Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ اجرای پروژه‌های آبخیزداری علاوه برکنترل اثرات تخریبی سیلاب توانسته حجم قابل توجهی آب را در حوزه آبخیز ذخیره کند و علاوه بر آن توانسته به توسعه و رونق هر چه بیشتر روستا‌ها به ویژه روستای رضاآباد کمک کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم اززنجان، مناطق مختلف استان زنجان به دلیل وضعیت توپوگرافی با شیب‌های تند، فقر پوشش گیاهی و وقوع باران‌هایی با شدت بالا همواره در معرض سیلاب‌های مخرب قرار دارد که علاوه بر خسارت جانی و مالی سبب خروج حجم قابل توجهی آب از حوضچه‌های آبخیز استان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اجرای پروژه‌های آبخوان‌داری، همچون پخش سیلاب سبب می‌شود تا علاوه بر کاهش قدرت تخریبی سیلاب، حجم قابل توجهی آب در حوضچه‌ها ذخیره شده و در نهایت سطح سفره‌های آب زیر‌زمینی بالاتر رود.

پروژه پخش سیلاب روستای رضا‌آباد در منطقه زنجانرود نیز یکی از نمونه‌های موفق آبخیزداری در استان زنجان است که توانسته علاوه بر کاهش قدرت تخریبی سیل، حجم قابل توجهی آب را ذخیره کرده و کشت و زراعت در روستا‌های پایین دست را رونق ببخشد.

به طوری که بعد از اجرای این پروژه باغداری در روستا رونق گرفته و سطح باغات تا پنج برابر افزایش یافته و به بیش از 300 هکتار رسیده است. میزان برداشت محصول به حدی بالاتر رفته که حتی بازار زنجان کشش سیب روستای رضا‌‌آباد را ندارد و محصول برای بازار‌رسانی به استان‌های همجوار همچون تهران، البرز، گیلان و سایر استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

ورود مردم به حفاظت از منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ضروری است هشدار نماینده ساوجبلاغ در مورد برخی واگذاری‌های زمین در بخش منابع طبیعی البرز‌ انتقاد تند رئیس شورای شهر از استاندار زنجان/ چرا سبب کند شدن پروژه‌های شهری می‌شوید؟

اهالی این روستا اجرای پروژه آبخیزداری را مهم‌ترین عامل ماندگاری روستاییان در روستا و ممانعت از مهاجرت می‌دانند چراکه در پی خشکسالی‌هایی که رخ داده با ذخیره‌سازی آب در حوضچه‌ها، آب همواره برای زراعت و باغداری در دسترس بوده و حتی چاه‌های آب نیز به حالت آرتزین تبدیل شده است.

در این راستا، خلیل آقاجانلو مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: پروژه پخش سیلاب روستای رضا‌آباد یکی از چندین طرح موفق آبخیزداری در استان زنجان است که سبب رضایتمندی هر چه بیش‌تر مردم روستا شده و به عبارت دیگر ادامه زندگی در این روستا وابسته به پروژه آبخیز و آب شده است.

وی افزود: نه‌تنها این پروژه بلکه در تمام پروژه‌های آبخوان‌داری اجرا شده در استان، اثرات مثبتی بر زندگی مردم آن منطقه داشته است و علاوه بر کنترل سیلاب سبب مدیریت منابع آبی نیز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به اینکه هم‌اکنون چندین پروژه آبخوان‌داری در حال اجرا در استان وجود دارد، گفت: خوشبختانه در طول سال‌های اخیر اعتبارات مناسبی برای اجرای پروژه‌ها تخصیص یافته و امیدواریم در سال پیش‌رو نیز با جذب اعتبارات بیشتر در این زمینه موفق‌تر عمل کنیم.

از سوی دیگر اشتری کارشناس مسئول اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با تأکید بر اینکه پروژه بند سیلاب روستای رضاآباد سبب اشتغال و رونق100 درصدی روستا شده است، گفت: در این روستا هیچ فرد بیکاری پیدا نمی‌شود و علاوه بر اینکه هیچ کدام از اهالی این روستا به شهرها مهاجرت نکرده‌اند بلکه مهاجرت معکوس نیز انجام شده است.

وی افزود: به لطف خدا توانستیم با احداث بند سیلاب در بالا دست روستای رضاآباد علاوه بر مهار آب در وقوع سیل و جلوگیری از صدمه دیدن این روستا، آب را در 12 ماه برای روستاییان ذخیره کنیم و سبب رونق کشاورزی این روستا بشویم.

با این حال اجرای پروژه‌های آبخیزداری موفق همچون پخش سیلاب روستای رضا‌آباد می‌تواند سبب رونق اشتغال و تولید پایدار محصول در روستا‌ها شده و مهاجرت معکوس را در پی داشته باشد. اما امید است با اعتباری که به پروژه‌های نیمه‌کاره آبخیزداری در استان اختصاص داده می‌شود هر چه زودتر شاهد بهره‌برداری از آن‌ها باشیم تا بلکه روستاهای بیشتری با بهره‌مندی از نعمت آب بیشتر به سمت توسعه و آبادانی پیش روند.

گزارش از زهرا بیات

انتهای پیام/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اجرای پروژه ها سیلاب روستای منابع طبیعی استان زنجان روستای رضا پخش سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۹۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷

تین نیوز

دولت ازبکستان از تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، معاون وزیر حمل و نقل ازبکستان از تکمیل پروژه کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آریانا افغانستان، «جسوربِک چورییف» در جریان برگزاری سومین مجمع سرمایه گذاری بین المللی تاشکند گفت: این پروژه به اتصال ریلی سه کشور ازبکستان، افغانستان و پاکستان کمک شایانی خواهد کرد. حمل و نقل ریلی نقش بسیار مهمی در ساخت کریدور حمل و نقل اوراسیا ایفا می کند. در نتیجه، کشورهای آسیای مرکزی از این طریق به بنادر حاشیه اقیانوس هند دسترسی خواهد داشت.

وی در ادامه سخنان خود گفت که در صورت تکمیل این پروژه ریلی، زمان حمل بار میان ازبکستان و اقیانوس هند از ۳۵ روز به ۵ روز کاهش یافته و بیش از ۴۰ درصد در هزینه های حمل بار بین دو نقطه یاد شده صرفه جویی خواهد شد.

طرح کریدور ترانس افغان نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۱۸ از سوی دولت ازبکستان مطرح شد. این کریدور از منطقه مرزی ترمز در جنوب ازبکستان آغاز شده و با عبور از شهرهای مزارشریف و کابل راهی پاکستان خواهد شد. تاکنون، کشورهای قزاقستان و روسیه نیز از موافقت خود برای پیوستن به این کریدور ریلی خبر داده اند. بخشی از هزینه های سنگین ساخت این کریدور ریلی نیز از طریق سرمایه گذاری یه کشور عربستان سعودی، قطر و امارات تامین خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • تکمیل واحد‌های ۲۷ هکتاری تا چند ماه آینده
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • تکمیل روشنایی روستا‌های فاقد دهیاری در شوشتر
  • آغاز اجرای خط انتقال ۱۰ اینچی گاز در هشترود
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • بازگشت سیلاب به «بهانگر» در داورزن و تخریب پل ارتباطی روستا
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد/ احتمال افزایش خروجی سد دز