Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اینکه این مرکز قرار است در حوزه نظارت به صورت جدی و تخصصی به مجلس کمک کند، گفت: انتظاراتی برای کسب اطلاعات و داده ها در مرکز پژوهش ها وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا زاکانی، علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در نشست با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: پیوستگی میان عناصر و اعضای مرکز پژوهش ها در ابعاد مختلف وجود دارد و این موضوع موجب هم افزایی در این مرکز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اخیراً بحثی در مرکز پژوهش های مجلس مطرح شده و قرار است در حوزه نظارت به صورت جدی و تخصصی به مجلس کمک کنیم و در این رابطه جلساتی را نیز با معاونت نظارت و سایر بخش ها برگزار کرده ایم.

زاکانی تصریح کرد: انتظاراتی برای کسب اطلاعات و داده ها در مرکز پژوهش ها وجود دارد که براساس آیین نامه تنها توصیه اخلاقی به دستگاه ها برای ارائه اطلاعات به ما شده است، اما هیچگونه جرم انگاری برای عدم پاسخ به سوالات مرکز و عدم ارائه اطلاعات پیش بینی نشده است.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: به طور مثال کمیسیون اصل 90 مجلس براساس یک ظرفیت قانونی، طی مدت یک ماه بعد از ارسال نامه و درخواست اطلاعات باید پاسخ خود را از دستگاه مربوطه دریافت کند، در غیر این صورت برای عدم ارائه هرگونه اطلاعات جرم انگاری در نظر گرفته شده که ما هم باید بتوانیم از این ظرفیت برای کارکرد توسعه مطالباتمان استفاده کنیم.

وی گفت: با تدبیر رئیس مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش ها می تواند داده های مورد نیاز خود را دریافت کند تا با جمع آوری اطلاعات جامع موجب هم افزایی در دیگر مجموعه ها شود.

مرکز پژوهش ها پیوستگی نخبگانی میان حاکمیت و نخبگان حوزوی و دانشگاهی را فراهم می کند

حجت ابراهیمیان معاون عملی و اجرایی مرکز پژوهش های مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه بیانیه گام دوم، انقلاب را به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی با آمادگی برای ظهور خورشید ولایت است، نزدیک می سازد، گفت: در این پیچ حساس نظام، رویکرد توجه همه جانبه به خاستگاه انقلاب یعنی قم و حوزه های علمی- دینی در کنار بهره مندی از حوزه های دانشگاهی، در راستای رویکردهای تحولی 14 گانه در ماموریت جدید مرکز پژوهش ها، به خصوص رویکرد اول که همان اشراب معارف اسلامی ملهم از اسناد بالادستی به ویژه بند اول سیاست های کلی نظام قانونگذاری بایسته به نظر می رسد.

وی ادامه داد: در مسیر حرکت های انقلابی مجلس یازدهم به خصوص نگاه متعالی رئیس مجلس شورای اسلامی، حرکت مصلحانه رئیس مرکز پژوهش ها برای تاسیس دفتر قم، نقطه عطفی در تاریخ مرکز پژوهش ها تلقی خواهد شد که بدون شک این موضوع در منظومه تفکر جهاد علمی مورد تاکید امام جامعه در بیانیه گام دوم قرار خواهد گرفت.

معاون عملی و اجرایی مرکز پژوهش های مجلس بیان کرد: توجه به قم و انبوه جامعه نخبگانی حوزوی در عرصه های قانونگذاری، نظارت ، ایده پردازی و تصمیم سازی، فرصت طلایی را برای مرکز پژوهش ها به وجود آورده و چه نهادی بهتر از مرکز پژوهش ها می تواند پیوستگی نخبگانی بین حاکمیت و نخبگان در میان نیروهای حوزوی و دانشگاهی فراهم کند.

ابراهیمیان تاکید کرد: موسسات حوزوی دارای کارکرد مشابه، فرصتی را برای مرکز پژوهش ها به وجود می آورد که علاوه بر افزایش اعتماد اجتماعی به قوانین، به دلیل حضور و مشارکت حوزه های علمیه و شخصیت های علمی حوزوی در قانونگذاری و رعایت موازین اسلامی در کنار نگاه های تخصصی دانشگاهی، صرفه اقتصادی کار به دلیل وجود نیروی انسانی و به حداقل رساندن رفت و برگشت مباحث بین شورای نگهبان و مجلس را به همراه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: ما با دستور رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به نگاه توسعه ای داشتن در فعالیت ها در قم در کنار امور کاربردی و با هدایت مستمر ریاست و قائم مقام مرکز پژوهش ها و همکاری معاونان و مسئولان دفاتر و گروه ها ، با تمام قدرت در کنار فعالیت های روزانه ناظر به طرح ها و لوایح با هدف بهره مندی حداکثری از فرصت بی بدیل به وجود آمده به نگاه توسعه ای، با رویکرد کارفرمای پیش رو توجه داریم و امیدواریم در این راه بتوانیم موفق شویم.

طرح ها و استراتژی های مهم باید به تصویب مجلس برسند

امیررضا شاهانی معاون امور زیربنایی و تولیدی مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر اینکه دولت ها باید طرح ها و استراتژی های مهم را به تصویب مجلس برسانند تا در اجرای آن سلیقه ای عمل نشود، گفت: طرح های جامعی در حوزه های مختلف مانند امنیت غذایی، حمل و نقل، خودرو، نفت، جهش تولید، مدیریت شهری، آمایش ملی سرزمینی، مدیریت شهری و روستایی و... در مرکز پژوهش های مجلس مورد بررسی و تدوین قرار گرفته است.

وی  ادامه داد: در طرح جامع خودرو ما 4 مورد تعیین ماموریت های خودروسازی ها در طراحی های خودرو، نحوه تامین منابع مالی، مقاوم سازی قعطات ساخت و ارتقای رویکردهای مدیریتی و افزایش بهره وری را مدنظر قرار داده ایم که درباره این طرح در جلسه کمیسیون جهش تولید و اجرای اصل 44 با حضور مسئولان دولتی و خودروسازها درباره آن بحث و بررسی انجام دادیم.

شاهانی تاکید کرد: همچنین در بحث تنظیم سند ملی آمایش، تمامی جنبه ها توسط دولت دیده نشده و از نگاه کارشناسی مرکز پژوهش ها، نیاز به تغییراتی دارد و براساس نگاه ما باید، این سند به جای تصویب در یک شورای عالی آمایش، در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد.

مسعود فیاضی معاون فرهنگی- اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس در این نشست با تاکید بر اینکه مواجهه ما با کمیسیون های تخصصی مجلس، ارائه پاسخ های کارشناسی و بهنگام است، گفت: تلاش کردیم تا برای کمک به نمایندگان اولویت بندی هایی را مشخص کرده و براساس آن طرح های مهمی را تدوین کردیم و تاکنون 20 طرح را در اختیار نمایندگان قرار دادیم.

وی در بحث آسیب های اجتماعی هم تصریح کرد: ما بسیار دیر به حوزه آسیب های اجتماعی ورود کرده ایم و بیشتر نیز به جای پرداختن به علت ها، به آسیب و معلول پرداخته ایم. بر این اساس در حال بررسی این موضوع در مرکز پژوهش ها برای رفع آسیب ها هستیم.

در ادامه کمیل قیدرلو رئیس دفتر اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه مدلی برای مفهوم نظام سلامت در کشور وجود دارد که الگوی استاندارد آن برای چند سال قبل است، گفت: کمبود منابع انسانی و توزیع نامتوازن در بخش سلامت وجود دارد که موجب افزایش هزینه های سلامت و مشکلاتی در این حوزه شده است.

وی ادامه داد: با وجود قوانین مختلف در حوزه بهداشت و درمان، اما به دلیل ساختار تعارض منافع در سیستم سلامت، مشکلات همچنان وجود دارد و حل نمی شود.

قانون تعیین تکلیف استخدامی آموزش و پرورش 11 بار در مجلس اصلاح شده است

ستاری رئیس دفتر فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه تحول در آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی دو موضوع بسیار مهم و محوری در حوزه سیاست و قانونگذاری است، گفت: سند تحول بنیادین بعد از ابلاغ مقام معظم رهبری هنوز توسط آموزش و پرورش اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش باید نقشه راه را برای اجرای این سند تدوین می کرد تا وزارتخانه های علوم و فرهنگ و ارشاد و صداوسیما به این وزارتخانه کمک می کردند که این اتفاق هم نیفتاده است.

رئیس دفتر فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین 131 راهکار را در حوزه آموزشی پیش بینی کرده، اما آموزش و پرورش هیچکدام از آنها را اجرایی نکرده است، گفت: به دلیل نبود شاخص ها، وزارت آموزش و پرورش همیشه در پاسخ به انتقاد نمایندگان اعلام می کند که در حال اجرای این سند است، در صورتی که طی این سال ها اجرا نشده است.

ستاری تاکید کرد: طی سال های گذشته متاسفانه 11 بار قانون تعیین تکلیف استخدامی آموزش و پرورش در مجلس اصلاح شده و این موضوع موجب کج کاری هایی در حوزه آموزش و پرورش شده است. مجلس باید در بحث تامین منابع انسانی آموزش و پرورش، قانونگذاری کند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: علیرضا زاکانی زاکانی رئیس مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس رئیس مرکز پژوهش ها مرکز پژوهش ها آموزش و پرورش طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۶۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران علیه مرکز پژوهش های مجلس نوشته است؛

اظهار برخی نظرات غیرمسئولانه و غیرمستدل و مهمتر از آن، در نظر نگرفتن تبعات پررنگ این اظهارات از سوی رسانه‌های جریان‌های رقیب دولت مسأله‌ای نیست که تنها محدود به مواضع سیاسی معدودی از نمایندگان باشد. این وضعیتی است که متأسفانه بر شماری از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در دو سال اخیر حاکم شده است.

سیاسی‌کاری در جایگاه کارشناسی

از مصادیق این اتفاق می‌توان به گزارش اسفند سال گذشته این مرکز در خصوص عملکرد وزارت بهداشت اشاره کرد که با واکنش نمایندگان نیز مواجه شد؛ تا آنجا که نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در واکنش به آن گزارش ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به امور سیاسی را خلاف فلسفه تشکیل آن و موجب یأس و ناامیدی مردم ارزیابی کرد و تعدادی دیگر از نمایندگان نیز به مجعول بودن برخی گزارش‌ها و مشخص نبودن منشأ صحت‌سنجی داده‌هایشان معترض شدند.

به جز آن سخنرانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در اواخر سال گذشته و اظهارنظر ترامپ‌هراسانه او که از فرط تعدد واکنش‌های منفی، گوینده را ناچار به ارائه توضیح کرد، انتشار گزارش‌های منفی اقتصادی مدعی پیش‌بینی افزایش نرخ تورم، بروز بحران انرژی و افزایش فقر که با قلب واقعیات و نادیده گرفتن اقدامات مثبت و امیدآفرین بیشتر به مذاق رسانه‌های آن سوی آب خوش می‌آمدند با این همه اگر چه در اهمیت وجود نهاد کارشناسی و مشورتی در ذیل قوه قانونگذاری و نظارت کشور شکی نیست و نیز تردیدی در حق نمایندگان برای بیان دیدگاه‌هایشان وجود ندارد با این حال به نظر می‌رسد حاکم شدن رویکرد مسئولانه و کارشناسی در اظهارنظرها و بازگشت از کارکرد سیاسی و رسانه‌ای به وظیفه اصلی یعنی بازوی مشورتی نمایندگان مجلس در بررسی لوایح و طرح‌ها در زمره ضروریاتی است که باید در مجلس آتی در دستور کار قرار گیرد.

پیشگویی خیالی یک نماینده از نرخ دلار

در کنار چنین رویه‌ای تزریقی بود که اظهاراتی التهاب‌آفرین و غیرمسئولانه آن هم از سوی برخی نمایندگان مجلس و دادن سیگنال‌های منفی به بازار ارز در روزهای اخیر به تیتر رسانه‌های تلگرامی سوداگر تبدیل شد. چنین است که در فراموشی منافع کلان کشور در شرایطی که بسیاری از رصدکنندگان بازار بازگشت نرخ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان را دور از انتظار نمی‌دانند، یک نماینده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» ضمن تکرار ادعاهای پیشینش مدعی شده است که «دولت تلاش دارد قیمت دلار را بین ۶۵ هزار تومان تا ۷۵ هزار تومان نگه دارد.»

ورود برخی نمایندگان به فاز محاجات ارزی با دولت و طرح اظهاراتی که بیش از هر چیز به کار دلالان ارزی برای بازگرداندن بازار به سمت و سوی افزایش قیمت می‌آمد، چهارشنبه گذشته و ضمن برگزاری جلسه مشترک با تیم اقتصادی دولت آغاز شد. مجلس در آن جلسه از ارائه برنامه برای مقابله با مشکلات ارزی در صورت ارائه نشدن برنامه مکتوب دولت تا چهار روز بعد سخن گفت؛ تعیین ضرب‌الاجلی که اگر چه با وجود نتایج مثبت سیاست‌های ارزی دولت بی‌موقع می‌نمود اما مسبب خبرسازی‌های منفی شد. کما اینکه دست گشاده‌ای برای تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد مدیران جایی برای این‌گونه موضع‌گیری‌های سیاسی باقی نمی‌گذاشت. شاید به همین دلیل بود که سه روز بعد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با گفتن اینکه «مجلس برنامه ارزی جدیدی ندارد و دولت و بانک مرکزی همان مصوبات قبلی را اجرایی می‌کنند» سعی کرد موضع پیشین را تصحیح کند.

ادعاهای التهاب‌آفرین

با این حال این پایان ماجرا نبود. چه آنکه روز گذشته اظهارات غیرمسئولانه و نامستدل یک نماینده بار دیگر خبرساز شد. ذبیح‌الله اعظمی ساردویی که با وجود عضویت در کمیسیون کشاورزی، طرف مصاحبه رسانه‌های منتقد دولت در موضوع ارز است و حدود سه هفته پیش در گفت‌وگو با «جماران» رسیدن قیمت دلار به ۸۰ هزار و حتی ۱۰۰ هزار تومان را پیش‌بینی کرده بود، این بار در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» نه تنها آن ادعا که نادرستی‌اش در همین مدت مشخص شده است را اصلاح نکرد که با اتهام‌زنی به دولت مدعی شد که برنامه بانک مرکزی نگه داشتن قیمت دلار بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان است. گویا نه این نماینده و نه رسانه‌هایی که این جمله را به تیتر اخبار خود تبدیل کردند از خود نپرسیدند که دولت چرا باید در حالی که توانسته با وجود همه تحولات جاری بین‌المللی دلار را به مسیر کاهش قیمت بکشاند و از این حیث کارنامه قابل دفاعی مستند سازد، با تلاش برای نگه داشتن نرخ دلار در محدوده‌ای بالاتر برای خود مسأله‌سازی کند؟

بی‌هنری با ترامپ‌هراسی

اعظمی ساردویی در تلاش برای یافتن استدلالی مؤید پیش‌بینی‌های ارزی‌اش پای احتمال روی کار آمدن دوباره ترامپ در امریکا و به ریاست جمهوری رسیدن او را پیش کشید. واقعیت این است که نادرستی این استدلال را باید در تفاوت رویکرد دولت حاضر با دولت پیشین و امکان اثرگذاری تصمیمات بیگانگان در شرایط داخلی جست‌وجو کرد.

تأثیر خروج ترامپ از برجام در اقتصاد قابل انکار نیست. اما قابلیت اثرگذاری بیش از هر چیز ناشی از رویکرد دولت وقت و پیوند دادن همه امور به امر متزلزل برجام بود. حال آنکه رویکرد دولت رئیسی بر افزایش استقلال اقتصاد کشور از تحولات سیاست خارجی بویژه برجام تأکید داشت. رویکردی که بر اساس آن دولت نه تنها در سه سال گذشته کار اقتصاد را معطل نگه نداشت، که در هنگامه‌ مواجهه نظامی با رژیم صهیونیستی هم بازار ارز را مدیریت کرد و به آرامش و ثبات بازگرداند.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901195

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس