمه‌های موجود در «کوه سیل» سرازیر می‌شود. چشمه‌های متعدد این پارک شامل «چشمه مرزنگوش»، «چشمه شترخون»، و «چشمه پیر» می‌شود. این چشمه‌ها، آب خنک و گوارایی دارند؛ به‌طوری که مردم هم از آب آنها می‌نوشند، هم مقداری با خود به خانه می‌برند. سکوهایی هم برای نشستن مردم در این پارک تعبیه شده است. تپه آریایی‌ها، در روستای رحمت‌آباد در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال‌شرق خوانسار نیز یادگاری از زمان آریایی‌هاست که در گذشته غارهایی در دل این تپه قرار داشته که این تپه‌ها را از زیر به هم متصل می‌کرده و محل زندگی بوده است. هنوز هم آثاری از درهای سنگی در این تپه مشاهده می‌شود. ساختمان‌های خشتی که در چند طبقه بالای غارها از دامنه تا قله بنا شده‌اند، شکل خاصی به تپه داده‌ و آن را خاص و منحصربه‌فرد کرده‌اند.

اماکن تاریخی

-مقبره بابا پیر:‌در پارک سرچشمه خوانسار قرار دارد و متعلق به شیخ ابا عدنان قریشی، یکی از عرفای بزرگ قرن هفتم هجری است. این مقبره در دوره صفویه، روی چشمه‌ای به همین نام ساخته شده است و مورد احترام اهالی خوانسار قرار دارد.

خانه حبیبی‌ها : این خانه با سر در باشکوه و معماری بسیار زیبا و کم‌نظیرش، توجه هر بیننده یا صاحب ذوق و هنری را به خود جلب می‌کند. هر ساله در ایام محرم، مراسم عزای حسینی در این خانه تاریخی و باشکوه برگزار می‌شود و به همین دلیل این خانه با نام حسینیه حبیبی‌ها میان مردم شهرت دارد.

مدرسه مریم ‌بیگم صفوی: به حوزه علمیه آیت ‌الله علوی نیز مشهور است، قدیمی ‌ترین مدرسه خوانسار است که در زمان صفویه توسط مریم بیگم شاهزاده صفوی بنا شده است. در سال ۱۱۰۶ هـ. ق همزمان با سلطنت شاه‌ سلیمان صفوی و به‌ دستور مریم ‌بیگم صفوی ساخته شده است. دو لوح سنگی حاوی کتیبه از مدرسه قدیمی و کتیبه سردر مدرسه در موزه ایران باستان نگهداری می ‌شود.

کد خبر 847740 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم خانواده

دیگر خبرها

  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • دولت نتانیاهو از درون فروپاشیده است/ خیزش دانشجویان غربی به سایر کشور‌ها کشیده می‌شود
  • معترضان به جنگ غزه ساختمان هامیلتون دانشگاه کلمبیا را تصرف کردند
  • باند کلاهبرداری ۲۰۰۰ میلیاردی املاک در مازندران متلاشی شد
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق کرد