Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@10:35:13 GMT

تولید واکسن کرونا با استفاده از مار پیتون!

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۷۹۳۶

تولید واکسن کرونا با استفاده از مار پیتون!

یک محقق و شکارچی مار پیتون با نام مستعار "The Wildman" به سایر ارگان‌ها پیوسته تا به دنبال چیزی بگردند که معتقدند می‌تواند به مبارزه با کروناویروس کمک کند و در اورگلیدز(Everglades) فلوریدا قرار دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، داستین کرام(Dustin Crum) شکارچی مار پیتون و داریل تامسون(Daryl Thompson) یک محقق و کارآفرین از موسسه "گلوبال ریسرچ و دیسکاوری گروپ"(Global Research & Discovery Group) از شهر وینتر هیون(Winter Haven) به دنبال "مار پیتون مهاجم برمه‌ای"(Burmese) هستند تا از "اسکوالین"(squalene) آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماده وقتی به واکسن افزوده شود باعث تشدید پاسخ ایمنی می‌گردد.

اسکوالین ماده‌ای طبیعی به شکل روغن است که در طبیعت یافت می‌شود و به طور تجاری از روغن ماهی به ویژه از کبد کوسه تهیه می‌شود. اگرچه خارج کردن این روغن از کوسه به موضوعی بحث برانگیز میان فعالان حقوق حیوانات تبدیل شده اما مار پیتون برمه‌ای ضرر و زیان زیادی به منطقه‌ی اورگلیدز وارد می‌کند و مسئولان حیات‌وحش خواستار نابودی آن هستند. کران همچنین افزود: یک مار ۱۰ فوتی (۳ متری) به اندازه‌ی کافی اسکوالین برای تولید ۳۵۰۰ دوز واکسن دارد.

اگرچه سازمان بهداشت جهانی استفاده از اسکوالین در تولید واکسن را بی‌خطر می‌داند اما بر طبق لیست سازمان غذا و دارو، این ماده در واکسن‌های مدرنا و فایزر وجود ندارد.

اسکوالین اولین بار در سال ۱۹۹۷ استفاده شد و ۱۰ میلی‌گرم از آن برای ساخت واکسن آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفت و از آن روز ۲۲ میلیون دوز واکسن آنفولانزا ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته‌ است.

با این حال سخنگوی شرکت فایزر اعلام کرده که در این واکسن از هیچ فرآورده‌ی انسانی و حیوانی و یا هیچ‌گونه مخدری استفاده نشده که نشان می‌دهد واکسن این شرکت فاقد اسکوالین است.

ایده استفاده‌ی این ماده در واکسن پس از همه‌گیری ویروس، بیشتر مورد توجه قرار گرفت اما منبع اصلی آن کوسه‌ها هستند و فعالین حقوق حیوانات به این ایده علاقه‌ای نشان ندادند.

استفانی برندل(Stefanie Brendl) مدیر و بنیان‌گذار موسسه‌ی Shark Allies می‌گوید: تهیه یک ماده از حیوانات وحشی منبع ناپایداری خواهد بود مخصوصا اگر آن حیوان زیاد تولید مثل نکند. هنوز نمی‌دانیم این همه‌گیری چقدر ادامه‌ خواهد داشت و چه تعداد جهش‌  جدید خواهد کرد و اگر ما از کوسه‌ها استفاده کنیم تعداد کوسه‌هایی که کشته می‌شوند بسیار زیاد خواهد شد. او در فیسبوک خود نوشت ما قصد نداریم روند تولید واکسن را کند یا متوقف کنیم ما فقط می‌خواهیم اسکوالین غیر حیوانی همگام با استفاده از اسکوالین کوسه آزمایش شود تا بتوان آن را در زودترین حالت ممکن جایگزین کرد.

به همین دلیل کرام و تامسون به دنبال چنین منبعی در مارهای پیتون هستند.

کرام به FOX۱۳ گفت: خواص درمانی زیادی در مارها وجود دارد. اگر به طب سنتی نگاه کنید می‌بینید که برای هزاران سال از پیتون‌ها و ترکیبات درون بدن آن‌ها استفاده می‌شده است.

تامسون گفت که تحقیقات به سرعت در حال انجام است. او افزود: با مطالعه تاثیرات متابولیکی می‌توانیم راهی جدید برای تولید اسکوالین بیابیم. ما می‌توانیم آن را از روغن‌ها یا چربی‌هایی مثل کلسترول خارج کنیم. دلیل دیگری که این دو نفر پیتون‌ها را برای این کار انتخاب کرده‌اند تهاجمی بودن آن‌ها و آسیبی است که به حیوانات بومی فلوریدا می‌زنند.

کرام می‌گوید: ما می‌خواهیم از این شرایط بد نتیجه‌ای خوب حاصل کنیم و این موضوع به بهبود بسیاری از افراد و نجات جان‌های زیادی کمک خواهد کرد.

برخی دانشمندان و مردم باور ندارند که افزودن اسکوالین به واکسن کار درستی باشد و به گفته سازمان بهداشت جهانی برخی معتقدند مشکلات کهنه سربازان آمریکایی "جنگ خلیج فارس"Gulf) War) ناشی از وجود اسکوالین در واکسن‌های دریافتی سربازان بوده است. اما این سازمان می‌گوید در این واکسن‌ها اسکوالین وجود نداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مار پیتون واکسن کرونا کروناویروس همه باهم علیه کرونا فایزر مدرنا کووید 19 مار پیتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • حملات بی‌امان بیش از ۲۰ خدنگ به مار پیتون (فیلم)
  • (ویدئو) حملات بی‌امان بیش از ۲۰ خدنگ به مار پیتون
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن