Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که انتشار می‎رفت اخبار مثبت منتشر شده در خصوص آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی و همچنین توافق برای استفاده از منابع ایران در ژاپن بازار ارز را تحول کند، چنین اتفاقی رخ نداد و بازار با روندی افزایشی فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش قدس آنلاین، در پی اعلام موافقت آمریکا با آزادسازی بخشی از منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی از یک سو و همچنین توافق ایران با ژاپن و دیگر کشورها در خصوص استفاده از منابع بانکی‌اش برای واردات واکسن و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. انتظار می‎رفت بازار ارز با روندی کاهشی فعالیت خود را در اولین روز هفته از سرگیرد.

 این در حالی است که خبرهای رسیده از بازار ارز نشان از افزایش قیمت‌ها دارد. دلار امروز با تغییر کانال، بار دیگر به کانال ۲۵ هزار تومان ورود کرد و هر دلار امریکا به قیمت ۲۵ هزار و ۱۹۶ تومان فروخته می‌شود. صرافان می‌گویند تقاضا برای خرید ارز در روزهای اخیر افزایش یافته و با توجه به اینکه تکلیف سفرهای نوروزی روشن نیست، این خریدها احتمالا به افزایش نگرانی‎ها برای خروج ایران از برجام بازمی‎‌گردد.

بهاءالدین حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی و مدیرعامل اسبق بانک صادرات در گفتگو با خبرآنلاین، در خصوص اینکه چرا اخبار مثبت تاثیر خود را بر بازارهای ایران به جا نگذاشته است؟ گفت: متاسفانه همان قدر که خبر مثبت می‌شنویم، اخبار منفی نیز به  گوش می‌رسد و با توجه به حساسیت بالای بازارها در شرایط کنونی، تاثیرپذیری آنها از اخبار منفی بالاتر است و در نتیجه جانب احتیاط را رعایت می‎کنند .

 وی با اشاره به اتفاقات رخ داده در منطقه و همچنین مواضع اعلامی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص برجام ، گفت: برخی تصمیمات از عهده یک قوه خارج است و باید مرجعی کارشناسی و استراتژیک درباره آن موضوع اظهار نظر کند .

وی گفت: اتفاق مهمی رخ داده است. می بینیم که امریکا به کره چراغ سبز داده و همین امر نشان می‌دهد که حتی اگر تحریم‌ها رسما برطرف نشود، این کشور مماشات خواهد کرد و در نتیجه ایران باید آماده بازگشت به بازارهای نفت و افزایش صادرات غیرنفتی باشد اما متاسفانه نیروهایی در داخل هستند که این اتفاقات مثبت را خنثی می کنند و نوعی بلاتکلیفی و دلسردی را در فضای اقتصادی کشور ایجاد می‌نمایند .

دلار چقدر پایین می‌آید؟

وی با اشاره به اینکه انتظار کاهش قیمت دلار، در شرایط فعلی انتظاری معقول و منطقی است، گفت: البته در پیش بینی‌ها نباید به مسئله اصلی یعنی واقعیات اقتصادی بی توجه ماند ، درست است که تحریم نفس‌های آخر را می‌کشد اما سوخت تحریم، یعنی نقدینگی بسیار بالا، همچنان در اقتصاد ایران وجود دارد و در نتیجه تقویت ارزش پول ملی حتی پس از لغو تحریم ها چندان امکان پذیر نیست.

 وی گفت: اگر تحریم‌ها و فشار روانی ناشی از آن برداشته شود، بی‌تردید قیمت دلار تا محدوده بیست هزار تومان کاهش می‌یابد اما مسلما ریزش بیش از این میزان قیمت دلارنیاز به اصلاح ساختارها و تغییر رویه‌ها دارد .

 او با اشاره به اینکه ایران به دلیل اقتصاد تورمی با بحران‌های متعددی روبروست، گفت: متاسفانه ما در تمامی سال‌های گذشته به دلیل سیاست غلط ارزی با خروج سرمایه از کشور روبرو بودیم . باید بپذیریم که در جنگی نابرابر با ابرقدرت جهان، یعنی امریکا هستیم و همین وضعیت در طولانی مدت به خروج سرمایه از ایران دامن زده و میزان سرمایه خروجی حتی از کشورهایی که وضعیتی به مراتب بدتر از ما دارند بیشتر است .

 او تاکید کرد: با ایجاد آرامش ، برقراری فضای با ثبات و همچنین تصمیم‌گیری درست و منطبق با ذات اقتصاد و اصلاح سیاست‌های ارزی می‌توان این روند را اصلاح کرد اما در شرایط فعلی بسیاری از کشورهای اطراف برای سرمایه‌های ایران دندان تیز کرده‌اند و این را می‌توان از سیاست‌های ترکیه و امارات و دیگران دریافت .

 او گفت: تورم نیز آینده اقتصاد را غیر قابل پیش بینی کرده و همین امر در طولانی مدت بسیاری از صاحبان سرمایه را به این نتیجه می‌رساند که فعالیت و کسب و کار و زندگی خود را به جایی منتقل کنند تا بتوانند درباره آینده ان تصمیم بگیرند .

 به گفته وی در این وضعیت بلاتکلیف ما با بحران‌های اقتصادی متعدد روبرو هستیم و لازم است با همگرایی سیاسی بر سر مسائل مهمی که سرنوشت کشور در گرو آن است، فضا به سمت بهبود حرکت کند . 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار ارز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است