Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل انتقال خون استان تهران ضمن تشریح مشکلات و چالشهای تامین خون مورد نیاز بیماران و بیمارستانها در طول یکسال گذشته به دلیل اپیدمی کرونا و کاهش مراجعه اهداکنندگان، در عین حال با اشاره به افزایش اعمال جراحی از بهمن ماه، از مردم خواست که در روزهای پایانی سال اهدای خون را فراموش نکنند چراکه نیاز به خون و فرآورده های آن دائمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا مهدی زاده در نشست خبری انتقال خون استان تهران ضمن تبریک پیشاپیش سال نو، گفت: امیدوارم سال ۱۴۰۰ سالی همراه با سلامتی، موفقیت و خبرهای خوب برای مردم باشد و سالی باشد که مردم بتوانند واکسن کرونا را دریافت کنند و سالی دور از کرونا باشد و بتوانیم زندگی  راحت و بدون پوشش ماسک داشته باشیم.

وی افزود: امسال، سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم. انتقال خون همیشه در طول سال با دغدغه های متعددی روبرو است. متولی تامین فرآورده های خونی در هر کشور، سازمان انتقال خون و در هر استان انتقال خون استان است. وظیفه بسیار سنگینی که برعهده ماست. باید توجه کرد که دیر رسیدن یک فرآورده خونی می تواند منجر به مرگ‌ یک نفر شود که این فرد می تواند یک مادر باردار و... باشد. بنابراین وظیفه سنگینی داریم که با کمک مردم و رسانه ها می توانیم آن را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: امسال، سال بسیار سختی بود. ما به طور عادی در طول سال در تامین فرآورده های خونی، دغدغه های زیادی داریم. در ایامی مانند ماه رمضان، سرمای هوا و... دغدغه هایی داریم که میتوانند تامین خون را با مشکل مواجه کنند که امسال کرونا هم مزید بر علت شد.

مهدی زاده گفت: ما سال را با بیماری شروع کردیم که مهمان دو سه ماهه ما نبود، بلکه متاسفانه کرونا اپیدمی کشوری و پاندمی جهانی پیدا کرد و طولانی شد. پیش از این بیماری هایی مانند سارس و ابولا را  تجربه کردیم که دو سه ماه آمدند و همه گیری شدید هم نداشتند، اما کرونا طولانی شد و  در مواقعی تامین خون و فراورده های خونی را با مشکلاتی مواجه کرد. زیرا از مردم درخواست می شد کمتر از خانه بیرون آیند و در قرنطینه باشند و همین موضوع منجر به کاهش مراجعات شد.

مهدی زاده ادامه داد: بر این اساس مجبور بودیم به دلیل این موضوع شرایطی ایجاد کرده و هزینه هایی را انجام دهیم که مردم با اطمینان خاطر مراجعه کنند. به طوری که باید مراکز را فعال تر کرده، تعداد مراکز را افزایش می دادیم، ساعت کار باید افزایش می یافت، پرسنل باید حضور پررنگی می داشتند، همچنین باید تعداد مراکز بیشتری را در ایام تعطیل فعال می کردیم تا دسترسی راحت تر باشد، تیم های سیار را باید بیشتر می کردیم تا مردم راحت تر به ما دسترسی داشته باشند. در عین‌حال مراکز باید به صورت مرتب ضدعفونی می شد تا مردم با آرامش خاطر مراجعه کنند که این اتفاق افتاد. به عنوان مثال تعداد مراکزمان را در روزهای تعطیل از یک‌ مرکز به چهار و سپس پنج مرکز رساندیم. تیم های سیار حداکثر دو تیم بود که به سه یا چهار تیم رساندیم. مراکز غیرفعال یا نیمه فعال را فعال کردیم، ساعت کارمان را بیشتر کردیم. در روزهایی که اجازه داده شد که ادارات تعداد کارمندان شان را به یک سوم یا دو سوم برسانند ما مجبور بودیم که تمام قد فعال باشیم و با ۱۰۰ درصد ظرفیت نیروهایمان خدمت ارائه کردیم.

وی افزود: از طرفی برای سلامت پرسنل و مراجعه کنندگان، در بدو ورود تب افراد مراجعه کننده سنجیده می شد، دست ها ضدعفونی می شد، در زمانیکه ماسک اجباری نبود، ما ماسک را به مراجعه کنندگان می دادیم. همچنین یک غربالگری بسیار سختگیرانه برای اهدای خون انجام می دادیم و اگر فردی حتی یک سرماخوردگی ساده داشت، از او خون گیری نمی شد. البته همانطور که می دانید کرونا از طریق خون و فراورده های خونی منتقل نمی شود، اما برای سلامت سایر مراجعه کنندگان این اقدام انجام می شد. همچنین تخت ها و وسایل خون گیری مرتبا بعد از هر اهدا ضدعفونی می شدند.

مهدی زاده گفت: با وجود این اقدامات باز هم شاهد افت در مراجعه برای اهدای خون بودیم. به هر حال ترس در مردم وجود داشت. بر این اساس بود که سامانه نوبت دهی را فعال کردیم، تا مردم بتوانند  تاریخ و ساعتی را که می خواهند خون دهند، انتخاب کنند و بدون اتلاف وقت خون اهدا کنند. با سرد شدن هوا در نیمه دوم سال مجددا با کاهشی مواجه شدیم که کرونا هم مزید بر علت شد تا افت ما مقداری محسوس تر شود. بر این اساس ابتدا از مراکز درمانی خواستیم که اعمال جراحی غیراورژانس را به تعویق انداختند که همکاری خوبی شد و از ۱۶۷ مرکز درمانی استان تشکر می کنم. البته در دو ماه پایان سال یعنی از ابتدای بهمن ماه شاهد افزایش اعمال جراحی بودیم که مصرف فرآورده های خونی را افزایش داد؛ به طوری که درخواست فرآورده های خونی دو برابر مواقع عادی شد.

مدیرکل انتقال خون استان تهران با بیان اینکه ما امسال افت مراجعه و اهدای خون را داشتیم که فراز و نشیب داشت، گفت: گاهی اوقات این‌ افت مراجعه به ۳۰ درصد هم می رسید. در ۱۱ ماه امسال نسبت به ۱۱ ماه ۹۸ هشت درصد کاهش مراجعه و اهدای خون داشتیم. اکنون در روزهای پایانی سال هستیم و از مردم می خواهم که در روزهای پایانی سال ما را یاری دهند و اهدای خون را فراموش نکنند. نیاز به خون دایمی است. اعمال جراحی افزایش یافته، حوادث و سوانح بر سر جای خود باقی هستند. علاوه بر این یکسری مصرف کنندگان دائمی داریم مانند عزیزان هموفیلی و تالاسمی که حیاتشان وابسته به مصرف فرآورده های خونی است. از طرفی یکسری از فرآورده های خونی مانند پلاکت عمر سه روز دارند و نیاز است که مردم مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: هرچند که ما با افتی هشت درصدی در ۱۱ ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل مواجه بودیم، اما در کشورهای پیشرفته اعلام کردند که افت ۵۰ تا ۶۰ درصدی داشتند، اما افت هشت درصدی در استان تهران نشان می دهد که در این حوزه کار کردیم.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان انتقال خون اهداي خون همه باهم علیه کرونا کروناویروس روزهای پایانی سال انتقال خون استان فرآورده های خونی اهدای خون اعمال جراحی استان تهران مراجعه کنند مهدی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه

محمدرضا آمویی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از نوسازی و درجاسازی واحدهای فرسوده واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی روستاهای تابعه بر اساس مصوبات شورای مسکن استان در بخش‌های روستایی از جمله بیلوار، کوزران، ماهیدشت و فیروزآباد خبر داد و اظهار کرد: واحدهای فرسوده این مناطق می‌توانند صرف رعایت درجاسازی و نوسازی برای دریافت تسهیلات به بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: دهیاران و شورای اسلامی مربوطه می‌توانند به واحدهای واقع در محدوده‌های مورد نظر در روستاهای خود و ابلاغ لازم به مالکان به منظور مراجعه به بنیاد مسکن شهرستان و اخذ تسهیلات بازسازی و احداث واحد نوسازی عمل کنند.

فرماندار کرمانشاه تصریح کرد: در صورت بروز هرگونه حوادث غیرمترقبه مسئولیت هرگونه خسارت بر عهده مالکان مورد نظر خواهد بود.

وی ادامه داد: مالکان با استفاده از این فرصت ایجادی می‌توانند در راستای بازسازی واحدهای فرسوده این مناطق اقدام لازم را انجام دهند.

کد خبر 6092110

دیگر خبرها

  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد