Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،سید عبدالله میرابراهیمی ،سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قمدر تشریح فعالیت‌ها و اهمیت مشارکت شهروندان در مدیریت پسماند، اظهار داشت: مدیریت پسماند، یک سلسله زنجیره و فرآیندی است که از ابتدا باید روی آن برنامه‌ریزی و ساماندهی اتفاق بیفتد و برای حلقه ابتدایی و انتهایی آن، تمهیداتی اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اگر در مدیریت پسماند به یک سری از حلقه‌ها پررنگ پرداخته و سایر فازها، رها شود به پیشبرد اهداف در این عرصه آسیب وارد می‌کند و در نهایت به یک فرآیند غیر زیست محیطی تبدیل می‌شود.

میرابراهیمی بیان کرد: در سطح جهان نیز تاکید بر این است که در برنامه‌ریزی‌ها، نگاه پیشگیری از تولید پسماند اتفاق بیفتد تا از آلودگی و آثار مخرب زیست محیطی جلوگیری شود.

او تصریح کرد: اگر پسماندی تولید نشود، دیگر به دنبال مرتفع کردن آسیب‌ها نیستیم، اما اگر پسماندی تولید شد باید نگران نحوه جمع‌آوری و حمل و بازیافت و دفن آن باشیم و همه این‌ها مستلزم انجام هزینه‌های کلانی است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم عنوان کرد: از این رو اولین شاخصه در مدیریت پسماند، کاهش تولید زباله در سطح شهر از طریق آموزش و فرهنگ سازی است.

میرابراهیمی اظهار داشت: کاهش تولید پسماند در سطح شهر به دو قسمت مهم تقسیم می‌شود که یک قسمت مربوط به زیرساخت‌ها در تولید محصولات و دیگری خرید هوشمندانه است.

او خاطرنشان کرد: گاهی تولیدکنندگان، محصولاتی را به دست مصرف کننده می‌رسانند که تولید پسماند فراوانی می‌کند که باید چنین رویه‌ای اصلاح شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: در واقع کارخانه و واحد صنعتی که محصول را تولید می‌کند بسته بندی را به دلیل شکیل بودن و جذاب بودن و یا حتی مولفه‌های بهداشتی، بسیار حجیم و متنوع انجام می‌دهد که بخش زیادی از محصول خریداری شده تبدیل به پسماند می‌شود.

میرابراهیمی افزود: متاسفانه این آسیب هر سال بیش از گذشته در بسته بندی محصولات و کالا‌ها دیده می‌شود و در افزایش تولید پسماند و زباله بسیار موثر است.

او بیان کرد: برای نمونه در گذشته محصولی، چون تخم مرغ را به صورت فله‌ای خریداری می‌کردیم و شانه‌های تخم مرغ توسط صاحبان اصناف جمع‌آوری می‌شد و دوباره به چرخه تولید باز می‌گشت.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم تصریح کرد: امروز محصول تخم مرغ با کاور‌های پلاستیکی و حجیم تحویل مشتری داده می‌شود که این بسته‌بندی در نهایت به پسماند خانوار در منزل افزوده خواهد شد، به نظر می‌رسد در بسته‌بندی اقلام و کالا‌ها نیاز به بازنگری و روش‌های اصلاحی در کاهش پسماند داریم.

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پسماند تر و خشک مدیریت پسماند تولید پسماند بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: بخشی از پسماند‌های پزشکی هرمزگان در مراکز بهداشت روستایی تولید می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر انتقال و بی خطرسازی و دفع ایمن آنها مسئولیت دارد و بی توجهی به آن خطرناک است.

وی میزان تولید پسماند در روستا‌های هرمزگان را سالانه ۵۲۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان با پسماند‌های شهری استان برابر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به تولید بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن پسماند صنعتی و روزانه بیش از ۴۰۰ تن پسماند ویژه در استان خواستار به روز رسانی شیوه‌های مدیریت پسماند در استان شد.

وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ضایعات تولید می‌شود که به نظر می‌رسد متولیان این حوزه عملکردی برای فرآوری آنها ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به ضرورت توجه مدیران صنایع به مدیریت پسماند‌های صنعتی و ویژه تصریح کرد: قانون‌گذار مجازات‌هایی برای مدیران خاطی در حوزه محیط زیست در نظر گرفته است.

مسیحی تازیانی ادامه داد: برای مدیریت پسماند شهری، در ۴۸ شهر مطالعات پایان یافته و طرح مدیریت پسماند ۴۱ شهر مصوب شده که اجرای آن نیازمند اختصاص اعتبار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری کارگاه مدیریت پسماند صنعتی توسط شرکت «سپنتامهام ایرانیان» از مشارکت بخش خصوصی در آموزش استقبال کرد و آن را نتیجه درک عملی مفهوم حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه همگانی دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • توقیف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته بندی غیر استاندارد در استان کرمانشاه
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد