Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@08:47:06 GMT

فوت ۶ دانشجوی دانشگاه تهران بر اثر کرونا

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۸۲۲۶

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سعید حبیبا به تشریح فعالیت های دانشجویی دانشگاه تهران در دوران شیوع کرونا پرداخت و گفت: این ویروس به‌ نوعی تمام بشریت را تحت‌الشعاع خود قرار داد و ما مجبور به تغییر روش زندگی فردی و اجتماعی خود هستیم. با توجه به اینکه کرونا تمامی حوزه آموزشی، شخصی و خانوادگی را تحت‌الشعاع قرار داده، دانشجویان را نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده و حتی در عرصه حوزه دانشجویی متأسفانه شش نفر از دانشجویانمان را از دست داده‌ایم، اما مشکلات ایجاد شده باعث نشد ما پیشرفت و توسعه در عرصه علم و دانش را متوقف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنان که در عرصه کرونا مسائل حیاتی تعطیل نشد، آموزش و پژوهش هم تعطیل نشد.

وی ارزیابی سلامت و صدور گواهی سلامت برای تمامی دانشجویان متقاضی خوابگاه را از جمله کارهای انجام‌ شده در مرکز بهداشت عنوان کرد و افزود: کار مناسب دیگر انجام تست اختصاصی کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در آزمایشگاه تشخیص طبی دانشگاه تهران و تهیه و استفاده از کیت‌های تشخیص سریع کرونا است که هم‌اکنون در حال انجام است.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران به بیان اقدامات انجام‌ شده در حوزه بهداشت پرداخت و افزود: در عرصه بهداشت و درمان که حوزه وسیع و گسترده‌ای است یکی از مهم‌ترین اقداماتی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا توسط این حوزه صورت گرفت رصد کردن مسافرت دانشگاهیان به دانشگاه‌های مختلف دنیا و نیز دانشجویان خارجی بود که از کشورهای مختلف دنیا به ایران می‌آمدند.

وی در بحث اطلاع‌رسانی با هدف کنترل شیوع کرونا گفت: واحد بهداشت دانشگاه ده‌ها بنر در اماکن مهم و پرتردد دانشکده‌ها و پردیس‌ها نصب کرد و صدها پوستر و بروشور آموزشی در خوابگاه‌ها و ساختمان‌های مرکزی توزیع و پیام‌های متعددی از طریق اتوماسیون و ایمیل برای همکاران ارسال شد.

دکتر حبیبا تأکید کرد:با برگزاری نشست‌های تخصصی با کارشناسان، مدیران، مسئولان درمانگاهی و پزشکان برای تدوین پروتکل‌ها و رویه‌های پیشنهادی توانستیم پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا را در سطح دانشگاه تدوین کنیم که مورد استقبال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز قرار گرفت. با آغاز پاندمی کرونا در حد توان مواد ضدعفونی‌کننده و تب‌سنج تهیه و در اختیار واحدهای پرتردد دانشگاه قرار دادیم تا بتوانیم در شروع کرونا فضای روانی را تا حدودی تعدیل کنیم.

به گفته وی، تشکیل تیمی متشکل از ۴۰ نفر رابط بهداشتی واحدها، مدیریت‌ها و دانشکده‌های دانشگاه برای اطمینان از انجام اقدامات و امور مرتبط با کرونا، انجام سه دوره کامل بازدیدهای بهداشتی از کلیه اماکن خوابگاهی، اداری و آموزشی، نظارت بر عملیات گندزدایی در دانشگاه و نظارت و بازرسی در عرصه‌های مختلف آزمون‌های سراسری، کارشناسی ارشد، دکتری و آزمون‌های زبان انگلیسی و بسندگی زبان عربی که با رعایت پروتکل‌ها به‌درستی برگزار شد، از دیگر اقدامات انجام‌شده در یک سال کرونایی توسط معاونت دانشجویی است.

دکتر حبیبا در بحث تشخیصی، درمانی و پیگیری وضعیت درمانی و بهبودی مبتلایان به بیماری در دانشگاه، توضیح داد: این مهم با راه‎اندازی امکان ثبت اطلاعات دانشگاهیان مبتلا در سایت مرکز بهداشت و حضور تیم‌های سیار مرکز بهداشت (پزشک و پرستار) در دانشگاه به‌منظور کنترل وضعیت سلامت همکاران و راه‌اندازی تست سرولوژی تشخیص کرونا با انجام ۷۰۰ مورد آزمایش و راه‌اندازی نمونه‌گیری تست پی سی آر با همکاری علوم پزشکی تهران، امکان‌پذیر شد.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران به اقدامات انجام‌شده در حوزه آموزش دانشجویان این دانشگاه اشاره کرد و افزود: کرونا علاوه بر جسم، سلامت روان بسیاری از دانشجویان و کارمندان را هم تحت‌الشعاع قرار داد، لذا مرکز مشاوره برای حفظ کارکردهای آموزشی دانشجویانی که امکان تهیه تجهیزات کمک آموزشی هوشمند برای آموزش مجازی را نداشتند و این مسئله منجر به محرومیت از استفاده کلاس‌های مجازی این دانشجویان شده بود، دست به کار شد و توانست مشکلات آنها را بهبود بخشد، لذا حفظ کارکردهای آموزشی دانشجویان به‌ویژه دانشجویان کم‌بضاعت وظیفه دیگری بود که توانستیم به‌خوبی به انجام برسانیم که از محورهای این اقدامات می‌توان به تهیه و توزیع ۱۸۹ تبلت در بین دانشجویان بازمانده از آموزش مجازی اشاره کنیم.

وی یکی از اقدامات بسیار مؤثر در ترم کرونایی را توسعه مشاوره برخط و تلفنی در ترم کرونایی عنوان کرد و گفت: با توجه به ترم مجازی و عدم دسترسی بسیاری از دانشجویان به خدمات حضوری، فعالیت‌های واحد مشاوره تلفنی گسترش پیدا کرد به‌گونه‌ای که دانشجویان قادر به بهره‌گیری از خدمات مشاوره تلفنی روزانه از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ هستند، همچنین فعالیت‌های مشاوره برخط گسترش پیدا کرد، به نحوی که دانشجویان روزانه قادر به بهره‌گیری از خدمات مشاوره برخط نیز هستند که این روش با استقبال دانشجویان مواجه شده است.

وی اظهار کرد: ارتقای سواد سلامت روان دانشجویان با برگزاری وبینارهای سلامت روان از اقدامات مرکز مشاوره است که دانشجویان سراسر کشور می‌توانند ساعت ۱۶ تا ۱۸ از طریق لینک مستقیم و گزینه مهمان در وبینارها شرکت نمایند، تاکنون ۱۰۷ وبینار تخصصی برگزارشده و تعداد شرکت‌کنندگان ۸۵۶۰۰ نفر به ساعت است .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حبیبا به نتایج بدست آمده از طرح همدلی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: فوت ۶ دانشجو بر اثر بیماری کرونا و ابتلای حدود ۳۰ درصد دانشجویان و یا خانواده‌های آنها به بیماری کرونا و نیز بیش از ۳۱ درصد دانشجویان از ابتلای خود و یا خانواده به بیماری کرونا ابراز نگرانی شدیدکردند. بیش از ۲۰ درصد از دانشجویان به دلیل شرایط ناشی از کرونا و مشکلات شدید اقتصادی ناشی از آن دچار غمگینی شدید شده‌اند که این مسأله مسئولیت ما و خانواده‌ها را مضاعف می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دانشگاه تهران کرونا ویروس دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۸۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ چندین روز از شروع اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاه‌های آمریکا می‌گذرد. چیزی که در این چند روز به وضوح به چشم می‌خورد، اعتراض مسالمت آمیز و بدور از خشونت از طرف دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه خشونت، قتل عام و نسل کشی  رژیم اشغالگر قدس است که به شکلی وحشیانه از طرف پلیس آمریکا و نیرو‌های سرکوبگر امنیتی ایالات متحده که با دستور مستقیم از طرف دولتی‌های آمریکا است، صورت می‌گیرد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته بیش از 900 نفر از دانشجویانی که در سراسر این کشور برای حمایت از فلسطین و مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تظاهرات کرده بودند را دستگیر کرده است. با وجود این، تشدید سرکوب‌ها نه تنها باعث  فروکش کردن تظاهرات‌ها نشده بلکه خشم معترضان و شعله‌ور شدن آتش اعتراضات را به همراه داشته است.

با این وجود دانشگاه‌های آمریکا با ترکیبی از اقدامات و شگردهای سرکوبگرانه پلیسی و احکام انضباطی در تلاش هستند دانشجویان را به عقب‌نشینی وادار کنند. شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده در روز گذشته ده‌ها دانشجویی که به جنگ غزه اعتراض کرده‌اند در دانشگاه‌های نیویورک و ییل دستگیر شده‌اند.

نظامی‌سازی فضای دانشگاه‌ها

در دانشگاه تگزاس در آستین، پلیس با تجهیزات ضد شورش و سوار بر اسب تلاش کرده معترضان را متفرق کند. در دانشگاه‌ کالیفرنیای جنوبی هم نزدیک به 100 نفر دستگیر شدند. در دانشگاه اموری در آتلانتا پلیس با شلیک گلوله‌های فلفل به معترضان حمله کرد و 28 نفر از جمله چندین استاد را دستگیر کرد. در کالج امرسون بوستون 108 معترض دیگر دستگیر شدند و چهار افسر زخمی شدند.

این سرکوب‌های خشونت آمیز بحث‌های طولانی در مورد نقش اقدامات پلیسی در محوطه دانشگاه را دوباره برانگیخته است. تحلیلگران می‌گویند نظامی‌سازی پلیس بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001 که نمود آن در اعتراضات سال‌های اخیر نمایان بوده این بار در این تظاهرات‌ها خود را نشان داده است.

«زاچ گرینبرگ»، رئیس بنیاد حقوق و آزادی‌های فردی در آمریکا در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که ورود نیروهای پلیس به دانشگاه «اقدامی تند» است که توسل به آن بایستی برای تهدیدهای مستقیم و شدیدتر برای محوطه دانشگاه حفظ شود.

وی اضافه کرد علاوه بر این ورود پلیس به دانشگاه باعث از بین رفتن اعتماد بین دانشگاه و دانشجو خواهد شد که مقابل چشم‌هایشان می‌بینند که پلیس همکلاسی‌ها و شاید اساتیدشان را دستگیر می‌کند. گرینبرگ گفت: «از بسیاری جهات، دوران تاریکی برای دانشگاه‌ها است.»

در حالی که فعالان مسائل حقوق بشر ورود پلیس به دانشگاه‌ها و دستگیری خشن دانشجویان را نقض آزادی‌ بیان و آزادی‌های آکادمیک این دانشجویان توصیف می‌کنند برخی دیگر از فعالان هشدار می‌دهند که تمرکز بر مسائل آمریکا ممکن است توجه جهانیان را از رنج مردم فلسطین منحرف کند.

تظاهرات گسترده در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی

هزاران تن از دانشجویان طی تظاهرات در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی آمریکا، حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند. این تظاهرات در آمریکا با سرکوب و خشونت از طرف پلیس همراه شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود هالیوودی پلیس آمریکا به داخل ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا 

با انتشار گسترده صحنه‌ای از لحظه ورود پلیس آمریکا به داخل یکی از ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا برای شکستن تحصن دانشجویان، حجم عظیمی از انتقادها روانه این نهاد حکومتی آمریکا شد. قسمت عجیب این کلیپ ورود پلیس به مانند صحنه‌های برخورد با تروریست‌ها و یا خنثی‌سازی بمب بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رویترز گزارش کرد، نیرو‌های پلیس نیویورک به درخواست مدیریت دانشگاه کلمبیا وارد محیط این دانشگاه شدند و در حال بیرون کردن دانشجویان معترض هستند.

دانشگاه کلمبیا اعلام کرده هدف از این کار برقراری امنیت و نظم است. رسانه‌ها از جمله سی. ان. ان می‌گویند، پلیس "ده‌ها نفر" را تا الان بازداشت کرده است.

در مقابل، دانشجویان برای حمایت از دوستان دستگیر شده خود در مقابل اتوبوس‌های پلیس تجمع کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تحصن دانشجویان در خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

دانشجویان دانشگاه کملبیا در خیابان های اطراف این دانشگاه برای جلوگیری از ورودی اتوبوس‌های پلیس برای انتقال دانشجویان بازداشت شده، دست به تحصن زدند. تحصن کنندگان آزادی هم‌دانشگاهیان و توقف برخورد خشونت‌آمیز و خارج از عرف پلیس را خواستار بودند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بازداشت اتوبوسی دانشجویان معترض

به دلیل بالا بودن تعداد دانشجویان دستگیر شده چندین واحد اتوبوس برای انتقال دانشجویان معترض بازداشتی به دانشگاه کلمبیا اعزام شد.

تا کنون چندین اتوبوس پر شده از دانشجویان معترض به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی پرتاب گاز اشک‌آور در دانشگاه کلمبیا

در ادامه برخوردها با دانشجویان و اساتید دانشگاه، پلیس به استفاده از گاز اشک‌اور به صورت مداوم برای متفرق کردن دانشجویان متحصن روی آورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

گزارش NBC به نقل از پلیس نیویورک: حدود ۱۰۰ نفر دستگیر شدند، هامیلتون هال تخلیه شد، و تحصن در دانشگاه کلمبیا تا حدودی کنترل شده است.

استفاده از ماشین‌های آب‌پاش برای متفرق کردن دانشجویان

در ادامه برخوردهای پلیس آمریکا، پای ماشین آب‌پاش نیز به این برخوردهای خشونت‌آمیز باز شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پرتاب دانشجویان از پله به پایین

پلیس آمریکا با پرت کردن دانشجویان از پله به پایین و برخوردهای سهمگین با دانشجویان صحنه‌های حیرت‌آوری را رقم زد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود پلیس آمریکا با سلاح گرم به داخل ساختمان دانشگاه کلمبیا

نیروهای سرکوبگر آمریکایی با سلاح گرم به داخل دانشگاه کلمبیا وارد شدند. این برخوردها برای شکستن تحصن‌های دانشجویان در اعتراض به وحشیگری رژیم صهیونیستی صورت می‌پذیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انسداد خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

نیروهای امنیتی و سرکوبگر آمریکا با خیابان‌های اطراف دانشگاه کملبیا را مسدود کردند.

چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجو‌ها شلیک کردیم!

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر
  • حمایت دانشگاه از غزه/ ۱۸ دانشجوی دیگر در آمریکا بازداشت شدند
  • پیام جوانان غزه به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: «شما امید ما هستید/ قوی بمانید»
  • بازداشت ۱۰۰۰ دانشجوی آمریکایی معترض به جنایت‌های صهیونیست‌ها
  • بازداشت بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی معترض در ۲۵ دانشگاه آمریکا
  • بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه+ فیلم
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه
  • خشم مردمی از برداشتن حجاب یک دانشجوی معترض توسط پلیس آمریکا