Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@03:46:40 GMT

استفاده از لینوکس و اسنپ‌دراگون در مریخ

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۰۶۰۰

استفاده از لینوکس و اسنپ‌دراگون در مریخ

فرود ایمن مریخ‌نورد «استقامت» بر روی سطح این سیاره شادی و شعف بسیاری را در ناسا و نقاط مختلف جهان در پی داشت. با این حال، این لحظه تاریخی دربرگیرنده چندین رخداد برای نخستین بار بود، و نه فقط برای علوم فضا. با اینکه خود این مریخ‌نورد به خودی خود مهم به شمار می‌رود، ولی پهپاد هلیکوپتری همراه آن هم به همین میزان اهمیت دارد چرا که این نخستین باریست که ناسا از سیستم عامل منبع‌باز لینکوس بر روی مریخ (بهرام) استفاده کرد، که راه را برای نمونه‌های اثباتی اینچنینی در آینده گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از اسلش‌گیر، هلیکوپتر «نبوغ» دو چیز را برای اولین بار برای ناسا و ماموریت‌های مریخ رقم زد. اول اینکه این نخستین هواگردی است که بر روی مریخ پرواز می‌کند و باید با سطوح متفاوتی از جاذبه و شرایط اتمسفری نسبت به کره زمین مواجه شود. همچنین این نخستین مورد در نوع خود است که از قطعات، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، در دسترس عمومی استفاده می‌کند.

پهپاد هلیکوپکتر نبوغ (Ingenuity) از باکسی استفاده می‌کند که توان خود را از یک کوالکام اسنپ‌دراگون 801 تامین می‌کند، که ظاهرا چیپستی قدیمتر از آن است که برای ماموریت‌های فضایی ارزشمند به نظر برسد و جدیدتر از بوردهایی است که ناسا درون روورهایش دارد. قطعات دیگری که در ساخت این پهپاد از آنها استفاده شده هم از سخت‌افزارهایی که به آسانی برای مصرف‌کنندگان قابل دسترسی هستند تامین شده‌اند.

روورها ناسا از یک سیستم عامل اختصاصی VxWorks که توسط Wind River توسعه داده شده استفاده می‌کرده‌اند ولی چنین چیزی برای بورد اسنپ‌دراگون 801 موجود نبود. از این‌رو ناسا ناچار شد تا از چارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز خودش، موسوم به F prime، که مبتنی بر لینکوس است استفاده کند که تاکنون در JPL از آن برای کیوب‌ت‌ها (نوعی از ماهواره‌های کوچک) و ابزارهای سنجش دقیق استفاده می‌کردند.

تیم کانهام، از JPL ناسا، به IEEE Spectrum گفت که، فراتر از اینها، موفقیت «نبوغ» نوعی پیروزی برای منبع‌باز نیز هست. قابلیت به پرواز در آوردن یک پهپاد با استفاده از قطعات قابل دسترسی عمومی، یک سیستم عامل منبع‌باز، و یک چارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز خبر خوبی برای رویاپردازان و ماجراجویانی است که مایلند تا این پهپاد سیاره‌ای را مورد آزمایش قرار داده یا حتی بهبود ببخشند.

منبع: ایتنا

بیشتر بخوانید: اولین تصاویر از مریخ (فیلم) ناسا: ۷ دقیقه تا فرود مریخ‌نورد "استقامت" بر مریخ لینک کوتاه: asriran.com/003F39

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: منبع باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد

ماموریت پیشگامانه آب و هوای کلاودست(CloudSat) ناسا پس از نزدیک به ۱۸ سال فعالیت پربار در مدار زمین به پایان رسیده است.

به گزارش ایسنا، این ماهواره که در ماه آوریل ۲۰۰۶ پرتاب شد، اولین کاوش جهانی از ویژگی‌های ابرها را انجام داد.

به نقل از اسپیس، آژانس فضایی ناسا به تازگی این ماهواره را که در ماه آوریل سال ۲۰۰۶ در یک مأموریت برنامه‌ریزی شده ۲۲ ماهه برای مطالعه ساختار و ترکیب ابرها به فضا پرتاب شده بود، از کار انداخت.

مقامات ناسا نوشتند: همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، فضاپیمای ما که به پایان عمر خود رسیده بود و دیگر قادر به انجام مشاهدات منظم نبود، ماه گذشته در مداری قرار گرفت که به متلاشی شدن نهایی آن در جو منجر می‌شود.

به گفته ناسا، کلاودست(CloudSat) ابزار قدرتمندی به نام رادار پروفایل ابری را حمل می‌کرد که اولین رادار با طول موج ۹۴ گیگاهرتز بود که تا به حال در فضا پرواز کرده است.

مقامات ناسا در مورد این ابزار نوشتند: رادار هزار برابر حساس‌تر از رادارهای هواشناسی معمولی زمینی بود و دید جدیدی از ابرها فراهم کرد که نه به عنوان تصاویر صاف روی صفحه، بلکه به صورت تکه‌های سه بعدی از جو که با یخ و باران پر شده است، بودند.

مشاهدات کلاودست به دانشمندان کمک کرد تا درک بهتری از ابرها در مقیاس جهانی داشته باشند و همچنین در مورد اینکه آنها چگونه به گرم و خنک شدن جو و سطح زمین کمک می‌کنند، بیشتر بیاموزند.

به گفته مقامات ناسا، این ماهواره همچنین بر فراز طوفان‌هایی مانند ماریا، هاروی و سندی پرواز کرد و داده‌هایی را جمع‌آوری کرد که درکی را در مورد چگونگی رشد و تشدید چنین طوفان‌های قدرتمندی ایجاد کرد. ابزار رادار پروفایل ابری در دسامبر ۲۰۲۳ خاموش شد و زمینه را برای از کار انداختن ماهواره در ماه گذشته و مانور کاهش مدار آن فراهم کرد.

کلاودست با ماهواره خواهر خود، به نام کالیپسو(CALIPSO) که نزدیک به ۱۸ سال پیش به مدار مشابه برادرش پرتاب شد، به طور هماهنگ کار کرد.

کالیپسو از لیدار برای مطالعه جو زمین، پرتاب لیزر از ابرها و ذرات موجود در هوا برای استنباط اطلاعات در مورد پوسته مه آلود سیاره ما استفاده کرد. ردپای همپوشانی رادار-لیدار این دو ماهواره، ساختار عمودی جو را برای مطالعه ابرهای نازک و ضخیم، و همچنین لایه‌های ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، نمک دریا، خاکستر و دوده که می‌توانند بر تشکیل ابرها تأثیر بگذارند، آشکار کرد.

کالیپسو، تلاش مشترک ناسا و آژانس فضایی فرانسه، به طور باورنکردنی عمر طولانی داشت. در ماه اوت سال گذشته این ماهواره نیز از رده خارج شد. اما خروج کلاودست و کالیپسو از صحنه به این معنی نیست که ناسا عرصه رصد زمین را خالی کرده است. انواع ماهواره‌های این آژانس در حال مطالعه سیاره مادری ما هستند و ماهواره قدرتمند جدیدی نیز به تازگی در ماه فوریه پرتاب شده است.

به گفته اعضای تیم ماموریت، این ماهواره جدید که پیس(PACE) نام دارد، به مطالعه زیست‌شناسی اقیانوس‌های زمین با جزئیات بی‌سابقه‌ کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • بازگشت تیم‌های قایقرانی ملوان نیروی دریایی ارتش و سکان تهران
  • ببینید | نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ
  • توصیه جالب حجت کریمی؛ مدیران فعلی را با اسنپ پس بفرستید/ موافق عزل نکونام حالا حامی او شده است!